Urmărește-ne în Social Media

rock

Maneskin - MAMMAMIA

Maneskin continuă să sfideze și să epateze, spre încântarea fanilor căpătați tocmai grație acestei atitudini. Piesa "MAMMAMIA", dedicată criticilor, beneficiază de un videoclip cu versuri ce-i prezintă pe cei patru membri într-o mașină, simțindu-se excelent și croindu-și propriul drum în industria muzicală.

Publicat

pe

"MAMMAMIA" este răspunsul pe care Maneskin îl oferă tuturor celor care le desconsideră meritele. Complet dezinhibați și lipsiți de regrete, Damiano, Victoria, Thomas și Ethan cântă despre acuzele nefondate ce le-au fost aduse, subliniind că viața lor merge înainte, complet netulburată. Clipul, relativ simplist, evidențiază naturalețea cu care cei patru membri aleg să se prezinte în fața publicului, îmbrăcămintea, machiajul și comportamentul mergând în linie cu deschiderea lor către o sexualitate nereglementată.

"MAMMAMIA" vine după o colaborare neașteptată cu Iggy Pop, pentru piesa "I Wanna Be Your Slave". Recent, trupa a devenit și muza unei campanii Gucci. În 2022, trupa va pleca în turneu în Europa și UK, urmând să lucreze printre picături și la viitorul album.

Trupa Maneskin activează pe piața muzicală din 2016. Vocalistul Damiano David (22 de ani), basista Victoria De Angelis (21 de ani), chitaristul Thomas Raggi (20 de ani) și toboșarul Ethan Torchio (20 de ani) s-au cunoscut în perioada liceului, grupul căpătând experiență inițial pe străzile din Roma, unde membrii trupei obișnuiau să cânte pentru localnici și turiști. Formația a devenit cunoscută publicului larg odată cu participarea din 2017 la X Factor Italia, competiție pe care grupul a finalizat-o pe poziția a doua.

În prezent, Maneskin are un contract cu Sony Music, alături de care a lansat două albume: "Il ballo della vita" și "Teatro d'ira: Vol. 1". Piesa "Zitti e buoni" (în traducere "Shut up and behave"), ce le-a adus trofeul Eurovision 2021, a fost dublu certificată cu platină în Italia, pentru vânzări ce au depășit 140,000 de exemplare.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Maneskin a lansat o nouă piesă, "MAMMAMIA", adresată criticilor, clişeelor

Trupa cu cea mai care creştere de popularitate din 2021, Maneskin a lansat o nouă piesă pe 8 octombrie 2021. Se numeşte "MAMMAMIA" şi are o linie de bas familiară, folosită de trupă şi pe alte track-uri ale sale. E un single jucăuş şi care poate fi asociat mental cu o prezentare de modă sau un jaf posh dintr-o bancă.

Publicat

pe

Coperta single Maneskin Mammamia
Coperta single Maneskin Mammamia │ FOTO: Maneskin

Maneskin a câştigat în acelaşi an şi Eurovision 2021 şi SanRemo 2021 şi a cucerit topurile din toate ţările europene şi nu numai. "MAMMAMIA" este o piesă în limba engleză cu un pop-rock accelerat şi versuri foarte fredonabile. Lansarea piesei s-a făcut la clubul legendar din Berlin SO36, acolo unde s-au pus bazele mişcării punk din Germania şi unde David Bowie şi Iggy Pop erau omniprezenţi la un moment dat.

La conferinţa de lansare solistul Maneskin, Damiano David a explicat că piesa "MAMMAMIA" a fost compusă după câştigarea trofeului Eurovision 2021. Totul a durat doar câteva ore şi a implicat o canalizare a energiei, atât a celei pozitive după câştigarea trofeului, cât şi celei negative după acuzele aduse lui Damiano cu privire la consumul de droguri la finala Eurovision. Basista Victoria de Angelis a declarat că trupa nu a luat foarte în serios melodia, ea fiind jucăuşă, distractivă şi venind natural la sesiunea de înregistrări.

Versurile fac aluzie la toate conspiraţiile şi presupunerile legate de creşterea bruscă a popularităţii Maneskin. Toate criticile primite de muzicieni au fost transpuse în această melodie, dar şi cele mai ciudate speculaţii. Numele "MAMMAMIA" este poate cea mai populară exclamaţie italiană şi defineşte în acest caz reacţia oamenilor când faci ceva neaşteptat. În plus Damiano a vrut să ironizeze şi stereotipul italian cunoscut în toată lumea legat de astfel de expresii.

În ciuda creşterii în popularitate, Maneskin refuză să lucreze şi cu alţi compozitori, preferând independenţa. A bifat totuşi o colaborare importantă cu Iggy Pop, care a dat un nou suflu piesei "I Wanna Be Your Slave". La început de toamnă formaţia italiană a devenit muza unei campanii Gucci. Ce urmează pentru Maneskin? Un turneu deja sold out în Europa şi Marea Britanie în 2022, apoi intrarea în studio pentru a lucra la un nou album.

Deja sunt câteva piese gata conform lui Damiano David. Greu de crezut că formaţia era fondată doar acum 5 ani şi că devenea populară în 2017 odată cu terminarea show-ului "X Factor Italia" pe locul 2. Grupul a lansat până acum două albume de studio, "Il Ballo della vita" în 2018 şi "Teatro d'ira: Vol I" în 2021.

Citește în continuare

Lifestyle

Trupa Maneskin este muza celei mai recente campanii Gucci - VIDEO

Italienii de la Maneskin continuă să își paveze drumul spre succesul internațional cu un nou proiect. Este vorba de recenta campanie "Gucci Aria". Găsești mai detalii și video în articol.

Publicat

pe

Maneskin - Gucci Aria
Maneskin - Gucci Aria │ FOTO: captură YouTube / Gucci

De la câștigarea concursului Eurovision până în prezent, Maneskin a bifat reușită după reușită. Turnee, interviuri în presa internațională, videoclipuri pline de creativitate și admirația fanilor de pretutindeni sunt doar câteva dintre acestea. Dincolo de muzică, un aspect ce nu a fost deloc trecut cu vederea a fost reprezentat de ținutele pe care membrii trupei le poartă. Cu elemente glam rock, și inspirate poate de alte nume celebre ca David Bowie, Freddie Mercury sau ABBA, hainele cu care se afișează cei patru italieni în public contribuie la imaginea completă Maneskin. Așadar, nu este deloc surprinzător că trupa a colaborat (din nou) cu una dintre cele mai cunoscute case de modă din lume.

Înainte de a intra în detalii legat de "Gucci Aria", trebuie menționat că membrii trupei Maneskin au purtat haine Gucci în cel mai nou videoclip, "I Wanna Be Your Slave". Costumele florale, rochiile roz de tafta, lenjeria din dantelă neagră și o jachetă din piele pe care scrie "Puppet" au fost hainele alese pentru componenta vizuală a melodiei.

Revenind, însă, la noua campanie de modă, Damiano David, Victoria De Angelis, Ethan Torchio și Thomas Raggi se numără printre protagoniștii "Gucci Aria". Gândită de Alessandro Michele și regizată de Mert Alas și Marcus Piggot, campania întruchipează "impulsul revoluționar și vesel al erosului ca forță creativă a imaginației contemporane". Ideea de a face fotografii într-o cameră de hotel, pe lângă crearea unei atmosfere clandestine și seducătoare, amintește de locul unde a început totul, și anume Hotelul Savoy din Londra, unde tânărul Guccio Gucci, fondatorul casei Gucci, lucra ca liftier.

Estetica clipului video și fotografiilor se îmbină perfect cu noile creații vestimentare și, implicit, cu stilul trupei Maneskin. Aplecarea brandului de lux pentru pantaloni evazați vintage, hamuri de piele și atitudine rock se potrivește mănușă trupei. În ceea ce privește campania "Gucci Aria", aceasta înglobează o mulțime de pene de marabu, mocasini clasici Gucci, hamuri negre și croiuri evazate. Nu lipsesc texturi exuberante - sclipici, broderii și piele - gata să inspire ținutele de toamnă / iarnă.

VIDEO: The Gucci Aria

Citește în continuare

Muzică nouă

Maneskin şi Iggy Pop au lansat o nouă versiune a piesei "I Wanna Be Your Slave"

Aşa cum anunţase prin diferite teasere, trupa Maneskin a realizat o colaborare cu Iggy Pop. Împreună au reinterpretat piesa "I Wanna Be Your Slave", care a primit un videocip recent de la formaţia italiană care a câştigat Eurovision 2021 şi SanRemo 2021. Ce a ieşit puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta single Maneskin Iggy Pop I Wanna Be Your Slave
Coperta single Maneskin Iggy Pop I Wanna Be Your Slave │ FOTO: Sony Music

Videoclipul "I Wanna Be Your Slave" a avut premiera pe 15 iulie 2021 şi a strâns peste 26 milioane de vizualizări. Este un track catchy şi jucăuş şi o ocazie pentru fani de a îl vedea pe solistul Damiano David fără pletele pe care le etalase la Eurovision 2021. Piesa are câteva momente de virtuozitate surprinzătoare la chitară, iar clipul include săruturi între Damiano şi colegii de trupă. Artiştii apar şi în ţinute BDSM şi împart aceeaşi gumă de mestecat.

Iggy Pop are o piesă similară ca titlu şi oarecum şi ca mesaj şi conţinut, "I Wanna Be Your Dog", deci se explică afinitatea între artişti. De altfel colaborarea cu Maneskin începe cu Iggy cântând versurile formaţiei italiene cu o energie pe care nu am mai auzit-o de mult. Instant m-am dus cu gândul la Post Malone care l-a scos pe Ozzy Osbourne din letargie şi poate vom vedea ceva similar cu formaţia din peninsulă şi veteranul punker.

Linia de bas face acest hit ceea ce este, alături de tobă sacadată, iar împreună ele fac melodia extrem de dansabila. "I Wanna Be Your Slave" este o piesă de pe albumul Maneskin "Teatro D'ira: Vol I", care a debutat în martie. LP-ul a primit discul de platină în Italia şi a ajuns la peste 400 de milioane de stream-uri, propulsat de trofeele primite de trupă, la Eurovision 2021 şi SanRemo 2021.

Maneskin doboară record după record, fiind prima trupă italiană care intră în topurile britanice cu două single-uri simultan, pe locul 6 şi 10. "I Wanna Be Your Slave" a luat deja discul de platină în Italia, Finlanda şi Polonia, iar în Rusia are 6 discuri de platină. Maneskin are o sumedenie de concerte programate în 2021 şi 2022, urmând a pleca într-un turneu de 13 concerte prin Italia pentru început.

Are deja peste 100.000 de bilete vândute şi 6 concerte sold out. În aceste condiţii the sky's the limit pentru grupul italian.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending