Urmărește-ne în Social Media

rock

Lyric Video: Oasis - She's Electric

Fanilor Oasis le-a stat puţin inima atunci când contul oficial de YouTube al formaţiei a publicat un nou lyric video. Nu e vorba despre o reuniune... încă. Piesa este "She's Electric", unul dintre hiturile clasice ale grupului, care primeşte un videoclip cu versuri cu ocazia unei aniversări.

Publicat

pe

Acest debut video marchează împlinirea a 23 de ani de la lansarea albumului "(What's the Story) Morning Glory". LP-ul sosea pe 2 octombrie 1995 şi avea să schimbe brit pop-ul şi brit rock-ul pe vecie. Noul lyric video pentru "She's Electric" este o colecţie inedită şi psihedelică de imagini. Este pur britanic şi old school, prin înlănţuirea de cadre asociate anilor '70 si '80.

Vedem calculatoare vechi, maşini de scris, mesaje televizate antice şi computere cu ecran CRT. Fete cu coafuri din perioada lui "Grease", dar şi proto roboţi îşi deschid cutia craniană pentru a dezvălui versuri ce duc cu gândul la scrierile lui Philip K. Dick.

"(What's the Story) Morning Glory" este considerat unul dintre cele mai de succes LP-uri din istoria formaţiilor britanice. Ocupă locul 5 all time în rândul vânzărilor din Marea Britanie. Chiar dacă Oasis s-a despărţit, fanii continuă să se adune în centrul Londei pentru a recrea legendara fotografie de pe coperta albumului, cu cele două persoane neclare care se intersectează.

Între timp au apărut tot mai multe zvonuri că fraţii Gallagher sunt gata de o reuniune. Ar exista pe masă o ofertă pentru a cânta la Slane Castle, acolo unde Red Hot Chili Peppers a realizat cea mai bună reprezentaţie din carieră şi mulţi spun din istoria muzicii. Oasis a mai cântat la Slane Castle în 2009 şi s-a aflat pe aceeaşi scenă cu R.E.M, încă un grup care nu mai activează în ziua de azi.

O reprezentaţie Oasis în vara lui 2019 la Slane ar coincide cu aniversarea a 25 de ani de la lansarea primului LP Oasis. Casele de pariuri din Marea Britanie au început deja să scadă cotele pentru reuniunea fraţilor Noel şi Liam Gallagher. Firi încăpăţânate şi contradictorii, e greu de crezut că se vor lăsa prea uşor aceşti muzicieni. Mai ales că fiecare dintre ei are propriul proiect solo şi ambele merg de minune.

Ce ştim sigur e că Liam Gallagher va avea un concert unplugged de Crăciun, în scop caritabil. Noel se află între timp în turneu cu trupa High Flying Birds.

Muzică și film

Liam și Noel Gallagher vor fi producătorii unui nou documentar despre trupa Oasis

Universul Oasis revine în atenția fanilor cu un nou documentar intitulat "Oasis Knebworth 1996". Filmul va fi lansat în toamna acestui an. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

"Oasis Knebworth 1996" va fi lansat în cinematografe pe 23 septembrie. Lansarea filmului coincide cu aniversarea a 25 de ani de la legendarele concerte de la Knebworth. Regizat de Jake Scott, câștigător al premiilor Grammy și produs atât de Noel, cât și de Liam Gallagher, "Oasis Knebworth 1996" promite să fie o documentație detaliată a concertelor din Knebworth ale trupei, care rămân unele dintre cele mai marcante momente din istoria rockului.

"Knebworth pentru mine a fost Woodstock-ul anilor '90. Totul era despre muzică și despre oameni. A fost divin!", a declarat Liam.

Potrivit unui comunicat de presă, "Oasis Knebworth 1996" spune povestea relației speciale dintre Oasis și fanii lor, relație ce a făcut posibilă organizarea unuia dintre cele mai mari concerte din anii '90. Documentarul este prezentat din perspectiva fanilor care au participat la evenimente, dar și cu ajutorul unor imagini de arhivă nemaivăzute până acum, interviuri cu formația și cu organizatorii concertelor.

Cele două concerte de la Knebworth au avut loc pe 10 și 11 august 1996, ca parte a turneului de promovare a albumului "(What's The Story) Morning Glory?". Materialul s-a vândut în peste 14 milioane de exemplare în întreaga lume, dintre care 4,2 milioane doar în Marea Britanie. În 2010, discul a câștigat premiul Brit pentru cel mai bun album din ultimii 30 de ani.

Anul 2020 a marcat a 25-a aniversare a celui de-al doilea album de referință Oasis, "(What’s the Story) Morning Glory?", iar Liam Gallagher a sărbătorit evenimentul cu o interpretare rară a piesei "Hello", extrasă de pe acest material.

În ceea ce îl privește pe Noel, acesta declara la începutul lui 2021 că lucrează la un nou album Oasis, fără Liam, însă.

Citește în continuare

Muzică și film

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și alți muzicieni vor apărea într-un nou documentar

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și mai multe celebrități apar în noul documentar "Rockfield: The Studio on the Farm", ce va fi lansat pe 14 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne
Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne

Printr-o suită de imagini de arhivă, documentarul va spune povestea faimosului studio de înregistrări din Țara Galilor. De-a lungul anilor, trupe importante din Marea Britanie, cum ar fi Black Sabbath, Queen, Oasis și Coldplay, au înregistrat la Rockfield, înființat acum aproape 60 de ani.

Osbourne, Plant, Gallagher și Chris Martin (Coldplay) sunt intervievați, reflectând asupra experienței lor la Rockfield. Documentarul este regizat de Hannah Berryman și a fost deja prezentat la SXSW și la alte festivaluri de film. Compania Abramorama a câștigat drepturile de distribuție a filmului și îl va lansa direct către consumator înainte de a ajunge pe alte platforme digitale.

"Dintr-un anumit punct de vedere, filmul este despre dinamica trupelor și profunzimea înregistrărilor de acel tip, ceea ce, cu tehnologia de astăzi, este în declin. Această intensitate aproape a despărțit unele trupe, dar a și produs piese care au rezistat testului timpului și publicul poate auzi tot ce s-a întâmplat la această fermă izolată", a declarat regizoarea Hannah Berryman.

https://www.instagram.com/p/CCyrdt_gXYJ/

Studioul Rockfield este cunoscut mai ales pentru fermele sale și a fost înființat de doi frați, Kingsley și Charles Ward, care visau să facă muzică în timp ce mulgeau vacile. Într-un final, cei doi au transformat ferma familiei într-un studio funcțional, iar locația rurală și izolată i-a cucerit pe artiștii care căutau un mediu de lucru liniștitor.

Trailer "Rockfield: The Studio on the Farm":

Citește în continuare

Trending