Urmărește-ne în Social Media

rock

Luna Amară - Focuri

Folosind imagini de la proteste, Luna Amară îmbracă piesa "Focuri" într-un vizual puternic. Noul single vorbește despre ”toate guvernele și toți președinții...”.

Publicat

pe

Focuri” este extrasă de pe albumul "Nord", pe care trupa îl va lansa în curând. LP-ul a fost înregistrat integral în Sala Radio la Radio Cluj.

”Odată căutam mușchiul pe trunchiul copacilor. Acum abia mai găsim copacii.
Odată voiam adevărul. Acum vrem să avem dreptate.
Odată priveam cerul. Acum privim ecrane.
Odată deschideam ușile pentru oaspeți. Acum ridicăm garduri de sârmă ghimpată.
Odată ne strângeam apăsat prietenii în brațe. Acum apăsăm taste ca să avem cât mai mulți prieteni.
Odată eram fericiți cu o chitară și cu cerul deasupra. Acum plecăm nefericiți de la spectacole grandioase.
Odată știam mai puține și ne păsa mai mult. Acum aflăm atât de multe și ne pasă atât de puțin.
Odată părinții făceau revoluții. Acum părinții fac împrumuturi la bancă.
Odată nu aveam nevoie de multe ca să ne umplem viețile. Acum avem nevoie de atâtea ca s-ascundem golul din noi.
Odată mergeam pe un drum. Acum ne învârtim în cerc.
Odată trăiam. Acum supraviețuim.
Odată nu înseamnă atât de demult. Acum e dintotdeauna.

NORD.
Pentru că iarna din noi a sosit” - Luna Amară

Înființată la Cluj-Napoca în anul 2000, Luna Amară este formația care a combinat armonios forța mesajelor sociale cu sensibilitatea lirică ce descrie iubirea și stări de spirit dintre cele mai complexe și abisale. Trademark-ul sound-ului Luna Amară s-a consolidat pe baza solo-urilor de trompetă, riff-urilor specifice de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci.

Pe lângă noul album, trupa mai are la activ cinci materiale discografice: "Asfalt" (2004), "Loc lipsă" (2006), "Don't Let Your Dreams Fall Asleep" (2009), "Pietre în alb" (2011) și "Aproape" (2016).

Luna Amară înseamnă Nick Făgădar (chitară, voce), Mihnea Blidariu (chitară, voce), Andrei Eugen Boțan (chitară), Sorin Moraru (bass) și Răzvan Ristea (tobe).

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

VAMA, Irina Rimes, TAXI, Luna Amară cânta la festivalul caritabil "Livada cu stele" - PROGRAM

Prima ediție a festivalului caritabil "Livada cu stele" va avea loc în perioada 1-3 septembrie la Nucșoara, Argeș. "Livada cu stele" nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate. Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi direcționat către construcția Grădiniței Casa Bună, un loc unde copiii defavorizați social din Ferentari, București, pot învăța și unde să își construiască drumul în viață.

Publicat

pe

Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA)
Irina Rimes / Tudor Chirilă (VAMA) │ FOTO: capturi YouTube

Prin intermediul festivalului, oamenii pot descoperi magia satului Nucșoara în timp ce susțin cauza și se bucură de 3 zile de muzică. Artiști și trupe precum VAMA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Delta Pe Obraz, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă s-au alăturat deja cauzei. Va fi un festival plin de muzică bună, pe lângă zecile de activități în aer liber, ateliere, dezbateri și momente speciale ce au fost pregătite pentru participanți.

"Noi, cei de la Casa Bună, ne luptăm pentru copiii chinuiți de sărăcie, de indiferența unor autorități sau de abuzurile din partea propriilor familii. Pentru ei visăm la tot felul de minunății, pentru ei ne străduim și facem lucrurile să se întâmple. Așa am ajuns, cu ajutorul oamenilor buni, să facem meditații constant cu sute de copii, să construim o cabană cu observator astronomic și să pregătim tabere pentru cei care altfel nu ar avea nicio șansă să iasă din ghetou. Acum visăm să facem un festival de muzică care să ne ajute să facem mai mult bine în jur", a declarat Valeriu Nicolae, Fondator Asociația Casa Bună.

Program "Livada cu stele":

Vineri, 1 septembrie

  • Stema
  • Ada Milea
  • Ana Coman
  • Taxi
  • Rockabella
  • Mădălina Pavăl Orchestra
  • Luna Amară

Sâmbătă, 2 septembrie

  • Soul Serenade
  • Leyah
  • Luiza Zan
  • Delta pe Obraz
  • Dora Gaitanovici
  • Vama
  • Dan Amariei DJ set

Duminică, 3 septembrie

  • Blană Bombă
  • Cristina Lupu
  • Eyedrops
  • EMAA
  • Irina Rimes
  • DJ Marinov
  • Pixar Stelar DJ Set

Alte activități din cadrul festivalului: ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, tururi ghidate în natură (de observare a florei și faunei, a obiectivelor naturale din zonă etc.), plimbări cu bicicleta, cros copii și adulți, escaladă și multe alte activități sportive, observare astronomică, dezbateri.

Despre Casa Bună

Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.

Un alt obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii beneficiază de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Casa Bună, cu sprijinul Regina Maria.

În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară - din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).

Prețuri bilete festival "Livada cu stele" 2023

  • Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 100 de lei. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de camping în zonă special amenajată. Pentru mai multe detalii despre bilete și camping, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Rocanotherworld 2023: program și reguli de acces

Cea de-a opta ediție a festivalului Rocanotherworld are loc în Iași, la Brizo, între 22 și 25 iunie 2023. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile. Le găsești pe toate în articol, te invităm să le consulți.

Publicat

pe

Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară
Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară │ FOTO: InfoMusic

Rocanotherworld 2023 înseamnă o serie de concerte și dj-seturi desfășurate pe 2 scene, spații de lounge și de food & beverage, precum și un areal de petrecere a timpului în aer liber în care vor avea loc activități recreative și sportive destinate atât copiilor, cât și adulților și multe altele.

Program Rocanotherwold 2023:

Mainstage

  • joi (22 iunie): Warhaus, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Zimbru;
  • vineri (23 iunie): Madrugada, Luna Amară, Orkid, Rana;
  • sâmbătă (24 iunie): The Mono Jacks, byron, Muse Quartet, Andra Andriucă, Ottis Coeur;
  • duminică (25 iunie): Subcarpați, Basska, HVNDS și Coven Clash.

Electronic Stage

În timpul weekendului festivalul va continua până la răsărit pe ritmurile DJ-ilor reprezentați de label-urile Cyclic și VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Programul acestei scene este următorul:

  • vineri (23 iunie): Mihai Popoviciu, Afgo, Lemon;
  • sâmbătă (24 iunie): UFe, Bully, K-LU.

Scena de silent disco, un concept introdus în 2020, va continua și la ediția de anul acesta. De joi până sâmbătă participanții vor avea opțiunea de a alege să asculte genuri muzicale diferite difuzate simultan pe 3 canale. Cristu, Andrei C și Alien sunt cei 3 selectori ale căror mixuri vor putea fi ascultate în căști pe cele trei canale. Caleidoscopul lor sonor cuprinde muzică electronică, drum and bass, alternativ, rock, pop, smooth, soulful și groovy.

Sâmbătă și duminică, de la orele 15:00 la 18:00, Eduard Draude va răsfăța participanții cu muzici alese în Lounge Area.

Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la orele 12:00 vor avea loc două dezbateri la Acaju, iar intrarea la aceste evenimente va fi liberă.

Sâmbătă va avea loc discuția "Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale" moderată de Ștefan Teișanu, co-fondator Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord, la care vor participa Iulia Pop - co-fondator Overground Music, Corina Giurgia - PR și co-fondator Serile Filmului Românesc, Amelia Gheorghiță - PR și facilitator cultural și Patricia Butucel - Fondator și Director Festival Rocanotherworld.

"Artă, oameni și AI" îi va avea ca invitați pe Marius Ursache - antreprenor, geek, artist-, Maria Comârlău - manager cultural; Ciprian Făcăeru - co-fondator și director creativ al studioului Augmented Space Agency și pe Ștefan Teișanu - director Centrul Cultural Clujean și moderator al discuției de duminică.

Sâmbătă și duminică (24, respectiv 25 iunie), de la 16:00 la 19:00, va avea loc un Atelier de Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) - cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice. Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând acest formular online.

Regulamentul de acces la Rocanotherworld 2023

Spectatorii sunt rugați să parcurgă regulamentul pentru a fi bine informați cu privire la desfășurarea evenimentului.

  • Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
  • Nu vor fi disponibile biletele în format fizic la intrare; biletele vor fi scanate, evitându-se astfel tipărirea;
  • Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată; brățara în baza căreia se va face accesul va trebui păstrată pe toată durata festivalului, participanții fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.
  • Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să nu aducă bagaje mari în incinta evenimentului;
  • Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari;
  • Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi;
  • În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie. Accesul cu umbrele este strict interzis în incinta locației;
  • Este interzis accesul cu băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, aparate foto/video profesionale;
  • Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică;
  • Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop;
  • Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta locației și a perimetrului acesteia;

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași din cadrul Agenției Naționale Antidrog este prezent cu un punct de informare în cadrul festivalului și oferă evaluare și consilierea psihologică și socială a persoanelor consumatoare, în vederea renunțării la consumul de droguri.

  • Persoanelor sub vârsta de 18 ani le este strict interzis accesul în locuri unde se servesc băuturi alcoolice sau se încurajează fumatul;
  • Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației;

Transport Rocanotherworld 2023

Un obiectiv important pentru festival este încurajarea transportului alternativ, care va fi realizat și în acest an, prin amenajarea unei parcări de biciclete și facilitarea transportului în comun pe toată perioada festivalului. Cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și Compania de Transport Public Iași va fi suplimentată o cursă specială, ce va fi pusă la dispoziția oamenilor, în fiecare zi de eveniment, pe ruta Tg. Cucu - Brizo - Tg. Cucu. Autobuzul va circula din oră în oră astfel: joi între 15:00 - 01:00, vineri între 15:00 - 03:00, sâmbătă între 13:00 - 03:00 și duminică între 13:00 - 01:00.

Alte informații utile pentru Rocanotherworld 2023

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, între orele 17:00 și 19:30 - Ai cumva o păturică?. În cadrul acesteia sunt așteptate donații de hrană (umedă și uscată), medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost, haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc).

Cu scopul informării și educării publicului privind asumarea unui comportament responsabil față de natură, precum și sustinerea artiștilor, festivalul va găzdui instalații artistice, activități experimentale și performance-uri realizate de către artiștii invitați la festival.

Bilete Rocanotherworld 2023:

Bilete pentru eveniment, la prețuri ce pornesc de la 165,71 lei. Pentru mai multe detalii despre tichete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică nouă

Luna Amară a lansat "Nu mai vine nimeni", un cântec despre realism și autenticitate - AUDIO

Luna Amară le prezintă fanilor "Nu mai vine nimeni", o piesă intensă, cu versuri profunde. Melodia poate fi ascultată în articol.

Publicat

pe

Luna Amară
Luna Amară

"Nu mai vine nimeni" a fost produs de către Luna Amară și Dan Bojan, cu Dan Bojan și David Dane ca ingineri de sunet și Dan Georgescu (Unda Recording Studio) la mix și master, în timp ce grafica este semnată de Alexandru Das.

"Poate părea paradoxal, dar <<Nu mai vine nimeni>> nu este un cântec depresiv, trist, negativist. În versurile lui e mai degrabă vorba de realism și de autenticitate. Putem striga, dar e bine să nu uităm că strigătul nostru poate fi neascultat, pierdut în vacarmul general. Ne putem ține departe de turmă, dar atunci cum îi găsim pe cei care, asemenea nouă, stau contra goanei ei nebune?... Și dacă e adevărat că nu mai vine nimeni, înseamnă asta neapărat că nici tu nu poți veni către altcineva?... Sau poate că această perpetuă și sisifică încercare, de-a sosi mereu în locuri, în oameni, de a-i cunoaște și de a-i lăsa să te cunoască, e prea mult. Jocul vieții e obositor. Dar poate că singurătatea împărțită îl face mai ușor de suportat. Și poate că de aceea și instrumentalul acestei piese e împărțit între strofe electro-rock și refrene grunge-punk, subliniind, prin dinamica agresivă și tonurile grave de synth, neliniștea acestei concluzii amare: nu mai vine nimeni, ești singur și liber să nu fii singur", a declarat trupa Luna Amară.

Cu o activitate de peste 23 de ani, Luna Amară este formația fanion pentru mai multe generații de consumatori de muzică live care apreciază mesajele sociale, dar și de dragoste ale poeziilor care abordează diverse stări. În compozițiile originale se pune accentul pe solo-urile de trompetă, riff-urile de chitară și îmbinarea contrastantă a duetului de voci, cvintetul fiind apreciat și pentru secția ritmică solidă care stă la baza pieselor.

AUDIO: Luna Amară - Nu mai vine nimeni

Citește în continuare

Trending