Urmărește-ne în Social Media

blues

Keith Richards - Big Town Playboy

Keith Richards, legendarul chitarist The Rolling Stones a lansat un videoclip cu versuri pentru piesa "Big Town Playboy". Acest track este extras de pe ediţia aniversară de 30 de ani a albumului solo de debut al artistului. Vă invităm să ascultaţi piesa în articol.

Publicat

pe

Odată cu lansarea acestui single a apărut şi un videoclip cu versuri, plin de elemente psihedelice. Vedem simboluri ale unor vremuri rock'n'roll, de la siluete feminine formate din titluri de ziar dansând lasciv, până la fotografii cu Keith Richards evoluând pe parcusul anilor. Claviaturi infinite de pian şi capete de mort se desfăşoară hipnotic pe ecran.

"Big Town Playboy" este de un blues greu, părând scoasă direct din barurile din New Orleans. Are acel aer de noapte lungă de petrecere, cu aburi de alcool, domnişoare cărora le place pericolul şi cele mai ciudate personaje care frecventează barurile la 4 noaptea. Percuţia esta una repetitivă, dar vedeta este pianul de jazz şi blues, care te transpune în altă era, mai improvizaţională.

Piesa apare pe ediţia aniversară a albumului "Talk is Cheap", LP-ul de debut al lui Keith Richards. Discul va fi re-editat şi relansat sub formă de deluxe box set, CD, LP şi în format digital pe 29 martie via BMG. Pe această melodie mai apar Mick Taylor şi Johnnie Johnson. Cu o săptămână înainte de lansarea de pe 29 martie, fanii lui Keith vor putea vedea 5 box set-uri speciale la hoteluri din toată lumea.

Se vor găsi pe 22 martie la Karma Sanctum Soho în Londra, la 25hours Bikini Hotel din Berlin şi Andaz West Hollywood din Los Angeles. Box set-urile includ o cutie de lemn care este produsă manual de Fender şi învechită folosind aceleaşi materiale ca şi chitara vintage Telecaster a lui Richards. A fost nevoie de 4 luni şi 20 de prototipuri pentru a pune la punct prima cutie.

Între timp Keith Richards, Mick Jagger and co lucrează la un nou album The Rolling Stones. Ar fi primul material discografic original de la "A Bigger Bang" din 2005 încoace. Trupa a cântat la Bucureşti în 2007, în faţa a peste 60.000 de fani.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rolling Stones a lansat piesa "Troubles A' Comin", din arhiva de piese nemaiauzite

The Rolling Stones păstrează atenţia publicului vie prin lansarea unei piese nemaiauzite până acum, "Troubles A' Comin". Acest track va fi inclus pe ediţia aniversară de 40 de ani a albumului din 1981 "Tattoo You", care va include alte piese nelansate până acum din arhiva formaţiei.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

"Troubles A' Coming" este o melodie bogată instrumental, cu pian, multiple chitare şi armonii plăcute. Nu este un track complet original, ci un cover şi o reinterpretare a unui single al trupei The Chi-Lites. Pe 23 septembrie formaţia britanică a oferit un alt preview al acestui album, clipul piesei "Living In the Heart of Love", dedicat chitaristului Charlie Watts, care a încetat din viaţă la finalul acestei veri.

Watts a cântat alături de grup timp de 58 de ani şi a murit pe 24 august, la vârsta de 80 de ani. De altfel la primul concert din 2021 The Rolling Stones, colegii i-au dedicat un tribut prelungit, chiar la final de septembrie 2021. Mick Jagger şi Keith Richards erau înlăcrimaţi, acesta fiind primul debut de turneu şi implicit turneu fără Charlie. În zilele după moartea toboşarului a fost lansat şi un video tribut pentru acesta pe canalul de YouTube al trupei.

The Rolling Stones nu renunţă totuşi la turneul american planificat pentru acest an, în ciuda pierderii unui membru important. Asta şi pentru că problemele de sănătate ale lui Watts datau de ceva vreme şi există deja opţiunea unui toboşar de rezervă. Steve Jordan, care a mai colaborat cu Stones îl va înlocui pe parcursul celor 13 concerte. The Rolling Stones a ales să iasă din pauza impusă de pandemie cu un concert privat pe 20 septembrie, organizat de patronul echipei de fotbal american New England Patriots, Robert Kraft.

Acolo s-a auzit de altfel şi pentru prima oară live coverul "Troubles A' Comin". Pe viitoarea ediţie aniversară "Tattoo You" se vor afla 8 alte melodii pe care formaţia le-a înregistrat în perioada anilor '70 şi '80, dar nu le-a finisat. Acum sunt completate cu extra voce şi chitară. LP-ul aniversar vine pe 22 octombrie prin casele de discuri Polydor, Interscope şi UMe.

Citește în continuare

Trending