Urmărește-ne în Social Media

rock

Katatonia - Old Heart Falls

Trupa suedeză de metal Katatonia a lansat un lyric video pentru noul single „Old Hearts Fall”. Melodia este extrasă de pe albumul „The Fall Of Hearts” care va fi lansat în luna mai.

Publicat

pe

Noul single al trupei suedeze de dark progressive rock/metal Katatonia, „Old Heart Falls” a fost extras de pe albumul „The Fall Of Hearts” care va fi lansat pe 20 mai. Albumul a fost înregistrat în studioul din Stockholm, Gröndahl & Tri-lamb și a fost produs de Anders Nyström și Jonas Renkse. Mixajul și masterizarea a fost realizat de producătorul Jens Bogren (Opeth, Ihsahn, Devin Townsend) împreună cu toboșarul și producătorul Karl Daniel Lidén (Switchblade, The Ocean, Greenleaf). Coperta albumului a fost creată de designerul Travis Smith, care a mai colaborat cu Katatonia și pentru alte lucrări.

„Acest album este probabil tot ceea ce nu am visat vreodată să lansăm. Este o călătorie tristă dar aventuroasă printre elementele noastre, pe care nu am ezitat-o. Am mers înainte și înapoi prin spirala nocturnă a moștenirii noastre muzicale.”, declară Katatonia.

katatonia-cover-the-fall-of-hearts

„The Fall Of Hearts” este prima înregistrare cu noul toboșar Daniel „Mojjo” Moilanen și cu cel mai nou chitarist, Roger Öjersson care a venit la momentul perfect pentru niște solouri demențiale. Katatonia va continua să extindă granițele lor muzicale mai departe de rădăcinile lor de pe scena de metal în timp ce vor atrage noi fani din spectrul muzical, la fel cum au făcut trupele Opeth și Anathema. Trupa și-a câștigat locul pentru una dintre cele mai respectate și îndrăgite trupe din lumea de heavy metal. Katatonia revine în România într-un concert care va avea loc în cadrul Festivalului ARTmania de la Sibiu în iulie 2016. 

Lista cântecelor care vor apărea pe noul album Katatonia, „The Fall Of Hearts”:

 1. Takeover
 2. Serein
 3. Old Heart Falls
 4. Decima
 5. Sanction
 6. Residual
 7. Serac
 8. Last Song Before The Fade
 9. Shifts
 10. The Night Subscriber
 11. Pale Flag
 12. Passer

Piese Bonus:

 1. Vakaren (CD/DVD & Deluxe Edition)
 2. Sistere (LP & Deluxe Edition)
 3. Wide Awake In Quietus (Digital & Deluxe Edition)

 

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Katatonia şi Antimatter vin la Bucureşti, la Metal Gates Festival 2023; Avem lineup nou!

Pe 5 mai 2023 organizatorii festivalului Metal Gates din Quantic au dezvăluit un nou val de artişti. Festivalul are loc în septembrie 2023 în Quantic, pe parcursul a 3 zile. Detalii despre noii artişti găsiţi mai jos.

Publicat

pe

Metal Gates Festival 2023 poster
Metal Gates Festival 2023 poster

Metal Gates Festival 2023 are loc între 28 şi 30 septembrie 2023 în Club Quantic din Bucureşti. Cele mai noi nume de pe listă sunt Batushka, formaţie din Polonia, Arkona din Rusia, dar şi Machiavellian God din România. Vine şi Aeternam din Canada, Drown The Sea şi îi vom putea asculta live şi pe cei de la DinUmbra.

Alte nume foarte mari de pe nouă listă sunt Katatonia, care a mai cântat în România în 2022, la festivalul Way Too Far (împreună cu Within Temptation), dar şi Rotting Christ şi Antimatter, pe care i-am văzut în Quantic cu câţiva ani în urmă. Darvaza şi Shores of Null din Italia completează lista, alături de Khors, Shattered Hope, Remina, Sinnery, Doomas, Pilgrimage, Woe Unto Me şi Ocean of Grief, plus Olympus Mons din România.

Vreau să subliniez de pe această listă numele Remina, care ar trebui să aibă o greutate mare pentru fanii Draconian. Solista proiectului muzical este Heike Langhans, pe care o mai ştim pentru proiectele muzicale, ISON, Lorelei, Light Field Reverie şi pe ultimele 2 albume Draconian drept solista (acum s-a întors Lisa, solista originală).

Katatonia a lansat în 2023 piesa "Opaline", împreună cu videoclipul asociat, sărbătorind debutul noului album, "Sky Void of Stars". Am avut parte şi de un alt single nou, "Birds", după ce în 2022 primisem track-ul "Austerity". Legat de Rotting Christ, relaţia lor cu România e una specială, între multiplele concerte de la noi şi fabulosul cover după "Cine iubeşte şi lasă".

Remina a lansat albumul "Strata" în noiembrie 2022, un LP de ambiental-cosmic doom metal, combinat cu rock alternativ. Vocea lui Heike Langhans e cea care face diferenţa, în vreme ce logodnicul sau, Mike se ocupă de chitara ce sună a post rock.

Abonamentele pe 3 zile au costat 420 de lei până pe 1 mai, vor costa 480 lei până pe 1 iulie şi 540 de lei până pe 27 septembrie.

Citește în continuare

Trending