Urmărește-ne în Social Media

rock

Imagine Dragons - Bad Liar

La finalul anului 2018 Imagine Dragons lansa piesa "Bad Liar", iar de atunci single-ul a ajuns un hit cu 28 de milioane de vizualizări. Îl auzim des la radio şi a avut câteva recorduri de streaming. Popularitatea sa primeşte un boost odată cu lansarea unui nou videoclip cu versuri, pe care vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

Publicat

pe

"Bad Liar" este un single extras de pe albumul "Origins", lansat anul trecut. Piesa este despre minciunile care strică relaţiile şi nesinceritatea care sapă în orice iubire. Inspiraţia este chiar relaţia dintre solistul Dan Reynolds şi fosta sa soţie, Aja Volkman. Cei doi au scris împreună această piesă, chiar înainte de a se despărţi.

Tematica videoclipului cu versuri este una nautică, cu o sumedenie de corăbii, bestii ale mării şi câte o ancoră aruncată în mijlocul unei furtuni. Punctul forte al lui "Bad Liar" este porţiunea sa delicată şi vulnerabilă dinspre final, când solistul îşi cântă din vârful buzelor versurile. Acel moment este ilustrat cu un protagonist feminin al clipului care pluteşte în mijlocul oceanului.

Imagine Dragons lansa albumul "Origins" în noiembrie 2018, acesta fiind unul dintre cele mai apreciate materiale discografice ale sale. Rockerii alternativi din Las Vegas au avut o perioadă ocupată, după ce au lansat şi albumul "Evolve" în 2017. Acel LP a ajuns pe prima poziţie în topul US Top Rock Albums (Billboard), urcând şi pe locul 2 în topul general Billboard 200.

Marile sale hituri au fost "Thunder" şi "Believer", utilizate pe numeroase trailere de filme şi chiar clipuri promoţionale pentru console de jocuri video. Americanii vor petrece o bună parte din anul 2019 în turneu. Şi-au anunţat deja prezenţa la Rock în Rio 2019, spre finalul acestui an. Anul trecut băieţii au lansat şi piesa "Zero", care a ajuns pe coloana sonoră a filmului "Ralph Breaks the Internet".

Această animaţie tocmai intră în cinematografele de la noi şi reuneşte actori precum Sarah Silverman şi John C. Reilly în distribuţia vocală. Următorul mare concert Imagine Dragons este reprezentaţia din pauza ESPN College Football Football, acolo unde muzicienii vor urca pe scenă împreună cu Lil Wayne. Concertul este programat pentru 7 ianuarie.

Grupul a fost ales pe fondul faptului că a ocupat poziţii fruntaşe în clasamentele de streaming în 2018. Piesa sa "Natural" a fost imnul ESPN College Footbal în ultima vreme.

Albume noi

Imagine Dragons a lansat albumul "Mercury - Act 1", un disc depresiv, sensibil

Imagine Dragons e o trupă cunoscută mai degrabă pentru piese dansabile pop rock, dar în 2021 a decis să lanseze un album plin de balade sensibile. Se numeşte "Mercury - Act 1" şi a sosit pe 3 septembrie 2021. Primim 42 de minute de muzică sub forma a 13 piese, disponibile acum pe reţelele de streaming.

Publicat

pe

Coperta album Imagine Dragons Mercury Act 1
Coperta album Imagine Dragons Mercury Act 1 │ FOTO: Imagine Dragons

"Mercury - Act 1" este al cincilea album de studio Imagine Dragons şi a fost lansat prin casele de discuri Kidinakorner şi Interscope Records. Parcursul spre această lansare a fost sinuos. Înregistrările au fost începute în 2018 şi s-au întins pe parcursul anilor 2019, 2020 şi 2021. Imediat după încheierea turneului Evolve World Tour din 2018 trupa a lansat albumul "Origins" în noiembrie, alegând să nu plece în turneu de promovare, ci să intre într-o vacanţă.

Din cei 3 ani de tăcere şi emoţii s-a născut noul disc, anunţat pe 30 iunie 2021. Solistul Dan Reynolds a explicat astfel împărţirea acestui LP în două acte:

Mi-am văzut prieteni murind de dependenţă de droguri. Scopul artei este de a ne partaja cele mai întunecate momente, dar şi pe cele mai iluminate. Cred că a cânta despre propria mea luptă cu aceste lucruri va aduce cuiva pace sau înţelegere. Acest disc abordează teme precum singurătate şi căutare, lupta cu statutul finit al realităţii.

Cu toate acestea am vrut să îl închei pe o notă de sărbătoare. Am pus fundaţia pentru un viitor mai sigur şi stabil. Am vrut să termin albumul axându-mă pe toate lucrurile care mă fac fericit. Lucrurile simple care mă fac să merg înainte. Privind spre viitor. Arătând spre mine şi toată frumuseţea care mă înconjoară.

Numele albumului vine de la cuvântul "mercurial", axându-se pe problemele de sănătate mentală ale lui Reynolds şi lipsa trupei de încadrare în genuri muzicale. Legendarul producător Rick Rubin şi-a pus amprenta pe acest material, iar solistul afirmă că el l-a împins să fie mai puţin metaforic şi să abordeze laturi mai incomode ale pieselor. Primele 3 single-uri pe care le-am ascultat de pe noul material sunt "Follow You", "Cutthroat" şi "Wrecked".

Ultimul a fost inspirat de moartea surorii lui Reynolds şi a sosit pe 2 iulie 2021. "Mercury - Act 1" este poate cel mai matur album Imagine Dragons, iar cea mai mare surpriză este piesa "Dull Knives", care împinge sound-ul muzicienilor la un nou nivel. Aduce cu un Muse mai plin de angoasă şi strecoară chiar şi un solo neaşteptat. Veţi găsi totuşi şi piese fredonabile şi pline de energie, dar o energie diferită de cea tipică acestui grup.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending