Urmărește-ne în Social Media

pop, rock

Hozier - Unknown / Nth (lyric video)

Hozier a lansat o nouă melodie de pe viitorul său album - "Unreal Unearth". De data aceasta, este vorba despre "Unknown / Nth", acompaniată de un lyric video disponibil în articol.

Publicat

pe

Hozier continuă seria lansărilor muzicale de pe albumul "Unreal Unearth". Artistul irlandez le prezintă ascultătorilor "Unknowm / Nth", o piesă ce vorbește despre distanțarea și trădarea în cuplu. Melodia se inspiră din "Divina Comedie" a lui Dante Alighieri, în principal din cercul nouă al iadului, cunoscut sub numele de "Cercul trădării", unde cei care au comis acte de trădare sunt pedepsiți. Cercul este împărțit în patru regiuni, fiecare pedepsind o formă diferită de trădare, iar păcătoșii sunt prinși în gheață și izolați, idee ce ar putea simboliza un sentiment de izolare emoțională.

Întregul album "Unreal Unearth" explorează cele nouă cercuri ale iadului. Anterior, au fost abordate lăcomia și erezia, prin piesele "Eat Your Young" și "All Things End", și desfrânarea cu piesa "Francesca".

"După o călătorie de câțiva ani, noul meu album - Unreal Unearth - își va găsi drumul către voi pe 18 august.

Sunt mândru de acest album și mi-a făcut plăcere să-l văd cum prinde viață în ultimul an. Vă mulțumesc, ca întotdeauna, pentru sprijinul și răbdarea voastră în timp ce se concretiza, este o mare plăcere să vă dezvălui în sfârșit data lansării", a transmis Hozier.

Recent, Hozier a susținut o serie de concerte mai intime, înainte de turneul său mai mare din această toamnă. Prima parte a călătoriei muzicale a debutat pe 6 mai, în Atlanta, și s-a încheiat cu show-uri la Bowery Ballroom din New York și Troubadour din Los Angeles, pe 25 mai, respectiv pe 31 mai.

Cea de-a doua parte a turneului "Unreal Unearth Tour" va începe pe 9 septembrie în St. Louis, cu Madison Cunningham alăturându-se ca artist în deschidere. Hozier va susține 28 de concerte în locuri spectaculoase ca Madison Square Garden din New York sau Hollywood Bowl din Los Angeles.

Industria muzicala

Hozier a ajuns pentru dată pe locul 1 în topul Billboard cu "Too Sweet"

Hozier are motive de bucurie. Artistul s-a poziționat pentru prima dată pe locul 1 în topul Billboard Hot 100 cu piesa "Too Sweet". Mai mult, este primul muzician irlandez care marchează această reușită de la Sinead O'Connor din anii '90.

Publicat

pe

Hozier - Unheard (Behind the EP)
Hozier - Unheard (Behind the EP) │ FOTO: captură YouTube / Hozier

Hozier a ajuns pentru prima dată în vârful topului Billboard Hot 100 cu "Too Sweet", piesa care a devenit virală în toate colțurile internetului. După ce a debutat pe locul 5 și a urcat rapid pe locul 2, melodia înregistrează acum cel mai mare succes al artistului, depășindu-l pe cel din 2013 cu "Take Me to Church", care se poziționase pe locul 2.

Potrivit Billboard, reușita hit-ului "Too Sweet" reprezintă, de asemenea, prima dată când un artist irlandez și-a asigurat o melodie numărul 1 în Hot 100, de când Sinead O'Connor a realizat acest lucru în 1990 cu "Nothing Compares 2 U". De fapt, Hozier este doar al patrulea artist irlandez din istorie care a ajuns pe locul 1 în top, după O'Connor, U2 și Gilbert O’Sullivan.

La sfârșitului anului trecut, Hozier a mai avut o apariție în Billboard Hot 100, ce-i drept, nu la fel de spectaculoasă ca cea de acum. "Nothern Attitude", colaborarea sa cu Noah Kahan, a ajuns pe locul 37.

"Too Sweet" este extrasă de pe EP-ul "Unheard", un material compus din patru cântece. "Too Sweet", "Wildflower and Barley", "Empire Now" și "Fare Well" sunt piesele care nu au ajuns pe albumul de studio "Unreal Unearth", dar care meritau o expunere oficială.

În prezent, artistul de 34 de ani se află în plin turneu, cu show-uri în numeroase orașe din America de Nord, dar și la festivaluri precum Love Rocks NYC, Lollapalooza, Pilgrimage și All Things Go Music Festival.

AUDIO: Hozier - Too Sweet

Citește în continuare

Albume noi

Hozier a lansat EP-ul "Unheard" - AUDIO

Hozier își răsfață ascultătorii cu o serie de piese nemaiauzite până acum pe care le-a lansat sub forma EP-ului "Unheard". Mai multe detalii despre acest material, precum și audiția melodiilor găsești în articol.

Publicat

pe

Copertă album Hozier "Unheard"
Copertă album Hozier "Unheard" │ FOTO: captură YouTube / Hozier

Deși au trecut doar câteva luni de la cel mai nou album semnat Hozier, artistul irlandez mai are de spus câteva lucruri, muzical vorbind. Astfel, pe 22 martie, muzicianul a lansat "Unheard", un EP compus din patru cântece. "Too Sweet", "Wildflower and Barley", "Empire Now" și "Fare Well" sunt piesele care nu au ajuns pe "Unreal Unearth", dar care meritau o prezentare oficială.

"Vreau să vă mulțumesc sincer tuturor pentru dragostea și sprijinul pe care le-ați arătat în călătoria <<Unreal Unearth>> din ultimele luni. A fost o adevărată bucurie să împărtășesc muzica cu voi și să înțeleg cum aceste cântece au intrat în viețile voastre.

De asemenea, îmi face plăcere să anunț lansarea mai multor piese din sesiunile pentru album care nu au putut face parte din lansarea inițială. Acestea sunt cântece care ar fi putut ajunge în cercurile lăcomiei, limbo-ului, violenței și, respectiv, "ascensiunii" exterioare, dar nu au reușit din diferite motive. Mă bucur foarte mult că voi putea să le împărtășesc cu voi.

Vă mulțumesc din nou pentru toată susținerea voastră, sper că vă plac aceste melodii noi și aștept cu nerăbdare să ne vedem în curând la concertele viitoare!", a transmis Hozier.

Pe 18 august 2023, artistul a lansat "Unreal Unearth", un album ambițios, format din 16 piese inspirate de "Infernul" lui Dante și structurate în jurul celor nouă cercuri ale iadului.

Ascultă EP-ul "Unheard":

Too Sweet

Wildflower and Barley

Empire Now

Fare Well

Citește în continuare

Trending