Urmărește-ne în Social Media

rock

Ghost - Faith

Ghost este deja o trupă metal cu CV bogat, între faptul că e preferata lui James Hetfield şi are un premiu Grammy la activ. Până să vină în România luna viitoare în deschiderea Metallica, trupa suedeză a lansat un nou lyric video pentru piesa "Faith". Îl puteţi urmări în articol.

Publicat

pe

"Faith" are un clip ce pare extras dintr-un joc video steampunk, plin de mister şi întunecime. Arată ca un screensaver al unui doctor care creează hibrizi între oameni şi roboţi într-o epocă victoriană futuristă, deci steampunk. Noul single a ajuns direct în top 10 la Active Rock Radio şi este cel mai nou track extras de pe albumul "Prequelle", lansat anul trecut.

LP-ul a primit o nominalizare la Grammy la început de 2019, iar de pe acest disc am mai putut asculta hiturile "Rats" şi "Dance Macabre". Al doilea release a primit chiar un clip cu cameo-uri celebre, inclusiv ale unor wrestleri din WWE, James Hetfield şi actori de la Hollywood. Ghost se alătură celor de la Metallica ca act în deschidere pe durata turneului "WorldWired".

Pe 21 iunie băieţii au făcut o pauză, pentru ca Tobias Forge, creierul Ghost să îşi ridice premiul la ceremonia Kerrang! Music Awards. Acolo "Prequelle" a primit trofeul de "Cel mai bun album din 2018". După ce termină turneul cu Metallica, formaţia suedeză pleacă în propria sa serie de concerte, cu un turneu pe arenele nord americane. Acesta debutează pe 13 septembrie (fix în ziua când scoate Korn albumul cel nou).

În ce priveşte seria de concerte Ghost, aceasta va include un aranjament scenic teatral, cu o catedrală medievală, vitralii şi evident costume de cardinali, papi şi efecte speciale cât cuprinde. Cardinal, Ghouls, Ghoulettes şi alte personaje din universul creat de Tobias se vor desfăşura pe scenele americane. În noiembrie şi decembrie formaţia revine în Europa şi UK pentru o serie de concerte alături de All Them Witches şi Tribulation, cu 18 evenimente pregătite.

"Prequelle" a debutat în iunie 2018, ajungând pe locul 3 în topul Billboard 200. Solistul grupului a confirmat recent că pregăteşte deja un nou album şi va intra în studio la început de 2020 pentru a îl înregistra.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 14 august 2019

Metallica

Loc
Arena Națională

Industria muzicala

Ghost ajunge în Billboard Hot 100 cu o piesă devenită virală pe TikTok

Formația suedeză Ghost bifează o realizare dorită de orice muzician. Una dintre piesele sale a ajuns în celebrul top Billboard Hot 100. Află despre ce melodie este vorba.

Publicat

pe

Tobias Forge
Tobias Forge │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Mary on a Cross" este piesa care a reușit să se claseze în topul Billboard. Melodia debutează pe locul 90 cu 6 milioane de streamuri în S.U.A. și 1.000 de descărcări vândute în săptămâna 9-15 septembrie. Mai mult, piesa se află pe primul loc în topul Hot Hard Rock Songs.

Cântecul a câștigat în mod constant atenție în ultimele săptămâni datorită unui trend de pe TikTok. Totul a început când un utilizator a folosit o versiune încetinită a cântecului pentru a crea coloana sonoră a unui clip din Stranger Things. Acum hashtag-ul #maryonthecross are aproximativ 800 de milioane de vizualizări, iar cântecul a fost folosit în peste 10.000 de videoclipuri pe TikTok. Recent, Ghost a preluat ideea de slow+reverb și a lansat o versiune oficială, mai "încetinită", a piesei "Marry on a Cross".

În timp ce "Mary on a Cross" este prima piesă marca Ghost ce ajunge în top Hot 100, grupul și-a menținut o prezență constantă în topuri timp de aproape un deceniu. Trupa a apărut pentru prima dată pe un clasament Billboard în mai 2013, cu albumul "Infestissumam". Discul a debutat pe locul 1 în topul albumelor hard rock și a ajuns pe locul 5 la albumele de vinil, pe locul 10 la Top Rock & Alternative Albums și pe locul 28 pe Billboard 200.

Pe lângă "Infestissumam", alte cinci albume Ghost au ajuns în topul Billboard 200. Este vorba de EP-ul "If You Have Ghost" (nr. 87, 2013), "Meliora" (nr. 8, 2015), "Popestar" (nr. 16, 2016), "Prequelle" (nr. 3, 2018) și "IMPERA" (Nr. 2, 2022).

Ghost - Mary On A Cross (Official Audio)

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending