Urmărește-ne în Social Media

rock

Coldplay - Coloratura

Coldplay străbate galaxii cu noul single ”Coloratura”, o adevărată epopee ce se rupe complet de șirul pieselor comerciale cu care au ajuns în mainstream. Spațialitatea regăsită în muzica trupei Pink Floyd se simte și în această nouă piesă Coldplay, ce pare să transmită mesajul că formația vrea să facă artă și nu doar să mimeze că-și dorește asta.

Publicat

pe

Coldplay renunță la orice parametri prestabiliți pentru muzica de radio și-și permite să crească. Fără a mai ține cont de durata recomandată a unei piese (3 - 4 min.) ori de structura strofă / refren, formația se lasă ghidată doar de nevoia de a explora, de a simți și de a transmite. "Coloratura" este, probabil, cea mai necomercială piesă a trupei de până acum, iar asta arată dorința de evoluție reală, dincolo de cifre și difuzări.

Noua piesă "Coloratura" se regăsește pe albumul "Music Of The Spheres", un material la care trupa lucrează de ceva timp. Sintagma "Music Of The Spheres" a fost înregistră de trupă ca marcă proprie, încă din luna februarie circulând zvonul că așa se va intitula noul LP al trupei. Indicii privind planurile Coldplay de a lansa acest material au început a fi răspândite încă din 2019, sintagma "Music Of The Spheres" fiind printată pe vinyl-ul albumului "Everyday Life", împreună cu mesajul: "Coldplay, în curând".

Între timp, formația a dezvăluit că noul LP va fi lansat pe 15 octombrie. Discul include single-ul "Higher Power", întregul tracklist fiind dat publicității. Printre titlurile pieselor se regăsesc și trei emoji-uri, a căror semnificație nu a fost încă explicată de membrii trupei.

Tracklist "Music of the Spheres":

01. [Ringed Planet Emoji]
02. Higher Power
03. Humankind
04. ✨
05. Let Somebody Go
06. ❤️
07. People of the Pride
08. Biutyful
09. 🌎
10. My Universe
11. ♾
12. Coloratură

Anteriorul album Coldplay a fost unul atipic. Apărut în 2019, înainte de pandemie, "Everyday Life" a fost promovat, în mare parte, online, trupa nedorind să susțină concerte. 

"Nu mergem în turneu și nu prea vorbim despre album, așa cum ar fi normal să o facem. Simt că acest album trebuie pur și simplu lansat și lăsat în mâinile publicului. Pentru că multe dintre piese au venit dintr-un loc pe care nu-l înțeleg, dar și din alte motive, el nu este făcut pentru a susține un turneu, încă. Punem pe pauză planurile de turneu până reușim să găsim soluții pentru problemele de mediu (încălzirea globală)", declara Chris Martin în 2019.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending