Urmărește-ne în Social Media

rock

Bucium - Frica (lyric video)

Trupa Bucium a lansat "Frica", primul single de pe viitorul album de studio. Piesa este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

"Frica" este prima piesă extrasă de pe cel de-al cincilea album al trupei Bucium și conține un mesaj pentru cei care se luptă cu diverse tulburări mintale. Melodia, la fel ca întregul album, este o colaborare cu Ligia Hojda, cu care trupa a lansat în trecut piesa "Cântecul Soarelui".

"Ideea piesei a pornit de la fricile pe care un prieten bun le considera de neînvins, frici ce au ajuns să îi controleze întreaga viață, iar mesajul ei este că toate aceste frici pot fi învinse prin comunicarea cu cei dragi sau prin terapie, sănătatea mintală fiind unul dintre lucrurile cele mai de preț pe care trebuie să le păstrăm intacte sau să o dobândim", a declarat Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Ligia Hojda a adăugat:

"Frica ne ține prizonieri într-un labirint al temerilor, controlându-ne viață și creând o realitate distorsionată. Prin conștientizare, curaj și o comunicare empatică, putem depăși aceste granițe. Înfruntați-vă temerile și transformați-le într-o forță care să conducă către înțelegere și creștere personală".

Noul album semnat Bucium este înregistrat de Dan Albu și mixat de Dan Georgescu, în formula Ligia Hojda (voce), Corina Gheorghe (vioară), Mihai Balabaș (vioară), Andi Dumitrescu (voce, chitară, instrumente tradiționale), Cristi Răducanu (tobe și percuții), Augustin "Adi" Comorașu (bas). Discul va fi lansat în luna decembrie a acestui an.

Trending