Urmărește-ne în Social Media

pop

Ana Coman x Jean Gavril - Nu ți-am spus tot (lyric video)

Ana Coman și Jean Gavril colaborează pentru prima dată și lansează "Nu ți-am spus tot". Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Ana Coman și Jean Gavril și-au unit vocile pentru "Nu ți-am spus tot", o piesă sensibilă, dar în același timp senzuală. Melodia a fost compusă de cei doi muzicieni și reușește să trezească multe stări: dragoste, dorință, dor, nostalgie.

"Nu ți-am spus tot" este extrasă de pe albumul "Pretext", pe care Ana Coman urmează să îl lanseze pe 8 martie. Este cel de-al doilea material discografic din cariera sa.

Ana a început să cânte în variantă acustică, voce și chitară, la Radio Guerrilla, în cadrul rubricii "Ana are cântec". Ulterior, Ana început să-și lanseze propriile piese și a avut parte de o ascensiune rapidă, participând la mari festivaluri din țară. În 2020, ea a lansat albumul de debut, "9 missed calls".

Creația muzicală a lui Jean Gavril cucerește cu încredere inimile ascultătorilor nonconformiști de muzică rock. Emoția, tupeul și libertatea îi definesc muzica - un mix dintre energia Woodstock, ușoare influențe pop și funk-ul anilor '60. Primele sale melodii "Totul sau nimic", "Tocuri" și "Fată, bea cu mine" au cucerit din prima publicul român, iar piesa "Oh, Ramona" a devenit un succes internațional datorită filmului cu același nume.

PUBLICITATE
Comentează

pop

Ana Coman și povestea albumului "Pretext": "Toate piesele mele fac parte din mine, dar fiecare ocupă un alt loc" - INTERVIU

La începutul lunii martie, Ana Coman a dezvăluit un nou capitol muzical. "Pretext" este numele celui de-al doilea album din cariera tinerei, un material cu emoții, bucurii, cu începuturi care pot conduce la un "pentru totdeauna". Am stat de vorbă cu Ana despre proaspăta lansare, dar și despre alte aspecte ale vieții de muzician.

Publicat

pe

Ana Coman
Ana Coman │ FOTO: Cristina Oltean

Ana Coman a așternut în versuri o suită de experiențe și sentimente. Le-a cuprins în 10 melodii ce au devenit "Pretext". Iar materialul a ajuns la urechilor ascultărilor recent, promițând să trezească emoții care mai de care mai intense. Tracklist-ul ne face cunoștință cu dorul, melancolia, dorința, dragostea, și ne invită să le "gustăm" cu răbdare și înțelegere.

Ideea albumului arată că:

Un pretext e o cale prin care din doi străini putem face suflete pereche.

Un pretext poate fi un pahar de vin, pentru că, în contextul potrivit, devine mai mult decât un simplu pahar. Orele se scurg altfel în fața lui, iar aburii alcoolului nu încețoșează mintea, ci mai degrabă ne ademenesc să avem o fărâmă de nesăbuință de care cu toții avem nevoie uneori. Un pahar de vin e un pretext să ne apropiem. E un început, iar noi tânjim după începuturi.

Un pretext e o cale prin care putem crea un "pentru totdeauna", sau cel puțin o amintire atât de vie, încât ea să supraviețuiască pentru eternitate într-un cântec.

Ana Coman a povestit live albumul "Pretext" în cadrul unui concert ce a avut loc în Expirat pe 8 martie, iar în perioada următoare va porni într-un turneu de promovare. Va concerta în mai multe orașe din țară, oferindu-le emoțiilor "pretextul" de a ieși la suprafață.

InfoMusic: Bună, Ana, și felicitări pentru noul album - "Pretext". Este cel de-al doilea material din cariera ta, cum a fost procesul de creație comparativ cu primul tău album, "9 Missed Calls"?

Ana Coman: A fost o cu totul altă experiență. Când am compus "9 Missed Calls", am pornit la drum cu un fel de frică: oare ce părere are lumea despre ce scriu, despre ce cânt? Am compus zeci de piese pe care nu le-am considerat suficient de bune și nu le-am scos niciodată la lumină, pentru că mă raportam la ce credeam că așteaptă lumea de la mine. Dar ce să vezi, lumea nu așteaptă nimic și nu caută să îmi pună piedici sau să îmi găsească tot felul de hibe. Iar când am început lucrul la "Pretext", deja știam asta, așa că, odată ce scriam ceva ce îmi placea, îi ofeream automat și un loc în album. Nu am mai aruncat muzică la gunoi, m-am bazat pe sentimentele mele față de piese și am avut încredere că, dacă pentru mine sunt suficient de bune, vor fi la fel și pentru cei ce mă ascultă.

InfoMusic: "Pretext" este un album încărcat de emoție. A fost vreo piesă prea greu de compus din perspectiva mesajului pe care ai vrut să îl transmiți?

Ana Coman: Ohooo, e chiar mai încărcat de emoții decât primul meu album! Am trecut prin tot felul de experiențe și stări în ultimii trei ani, așa că am avut suficiente trăiri cât să le pot transforma în muzică. Toate piesele mele parte din mine, dar fiecare ocupă un alt loc. De exemplu, "Colaps", piesa care deschide albumul, e piesa mea preferată de cântat live, "Doar tu" mă face extrem de fericită când o ascult, iar "Stângaci" e cea mai personală din punct de vedere al sentimentelor mele din prezent. Nu cred că a fost vreuna greu de pus pe hârtie, pentru că toate au venit din suflet și, odată ce simt ceva, nu îmi e greu să exprim.

InfoMusic: Albumul conține 10 piese. Dacă ar fi să alegi o preferată, care ar fi aceea și de ce?

Ana Coman: E foarte greu să aleg una, pentru că, la fel cum ziceam mai sus, toate piesele sunt părți din mine. Și toate părțile din mine sunt...ok :)). Dar, în momentul de față, "Stângaci" cred că mă face să trec de fiecare dată când o cânt și ascult prin aceleași stări pe care le-am trăit când am scris-o.

InfoMusic: Dintre aceste 10 melodii, două sunt colaborări: "Nu ți-am spus tot" feat Jean Gavril și "Doar tu" cu norunegru. De ce ai ales să lucrezi cu acești muzicieni și ce aport creativ au adus?

Ana Coman: Pe Jean îl admir de ani de zile, dar nu m-am gândit niciodată la o colaborare. Ne-am reîntânit anul trecut în Expirat, la un concert, și mi-a propus să facem ceva împreună. Eu am ținut minte și nu am ratat ocazia acum. Iar cu norunegru a fost simplu: Dan Minel Stoica e pianistul și chitaristul meu, așa că trebuia să se întămple și asta la un moment dat :)) Plus că norunegru e una dintre trupele românești pe care le iubesc cel mai tare. Voiam neapărat colaborări pe album, mi se pare că piesele astea două l-au întregit. Aveam nevoie de un dialog, de un răspuns de la un "el", de o altă perspectivă asupra poveștii.

InfoMusic: Cum ai văzut tu compunerea acestui album?

Ana Coman: Puteam la fel de bine să lansez piesă cu piesă, dar un material conferă oferă cumva un liant între melodii, aduce un fel de coerență. Una e când asculți o singură piesă și alta e când îți creezi tu povestea ta, imaginându-ți legături între mai multe cântece. O piesă e doar o poveste, dar 10 piese laolaltă devin un univers.

InfoMusic: Descrierea discului menționează printre altele că "un pretext poate fi un pahar de vin". Care este vinul tău favorit?

Ana Coman: Niciodată nu știu ce să răspund la asta, pentru că eu chiar nu sunt vreo cunoscătoare (știu că am tatuaj cu un pahar de vin totuși :))). Mie vinul mi se pare mai degrabă un personaj din poveștile mele, un pretext care poate naște o poveste frumoasă. În momentul de față, stau cu un pahar de Chardonnay de la Lacerta și îmi place de mor.

InfoMusic: Vei porni într-un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Cu ce provocări vine la pachet o astfel de "excursie"?

Ana Coman: Simplu nu e să pleci în turneu, credeți-mă. Nu e cum crede lumea. Avem momente în care nu știm cu ce să ajungem într-un oraș, în care trebuie să analizăm costurile, să gândim cum e mai fezabil pentru toată lumea. Uneori nu știm ce ne așteaptă acolo, dacă există oameni pregătiți la scenă, dacă e totul în regulă cu hotelul, cu transportul, cu sonorizarea. Dar nu a fost dată în care vreun concert să iasă prost. Când suntem pe scenă, eu și colegii mei, tot stresul de dinainte ne e eclipsat de sentimentul ăla extraordinar. Și de cele mai multe ori, oamenii cu care am lucrat au fost foarte bine pregătiți și ne-au ușurat tuturor munca. Tocmai ce am început turneul "Pretext" și, până acum, a mers totul țiplă.

InfoMusic: Cum este Ana Coman înainte de a urca pe scenă?

Ana Coman: Depinde de concert, dar de obicei panicată. Le zic tuturor din jur că am emoții, mi se pare că am răgușit brusc, mă gandesc de o mie de ori la ce să zic, cum să mă mișc pe scenă, dar în secunda în care urc, totul devine mult mai clar și mai simplu. Dar asta face parte din farmecul unui concert. Concert fără emoții nu există. Nu sunt robot și nici nu vreau să fiu. Trăiesc fiecare secundă din fiecare eveniment și e perfect, cu bune și cu rele.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Emisiunea America Express - Drumul Aurului vine pe micile ecrane cu o premieră maraton

După patru sezoane cu povești memorabile în toate colțurile Asiei, de data aceasta aventura supremă se desfășoară pe continentul american, acolo unde Drumul Aurului poartă concurenții de-a lungul a peste 7.000 de kilometri, prin Mexic, Guatemala și Columbia. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Andreea Antonescu și Andreea Bălan la America Express
Andreea Antonescu și Andreea Bălan la America Express │ FOTO: Antena 1

America Express - Drumul Aurului, unul dintre cele mai așteptate reality show-uri ale momentului, vine la Antena 1 cu o premieră maraton: duminică, 15 ianuarie, de la ora 20:00, și luni, marți și miercuri, 16, 17 și 18 ianuarie, de la 20:30.

Andreea Antonescu și Andreea Bălan alcătuiesc una dintre cele nouă perechi de vedete care au trăit la intensitate maximă experiența America Express, cele două artiste mărturisind că previziunile lor despre ceea ce credeau că vor trăi pe parcursul reality show-ului au fost foarte diferite de ceea ce au întâmpinat la fața locului.

"Participând la reality show-uri în general, am crezut că îmi pot face o părere despre ce va urma și în ce direcție se îndreaptă lucrurile. Nu e deloc așa. În America Express e total diferit față de cum ne așteptam noi. Nu seamănă cu nimic din ce am trăit până acum. E o experiență unică, cu urcușuri și coborâșuri. Acum ești în culmea fericirii, în secunda doi, îți vine să te așezi pe bordură și acolo să rămâi", a spus Andreea Antonescu.

"Noi am crezut că putem anticipa anumite lucruri. Ei bine, nu. Nu poți anticipa nimic la America Express. Totul e surprinzător. Sunt niște misiuni cu totul neașteptate. De multe ori ne întrebăm: <<cine gândește probele astea?!>>", a declarat și Andreea Bălan, care a mărturisit că cele mai grele provocări au fost găsirea cazărilor la orele serii și autostopul, atunci când aveau nevoie de transport pe distanțe foarte lungi.

Artista a adăugat:

"E un reality show cu bune și cu rele. De aceea, unii dintre noi au și tot felul de reacții – care sunt reale. Aici nu poți să te prefaci. Aici îți cad toate măștile și ești pur și simplu așa cum ești tu cu adevărat!".

Cele două cântărețe care s-au reunit cu această ocazie, ducând astfel celebra trupă André pe Drumul Aurului, au vorbit și despre unul dintre ingredientele care fac din America Express cel mai dur reality show din România - parcurgerea unui traseu prin zone care au necesitat măsuri de securitate sporite:

”Ni s-a întâmplat să avem zone în care trecătorii și cei care ne ajutau cu transportul cu mașina ne rugau să părăsim locul respectiv, să nu mergem decât în zone luminate, să nu stăm pe stradă până târziu. Mai mult, ne îndrumau să mergem direct la poliție dacă vrem să găsim un loc de cazare", a povestit Andreea Antonescu.

Alături de ele, pe Drumul Aurului pornesc Chef Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam, una dintre cele mai cunoscute creatoare de conținut din mediul on-line, și mama ei, Mihaela.

Citește în continuare

Trending