Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie Sorin Pârcălab la iUmorSorin Pârcălab, la iUmor: "Dacă nu era reală faza, aș fi râs și eu" - VIDEO Juriu iUmor sezonul 10Emisiunea iUmor nu va mai fi difuzată duminica; află când o poți urmări

Lyric Video: Amorphis - The Bee

Amorphis a lansat "The Bee", primul single de pe viitorul său album. Noul LP se va numi "Queen of Time" şi este prefaţat de un videoclip cu versuri, pe care vă invităm să îl urmăriţi mai jos. Acest album debutează pe 18 mai prin Nuclear Blast.

Metaliştii din Helsinki surprind cu o abordare mai progresivă decât de obicei şi clape neaşteptate în spatele riffurilor agresive. Sintetizatorul este inedit pentru nişte "grei" ca Amorphis, dar sună excelent pe "The Bee". Au trecut 3 ani de la ultimul album al finlandezilor, "Under The Red Cloud". Noile piese sunt marcate de revenirea basistului din componenţa originală, Olli-Pekka "Oppu" Laine.

Titlul "The Bee" nu este doar o metaforă, pentru că versurile chiar fac referire la celebra insectă care e vitală pentru polenizare şi pentru viaţa tuturor plantelor de pe Terra. Chitaristul Epa Holopainen a declarat despre noua piesă:

Această melodie este o piesă de deschidere foarte puternică şi oferă un peisaj asupra tematicii albumului. Puteţi auzi unele noi elemente, precum corurile şi aranjamentele orchestrale din ea.

Solistul Timi Joutsen a discutat metaforele din single:

Evident, inspiraţia versurilor este o albină, dar asta şi în sens metaforic. Cel mai mic lucru poate fi cel mai important uneori. O albină poate aduce viaţă sau dacă distrugem toate albinele, viaţa se va opri aici.

Este un animal foarte frumos, de aceea îl veţi găsi şi pe coperta albumului. Melodia este destul de progresivă şi sunt sigur că va surprinde fanii într-un mod pozitiv.

Amorphis va începe turneul de promovare a noului LP pe 12 mai, cu câteva concerte în ţările nordice, apoi va zbura direct la Tokyo în iunie. Va reveni în Europa, cu opriri în Spania, Germania şi Belgia în august.

Trupa a fost fondată în anul 1990, ca un grup death metal, dar odată cu trecerea timpului a abordat genuri precum progressive metal, folk metal şi heavy metal. "Queen of Time" este albumul cu numărul 13 şi este produs de către Jens Bogren, cunoscut pentru şlefuirea sunetului celor de la Opeth, Amon Amarth şi Kreator. Amorphis a concertat în România în 2015, la Romexpo în deschidere pentru Nightwish.

Citește mai multe despre Amorphis
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE