Urmărește-ne în Social Media

rock

Amorphis - Brother and Sister

Metaliştii finlandezi de la Amorphis au lansat o nouă piesă intitulată "Brother and Sister". Se remarcă din start clapele sale melodioase şi un aer old school al acestui single înregistrat în timpul sesiunilor albumului "Queen of Time". Puteţi asculta piesa în articol şi viziona videoclipul său cu versuri.

Publicat

pe

"Brother and Sister" face parte dintr-un dublu release, care include şi piesa "As Mountains Crumble". Acestea sunt release-uri bonus din înregistrările albumului "Queen of Time" din 2018. Ambele sunt incluse pe un EP cu artwork fantezist care îţi fură privirea prin multitudinea de elemente vizuale integrate. Melodiile noi au puternice elemente de rock progresiv, deşi la origini Amorphis este o trupă de death metal, care îşi regăseşte totuşi growl-ul la mijlocul piesei de mai sus.

Aceste single-uri nu au fost incluse pe album pentru că sună puţin diferit faţă de LP-ul din 2018. Abundenţa de clape şi de "floricele" originale de pe "Brother and Sister" impresionează, chiar şi pentru o trupă cu un istoric de 31 de ani. "Brother and Sister" a fost lansat ca o ediţie limitată de vinil, în doar 666 de unităţi pe 29 ianuarie 2021. Despre acest release a vorbit clăparul Amorphis Santer Kallo:

Două piese grozave din sesiunile "Queen of Time" pe vinil, ceea ce este excelent. Atmosfericul "Brother and Sister" şi maiestuosul "As Mountains Crumble", cu influenţe prog au fost de asemenea candidaţi buni pentru tracklist-ul albumilui, dar la final au sfârşit ca bonus track-uri pentru a da un avantaj diferitelor release-uri. Cu această lansare este grozav să vedem piesele primind atenţia pe care o merită.

"Queen of Time" este albumul cu numărul 13 în discografia formaţiei finlandeze şi a sosit pe 18 mai 2018 prin Nuclear Blast Records. A fost produs de către Jens Bogren şi este pentru prima oară când versificatorul Pekka Kainulainen poate fi auzit pe un album Amorphis, cu contribuţie sub forma unui discurs în finlandeză. E vorba despre ridicarea şi decăderea omului, scânteia care aprinde lumea şi puterea pe care o poate avea un singur om.

Pe album îl auzim şi pe fondatorul trupei, Olli-Pekka "Oppu" Laine", pentru prima oară din 1999, de la legendarul album "Tuonela". El a părăsit trupa în anul 2000, dar a revenit în aprilie 2017. Amorphis a lansat în 2018 single-ul "The Bee" şi a cântat în România în 2015, în cadrul unui eveniment de la Romexpo, în deschidere pentru Nightwish.

Trending