Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Lyric Video: Alice In Chains - Rainier Fog

Alice In Chains a lansat un videoclip cu versuri pentru piesa "Rainier Fog". Melodia dă numele albumului lansat de trupă în vara trecută, un LP promovat cu multiple single-uri de un grunge pur şi nealterat. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Rainier Fog" ar putea foarte bine să definească oraşul Seattle şi scena grunge din ultimele decenii. Chitaristul şi solistul Jerry Cantrell a dedicat de altfel piesa scenei muzicale din Seattle, care a dus la naşterea unor nume mari precum Nirvana, Soundgarden sau Pearl Jam. Denumirea vine şi de la Muntele Rainier, iar noul disc este primul pe care trupa l-a înregistrat în Seattle în peste 20 de ani.

Acest track este o reprezentaţie de virtuozitate atât din partea lui Cantrell, cât şi a întregii trupe, dar şi a echipei de mixaj. Auzim multiple chitare suprapuse, un efect de wall of sound reuşit şi o atmosferă întunecată şi plină de angoasă. Clipul este plin de simboluri, precum piramide cu ochi, care au dominat imagistica muzicală în multiple rânduri, cu conspiraţii şi mesaje ascunse la pachet.

Despre Seattle şi "Rainier Fog" Cantrell a spus următoarele:

Această piesă este un mic omagiu pentru toate acestea: locul de unde venim, cine suntem, toate triumfurile, toate tragediile, vieţile trăite. Seattle este un oraş mic şi ne cunoşteam cu toţii. Devine dificil să fii tipul care trebuie să vorbească despre prietenii morţi tot timpul.

După 15 ani de vorbit despre prietenii care au murit vrei să te axezi pe viaţă şi să continui, pentru că asta e tot ce poţi controla. Îmi e dor de ei toţi.

Alice In Chains se pregăteşte de un mega turneu în SUA împreună cu Korn în această vară, din postura de co-headliner. Underoath este invitat special, iar FEVER 333 şi HO99O9 vor deschide concertele. Turneul include 30 de opriri şi va debuta pe 18 iulie în Texas. De pe noul album al formaţiei am mai putut asculta single-uri precum "Never Fade", "So Far Under" sau "The One You Know".

La final de februarie Alice In Chains a lansat şi trailerul pentru un misterios film SF numit "Black Antenna". Acesta este inspirat de noul LP şi este o producţie de 90 de minute, lansată în primă fază ca 9 episoade de 10 minute. Totul rămâne un mister şi ştim doar că Adam Mason regizează, iar actorii sunt Eric Michael Cole, Paul Sloan şi Viktoriya Dov.

Citește mai multe despre Alice in Chains
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE