Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Full Moon Festival 2018
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
INFO CONCERT:
Snoop Dogg
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett

Filarmonca de Stat "Transilvania" Cluj-Napoca - concerte si adresa

Adresa: Piata Lucian Blaga, nr.1-3 Localitate: Cluj-Napoca Cod postal: 400013

Filarmonca de Stat "Transilvania" a fost înfiinţată printr-un decret oficial al Consiliului de Miniştri al României în toamna anului 1955, cu numele oficial de "Filarmonica de Stat Cluj". La data înfiinţării, formaţiile muzicale au fost orchestra simfonică mare cu un număr de 75 muzicieni şi un ansamblu instrumental de muzică tradiţională (populară) cu un număr de 20 muzicieni. Sub direcţia iniţială a dirijorului Wilhelm Demian, s-a realizat o selecţie a membrilor proaspetei instituţii prin concurs, comisiile fiind prezidate de către marele dirijor Antonin Ciolan, cu participarea celor mai reputaţi specialişti clujeni ai epocii. Ciolan a fost numit dirijor principal al orchestrei simfonice, dirijând primul concert al acesteia pe data de 4 decembrie 1956. La începutul anului 1956, el a preluat şi funcţia de director al Filarmonicii.

În 1966 a luat fiinţă Orchestra de Cameră a Filarmonicii, rod al colaborării cu reputatul dirijor oaspete Mircea Cristescu. În 1965, Filarmonica a lansat propriul său festival anual, "Toamna Muzicală Clujeană", manifestare de referinţă continuată cu succes şi în prezent. Corul Filarmonicii s-a distins prin colaborări cu orchestre ca Tonhalle Zürich, Israel Philharmonic, Orchestra RTL Luxemburg, Jerusalem Philharmonic, sub bagheta unor dirijori de prim rang ca Gary Bertini, Klaus Peter Flor, Pinchas Steinberg, David Shallon, Nicholas McGegan. Participările ansamblului la Festivalul „Liturgica 2000” din Ierusalim sau la inaugurarea Teraselor Templului Baha’i din Haifa (2001) au reprezentat evenimente de răsunet mondial.

Filarmonica de Stat ,,Transilvania” a efectuat cu succes turnee în mai toate ţările Europei şi a participat la o seamă de festivaluri naţionale şi internaţionale importante, ca de exemplu acelea de la Lucerna, Bucureşti, Torino, Varşovia, Istanbul, Santander, Strasbourg, Bratislava, Berlin, Interlaken. Discografia Orchestrei Filarmonicii ,,Transilvania”, realizată în principal la Casa de Discuri Electrecord şi numărând peste 150 de discuri, este una dintre cele mai valoroase şi ample realizate în ţara noastră.

Harta Filarmonca de Stat "Transilvania" Cluj-Napoca

Loading Map....

Următoarele evenimente @Filarmonca de Stat "Transilvania" Cluj-Napoca

Nu sunt evenimente in agendă pentru această locatie.


Unde mai sunt concerte în curând:

CLOSE
CLOSE