Urmărește-ne în Social Media

clasica, rock

Roman Iagupov (Zdob și Zdub): "Mereu trebuie să ai curaj și să nu te temi de nimic"

Zdob și Zdub a luat parte la proiectul ALTOrchestra 100, prilej cu care am stat de vorbă cu solistul Roman Iagupov despre cariera lor de aproape 25 de ani, inspirație, provocări și lecții învățate.

Publicat

pe

Roman Iagupov - Concert lansare Zdob si Zdub la Hard Rock Cafe

Trupa Zdob și Zdub ia parte la ALTorchestra 100, un proiect care marchează 100 de ani de la Marea Unire prin unirea metaforică a două stiluri muzicale diametral opuse: rock alternativ și muzică simfonică. Piese lirice și melodioase, precum "Dunărea", "Nistrul", "Maria Blues" sau "Doina Haiducului", se îmbină cu instrumentele clasice. Trupa a concertat în acestă formulă la București, Iași și Cluj. În acest context, InfoMusic a dialogat cu Roman Iagupov, solistul Zdob și Zdub.

“Pentru o trupă ca Zdob și Zdub, care cântă doar cu instrumente electrice, experimentele muzicale cu orchestre de muzică clasică sunt mereu un motiv în plus pentru creație și o gură de aer proaspăt", spune Roman Iagupov.

InfoMusic: În curând împliniți 25 de ani de activitate. Cu ce veți sărbători o vârstă atât de frumoasă?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Mereu am impresia că suntem la început, ca primele turnee au fost chiar ieri. Nu-mi plac datele rotunde. Este important să rămână muzica, dorința de a cânta, de a compune piese noi. Jubileele și zilele de naștere, « datele» importante vin și trec.

InfoMusic: De-a lungul anilor, cu fiecare album ați reușit să ieșiți, oarecum, din tipare, să vă reinventați. Cât de mult v-a consumat tot acest proces?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Din punct de vedere creativ pentru noi nu a fost complicat să fim diverși la fiecare album. Mereu există niște « găselnițe » ce ne inspiră. Dar fără multă muncă nu ai cum să reușești să faci ceva cap-coada.

InfoMusic: Mereu ați afirmat că muzica voastră vine natural, că totul e pe bază de intuiție. Cum vă „hrăniți" intuiția ca să fie atât de bună?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Viața: turneele, concertele, drumețiile. Tot ce ne înconjoară face ca intuiția să lucreze și să apară idei interesante. Cărțile, filmele, personalitățile deosebite, la fel, ne inspiră!

InfoMusic: Ce experiențe (valoroase) ați acumulat în toți acești ani de când evoluați constant?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Cea mai mare experiență este conștientizarea faptului că dacă crezi în ceva, acel lucru se va realiza. Din acest motiv, mereu trebuie să ai curaj și să nu te temi de nimic.

InfoMusic: Ați avut, vreodată, vreun moment în care ați vrut să renunțați la a mai cânta?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Da, au fost astfel de situații în viață. Dar, anume muzica m-a și tratat, m-a scos din impas.

InfoMusic: În cadrul turneului ALTOrchestra 100 veți cânta alături de o orchestră simfonică, veți aduce în fața publicului mixul de rock alternativ și muzică clasică. Cum ați primit această idee?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Instrumentele clasice înfrumusețează o parte din repertoriul nostru, în special piesele lirice. Pe parcursul activității noastre am mai făcut un astfel de mix de clasic cu rock. De fiecare dată astfel de concerte ne mobilizează spre o muncă migăloasă, cu responsabilitate ca în final, pe scenă și în sală să fie armonie între insrumentele electrice și clasice, între noi și public.

InfoMusic: Ce alt mix de stiluri v-ar mai plăcea să încercați?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Muzica etnica deja este un univers infinit. Dar, in general, muzica nu are limite, suntem mereu deschisi spre experimente. Nu exista granite in acest sens.

InfoMusic: Ați putea descrie în 3 cuvinte cei 25 de ani de carieră?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: Drum, concert, hotel.

InfoMusic: Dar pe cei pe care sperați să-i aveți de acum încolo?

Roman Iagupov, Zdob și Zdub: «Nu există limite!»

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

De ce a fost PROTEVELION-ul lider de audiență; Urmărește momentele serii - VIDEO

PROTEVELION-ul a fost cel mai urmărit program de Revelion 2022. Maratonul oferit de PRO TV la trecerea dintre ani s-a plasat pe primul loc în topul preferințelor românilor, înaintea Revelionului realizat de Dan Negru. Performanța a fost atinsă grație unui show presărat cu muzică și momente de umor savurate de public, dar și a unui premiu în bani considerabil.

Publicat

pe

Irina Rimes, Horațiu Mălăele, Andra, Marius Manole, Zdob și Zdub la PROTEVELION 2022
Irina Rimes, Horațiu Mălăele, Andra, Marius Manole, Zdob și Zdub la PROTEVELION 2022 │ FOTO: Colaj capturi YouTube

Într-o seară cu o concurență acerbă, programul de Revelion 2022 oferit de PRO TV a fost lider de audiență. Ingredientele folosite pentru atingererea acestui succes cu PROTEVELION-ul au fost variate. Producătorii au invitat atât vedete din cadrul trustului, cât și din afara lui, melanjul de pop / rock / muzică populară / scenete umoristice fiind pe placul a peste un milion de români. Postul a oferit și un premiu consistent în bani pentru telespectatori - nu mai puțin de 10,000 de euro, detaliu observat și de Dan Negru, clasat pentru prima oară în 22 de ani pe poziția a doua în topul Revelioanelor de la TV.

Dan Negru: "Niciodată în istoria tv nu au existat premii de 10 mii de euro pentru telespectatori"

"Am văzut ieri breaking-news-uri şi zeci de ştiri in care eram subiectul principal şi am promis echipei mele că vin cu o lămurire publică: 26,2 Pro şi 24,2 Antena a fost audienţa reală a Revelionului în toată ţara, pe publicul naţional, de la copii la seniori.

După 22 de ani, e prima dată când liderul televiziunilor, Pro TV, e umăr la umăr cu Revelionul nostru. Îi aplaud cu fair-play şi îi aştept în ring la anul! (...)

Anul ăsta cel mai performant revelion cost-rezultat a fost, probabil, România TV, după cum cel mai scump a fost ProTv.  Niciodată în istoria tv nu au existat premii de 10 mii de euro pt telespectatori şi Pro merită felicitat că a găsit resursele financiare!", a scris Dan Negru într-o postare pe Facebook.

O mare parte dintre momentele muzicale și umoristice din cadrul PROTEVELION-ului au devenit disponibile și în online. Le puteți urmări mai jos pe cele care au cumulat cele mai multe vizualizări.

Momente muzicale la PROTEVELION 2022:

VIDEO: Andra si Orchestra Fraților Advahov

VIDEO: Smiley - "Adeline" (cover Timpuri Noi)

VIDEO: Zdob și Zdub & Frații Advahov - "Trece vremea omului" / "Zdubii bateți tare" / "Videli Noch" / "Trenulețul"

VIDEO: Irina Rimes - "Hora din Moldova"

VIDEO: Horia Brenciu și Theo Rose au creat un moment magic

VIDEO: Mihai Mărgineanu Medley

VIDEO: Carla's Dreams - "Zi una mai săltăreață"

VIDEO: Emilia Dorobanțu și Muzica Reprezentativă a Armatei

Momente umoristice la PROTEVELION 2022

VIDEO: Horațiu Mălăele: "Căsătoria este principalul motiv al divorțului"

VIDEO: Mihaela Rădulescu și Carmen Tănase, într-o scenetă amuzantă

VIDEO: Anii ’80 sau prezentul? Emilia Popescu a arătat care sunt diferențele

VIDEO: Medeea Marinescu și Marius Manole, scenetă despre "cozonaci"

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

PROTEVELION 2022 - De la ce oră se difuzează și ce vedete participă

Ultima zi din 2021 va fi sărbătorită de PRO TV cu un program special de Revelion. Maratonul de surprize pregătite de vedetele invitate la PROTEVELION va începe pe 31 decembrie 2021 și se va încheia pe 1 ianuarie 2022.

Publicat

pe

Zdob și Zdub@ PROTEVELION
Zdob și [email protected] PROTEVELION │ FOTO: Captură PROMO / PRO TV

După ani la rând în care Revelionul lui Dan Negru a fost de neclătinat din fruntea audiențelor, PRO TV-ul promite o concurență puternică. PROTEVELION 2022 este programul care anunță să schimbe cifrefele de rating de anul acesta, sau cel puțin să încerce.

De la ce oră se difuzează PROTEVELION-ul

Programul special PROTEVELION va putea fi urmărit pe PRO TV în ultima zi din 2021, respectiv pe 31 decembrie, începând cu ora 20:00. Transmisiunea se va încheia pe 1 ianuarie 2022, la ora 2:00 noaptea. Show-ul va fi difuzat și în reluare pe 1 ianuarie, în intervalul orar 15:00 - 19:00.

Ce vedete participă la PROTEVELION

PRO TV-ul a anunțat într-un comunicate oficial o parte dintre vedetele invitate. Lista inițială a fost completată de multe alte nume cunoscute din trustul PRO, dar și din muzică, dezvăluirile fiind făcute fie prin promo-uri publicate de post, fie de către artiști, prin diverse postări publicare pe Facebook și Instagram.

Vedete din muzică invitate la PROTEVELION

  • Andra, Inna, Smiley, Carla’s Dreams, Irina Rimes, Horia Brenciu, Marius Moga, Lora, Zdob și Zdub, Vlăduța Lupău, Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor, Matilda Pascal Cojocărița, Emilia Dorobanțu, Cornel Ilie (Vunk), Theo Rose, Anna Lesko, EMAA, Raluka

Vedete din trustul PRO invitate la PROTEVELION

  • Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Florin Busuioc, Monica Bărlădeanu, Neti Sandu, Andrei Aradits, Mihaela Bilic, Amalia Enache, Lavinia Petrea, Andreea Marinescu, Diana Enache, Mihai Dedu, Bogdan Ciudoiu, Șurubel, Adela Popescu, Neti Sandu, Marius Manole, Pavel Bartoș

Vedete din afara trustului PRO invitate la PROTEVELION

  • Cosmin Seleși (prezentator Antena 1), Carmen Tănase, Horațiu Mălăele, Emilia Popescu

Cine prezintă ROTEVELION-ul

Prezentatorii PROTEVELION-ului vor fi Pavel Bartoș, gazda emisiunii Masked Singer, și Raluka, jurata show-ului SuperStar România.

PROMO-uri cu vedetele invitate la PROTEVELION

"Eu cred că nouă ne era dor de Revelioanele alea în care vedeam actorii, vedeam cântăreții pe care îi iubește lumea, îi vedeam pe toți la un loc. Cred că Revelionul de la PRO o să aibă bun-gust și cred că asta este foarte important în perioada asta în care lumea este foarte kitschoasă și în care lucrurile sunt din ce în ce mai vulgare. Avem nevoie și de comedie bună, și de voci bune, și de muzică bună. Cred că se poate uita oricine", a declarat actorul Marius Manole într-un promo publicat de PRO TV Plus.

Zdob și Zdub invită publicul să urmărească PROTEVELION-ul

Pavel Bartoș și Raluka invită publicul să urmărească PROTEVELION-ul

Horațiu Mălăele invită publicul să urmărească PROTEVELION-ul

Andi Moisescu invită publicul să urmărească PROTEVELION-ul

Mihaela Rădulescu invită publicul să urmărească PROTEVELION-ul

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending