Urmărește-ne în Social Media

electronica

ZDA: "Eu sunt idealista aia care vrea să combine previzibilul cu imprevizibilul"

Cu o energie de viață incredibilă, Alina Chinie, astăzi ZDA, aduce zâmbete și muzică în viața oamenilor mai mult din spatele pupitrului de DJ decât din fața microfonului. Am prins-o chiar în pregătiri pentru Red Bull SoundClash. Ea e cea care va da provocări muzicale lui Connect-R și Șuie Paparude, la Romexpo, pe 23 mai.

Publicat

pe

ZDA la Red Bull SoundClash
ZDA la Red Bull SoundClash │ FOTO: Bogdan Zop / Red Bull SoundClash

17 ani a cântat alături de Mădălina Petre în formația Red Blonde, la început în platoul lui Măruță, la Happy Hour, mai apoi pe la evenimente private. Acum, ZDA se joacă tot cu muzica, dar puțin altfel. Cu o doză sănătoasă de creativitate, culege piese bune din toate colțurile internetului, le dă cu sclipici și le face să fie și mai bune.

Pe ZDA, oamenii o pot vedea pe 23 mai, la Romexpo, în cadrul unei noi ediții Red Bull SoundClash. Anul acesta, Connect-R și Șuie Paparude sunt artiștii care se pregătesc pentru cea mai creativă competiție muzicală: 2 scene față-n față, 4 runde electrizante, un singur câștigător stabilit de public.

Citește interviul acordat de ZDA:

InfoMusic: Cum simți diferențele dintre a fi pe scenă cu microfonul în mână și a fi la platane?

ZDA: Destul de intens. Atunci când cânt e totul natural și vine din mine, la propriu. Că, mna, corzi vocale:)). Dar, când sunt la platane, am responsabilitatea butoanelor și devin un pic mai serioasă. Bine, de la un gig la altul devin din ce în ce mai relaxată cu butonatul și parcă simt că revine veselia aia care m-a consacrat. Sincer, cred că-mi place mai mult să cânt, pentru că pot să închid ochii și să fiu doar eu cu muzica. Dar acum s-a agățat DJ-ala de mine și nu o să îi dau drumul, pentru că sunt chitită să îmi satisfac toate nevoile pe care le-am resimțit când am mers în club și nu m-a mișcat muzica.

InfoMusic: Cum ai făcut tranziția?

ZDA: Total întâmplător! Nu mi-am setat niciodată să fac parte din lumea DJ-ilor, lumea DJ-ilor m-a vrut pe mine! :)) Acum 10 ani clar nu m-aș fi gândit c-am s-ajung aici. Tot ce știu am învățat singură. Am mulți prieteni DJ în lumea techno și mă mai urmăresc cu câțiva de prin afară. Acum pot doar să zic că-mi merge ca DJ mult mai bine decât mi-a mers ca artist independent.

InfoMusic: Unde pui cel mai des muzică?

ZDA: La mine acasă! Pe bune că acolo pun cel mai des pentru ca am pupitru de DJ și sunt la îndemână:))

InfoMusic: În ce proiecte te-ai băgat până acum în calitate de DJ?

ZDA: Pe lângă toate proiectele cu Red Bull (Red Bull SoundClash, Red Bull Dance Your Style și Red Bull Turn It Up), am pus muzică pe la câteva festivaluri și petreceri private. Am menționat că toate au apărut anul trecut, atunci când a apărut numele meu prima dată în context de DJ? Uneori nu îmi dau seama cât de mult am avansat și mă focusez doar pe o alergătură stupidă.

InfoMusic: Cum a fost experiența de DJ la Red Bull SoundClash 2023?

ZDA: M-am aruncat în mare după 4 lecții de înot. Una e să mixezi la tine acasă, alta e să o faci la Romexpo, cu lume, cu emoții, cu soare în scule. Dar faptul că am avut curajul să accept experiența cu tot cu sindromul impostorului mi-a adus numai bine. Întâmplarea a făcut ca ediția din 2023 să fie și preferata mea dintre toate, pentru că îmi și place Killa Fonic. Sunt 100% subiectivă :). Pe calea asta, aș vrea să le mulțumesc oamenilor minunați de la Red Bull care au văzut în mine ceea ce mulți nu au văzut sau nu au apreciat.

InfoMusic: Dar în viitor ai ceva programat?

ZDA: Acum mă pregătesc de Red Bull SoundClash, unde voi fi iar DJ la Romexpo pe 23 mai. Anul asta concurează Șuie Paparude împotriva lui Connect-R și vor avea o probă în care va trebui să cânte 3 piese de-ale lor în 3 stiluri diferite alese de mine. Va fi foarte tare! În rest, o să continui cu festivalurile și câteva eventuri private, dar o să continui și să explorez ce îmi oferă această nouă lume. Îmi doresc să combin cântatul cu DJ-ingul. Mi-am dat seama că ar trebui să las să văd unde mă duce drumul și acum se duce tot înainte.

InfoMusic: Cum e nișa de DJ în România?

ZDA: Suprasaturată. Cred că de aceea mi-a fost greu și nu m-a lăsat inima să intru în ea mult timp. Și, fiind suprasaturată, toți DJ-ii încearcă să pună muzica să tragă la public. Nu prea mai vad DJ care să pună muzică necunoscută, să își facă treaba de selector, să dea omu’ un shazam cinstit. Eu sunt idealista aia care vrea să combine previzibilul cu imprevizibilul.

InfoMusic: Pui muzică pentru public sau pentru tine?

ZDA: Pentru mine. Am cântat jumătate din viață ce place publicului la evenimente private. Ce fac aici e pentru mine. Egoist, știu.

InfoMusic: Cum e cu feedback-ul publicului?

ZDA: Mă uit mereu la filmări după ce pun muzică și caut să mă uit la expresiile de pe fețele oamenilor. Zâmbesc și dansează. E tot ce îmi doresc. Să le placă și lor ce îmi place și mie. Tocmai de aceea am mare grijă unde mă duc să pun muzică. Am și refuzat gig-uri pentru că am simțit că nu ar fi publicul meu acolo.

Comentează

Trending