Urmărește-ne în Social Media

folk, pop

We Singing Colors lansează "Hopium", un album care "te ajută să-ți păstrezi speranța când totul pare pierdut sau fără sens" - INTERVIU

We Singing Colors revine în atenția ascultătorilor cu un album proaspăt. "Hopium" înseamnă 10 melodii eclectice, la granița dintre indie, folk și pop, peste care se așază noi sonorități. Roxana Niculae, vocea feminină a trupei, ne-a vorbit mai multe despre material, perioada de înregistrare și turneul de promovare ce va ajunge în mai multe orașe din țară.

Publicat

pe

We Singing Colors
We Singing Colors │ FOTO: Mihnea Caraivan

"Hopium" este cel de-al treilea album din cariera trupei We Singing Colors. Materialul reprezintă parcursul ultimilor ani și a fost ajutorul, eliberarea, într-o perioadă care nici nu mai are nevoie de detalii. Înregistrat în mai multe studiouri din București, cu producători, ingineri de sunet și muzicieni, de pe el au fost lansate câteva single-uri cu videoclip, cum ar fi "Default Tone", "Nomad", "De Noi" sau "Sound of leaving".

"Hopium" va fi celebrat în cadrul unui eveniment special, organizat la Expirat, pe 28 martie. We Singing Colors va fi acompaniată de invitați speciali, prieteni și muzicieni cu care trupa a colaborat de-a lungul timpului. Apoi, noul album va ajunge la un public mai larg, grație unui turneu național de promovare, în orașe precum Cluj, Constanța, Oradea sau Timișoara.

We Singing Colors a apărut în peisajul muzical autohton în 2011 și îi recunoști cel mai ușor după fluieratul piesei "Good Days, Bad Days" care se aude de la primul album din 2014, "Made of wool, made of Heavy Metal". Au urmat multe concerte în cluburi și festivaluri din țară, înregistrări și o serie de concerte în Marea Britanie, un scurt tur în Japonia și India, show-uri live și sesiuni radio în Spania, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Slovenia sau Moldova. Al doilea album, "Lone Learner", a fost lansat în 2018.

We Singing Colors și albumul "Hopium"

InfoMusic: "Hopium" este noul vostru album, un material ce reprezintă parcursul ultimilor ani. Cum poate să inspire artistic pandemia și izolarea?

Roxana: Inspirația poate veni din orice, poți să te uiți la un mușuroi de furnici și să-ți spună în momentul ăla ceva. Pandemia a dezbinat, a înstrăinat, a venit la pachet cu multe traume, peste care fiecare a încercat să treacă așa cum a putut. La noi s-a manifestat prin "Hopium", 10 piese care se întorc în trecut, ajung în prezent, dar nu au habar de viitor.

InfoMusic: Povestește-mi puțin despre titlul albumului. Cum înglobează el temele și mesajele pieselor?

Roxana: Întâi au fost piesele, care ușor ușor s-au strâns una lângă alta, apoi a apărut și gândul unui album. Totul are un gust dulce-amărui, parcă e bine, dar nu poți să te bucuri până la capăt, parcă viață e a ta, dar și tu uiți asta uneori și tot așa, de la "Be fine", până la "De noi" sau "Giant wave of yesterdays".

Pentru numele de album am avut mai multe variante, a fost o lista lungă pe care nu ne puneam nicicum de acord, până la "Hopium" - un joc între speranță și false iluzii, ceva care te ajută să-ți păstrezi speranța când totul pare pierdut sau fără sens. Cam asta era și tema comună a pieselor, așa că am mai lăsat o zi să treacă și "Hopium" a rămas.

InfoMusic: "Hopium" a fost înregistrat în mai multe studiouri din București. Cum a fost acea experiență și ce amprentă și-a lăsat asupra ta, atât profesional, cât și personal?

Roxana: Da, "Hopium" e un almanah al ultimilor 3-4 ani 😊) și am colaborat cred cu peste 14-15 persoane în total. Cumva, "Hopium" ne-a adus laolaltă cu mare parte dintre prietenii cu care mai colaborasem de-a lungul timpului. Și a fost ca o reîntoarcere în trecut, în vremurile alea de dinainte de problemele oamenilor mari. Când naivitatea și bucuria nu erau defecte de corectat.

Albumul fost înregistrat în 4 studiouri din București: The Wooden Paradise, alături de Ștefan Rădulescu, PBS, cu Paul Ballo, SAE, cu Vlad Burlan și Inspirat, alături de Daniel Olteanu. Pe anumite piese am colaborat cu Narcis Axinte, Mihai Dragolea, Cătălin Lungu la bass și Vlad Ionescu, Robert Dahlquist, Joseph Burton, Daniel Olteanu la tobe. Iar pe partea de mix au pus umărul Adam Whittaker, (mixedbyadam.com), Daniel Olteanu (Inspirat Studio) și Ian Flynn (Werkhouse Studio).

InfoMusic: Acest material este cel de-al treilea din cariera voastră. V-ați raportat în vreun fel la albumele anterioare când ați început să lucrați la "Hopium"?

Roxana: S-au raportat singure la noi 😊). Tot ce faci se adună, experiența e ceva care te relaxează, dar se câștigă doar în timp. "Hopium" vine după aproape 12 ani de la primul concert live și-a strâns tot ce a rămas în picioare în timpul ăsta. S-a maturizat, dar face tot posibilul să nu piardă amintirile, cine e și cum a ajuns acolo.

InfoMusic: Care este piesa ta preferată de pe album și de ce?

Roxana: Dacă trebuie să aleg doar una... dar nu pot să zic că e preferata mea, că se supără celelalte (haha) ... "Giant wave of yesterdays". Surprinde momentul ăla în care te întorci acasă, pare că totul s-a schimbat în rău, e locul care poate ți-a frânt inima și cu toate astea tu ești bine. Simți că ești bine, că te bucuri că te-ai întors. Știi cine ești acum și te uiți cu drag, cu blândețe, la tine dinainte.

InfoMusic: "Hopium" va beneficia de un turneu de promovare, cu evenimente în mai multe orașe din țară. Care ar putea fi provocările aduse de un turneu muzical?

Roxana: Da, marți, pe 28 martie, cântăm prima dată albumul în București și imediat vineri la Constanța. Iar în aprilie ajungem în Cluj, Timișoara, Oradea, Sibiu, Brașov, Craiova.
Cea mai mare provocare e să fie bine în seara concertului - să fie atmosfera faină, să fie oameni la concert, să cântăm bine și să se creeze conexiunea aia cu cei prezenți. Dacă momentul ăla umple cu energie pe toată lumea pentru câteva zile, nu mai există nimic altceva. Nicio provocare, nicio oboseală, ce-i aia foame, nu există. Rămâi cu momentele și prieteniile alea frumoase în timp.

InfoMusic: Ce așteptări ai de la ascultătorii voștri în ceea ce privește albumul "Hopium"?

Roxana: Nu e așteptare, mai degrabă dorință. Ar fi să-l asculte, atât. Să-i dea și să-și dea 40 de minute, să parcurgă povestea asta cu noi. Mai departe știe fiecare ce are de făcut.

InfoMusic: Cum arată un concert ideal marca We Singing Colors?

Roxana: Afară, în natură, toată lumea pe scenă, multe instrumente, căldură, plângi și râzi, și râzi și plângi.

InfoMusic: Cum te descurci cu blocajele creative?

Roxana: Te miști, faci sport, pleci, te vezi cu prietenii. Orice, doar să nu stai pe loc.

InfoMusic: Ce interacțiune cu publicul sau cu un fan s-a făcut remarcată și îți amintești cu drag de ea?

Roxana: Sunt mai multe, dar o să mă opresc la asta acum - eram pe terasă la Londohome, încerca Vlad Bolocan să facă niște concerte afară, venise poliția, că liniștea publică... (aparent se cam cheamă poliția la chitară acustică, am tot pățit de-a lungul timpului). Și vine o tipă, foarte înfiptă, așa țin minte, nu mai știu ce am vorbit, concertul nu s-a mai ținut, dar am găsit una dintre prietenele cele mai bune, Sonia. Ne-am legat instant, poate pentru că suntem născute deodată, că împărțim un stil de nebunie și suntem diferite, dar la fel.
Da, e prietena care, și însărcinată, și după, e în primul rând acolo la concerte și ne susține ca în prima zi, când n-a lăsat-o poliția să asculte concertul.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Rocanotherworld 2023: program și reguli de acces

Cea de-a opta ediție a festivalului Rocanotherworld are loc în Iași, la Brizo, între 22 și 25 iunie 2023. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile. Le găsești pe toate în articol, te invităm să le consulți.

Publicat

pe

Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară
Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară │ FOTO: InfoMusic

Rocanotherworld 2023 înseamnă o serie de concerte și dj-seturi desfășurate pe 2 scene, spații de lounge și de food & beverage, precum și un areal de petrecere a timpului în aer liber în care vor avea loc activități recreative și sportive destinate atât copiilor, cât și adulților și multe altele.

Program Rocanotherwold 2023:

Mainstage

 • joi (22 iunie): Warhaus, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Zimbru;
 • vineri (23 iunie): Madrugada, Luna Amară, Orkid, Rana;
 • sâmbătă (24 iunie): The Mono Jacks, byron, Muse Quartet, Andra Andriucă, Ottis Coeur;
 • duminică (25 iunie): Subcarpați, Basska, HVNDS și Coven Clash.

Electronic Stage

În timpul weekendului festivalul va continua până la răsărit pe ritmurile DJ-ilor reprezentați de label-urile Cyclic și VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Programul acestei scene este următorul:

 • vineri (23 iunie): Mihai Popoviciu, Afgo, Lemon;
 • sâmbătă (24 iunie): UFe, Bully, K-LU.

Scena de silent disco, un concept introdus în 2020, va continua și la ediția de anul acesta. De joi până sâmbătă participanții vor avea opțiunea de a alege să asculte genuri muzicale diferite difuzate simultan pe 3 canale. Cristu, Andrei C și Alien sunt cei 3 selectori ale căror mixuri vor putea fi ascultate în căști pe cele trei canale. Caleidoscopul lor sonor cuprinde muzică electronică, drum and bass, alternativ, rock, pop, smooth, soulful și groovy.

Sâmbătă și duminică, de la orele 15:00 la 18:00, Eduard Draude va răsfăța participanții cu muzici alese în Lounge Area.

Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la orele 12:00 vor avea loc două dezbateri la Acaju, iar intrarea la aceste evenimente va fi liberă.

Sâmbătă va avea loc discuția "Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale" moderată de Ștefan Teișanu, co-fondator Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord, la care vor participa Iulia Pop - co-fondator Overground Music, Corina Giurgia - PR și co-fondator Serile Filmului Românesc, Amelia Gheorghiță - PR și facilitator cultural și Patricia Butucel - Fondator și Director Festival Rocanotherworld.

"Artă, oameni și AI" îi va avea ca invitați pe Marius Ursache - antreprenor, geek, artist-, Maria Comârlău - manager cultural; Ciprian Făcăeru - co-fondator și director creativ al studioului Augmented Space Agency și pe Ștefan Teișanu - director Centrul Cultural Clujean și moderator al discuției de duminică.

Sâmbătă și duminică (24, respectiv 25 iunie), de la 16:00 la 19:00, va avea loc un Atelier de Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) - cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice. Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând acest formular online.

Regulamentul de acces la Rocanotherworld 2023

Spectatorii sunt rugați să parcurgă regulamentul pentru a fi bine informați cu privire la desfășurarea evenimentului.

 • Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
 • Nu vor fi disponibile biletele în format fizic la intrare; biletele vor fi scanate, evitându-se astfel tipărirea;
 • Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată; brățara în baza căreia se va face accesul va trebui păstrată pe toată durata festivalului, participanții fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.
 • Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să nu aducă bagaje mari în incinta evenimentului;
 • Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari;
 • Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi;
 • În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie. Accesul cu umbrele este strict interzis în incinta locației;
 • Este interzis accesul cu băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, aparate foto/video profesionale;
 • Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică;
 • Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop;
 • Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta locației și a perimetrului acesteia;

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași din cadrul Agenției Naționale Antidrog este prezent cu un punct de informare în cadrul festivalului și oferă evaluare și consilierea psihologică și socială a persoanelor consumatoare, în vederea renunțării la consumul de droguri.

 • Persoanelor sub vârsta de 18 ani le este strict interzis accesul în locuri unde se servesc băuturi alcoolice sau se încurajează fumatul;
 • Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației;

Transport Rocanotherworld 2023

Un obiectiv important pentru festival este încurajarea transportului alternativ, care va fi realizat și în acest an, prin amenajarea unei parcări de biciclete și facilitarea transportului în comun pe toată perioada festivalului. Cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și Compania de Transport Public Iași va fi suplimentată o cursă specială, ce va fi pusă la dispoziția oamenilor, în fiecare zi de eveniment, pe ruta Tg. Cucu - Brizo - Tg. Cucu. Autobuzul va circula din oră în oră astfel: joi între 15:00 - 01:00, vineri între 15:00 - 03:00, sâmbătă între 13:00 - 03:00 și duminică între 13:00 - 01:00.

Alte informații utile pentru Rocanotherworld 2023

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, între orele 17:00 și 19:30 - Ai cumva o păturică?. În cadrul acesteia sunt așteptate donații de hrană (umedă și uscată), medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost, haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc).

Cu scopul informării și educării publicului privind asumarea unui comportament responsabil față de natură, precum și sustinerea artiștilor, festivalul va găzdui instalații artistice, activități experimentale și performance-uri realizate de către artiștii invitați la festival.

Bilete Rocanotherworld 2023:

Bilete pentru eveniment, la prețuri ce pornesc de la 165,71 lei. Pentru mai multe detalii despre tichete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending