Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Voltaj: "Muzica e dragoste la prima vedere"

De mai bine de 30 de ani, trupa Voltaj electrizează publicul cu prilejul fiecărui concert. Refrenele pieselor formației sunt cântate mereu împreună cu fanii, aceast schimb de energie făcând ca show-urile lor să atragă mereu noi și noi generații. ”Energie, indiferent de vremuri”, așa ar descrie Voltaj istoria carierei lor. Un titlu bun, credem noi, pentru un potențial documentar.

Publicat

pe

Voltaj
Voltaj

Se împlinesc mai bine de 30 de ani de când ați început proiectul Voltaj. Ce amintiri frumoase păstrați din primii ani ai trupei?

Sunt o groază, ar dura prea mult să le înșirăm aici. Era cu totul altă perioadă, era comunism, noi eram niște puștani rebeli. Au fost niște ani frumoși.

Cât de greu era să scoți un hit atunci și cât de greu este acum? Ce s-a schimbat și ce s-a păstrat?

Concurența e cu mult mai mare acum, se produce mult mai multă muzica. Dar hitul e hit, indiferent de perioadă. O piesă bună iese în față, și în trecut, și acum. Și publicul este cel care hotărăște asta.

Câteva cuvinte despre noul album ”X”, punând în oglindă discurile anterioare.

E un disc care adună piese din ultimii doi ani, care nu s-au regăsit pe niciun alt material discografic, și piese noi. Sound-ul e, poate, ușor schimbat, adaptat la anii pe care îi traversăm, dar stilul rămâne același, Voltaj.

Care a fost cea mai inspirată decizie pe care ați luat-o în cariera voastră? Dar cea mai nebunească / riscantă?

Să facem ceea ce am crezut că ne reprezintă, indiferent de ce zicea lumea sau casa de discuri. Schimbarea din 1998, când a venit Călin în trupă, a fost una radicală, ceea ce a atras multe păreri pro și contra. Noi ne-am văzut de drum și cred că fost o decizie inspirată. La fel cum a fost și riscantă sau nebunească.

Ce piesă (a altui artist / altei trupe) v-a făcut recent să zâmbiți și să uitați de problemele de zi cu zi?

Metallica - Hardwired, energie pură în vechiul lor stil!

Sunt trupe care au susținut concerte în locații mai neconvenționale: pe acoperiș, sub apă, în avion, etc. Dați-mi exemplu de o locație inedită în care v-ar plăcea să susțineți un concert.

Și noi am susținut astfel de concerte, unul de care ne amintim cu drag a fost în metrou, am cântat într-o garnitură aflată în mers, pe magistrala Pipera-Berceni. Ne-a plăcut la nebunie!

Ce titlu ați pune unui documentar despre istoria trupei Voltaj? Justificați răspunsul.

Energie, indiferent de vremuri. Pentru că, atât la începuturi, cât și ulterior, chiar dacă stilul muzical s-a schimbat, energia a rămas aceeași.

Dacă astăzi ar fi din nou prima zi din cariera voastră, ce piesă din repertoriul Voltaj existent ați alege să lansați și de ce?

20. Pentru că e o piesă emblematică, care reușește încă, după 15 ani de când a fost lansată, să aibă același impact.

Nu există muzică fără.....(completați spațiul punctat cu un cuvânt sau o sintagmă).

...versuri. Muzica e dragoste la prima vedere, iar versurile sunt cele care fac această dragoste să dureze.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 20 octombrie 2016

Voltaj

Loc
Sala Polivalentă

Trending