Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ville Valo - „Viața eternă este plictisitoare... este teribil să nu poți muri”

Ville Valo, solistul trupei HIM a stat de vorbă cu noi și ne-a povestit despre imortalitate, dragoste, cariera solo și planurile de viitor ale formației. Află mai multe din interviul de mai jos!

Publicat

pe

Ville Valo
Ville Valo │ FOTO: www.tumblr.com

Un artist cu un timbru inconfundabil, cu un look excentric desprins din poveștile cu vampiri și cu versuri încărcate de simbolism ... vorbim despre  Ville Valo, solistul trupei HIM. Acesta a fondat formația în 1991, iar de atunci a lansat alături de colegii săi piese precum „Funeral of Hearts”, „Join me in death”, „Gone with the sin” și „Right here in my arms”, care au ocupat primele poziții în topurile din Europa. Însă în spatele imaginii sale de rockstar misterios se ascunde un om interesant cu simțul umorului, care a acceptat să stea de vorbă cu noi. Vă invităm să citiți interviul de mai jos.

Cum te-ai descrie folosind câteva versuri dintr-o piesă de-a ta?

Ville Valo: Hahaha! Dacă mi-aș reaminti toate versurile ar fi bine. Dar totuși dacă mă gândesc la o colecție de piese mai vechi, consider că „Solitary Man” poate fi o reflexie a personalității mele.

HIM - Solitary Man

Care e povestea din spatele piesei „Wings of a butterfly”?

Ville Valo: Piesa face referire la un suflet nemuritor care are aripi de fluture, parcă era și ceva mitologic la mijloc… nici nu mai știu, am compus-o în 2005. Au trecut mulți ani de atunci, sigur a fost inspirație de moment. Oricum la baza ei stă ideea de imortalitate, pe care mulți o vânează. Dar eu nu sunt interesat de ea… eu sunt genul care vrea totul aici și acum și mă bucur de lucruri așa cum sunt.

Dar dacă totuși ți s-ar oferi șansa de a alege între viața eternă și capacitatea de a citi gândurile oamenilor, care ar fi alegerea ta?

Ville Valo: Nu cred că aș fi interesat deloc de viața eternă, este plictisitoare... este teribil să nu poți muri. Cât despre cititul gândurilor... mă cam sperie asta. Cel puțin oamenii pe care îi cunosc eu se gândesc numai la lucruri dubioase și cred că ar fi haotic să realizez tot ce le trece prin minte. Îmi aduc aminte de serialul True Blood, în care era o tipă care citea gândurile tuturor și recunosc, poate mi-ar plăcea și mie să fac măcar o dată asta.

În majoritatea pieselor vorbeşti despre moarte şi dragoste. Ce reprezintă ele pentru tine?

Ville Valo: Dragostea şi moartea sunt exact ca începutul şi sfârşitul, vorbim despre cuvinte puternice. În mintea mea se creează tot felul de poveşti complexe, care au la bază aceste concepte. Dar la urma urmei cred că sunt doar nişte cuvinte despre care îmi place să cânt, ca laptele şi popcornul.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: valo-daily.livejournal.com

Ai vreun citat preferat despre dragoste pe care ai dori să îl împărtăşeşti cu noi?

Ville Valo: “Life is short and love is over in the morning” din piesa Temple of love, a trupei Sisters of Mercy.

Şi dacă tot vorbim despre dragoste, cum îţi imaginezi femeia ideală?

Ville Valo: Nu cred că m-am gândit prea mult la asta, cel mai important este să stai mereu cu ochii deschişi şi să te laşi surprins. Nu trebuie să alegem treburile astea atât de mult, ci să ne lăsăm surprinşi, căci în fond asta e frumuseţea vieţii. Ar fi oribil să spun că îmi plac doar femeile cu axilele păroase, hahaha... când există atâta frumuseţe în lume. Nu pot să îmi restricţionez alegerile când vine vorba de sexul opus, de muzică sau chiar când vine vorba de filme - trebuie să vezi foarte multe filme ca să îţi poti da seama care este genul preferat.

Ce face Ville Valo atunci când nu se ocupă cu muzica?

Ville Valo: Dorm, citesc sau fac baie... (hahaha) Dar nu cred că sunt momente în care să nu mă gândesc sau să nu fac muzică. Chiar dacă citesc ceva, acel lucru sigur mă va inspira pâna la finalul zilei pentru un cântec, toate până la urmă au legătură cu muzica.

HIM - The Funeral of Hearts

Ştiu că ai lucrat cu tatăl tău în sex-shop-ul său. Ai încercat vreo jucărie din magazin?

Ville Valo: Sunt multe, am încercat multe, dar ar fi plictisitor să povestesc şi este ceva foarte personal. Oricum nu vreau să ştie tata ce am folosit, hahaha!

Cum ai continua propoziţia “Muzica este...”?

Ville Valo: O dezinhibare, ceva preţios precum aurul, e ceva puternic şi hot în acelaşi timp.

Ce artişti admirai în copilărie?

Ville Valo: Am copilărit pe muzica celor de la Kiss, iar apoi am crescut în anii '70-'80 cu Roy Orbison, Duran Duran, Elvis Presley, Michael Jackson la TV. Aaa şi Ozzy Osbourne şi mult rock de calitate.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: www.photobucket.com

Dacă ai fi un personaj dintr-un film sau o carte, pe cine ai alege?

Ville Valo: Cred că Robert De Niro în Taxi Driver.

Îţi mai aduci aminte de concertul din România?

Ville Valo: Ţin minte backstage-ul, dar acum la Timişoara va fi diferit şi sperăm să facem impresie bună.

Cum ai reacţiona dacă o româncă te-ar cere în căsătorie?

Ville Valo: Depinde cine este femeia, dar de obicei bărbatul e cel care ar trebui să facă propunerea, hahaha. Însă am şi eu puţin sânge românesc, aşa că rămâne de văzut.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: www.photobucket.com

Ce îmi poţi spune despre proiectul solo “Rambo Rimbaud”?

Ville Valo: E un proiect pe care nu am apucat să îl dezvolt. Am avut nevoie de sprijin la un festival din Helsinki, unde urma să cânte Rambo Rimbaud. Ne mai trebuia un om pentru a putea să cântăm nişte coveruri şi piese în variantă acustică. Toată lumea se aştepta să vadă pe scenă Rambo Rimbaud, dar între timp am găsit un nou baterist pentru HIM şi am fost atât de încântat încât am zis să cânt alături de trupă și să le fac tuturor o surpriză. Oamenii au fost cam dezamăgiţi deoarece se aşteptau să asculte Rambo Rimbaud şi nu HIM, fiind deja obişnuiţi cu noi. Momentan mă concentrez asupra trupei HIM, iar cu Rambo Rimbaud nu știu ce se va întâmpla, sper că se va materializa într-o bună zi.

E adevărat că HIM pregăteşte un nou album pentru 2016 cu influenţe din muzica bisericească? Cum de v-a venit această idee?

Ville Valo: Hahaha! Ei bine, ne-ar plăcea să lansăm ceva anul viitor, dar asta va dura ceva... aşteptăm o perioadă şi mergem în turnee ca să ne închegăm mai bine. Şi odată ce va merge treaba la repetitii, ne vom apuca să lucrăm la idei noi. Vorbim de o nouă formaţie HIM, o nouă componenţă a trupei şi mi-e imposibil să zic cât de repede vom reuşi să compunem cântece noi. Trebuie să lucrăm cu cele pe care le avem deja, dar va dura o perioadă, necesită timp pentru că este o treabă serioasă. Pentru mult timp am fost o trupă cu un anumit format, iar dacă scoţi un tip din componență, ai schimbat toată chimia... Aşa că durează... dar lucrăm, lucrăm la asta... Este o senzație ciudată, dar vom aştepta atâta timp cât va fi nevoie pentru a trece peste acest lucru.

HIM

HIM │ FOTO: www.mtv.com

Care este atmosfera în trupă de când a plecat Gas?

Ville Valo: El un tip grozav, îl cunosc de dinainte de a fi în trupă şi e un suflet grozav, pe bune şi e şi un tip mare, e un tip foarte spiritual... e un suflet bătrân ca să zic aşa şi desigur că ne-a părut tuturor rău când a plecat. Iar tipul care a venit acum, Jukka, e un foarte bun baterist şi un bun performer, aşa cum a fost şi Gas, lucru care este grozav, însă nu am vrut să găsim un tip care să devină Gas numărul 2. Oricum Gas nu a fost primul baterist al trupei şi am ştiut cum să trecem peste asta, căci ni s-a mai întâmplat şi în trecut acelaşi lucru. Nu este frumos să ţi se întâmple aşa ceva în orice caz când crezi că ai totul pus la punct. Chiar nu este plăcut să treci prin aşa ceva, noi am făcut-o şi la final de zi nu mă pot plânge.

Veţi veni în România cu același toboșar, nu?

Ville Valo: Tot Jukka va fi, însă noi îl ştim drept Kosmo, ca pe cocktail, dar cu k.... ţi-am zis ca să ştii cum îi spunem noi. Momentan repetăm cântecele cu el, ca să nu rămână niciunul pe care să nu-l fi exersat. Încercăm să nu ne facem foarte multe griji și mergem mai departe pentru a ne cunoaște mai bine pe parcurs.

Concertul HIM de la Timișoara va avea loc pe 31 iulie, în Parcul Rozelor, fiind organizat de Phoenix Entertainment. În deschidere vor cânta Myrath, Tiarra și Aeon Blank.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending