Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ville Valo - „Viața eternă este plictisitoare... este teribil să nu poți muri”

Ville Valo, solistul trupei HIM a stat de vorbă cu noi și ne-a povestit despre imortalitate, dragoste, cariera solo și planurile de viitor ale formației. Află mai multe din interviul de mai jos!

Publicat

pe

Ville Valo
Ville Valo │ FOTO: www.tumblr.com

Un artist cu un timbru inconfundabil, cu un look excentric desprins din poveștile cu vampiri și cu versuri încărcate de simbolism ... vorbim despre  Ville Valo, solistul trupei HIM. Acesta a fondat formația în 1991, iar de atunci a lansat alături de colegii săi piese precum „Funeral of Hearts”, „Join me in death”, „Gone with the sin” și „Right here in my arms”, care au ocupat primele poziții în topurile din Europa. Însă în spatele imaginii sale de rockstar misterios se ascunde un om interesant cu simțul umorului, care a acceptat să stea de vorbă cu noi. Vă invităm să citiți interviul de mai jos.

Cum te-ai descrie folosind câteva versuri dintr-o piesă de-a ta?

Ville Valo: Hahaha! Dacă mi-aș reaminti toate versurile ar fi bine. Dar totuși dacă mă gândesc la o colecție de piese mai vechi, consider că „Solitary Man” poate fi o reflexie a personalității mele.

HIM - Solitary Man

Care e povestea din spatele piesei „Wings of a butterfly”?

Ville Valo: Piesa face referire la un suflet nemuritor care are aripi de fluture, parcă era și ceva mitologic la mijloc… nici nu mai știu, am compus-o în 2005. Au trecut mulți ani de atunci, sigur a fost inspirație de moment. Oricum la baza ei stă ideea de imortalitate, pe care mulți o vânează. Dar eu nu sunt interesat de ea… eu sunt genul care vrea totul aici și acum și mă bucur de lucruri așa cum sunt.

Dar dacă totuși ți s-ar oferi șansa de a alege între viața eternă și capacitatea de a citi gândurile oamenilor, care ar fi alegerea ta?

Ville Valo: Nu cred că aș fi interesat deloc de viața eternă, este plictisitoare... este teribil să nu poți muri. Cât despre cititul gândurilor... mă cam sperie asta. Cel puțin oamenii pe care îi cunosc eu se gândesc numai la lucruri dubioase și cred că ar fi haotic să realizez tot ce le trece prin minte. Îmi aduc aminte de serialul True Blood, în care era o tipă care citea gândurile tuturor și recunosc, poate mi-ar plăcea și mie să fac măcar o dată asta.

În majoritatea pieselor vorbeşti despre moarte şi dragoste. Ce reprezintă ele pentru tine?

Ville Valo: Dragostea şi moartea sunt exact ca începutul şi sfârşitul, vorbim despre cuvinte puternice. În mintea mea se creează tot felul de poveşti complexe, care au la bază aceste concepte. Dar la urma urmei cred că sunt doar nişte cuvinte despre care îmi place să cânt, ca laptele şi popcornul.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: valo-daily.livejournal.com

Ai vreun citat preferat despre dragoste pe care ai dori să îl împărtăşeşti cu noi?

Ville Valo: “Life is short and love is over in the morning” din piesa Temple of love, a trupei Sisters of Mercy.

Şi dacă tot vorbim despre dragoste, cum îţi imaginezi femeia ideală?

Ville Valo: Nu cred că m-am gândit prea mult la asta, cel mai important este să stai mereu cu ochii deschişi şi să te laşi surprins. Nu trebuie să alegem treburile astea atât de mult, ci să ne lăsăm surprinşi, căci în fond asta e frumuseţea vieţii. Ar fi oribil să spun că îmi plac doar femeile cu axilele păroase, hahaha... când există atâta frumuseţe în lume. Nu pot să îmi restricţionez alegerile când vine vorba de sexul opus, de muzică sau chiar când vine vorba de filme - trebuie să vezi foarte multe filme ca să îţi poti da seama care este genul preferat.

Ce face Ville Valo atunci când nu se ocupă cu muzica?

Ville Valo: Dorm, citesc sau fac baie... (hahaha) Dar nu cred că sunt momente în care să nu mă gândesc sau să nu fac muzică. Chiar dacă citesc ceva, acel lucru sigur mă va inspira pâna la finalul zilei pentru un cântec, toate până la urmă au legătură cu muzica.

HIM - The Funeral of Hearts

Ştiu că ai lucrat cu tatăl tău în sex-shop-ul său. Ai încercat vreo jucărie din magazin?

Ville Valo: Sunt multe, am încercat multe, dar ar fi plictisitor să povestesc şi este ceva foarte personal. Oricum nu vreau să ştie tata ce am folosit, hahaha!

Cum ai continua propoziţia “Muzica este...”?

Ville Valo: O dezinhibare, ceva preţios precum aurul, e ceva puternic şi hot în acelaşi timp.

Ce artişti admirai în copilărie?

Ville Valo: Am copilărit pe muzica celor de la Kiss, iar apoi am crescut în anii '70-'80 cu Roy Orbison, Duran Duran, Elvis Presley, Michael Jackson la TV. Aaa şi Ozzy Osbourne şi mult rock de calitate.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: www.photobucket.com

Dacă ai fi un personaj dintr-un film sau o carte, pe cine ai alege?

Ville Valo: Cred că Robert De Niro în Taxi Driver.

Îţi mai aduci aminte de concertul din România?

Ville Valo: Ţin minte backstage-ul, dar acum la Timişoara va fi diferit şi sperăm să facem impresie bună.

Cum ai reacţiona dacă o româncă te-ar cere în căsătorie?

Ville Valo: Depinde cine este femeia, dar de obicei bărbatul e cel care ar trebui să facă propunerea, hahaha. Însă am şi eu puţin sânge românesc, aşa că rămâne de văzut.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: www.photobucket.com

Ce îmi poţi spune despre proiectul solo “Rambo Rimbaud”?

Ville Valo: E un proiect pe care nu am apucat să îl dezvolt. Am avut nevoie de sprijin la un festival din Helsinki, unde urma să cânte Rambo Rimbaud. Ne mai trebuia un om pentru a putea să cântăm nişte coveruri şi piese în variantă acustică. Toată lumea se aştepta să vadă pe scenă Rambo Rimbaud, dar între timp am găsit un nou baterist pentru HIM şi am fost atât de încântat încât am zis să cânt alături de trupă și să le fac tuturor o surpriză. Oamenii au fost cam dezamăgiţi deoarece se aşteptau să asculte Rambo Rimbaud şi nu HIM, fiind deja obişnuiţi cu noi. Momentan mă concentrez asupra trupei HIM, iar cu Rambo Rimbaud nu știu ce se va întâmpla, sper că se va materializa într-o bună zi.

E adevărat că HIM pregăteşte un nou album pentru 2016 cu influenţe din muzica bisericească? Cum de v-a venit această idee?

Ville Valo: Hahaha! Ei bine, ne-ar plăcea să lansăm ceva anul viitor, dar asta va dura ceva... aşteptăm o perioadă şi mergem în turnee ca să ne închegăm mai bine. Şi odată ce va merge treaba la repetitii, ne vom apuca să lucrăm la idei noi. Vorbim de o nouă formaţie HIM, o nouă componenţă a trupei şi mi-e imposibil să zic cât de repede vom reuşi să compunem cântece noi. Trebuie să lucrăm cu cele pe care le avem deja, dar va dura o perioadă, necesită timp pentru că este o treabă serioasă. Pentru mult timp am fost o trupă cu un anumit format, iar dacă scoţi un tip din componență, ai schimbat toată chimia... Aşa că durează... dar lucrăm, lucrăm la asta... Este o senzație ciudată, dar vom aştepta atâta timp cât va fi nevoie pentru a trece peste acest lucru.

HIM

HIM │ FOTO: www.mtv.com

Care este atmosfera în trupă de când a plecat Gas?

Ville Valo: El un tip grozav, îl cunosc de dinainte de a fi în trupă şi e un suflet grozav, pe bune şi e şi un tip mare, e un tip foarte spiritual... e un suflet bătrân ca să zic aşa şi desigur că ne-a părut tuturor rău când a plecat. Iar tipul care a venit acum, Jukka, e un foarte bun baterist şi un bun performer, aşa cum a fost şi Gas, lucru care este grozav, însă nu am vrut să găsim un tip care să devină Gas numărul 2. Oricum Gas nu a fost primul baterist al trupei şi am ştiut cum să trecem peste asta, căci ni s-a mai întâmplat şi în trecut acelaşi lucru. Nu este frumos să ţi se întâmple aşa ceva în orice caz când crezi că ai totul pus la punct. Chiar nu este plăcut să treci prin aşa ceva, noi am făcut-o şi la final de zi nu mă pot plânge.

Veţi veni în România cu același toboșar, nu?

Ville Valo: Tot Jukka va fi, însă noi îl ştim drept Kosmo, ca pe cocktail, dar cu k.... ţi-am zis ca să ştii cum îi spunem noi. Momentan repetăm cântecele cu el, ca să nu rămână niciunul pe care să nu-l fi exersat. Încercăm să nu ne facem foarte multe griji și mergem mai departe pentru a ne cunoaște mai bine pe parcurs.

Concertul HIM de la Timișoara va avea loc pe 31 iulie, în Parcul Rozelor, fiind organizat de Phoenix Entertainment. În deschidere vor cânta Myrath, Tiarra și Aeon Blank.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Metalhead Meeting 2023: program și reguli de acces

Metalhead Meeting sărbătorește 10 ani de la prima ediție cu un eveniment de neratat, ce va avea loc între 26 și 28 mai la Romexpo, în aer liber. Te invităm să afli programul, regulile de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

Videoclip Ville Valo Neon Noir
Videoclip Ville Valo Neon Noir │ FOTO: VV

Headlinerul festivalului este Pantera, considerată ca fiind una dintre cele mai mari trupe de metal din toate timpurile. Formația va urca pe scena sâmbătă, pe 27 mai. Phil și Rex cântă cu Charlie Benante de la Anthrax și cu Zakk Wylde. Pe afiș îi găsim și pe VV (Ville Valo), Life of Agony, Korpiklaani, Leprous, Beast In Black, Beyond the Black, Last Hope și mulți alții.

Festivalul are loc în Parcarea C de la Romexpo. Accesul se va face prin Intrarea C, din Bulevardul Expoziției, începând cu ziua de 26 mai, ora 17:00. Concertele vor debuta de la ora 17:10 pe Second Stage și 17:30 pe Main Stage. După deschiderea porților, puteți sosi la orice ora doriți pentru a vedea trupele favorite. Evenimentul are loc în aer liber.

Program Metalhead Meeting 2023:

Vineri, 26 mai

MAIN STAGE

 • 17:00 - Open Doors
 • 17:30 - 18:15- Adam's Parade
 • 18:45 - 19:30 - Beyond the Black
 • 20:00 - 21:00 - Korpiklaani
 • 21:30 - 23:00 - VV

SECOND STAGE

 • 17:10 - 17:30 - DoomsDay Astronaut
 • 18:15 - 18:45 - Machivellian God
 • 19:30 - 20:00 - Ironwill
 • 21:00 - 21:30 - Disillusive Play

Sâmbătă, 27 mai

MAIN STAGE

 • 16:00 - Open Doors
 • 17:30 - 18:00 - OYD
 • 18:30 - 19:25 - Last Hope
 • 19:55 - 20:50 - Beast In Black
 • 21:30 - 23:00 - Pantera

SECOND STAGE

 • 17:00 - 17:30 - Diosa
 • 18:00 - 18:30 - Nest Of Plagues
 • 19:25 - 19:55 - Black Tooth
 • 20:50 - 21:20 - Fueled by Fear

Duminică, 28 mai

MAIN STAGE

 • 16:00 - Open Doors
 • 16:30 - 17:00 - 12 Limbs
 • 17:30 - 18:15 - Mister Misery
 • 18:45 - 19:30 - Black Sonic Pearls
 • 20:00 - 21:00 - Leprous
 • 21:30 - 23:00 - Life of Agony

SECOND STAGE

 • 17:00 - 17:30 - Eternal Fire
 • 18:15 - 18:45 - Psycorepaths
 • 19:30 - 20:00 - Magnetic
 • 21:00 - 21:30 - Spektrvm

Este INTERZIS accesul cu:

 • sticle, conserve, mâncare sau băuturi de orice fel, artificii, arme, obiecte periculoase, obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser), umbrele (în caz de ploaie veniți cu pelerine), aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil), aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale, animale de companie, persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

La intrarea in perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de agenții de securitate.

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor in caz de nevoie

Accesul copiilor:

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe baza de bilet și doar daca aceștia sunt însoțiți de un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție! Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Accesul se face DOAR din Bulevardul Expoziției pe la barieră.

Fanii cu bilete de tip abonament la Categoria A, Categoria B si VIP primesc bratari care sunt valabile pe toata durata festivalului. Fanii care au bilete de o zi valabile la Categoria B nu vor primi bratari.

Categorii de bilete și brățări

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid. Posesorii de abonamente vor putea intra și ieși pe durata festivalului. Posesorii de bilete de o zi nu vor primi brățări, iar accesul li se va permite o singură dată, după scanarea biletului. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toata durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de o zi, va fi strict interzisă. Persoanele cu bilete de o zi care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Toți posesorii de bilete tip abonament vor primi la acces brățări speciale ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului.

- Categoria VIP - pe platformă la înălțime, aproape de scena. Posesorii de bilet VIP au acces în toate categorii de bilete

- Categoria A - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la categoria A nu au acces la categoria VIP, dar au acces la categoria B

- Categoria B - în picioare, în spatele categoriei A. Posesorii de bilete la categoria B nu au voie să intre la categoria A și nici la categoria VIP

- Bilete pe zile - în picioare, în spatele categoria A - Posesorii de bilete pe zile nu au voie să intre la categoria A și nici la categoria VIP. Aceștia nu vor primi brățară, iar părăsirea perimetrului de concert este strict interzisa după validarea biletului.

Prețuri bilete Metalhead Meeting 2023

 • Biletele se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 220,95 lei. Pentru mai multe detalii, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Trupe noi la Metalhead Meeting 2023, bilete de o zi şi alte noutăţi

Metalhead Meeting 2023 e cel mai aşteptat festival al finalului de primăvară, pentru că îi aduce la noi pe cei de la Pantera, dar şi pe Ville Valo, solistul trupei HIM. În primele zile din luna mai am aflat ce alte trupe mai vin la festival, dar şi ce tipuri noi de bilete sunt disponibile.

Publicat

pe

afis metalhead meeting 2023
afis metalhead meeting 2023

Principala noutate e constituită de trupele noi care vin la festivalul Metalhead Meeting 2023: Korpiklaani, Leprous, Beast In Black, Mistery Misery, Beyond the Black, Last Hope şi Adam's Parade. Ele vor urca pe Main Stage la Metalhead Meeting. Festivalul are loc între 26 şi 28 mai la Romexpo, în parcarea C şi sărbătoreşte 10 ani de la prima ediţie.

Mai există un headliner surpriză, care va fi anunţat în următoarele săptămâni. Personal, eu ţin pumnii pentru un Soulfly, Sepultura sau Cradle of Filth. Poate un Machine Head... Pe 27 mai cântă Pantera, în versiunea cu Phil Anselmo la voce, Zakk Wylde la chitară, Rex Brown la bas şi Charlie Benante la tobe.

Ville Valo vine în România după ce a lansat primul său album full solo în ianuarie 2023, "Neon Light", asta sub numele de artist VV. Mai lansase câteva EP-uri şi single-uri înainte totuşi. Vin veşti bune şi din tabăra Pantera: în vreme ce unii numesc acest lineup un sacrilegiu, alţii speră la material nou de la legenda thrash/groove metal.

Sterling Winfield, producătorul trupei a declarat că e foarte posibil ca acest "lineup tribut" să lanseze muzică nouă, inspirat de atmosfera de la concerte. Sunt totuşi şanse ca piesele noi să nu apară sub numele Pantera, ci sub altă denumire.

Iată şi trupele confirmate pentru second stage: Black Tooth, Fueled by Fear, Ironwill, Magnetic, Nest of Plagues, Spektrvm, Diosa, Psycorepaths şi Disillusive Play. De remarcat că la cererea publicului, pe lângă abonamentele de 3 zile au fost lansate şi bilete de o zi al preţul de 277 lei plus taxe (299 lei preţ final).

Asta doar pentru categoria Sledge (B). Am aflat şi că se vor pune în vânzare doar 1000 de bilete de o zi din cauza lipsei de spaţiu şi a faptului că s-au vândut multe abonamente de 3 zile deja. Un abonament de 3 zile costă acum 369 de lei + taxe la Concrete Sledge (B). Categoria Cowboys from Hell e sold out, iar singura posibilitate de a găsi bilete în faţa scenei este din retururi, care vor fi puse automat la vânzare de către iaBilet în momentul când va fi stoc.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Ville Valo (HIM) vine în România la Metalhead Meeting, alături de Pantera

Se pare că zvonurile au fost adevărate: Ville Valo vine în România şi va cânta în cadrul festivalului Metalhead Meeting 2023. Va fi headliner pe data de 26 mai. Setlistul va include în majoritatea sa piese HIM, dar şi piese proprii.

Publicat

pe

Videoclip Ville Valo Loveletting
Videoclip Ville Valo Loveletting │ FOTO: Ville Valo

Ville Valo a avut un început fulminant de an, fostul solist HIM lansând apreciatul album solo "Neon Noir". La costum şi cu bască tip Peaky Blinders pe cap, Ville a fost apreciat în toate ţările în care a concertat în ultimele luni, iar piesele HIM cunosc un reviriment acum. Artistul a acordat şi interviuri în care ne arată că e în mare formă şi are multă poftă de cântat, chiar dacă se apropie de 50 de ani şi are 20+ ani de carieră în spate.

Pe lângă Ville Valo, a fost anunţat şi un nou val de artişti pentru Metalhead Meeting 2023. Headliner rămâne Pantera, dar aflăm că i se alătura următoarele grupuri: Black Sonic Pearls, Rhemorha, Oyd, Black Tooth, Fuelled by Fear, Ironwill, Sense of Fear, Nest of Plagues, Spektrum şi Psychorepaths. Având în vedere că evenimentul de la Romexpo este întins pe 3 zile, între 26 şi 28 mai, cu siguranţă vom mai auzi nume în perioada următoare.

Dacă mă întrebaţi pe mine ce s-ar potrivi cu specificul evenimentului şi ce trupe au mai fost la Metalhead, 3 nume vin imediat în minte: Soulfly, Sepultura şi Cradle of Filth. Mai ales că aceştia din urmă pregătesc două albume noi: unul live şi unul cu piese noi. N-ar strica şi ceva symphonic, de la Within Temptation la Epica, Nightwish. Poate un Katatonia şi Lacuna Coil pentru melancolie.

Avenged Sevenfold sau Trivium intră la categoria "wishful thinking", plus vreun alt act thrash ca Anthrax sau Napalm Death.

Revenind la Ville Hermanni Valo, el are 46 de ani şi a fost solist al trupei HIM între 1991 şi 2017. HIM a fost una dintre cele mai de succes trupe finlandeze din istorie, cu peste 10 milioane de albume vândute. A primit 8 premii Emma, o distincţie finlandeză şi a inventat genul muzical Love Metal. Ville a păstrat logo-ul formaţiei, heartagram pe care îl foloseşte acum pentru proiectul său muzical solo, VV. De altfel el a creat acel logo.

Citește în continuare

Trending