Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Ville Valo - „Viața eternă este plictisitoare... este teribil să nu poți muri”

Ville Valo, solistul trupei HIM a stat de vorbă cu noi și ne-a povestit despre imortalitate, dragoste, cariera solo și planurile de viitor ale formației. Află mai multe din interviul de mai jos!

Publicat

pe

Ville Valo
Ville Valo │ FOTO: www.tumblr.com

Un artist cu un timbru inconfundabil, cu un look excentric desprins din poveștile cu vampiri și cu versuri încărcate de simbolism ... vorbim despre  Ville Valo, solistul trupei HIM. Acesta a fondat formația în 1991, iar de atunci a lansat alături de colegii săi piese precum „Funeral of Hearts”, „Join me in death”, „Gone with the sin” și „Right here in my arms”, care au ocupat primele poziții în topurile din Europa. Însă în spatele imaginii sale de rockstar misterios se ascunde un om interesant cu simțul umorului, care a acceptat să stea de vorbă cu noi. Vă invităm să citiți interviul de mai jos.

Cum te-ai descrie folosind câteva versuri dintr-o piesă de-a ta?

Ville Valo: Hahaha! Dacă mi-aș reaminti toate versurile ar fi bine. Dar totuși dacă mă gândesc la o colecție de piese mai vechi, consider că „Solitary Man” poate fi o reflexie a personalității mele.

HIM - Solitary Man

Care e povestea din spatele piesei „Wings of a butterfly”?

Ville Valo: Piesa face referire la un suflet nemuritor care are aripi de fluture, parcă era și ceva mitologic la mijloc… nici nu mai știu, am compus-o în 2005. Au trecut mulți ani de atunci, sigur a fost inspirație de moment. Oricum la baza ei stă ideea de imortalitate, pe care mulți o vânează. Dar eu nu sunt interesat de ea… eu sunt genul care vrea totul aici și acum și mă bucur de lucruri așa cum sunt.

Dar dacă totuși ți s-ar oferi șansa de a alege între viața eternă și capacitatea de a citi gândurile oamenilor, care ar fi alegerea ta?

Ville Valo: Nu cred că aș fi interesat deloc de viața eternă, este plictisitoare... este teribil să nu poți muri. Cât despre cititul gândurilor... mă cam sperie asta. Cel puțin oamenii pe care îi cunosc eu se gândesc numai la lucruri dubioase și cred că ar fi haotic să realizez tot ce le trece prin minte. Îmi aduc aminte de serialul True Blood, în care era o tipă care citea gândurile tuturor și recunosc, poate mi-ar plăcea și mie să fac măcar o dată asta.

În majoritatea pieselor vorbeşti despre moarte şi dragoste. Ce reprezintă ele pentru tine?

Ville Valo: Dragostea şi moartea sunt exact ca începutul şi sfârşitul, vorbim despre cuvinte puternice. În mintea mea se creează tot felul de poveşti complexe, care au la bază aceste concepte. Dar la urma urmei cred că sunt doar nişte cuvinte despre care îmi place să cânt, ca laptele şi popcornul.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: valo-daily.livejournal.com

Ai vreun citat preferat despre dragoste pe care ai dori să îl împărtăşeşti cu noi?

Ville Valo: “Life is short and love is over in the morning” din piesa Temple of love, a trupei Sisters of Mercy.

Şi dacă tot vorbim despre dragoste, cum îţi imaginezi femeia ideală?

Ville Valo: Nu cred că m-am gândit prea mult la asta, cel mai important este să stai mereu cu ochii deschişi şi să te laşi surprins. Nu trebuie să alegem treburile astea atât de mult, ci să ne lăsăm surprinşi, căci în fond asta e frumuseţea vieţii. Ar fi oribil să spun că îmi plac doar femeile cu axilele păroase, hahaha... când există atâta frumuseţe în lume. Nu pot să îmi restricţionez alegerile când vine vorba de sexul opus, de muzică sau chiar când vine vorba de filme - trebuie să vezi foarte multe filme ca să îţi poti da seama care este genul preferat.

Ce face Ville Valo atunci când nu se ocupă cu muzica?

Ville Valo: Dorm, citesc sau fac baie... (hahaha) Dar nu cred că sunt momente în care să nu mă gândesc sau să nu fac muzică. Chiar dacă citesc ceva, acel lucru sigur mă va inspira pâna la finalul zilei pentru un cântec, toate până la urmă au legătură cu muzica.

HIM - The Funeral of Hearts

Ştiu că ai lucrat cu tatăl tău în sex-shop-ul său. Ai încercat vreo jucărie din magazin?

Ville Valo: Sunt multe, am încercat multe, dar ar fi plictisitor să povestesc şi este ceva foarte personal. Oricum nu vreau să ştie tata ce am folosit, hahaha!

Cum ai continua propoziţia “Muzica este...”?

Ville Valo: O dezinhibare, ceva preţios precum aurul, e ceva puternic şi hot în acelaşi timp.

Ce artişti admirai în copilărie?

Ville Valo: Am copilărit pe muzica celor de la Kiss, iar apoi am crescut în anii '70-'80 cu Roy Orbison, Duran Duran, Elvis Presley, Michael Jackson la TV. Aaa şi Ozzy Osbourne şi mult rock de calitate.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: www.photobucket.com

Dacă ai fi un personaj dintr-un film sau o carte, pe cine ai alege?

Ville Valo: Cred că Robert De Niro în Taxi Driver.

Îţi mai aduci aminte de concertul din România?

Ville Valo: Ţin minte backstage-ul, dar acum la Timişoara va fi diferit şi sperăm să facem impresie bună.

Cum ai reacţiona dacă o româncă te-ar cere în căsătorie?

Ville Valo: Depinde cine este femeia, dar de obicei bărbatul e cel care ar trebui să facă propunerea, hahaha. Însă am şi eu puţin sânge românesc, aşa că rămâne de văzut.

Ville Valo

Ville Valo │ FOTO: www.photobucket.com

Ce îmi poţi spune despre proiectul solo “Rambo Rimbaud”?

Ville Valo: E un proiect pe care nu am apucat să îl dezvolt. Am avut nevoie de sprijin la un festival din Helsinki, unde urma să cânte Rambo Rimbaud. Ne mai trebuia un om pentru a putea să cântăm nişte coveruri şi piese în variantă acustică. Toată lumea se aştepta să vadă pe scenă Rambo Rimbaud, dar între timp am găsit un nou baterist pentru HIM şi am fost atât de încântat încât am zis să cânt alături de trupă și să le fac tuturor o surpriză. Oamenii au fost cam dezamăgiţi deoarece se aşteptau să asculte Rambo Rimbaud şi nu HIM, fiind deja obişnuiţi cu noi. Momentan mă concentrez asupra trupei HIM, iar cu Rambo Rimbaud nu știu ce se va întâmpla, sper că se va materializa într-o bună zi.

E adevărat că HIM pregăteşte un nou album pentru 2016 cu influenţe din muzica bisericească? Cum de v-a venit această idee?

Ville Valo: Hahaha! Ei bine, ne-ar plăcea să lansăm ceva anul viitor, dar asta va dura ceva... aşteptăm o perioadă şi mergem în turnee ca să ne închegăm mai bine. Şi odată ce va merge treaba la repetitii, ne vom apuca să lucrăm la idei noi. Vorbim de o nouă formaţie HIM, o nouă componenţă a trupei şi mi-e imposibil să zic cât de repede vom reuşi să compunem cântece noi. Trebuie să lucrăm cu cele pe care le avem deja, dar va dura o perioadă, necesită timp pentru că este o treabă serioasă. Pentru mult timp am fost o trupă cu un anumit format, iar dacă scoţi un tip din componență, ai schimbat toată chimia... Aşa că durează... dar lucrăm, lucrăm la asta... Este o senzație ciudată, dar vom aştepta atâta timp cât va fi nevoie pentru a trece peste acest lucru.

HIM

HIM │ FOTO: www.mtv.com

Care este atmosfera în trupă de când a plecat Gas?

Ville Valo: El un tip grozav, îl cunosc de dinainte de a fi în trupă şi e un suflet grozav, pe bune şi e şi un tip mare, e un tip foarte spiritual... e un suflet bătrân ca să zic aşa şi desigur că ne-a părut tuturor rău când a plecat. Iar tipul care a venit acum, Jukka, e un foarte bun baterist şi un bun performer, aşa cum a fost şi Gas, lucru care este grozav, însă nu am vrut să găsim un tip care să devină Gas numărul 2. Oricum Gas nu a fost primul baterist al trupei şi am ştiut cum să trecem peste asta, căci ni s-a mai întâmplat şi în trecut acelaşi lucru. Nu este frumos să ţi se întâmple aşa ceva în orice caz când crezi că ai totul pus la punct. Chiar nu este plăcut să treci prin aşa ceva, noi am făcut-o şi la final de zi nu mă pot plânge.

Veţi veni în România cu același toboșar, nu?

Ville Valo: Tot Jukka va fi, însă noi îl ştim drept Kosmo, ca pe cocktail, dar cu k.... ţi-am zis ca să ştii cum îi spunem noi. Momentan repetăm cântecele cu el, ca să nu rămână niciunul pe care să nu-l fi exersat. Încercăm să nu ne facem foarte multe griji și mergem mai departe pentru a ne cunoaște mai bine pe parcurs.

Concertul HIM de la Timișoara va avea loc pe 31 iulie, în Parcul Rozelor, fiind organizat de Phoenix Entertainment. În deschidere vor cânta Myrath, Tiarra și Aeon Blank.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ville Valo a lansat piesa "Loveletting", păstrează viul spiritul HIM - VIDEO

Ville Valo a revenit cu o piesă nouă după 2 ani, melodia solo "Loveletting" sosind alături de un videoclip cu heartagram-uri. Solistul HIM pare a nu fi îmbătrânit deloc faţă de imaginea pe care o etala la începutul anilor 2000.

Publicat

pe

Videoclip Ville Valo Loveletting
Videoclip Ville Valo Loveletting │ FOTO: Ville Valo

Piesa "Loveletting" e ceva mai soft decât ne-a obişnuit HIM, iar Ville Valo ne oferă o baladă în stilul celor care se improvizează în jurul focului de tabără. Videoclipul ni-l prezintă pe artist cu figura unui pustnic, care s-a retras în sălbăticie, unde trăieşte alături de oile sale şi cutreieră sălbăticia folosind o umbrelă pe post de baston. Apare ca un personaj resemnat, care lasă să plece gândurile negre şi regretele cu privire la o relaţie, pe măsură ce norii negri se adună şi vine furtuna.

Abia în a doua parte a piesei şi clipului începem să regăsim elemente clasice HIM, când apare şi o anume întunecime. S-ar putea spune că există şi o latură de umor aici, având în vedere relaţia specială a lui Ville cu ovina care apare drept celălalt protagonist al clipului şi care mănâncă la aceeaşi masă cu solistul. Bizar vizualul cu Valo legat la o transfuzie cu sânge aprins la culoare şi înconjurat de lumânări, amintind de imaginea sa de vampir de la începutul carierei.

Valo îşi lansează acum muzica sub numele de artist VV, iar single-ul "Loveletting" este primul de pe viitorul său album, "Neon Noir". Acesta este discul de debut în cariera solo, după câteva single-uri şi un EP acum 2 ani. "Neon Noir" va sosi la început de an 2023. Între timp VV a anunţat şi o serie de concerte europene şi nord-americane. Punctul de pornire este în Helsinki, Filnada, cu opriri în UK în martie şi SUA în aprilie 2023.

Ultimul release al solistului HIM (trupă desfiinţată în 2017) a fost EP-ul cu 3 piese "Gothica Fennica Vol. 1", care a debutat în martie 2022. Includea track-urile "Salute the Sanguine", "Run Away From the Sun" and "Saturnine Saturnalia". HIM a încheiat un turneu de adio în 2017, cu ultimul concert din istoria de 26 de ani a formaţiei având loc la Timişoara.

Citește în continuare

Muzică nouă

Ville Valo, solistul HIM va lansa piesa "Loveletting" pe 8 aprilie

Ville Valo, unul dintre cele mai mari staruri rock ale Finlandei şi solistul formaţiei HIM va lansa o nouă piesă solo pe 8 aprilie 2022. Se numeşte "Loveletting" şi aprinde speranţa fanilor că vom auzi material nou HIM într-o bună zi.

Publicat

pe

Coperta single Ville Valo Loveletting
Coperta single Ville Valo Loveletting │ FOTO: Ville Valo www.facebook.com

Grupul HIM s-a destrămat cu jumătate de deceniu în urmă. "Loveletting" va fi lansat de Ville Valo sub numele de artist VV pe 8 aprilie şi este primul single al finlandezului în ultimii 2 ani. În martie 2020 ascultam EP-ul de 3 piese solo "Gothica Fennica Vol. 1". Materialul discografic semăna cu HIM şi a inclus piesele "Salute the Sanguine", "Run Away From the Sun" şi "Saturnine Saturnalia".

HIM a încheiat un turneu de adio în 2017, cu un concert la Timişoara, dacă nu mă înşel chiar ultima oprire din acel turneu. Astfel s-a închis un capitol de 26 de ani în istoria muzicii, care va fi consemnat drept "Love Metal". La acea vreme Ville spunea că trupa a făcut asta prea mult timp şi că gustul plăcut nu mai era acolo, iar muzicienii erau obosiţi de repetiţie. Au încercat să lucreze la ceva nou, dar nu suna bine, aşa că proiectul unui nou album a fost abandonat. Marele motiv al despărţirii a fost "lipsa de buzz adolescentin".

Formaţia a fost fondată de Valo în 1991, alături de chitaristul Mikko "Linde" Lindstrom şi basistul Mikko "Mige" Paananen. Conceptul de Love Metal se contura de abia la al patrulea LP al grupului, care a purtat acest nume. HIM se despărţea în 2015 de toboşarul Mika Kristina Karppinen, cunoscut ca Gas Lipstick, înlocuit de Jukka "Kosmo" Kroger. Valo a mai cântat şi în cadrul unui proiect numit Ville Valo & Agents, care a scos un singur album de coveruri după regretatul cântăreţ finlandez Rauli Somerjoki.

Teaser "Loveletting":

La ascensiunea formaţiei HIM în SUA şi în Occident a contribuit mult serialul "Jackass" de pe MTV, în cadrul căruia cascadorul Bam Margera a popularizat muzica trupei. El semăna cu Ville Valo, se îmbrăca la fel şi asculta mereu HIM. În mod inedit HIM îşi promova muzica sub numele de HER în SUA, deoarece acolo există un rapper cu acest nume. Trupa este una dintre cele mai apreciate din istoria Finlandei, cu peste 10 milioane de albume vândute.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending