Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Whit de la Ugly Kid Joe despre reuniunea trupei, noul EP și vizitele în India - VIDEO

Solistul de la Ugly Kid Joe, Whitfield Crane, ne-a vorbit deschis despre reuniunea formației, noul album, planurile de viitor și cum s-a îndrăgostit de India. Vorbind despre industria muzicala, Whit ne-a declarat: Casele de discuri sunt moarte!

Publicat

pe

Whitfield Crane, solistul Ugly Kid Joe
Whitfield Crane, solistul Ugly Kid Joe

După ce au fost foarte apropiați, membrii trupei Ugly Kid Joe ajunseseră să nu mai poată sta împreună în aceeași cameră. În consecință, au ales drumuri separate, lăsându-și fanii doar cu vechile înregistrări Ugly Kid Joe. Din fericire, făcând pod peste timp, traiectoriile lui Whitfield Crane, Dave Fortman, Klaus Eichstadt, Cordell Crockett și Shannon Larkin s-au intersectat din nou, iar Ugly Kid Joe a revenit pe scenă după o absență de 13 ani. Pe 1 iulie 2012, fanii din România au putut trăi poate cea mai intensă experiență live de la Rock The City.

InfoMusic s-a întâlnit cu solistul formației, Whitfield Crane, care a vorbit deschis despre reuniunea trupei, noul EP lansat în vara aceasta și călătoria sa din India

Urmărește video interviul cu Whit, solistul Ugly Kid Joe:

"În 1996 nu ne mai puteam suporta așa că ne-am despărțit. Știi ce vreau să spun? Ți s-a întâmplat vreodată să te uiți la cineva și să spui – Nu ne mai suportăm? (a declarat artistul cu o sinceritate lipsită de orice urmă de remușcări sau resentimente) Și asta a fost. Nu am crezut că trupa se va mai reuni vreodată, renunțasem. Dar, din anumite motive, care sunt numeroase, ne-am reunit și am făcut asta (arată albumul spre cameră) – Ugly Kid Joe – Stairway to Hell, care este super și are 6 piese. Acum vrem să fim pe scenă. Suntem recunoscători că mergem în multe țări ciudate și viața este minunată" - Whitfield Crane

Stairway to Hell este un material produs 100% chiar de formație. Aceasta a fost înregistrat în studiouri din Los Angeles și Louisiana, iar de mixaj s-a ocupat chitaristul Dave Fortman. Deși înseamnă mai mult efort din partea grupului, cei de la Ugly Kid Joe au experiența industriei și se simt mult mai bine lucrând independent, fără bullshit-uri, având controlul 100%. Whitfield Crane este încântat de rezultatul final și mai ales de colaborarea cu Angelo Moore și Dirt Walt de la Fishbone, celebra trupă de rock alternativ din Los Angeles.

Whitfield Crane, solistul Ugly Kid Joe"Am visat-o (colaborarea). Da, chiar am visat-o, iar apoi mi-am sunat prietenul Sonny Mayo, care cântă la chitară cu noi (în turneul european) și i-am zis: Dude, am avut un vis foarte ciudat. Și el mă întreabă: Ce ai visat? – pentru că suntem nebuni... Și i-am spus că am visat că Fishbone cântă cu noi. Și îmi spune: Este un vis foarte bun. Îi știu pe băieți. Spune-mi când este momentul potrivit să dau un telefon pentru că este genul de telefon pe care îl dai o singură dată. Fii sigur că atunci când îi sun este momentul potrivit. Astfel, am așteptat și am așteptat... nu eram siguri dacă piesa va apărea pe EP sau dacă albumul va fi gata, dar la un moment dat am fost siguri și i-am zis: Dă acel telefon. Și au venit și au fost incredibili. Și când Angelo Moore era în studio, lucrând cu noi și dând frâu liber imaginației... era o vibrație pe care o transmitea. M-am drogat cu energia pe care o emana." - Whitfield Crane

Recent, Ugly Kid Joe a lansat primul videoclip de după reunire. Acesta a fost realizat pentru single-ul I’m Alright și îi prezintă pe membrii trupei parcă neschimbați de trecerea timpului.

"Casele de discuri sunt moarte"

Whitfield Crane, solistul Ugly Kid Joe

Whitfield Crane, solistul Ugly Kid Joe

Am vorbit cu Whitfield Crane și despre digitalizarea industriei muzicale, iar artistul a susținut ferm că în condițiile actuale casele de discuri sunt moarte. În schimb, pentru formații precum Ugly Kid Joe - care se ocupă singure de tot ce înseamnă realizarea unui material, este extraordinar că online-ul îți pune la dispoziție nenumărate posibilități de distribuire a muzicii, iar aceasta ajunge la public printr-un simplu click.

"Este super dacă ne cumpără muzica, dar principalul lucru este că o pot asculta. Sunt un purist, deci, dacă vrei să o asculți, fur-o, iar dacă vrei să ne ajuți, plătește-o. Oricum ar fi, ascult-o." - Whitfield Crane

Formația va lansa cu siguranță un material live cu show-urile susținute în vara lui 2012, mai ales că toate aparițiile au fost înregistrate profesional. Acesta ar fi primul DVD Ugly Kid Joe lansat vreodată.

"Este o idee minunată! Facem un DVD - Ugly Kid Joe – turneu 2012 – Veți primi un procent din venituri", a fost reacția lui Crane la întrebare.

Depinde doar de public dacă vom mai asculta piese noi semnate Ugly Kid Joe. Grupul își promovează EP-ul Stairway to Hell, iar dacă reacția fanilor nu va fi una pozitivă, trupa nu va mai compune cântece noi.

Ce a făcut Whit Crane fără Ugly Kid Joe

Whitfield Crane și Alexandra Necula de la InfoMusic

Whitfield Crane și Alexandra Necula de la InfoMusic

V-ați întrebați ce a făcut solistul de la Ugly Kid Joe în toți acești ani, cât timp formația nu a activat? Imediat după destrămarea Ugly Kid Joe din 1997, Crane a plecat în India, unde a vizitat mai multe zone, îndrăgostindu-se de cele descoperite. După o primă călătorie pentru distracție, la un interval de 7 ani, Whit a mers la un Ashram din India, împreună cu 2 prieteni - unul dintre aceștia fiind Ammachi, un tip de guru indian cunoscut drept gurul îmbrățișării. Experiența trăită acolo îl face să declare că va mai merge încă o dată în India în această viață.

Pe plan muzical, Whit a cântat cu Life of Agony timp de un an, după care a pus bazele trupei Medication împreună cu fostul chitarist Machine Head, Logan Mader și s-a mutat într-un apartament în Hollywood.

"Ne-am simțit foarte bine împreună, am făcut multe grătare, petreceri, un EP și un album, de care nimeni nu a auzit. Dar noi le-am făcut. Este OK." - Whitfield Crane

Ulterior, solistul s-a întors în orașul natal, lucru ce nu credea să-l mai facă vreodată, și a petrecut ceva timp cu membrii familiei și cunoștințele pe care nu le mai văzuse de ani de zile. Și-a urmărit nepoții crescând.

Următorul pas muzical a fost proiectul Another Animal inițiat de Shannon Larkin, care activează în Godsmack. Anii au trecut și în 2010, artistul a urcat din nou pe scenă alături de Ugly Kid Joe pe care să sperăm să-i revedem la București, întrucât show-ul susținut la Rock The City a fost unul dintre cele mai tari concerte văzute de publicul român.

Poze cu Whitfield Crane în România

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Rock the city 2012
Festivaluri vineri, 29 iunie 2012

Rock The City 2012

Loc
Romexpo
Comentează

Trending