Urmărește-ne în Social Media

rock

Steve Vai vorbește despre vinil, Satriani, familie și albine - VIDEO

Steve Vai vorbește în video interviul InfoMusic despre viniluri, relația cu cei doi copii, albine, masterclass-ul de la București și noul album Joe Satriani.

Publicat

pe

Steve Vai a ajuns în România pentru a începe pregătirile cu orchestra Evolution Tempo Orchestra și dirijorul George Natsis pentru turneul ce va debuta pe 6 iunie la Moscova. Artistul a ales să colaboreze cu orchestra din România întrucât a fost impresionat de tinerii muzicieni, foarte maleabili, care pot pendula între muzica clasică și muzica rock. Turneul include 8 concerte și se încheie cu un spectacol la București pe 25 iunie la Arenele Romane. InfoMusic a stat de vorbă cu Steve Vai despre show-ul pe care îl pregătește, ediția pe vinil a discului "The Story of Light", ultimul album cumpărat, masterclass-ul pe care îl va susține în Capitală, despre creșterea albinelor, familie, dar și despre noul album al lui Joe Satriani. Totul se regăsește în video interviul de mai jos. 

Recent, Steve Vai a lansat și pe vinil cel mai recent album al său, "The Story of Light". Chitaristul a crescut ascultând muzică pe vinil și percepe foarte bine diferența dintre analog și digital. În ciuda digitalizării muzicale, vinilurile continuă să supraviețuiască, iar în ultimii ani avem de-a face chiar un trend, artiștii lansând mai multe viniluri decât în trecut. Pe de altă parte, aici intervine o problemă: în momentul producției,  sunt luate variantele digitale, deja trecute prin numeroase filtre și sunt puse pe vinil. Deoarece și-a dorit ca discul de vinil să păstreze sound-ul cald, specific analogului, Steve Vai a înregistrat albumul în ambele variante (digital și analog) și a realizat materialul așa cum și-a dorit.

Steve Vai intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic) pe 28 mai 2013

Steve Vai intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic) pe 28 mai 2013

Artistul rămâne un iubitor de viniluri, dar asta nu înseamnă că nu apreciează părțile bune ale digitalului. Artistul chiar a achiziționat de curând un boxset cu Velvet Underground. Referitor la noul album al lui Satriani, lansat la începutul lunii mai - "Unstoppable Momentum" - Steve Vai ne-a mărturisit că l-a ascultat înaintea tuturor, cei doi fiind buni prieteni. Cel mai mult îi place că identitatea și stilul inventat de Satriani sunt evidențiate pe acest material.

Cu o zi înainte de concertul de la București, Steve Vai va găzdui în Club Tribute un masterclass pentru cei pasionați de chitară. Intitulat "Alien Guitar Secrets", acesta va oferi publicului ocazia de a învăța tehnici de la chitarist, de a cânta împreună cu el, iar cel mai norocos va câștiga o chitară cu semnătura lui Steve Vai. În plus, artistul va discuta cu cei prezenți despre mentalitate. Acesta ne-a mărturisit că, poate cel mai important lucru pe care l-a învățat în viață este faptul că totul pornește de la felul în care gândim.

Chitara cu autograful lui Steve Vai va fi câștigată de un chitarist participant la Master Class

Chitara cu autograful lui Steve Vai va fi câștigată de un chitarist participant la master class

Ne-am detașat un pic de muzică și am dus discuția spre familie și relația cu cei doi băieți ai săi, Fire și Julian, în vârstă de 21 și 24 de ani. Iubirea paternă este greu de descris și greu de mânuit. La început, părinții își îndrumă copiii, încercând să-i învețe să distingă anumite lucruri, iar odată ce cresc este bine să îi lase treptat cât mai liberi în deciziile pe care le iau. Steve Vai ne-a mărturisit că nu este lucru ușor pentru un părinte să își vadă copilul  repetând greșelile sale. Chitaristul spune că nici nu se poate interveni, copilul având nevoie de libertate să-și construiască propria personalitate.

În finalul interviului, l-am descoperit pe Steve Vai - apicultorul. Chitaristul deține mai mulți stupi și consideră creșterea și întreținerea albinelor unul dintre cele mai interesante și relaxante hobby-uri. În afară de mierea excelentă de care se poate bucura oricând, Steve Vai este interesat și de felul în care conviețuiesc și se organizează albinele. Atunci când își vizitează stupii, Steve Vai se simte mai aproape de natură. Secretul pentru a nu fi înțepat de albine? Iubirea!

Vezi galeria de fotografii de la întâlnirea cu Steve Vai

Industria muzicala

Steve Vai participă la conferința Mastering the Music Business 2021

Steve Vai a confirmat participarea la cea de-a șasea ediție a conferinței Mastering the Music Business (MMB). Evenimentul se va defășura în perioada 31 august - 2 septembrie 2021.

Publicat

pe

Alături de Steve Vai, la MMB vor fi prezenți numeroși speakeri români și internaționali, din industria muzicală și din industriile adiacente, atât din România, cât și din Franța, Marea Britanie, Olanda, Estonia, Belgia, Polonia sau Statele Unite ale Americii.

Steve Vai va fi intervievat de Dan Fințescu, moderator MMB și Programs Director la Kiss FM. Participanții la conferință vor putea, de asemenea, să-i adreseze întrebări.

"Sunt extrem de norocos că voi avea șansa să-l intervievez pe Steve Vai în cadrul conferinței. Este un artist complet, cu o viziune asupra muzicii greu de clasificat, dar cu siguranță unică, și de la care avem multe de învățat. De la skillurile lui extraordinare de chitarist și tehnicile de învățare pe care le aplică, până la inovațiile sale celebre, cum ar fi chitarele Ibanez JEM și The Universe. Participanții la conferință vor putea să-i adreseze întrebări artistului și sunt nerăbdător să văd ce subiecte se vor dezbate", a declarat Dan Fințescu.

Chitarist virtuos, compozitor vizionar și producător desăvârșit, Steve Vai și-a uimit fanii de-a lungul anilor cu abilitățile sale excepționale de chitară și muzicalitate. Vai a avut turnee în toată lumea ca artist solo, ca membru al G3, și alături de Frank Zappa, David lee Roth, Alcatrazz și Whitesnake. Cu o discografie de peste 60 de albume, Steve Vai este câștigător a trei premii Grammy, având 10 nominalizări și o listă impresionantă de recunoașteri pentru cel mai bun chitarist, de la diverse publicații și organizații.

Ce teme vor fi dezbătute la Mastering the Music Business 2021

Interviul cu Steve Vai va avea loc în mediul online și va transmis, în direct, în sala de conferință. Alături de acesta, vor participa, într-un format hibrid (cu prezență fizică sau online), zeci de speakeri români și internaționali din industria muzicală, din peste 20 de țări, care vor aborda teme de interes pentru actorii din industria muzicală: schimbările de paradigmă în industria muzicală românească și relația ei cu autoritățile din România, cum s-au adaptat artiștii la noua realitate, schimbările la nivel mondial în publishing și vânzările de cataloage mari, noile trenduri în genurile muzicale sau viitorul industriei muzicii live.

Bilete la MMB 2021

Cea de-a șasea ediție a conferinței MMB va avea loc în perioada 31 august - 2 septembrie, într-un format hibrid (online-offline), la Hotel Caro și Club Expirat din București. Biletele care permit accesul la conferință s-au pus în vânzare online. Biletele cumpărate pentru ediția din 2020 vor garanta accesul la #MMB2021.

Despre MMB

Conferința Mastering the Music Business este primul și cel mai mare eveniment profesional organizat în România pe teme de industrie muzicală. Evenimentul se adresează artiștilor, managerilor, agentiilor de booking, agențiilor de PR muzical și celorlalți reprezentanți ai industriei - tour manageri, avocați, promoteri, reprezentați ai label-urilor majore și independente.

În cele cinci ediții de până acum au participat peste 200 de speakeri din România, Europa și Statele Unite ale Americii. Conferința MMB a fost înființată în anul 2016 și este organizată de Asociația RAW Music. Mastering the Music Business este susținut de HEMI (Hub for the Exchange of Music Innovation), proiect co-finanțat prin programul Europa Creativă. Cea de-a șasea ediție este sponsorizată de Merlin.

Citește în continuare

Trending