Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger Concurentele lui Ștefan Bănică în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Concurentele care l-au convins pe Ștefan Bănică că merită să treacă de bootcamp Juriul X Factor 2020Echipa lui Ștefan Bănică a urcat pe scena celui de-al doilea episod de bootcamp FuegoPe 1 Decembrie, Fuego încălzește inimile românilor: concertul său aniversar de la Sala Palatului se difuzează la TV Cornel Ilie și Lidia Buble la Radio ZuCine cântă la Marea Unire Zu 2020 - Lista completă a artiștilor Cornel IlieMarea Unire ZU din 2020 aduce "toți artiștii" pe o scenă, la Antena 1, în cadrul a două spectacole, pe 30 noiembrie și 1 decembrie - VIDEO TEASER

Steve Vai vorbește despre vinil, Satriani, familie și albine - VIDEO

Steve Vai vorbește în video interviul InfoMusic despre viniluri, relația cu cei doi copii, albine, masterclass-ul de la București și noul album Joe Satriani.

Steve Vai a ajuns în România pentru a începe pregătirile cu orchestra Evolution Tempo Orchestra și dirijorul George Natsis pentru turneul ce va debuta pe 6 iunie la Moscova. Artistul a ales să colaboreze cu orchestra din România întrucât a fost impresionat de tinerii muzicieni, foarte maleabili, care pot pendula între muzica clasică și muzica rock. Turneul include 8 concerte și se încheie cu un spectacol la București pe 25 iunie la Arenele Romane. InfoMusic a stat de vorbă cu Steve Vai despre show-ul pe care îl pregătește, ediția pe vinil a discului "The Story of Light", ultimul album cumpărat, masterclass-ul pe care îl va susține în Capitală, despre creșterea albinelor, familie, dar și despre noul album al lui Joe Satriani. Totul se regăsește în video interviul de mai jos. 

Recent, Steve Vai a lansat și pe vinil cel mai recent album al său, "The Story of Light". Chitaristul a crescut ascultând muzică pe vinil și percepe foarte bine diferența dintre analog și digital. În ciuda digitalizării muzicale, vinilurile continuă să supraviețuiască, iar în ultimii ani avem de-a face chiar un trend, artiștii lansând mai multe viniluri decât în trecut. Pe de altă parte, aici intervine o problemă: în momentul producției,  sunt luate variantele digitale, deja trecute prin numeroase filtre și sunt puse pe vinil. Deoarece și-a dorit ca discul de vinil să păstreze sound-ul cald, specific analogului, Steve Vai a înregistrat albumul în ambele variante (digital și analog) și a realizat materialul așa cum și-a dorit.

Steve Vai intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic) pe 28 mai 2013

Steve Vai intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic) pe 28 mai 2013

Artistul rămâne un iubitor de viniluri, dar asta nu înseamnă că nu apreciează părțile bune ale digitalului. Artistul chiar a achiziționat de curând un boxset cu Velvet Underground. Referitor la noul album al lui Satriani, lansat la începutul lunii mai - "Unstoppable Momentum" - Steve Vai ne-a mărturisit că l-a ascultat înaintea tuturor, cei doi fiind buni prieteni. Cel mai mult îi place că identitatea și stilul inventat de Satriani sunt evidențiate pe acest material.

Cu o zi înainte de concertul de la București, Steve Vai va găzdui în Club Tribute un masterclass pentru cei pasionați de chitară. Intitulat "Alien Guitar Secrets", acesta va oferi publicului ocazia de a învăța tehnici de la chitarist, de a cânta împreună cu el, iar cel mai norocos va câștiga o chitară cu semnătura lui Steve Vai. În plus, artistul va discuta cu cei prezenți despre mentalitate. Acesta ne-a mărturisit că, poate cel mai important lucru pe care l-a învățat în viață este faptul că totul pornește de la felul în care gândim.

Chitara cu autograful lui Steve Vai va fi câștigată de un chitarist participant la Master Class

Chitara cu autograful lui Steve Vai va fi câștigată de un chitarist participant la master class

Ne-am detașat un pic de muzică și am dus discuția spre familie și relația cu cei doi băieți ai săi, Fire și Julian, în vârstă de 21 și 24 de ani. Iubirea paternă este greu de descris și greu de mânuit. La început, părinții își îndrumă copiii, încercând să-i învețe să distingă anumite lucruri, iar odată ce cresc este bine să îi lase treptat cât mai liberi în deciziile pe care le iau. Steve Vai ne-a mărturisit că nu este lucru ușor pentru un părinte să își vadă copilul  repetând greșelile sale. Chitaristul spune că nici nu se poate interveni, copilul având nevoie de libertate să-și construiască propria personalitate.

În finalul interviului, l-am descoperit pe Steve Vai - apicultorul. Chitaristul deține mai mulți stupi și consideră creșterea și întreținerea albinelor unul dintre cele mai interesante și relaxante hobby-uri. În afară de mierea excelentă de care se poate bucura oricând, Steve Vai este interesat și de felul în care conviețuiesc și se organizează albinele. Atunci când își vizitează stupii, Steve Vai se simte mai aproape de natură. Secretul pentru a nu fi înțepat de albine? Iubirea!

Vezi galeria de fotografii de la întâlnirea cu Steve Vai

Citește mai multe despre Steve Vai
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE