Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Vânătoare în liniștea după-amiezei cu Robin and the Backstabbers – VIDEO

Video interviu cu membrii Robin and the Backstabbers despre albumul de debut, animale sălbatice împăiate, simbolistică și ultimul lor videoclip - SPNZRTR

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers la InfoMusic (Andrei Fântănă, Vladimir proca, Robin, Radu Moldovan)
Robin and the Backstabbers la InfoMusic (Andrei Fântănă, Vladimir proca, Robin, Radu Moldovan)

O atmosferă bacoviană a cuprins redacția InfoMusic când o parte din Robin and the Backstabbers ne-a vizitat cu prilejul unui interviu. După cum veți putea vedea mai jos în materialul video, am purces la o vânătoare de simboluri, în stilul jocului SPâNZuRăToaRea... La final puteți urmări și un scurt Quiz glumeț. Cum formația pune accentul pe simboluri și metafore, încă de la prima întrebare am cerut „explicații” despre asocierea termenilor din titlul primului album - Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad.

Un pic reticent la început, solistul trupei, Robin Proca n-a vrut să demitizeze, dar s-a deschis treptat și ne-a mărturisit că are rolul de a transmite o stare, care definește cel mai bine muzica albumului de debut.

"Este genul de asociere care nu se cere explicată logic, adică creează o senzație propriu zisă așa cum sunt poeziile în sine. Nu trebuie să explici fiecare vers, creează o senzație prin juxtapunere... Este foarte greu de descris, dar descrie foarte bine ceea ce îmi imaginez eu că este albumul....Pur și simplu este o descrie foarte bună a albumului...Nu este așa pentru că Bacovia este poetul preferat al bunicului meu și Overdrive este numele unui joc japonez pe care îl jucam eu când eram mic..." – Robin

Urmărește video interviul cu Robin and the Backstabbers

Lansarea albumului de debut a avut loc în cadrul unui concert pe care trupa la susținut în Silver Church - vezi impresii și fotografii. Invitatul special al serii a fost Bryan Webb, solistul grupului de indie rock, Constantines din Canada, despre care Robin a mărturisit este foarte fericit că a acceptat invitația lor. Cântarea din Capitală  a fost urmată de show-uri în Cluj (Flying Circus), Iași (Underground Pub) și Constanța (Goblin).

Fanii care nu și-au cumpărat discul din locațiile concertelor, pot alege varianta digitală de le iTunes pentru 8,99 Euro. Abia ieșit primul volum, formația deja lucrează la nr. 2 și nr. 3, pentru care au realizat momentan niște demo-uri.

Animalele din pădurea Robin and the Backstabbers

Robin and the Backstabbers la InfoMusic

Robin and the Backstabbers la InfoMusic (Andrei Fântănă, Vladimir proca, Robin, Radu Moldovan)

De când s-au lansat, cei de la Robin and the Backstabbers au atras atenția publicului și prin asocierea lor cu animalele sălbatice precum cerbi, mistreți, vulturi sau urși, care de cele mai multe ori sunt împăiate. S-a creat o conexiune strânsă între cele două elemente, care a rămas bine întipărită în mintea oamenilor. Deși la început animalele împăiate par un element șocant, cu timpul începem să ne obișnuim cu ele și ne trezesc interesul să aflăm mai multe despre taxidermie, arta de a împăia animale.

Robin nu a vrut să dea prea multe explicații privind animalele din pădurea lor, dar am aflat că unul dintre motive este starea poetică asociată cu aceste viețuitoare. Cu ocazia discuției, membrii formației și-au adus aminte cu melancolie de Marcel, un uliu împăiat care îi acompania pe scenă la concerte, dar care a fost furat în timpul unui show.

În afară de TRădanu (Radu Moldovan - baterie) care este posesorul a 5 animale vii, toți cei din trupă dețin animale împăiate:

 • Robin - Eu am păsări împăiate prin casă.
 • Dragonul Roșu (Andrei Fântână - saxofon, clape) – Am avut un porumbel pe care l-am împăiat în școala generală. L-am donat școlii.
 • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca - baterie) – Eu am un cocoș de munte de la bunici.
 • TRădanu (Radu Moldovan) – Eu nu am împăiate. Am un porc pușculiță, un câine și trei pisici care-s vii, încă. (Te gândești să le împăiezi după ce mor?) Wow...E un pic cam dificil și nu, nu, nu, NU!

Un mistreț împăiat apare simbolistic și în ultimul lor videoclip - SPNZRTR, regizat de Barna Nemethi (Griffon & Swans) și produs de Fonogram Studios. Membrii formației pornesc la o vânătoare de fantome într-un spațiu montan ce prinde valențe mistice. Înarmați cu arme medievale, cei 6 se lasă seduși de o nălucă chemată prin diverse ritualuri de sacrificiu. Imediat ce o pierd, femeia fantomatică e vânată și apoi torturată. Scenariul fantastic se sfârșește odată cu piesa, trecând în cadrul real. Urmăriți videoclipul integral și discuția de la InfoMusic în materialul video.

Robin and the Backstabbers

Robin and the Backstabbers

Dacă sunteți curioși să aflați cum și-au ales numele de scenă cei din Robin and the Backstabbers, iată ce ne-au răspuns:

Dragonul Roșu (Andrei Fântână): "Eu cred că m-am pomenit cu el, nu l-am ales. Așa că trebuie să întrebi încrucișat. Mi-au spus Dragonul când eram încă în China. De atunci culorile s-au tot schimbat și funcțiile totodată. Prima oară a trebui să suflu foc în formație, acum, nu știu, a venit iarna și s-ar putea să fie mai mare nevoie."

ShakeHeartbreak (Vladimir Proca): "Vine de la Aha Shake Heartbreak (cel de-al 2-lea album semnat Kings Of Leon)"

TRădanu (Radu Moldovan): "Eu am cea mai mare legătură cu backstabberii. Este Rădanu de fapt și a sunat bine TRădanu. S-ar putea să fiu predispus la trădare... așa că sunt TRădanu."

Robin: "Mai sunt Apolodor la bass, după Gellu Naum și Norman Bates care este numele lui Anthony Perkins în filmul Psycho. (nr. Există vreo asemănare între ei?) Hotărăște tu asta... adică uită-te în videoclip... (nr. De aceea nu a venit?) Norman Bates are treabă în acest moment, să spunem...este ocupat pe undeva..."

Am fost curioși să aflăm de ce Robin și-a intitulat colegii Backstabbers, dar lucrurile intime au rămas în sfera misterului.

Dragonul Roșu și ShakeHeartbreak

Dragonul Roșu și ShakeHeartbreak

Povestea Dragonului Roșu

Când Dragonul Roșu (Andrei Fântână) a făcut cunoștiință cu Robin and the Backstabbers, viața lui a luat o nouă turnură întrucât atracția pentru muzică și trupă a fost atât de mare încât a renunțat la fotografie, pentru a se ocupa 100% de noul „job”.

"Pentru mine a fost o lovitură norocoasă prin care am găsit în sfârșit oamenii cu care căutam să cânt de mulți, mulți ani. Am renunțat la fotografie pentru că vreau să fac lucrurile cum trebuie" - Dragonul Roșu (Andrei Fântână)

Ritmul lui ShakeHeartbreak

Dacă Robin, vocea și liderul formației a fost cel mai vorbăreț, fratele său, ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) a fost cel mai tăcut. Dar nu l-am lăsat să plece fără să ne răspundă la câteva întrebări. Bateristul grupului ne-a mărturisit că cel mai mult îi place să interpreteze cele 5-6 secunde de la sfârșitul piesei Roșu Frână. Fiind la capitolul preferințe, acesta s-a deschis și ne-a zis că Dave Grohl se află în topul artiștilor pe care îi admiră. din acest motiv îl veți vedea în video interviul de mai sus mai mereu cu ochii spre afișul InfoMusic.

ShakeHeartbreak a petrecut 2 ani peste hotare și ar mai pleca din România dacă formația ar urma un un turneu internațional.

Robin and the Backstabbers și Alexandra Necula

Robin and the Backstabbers și Alexandra Necula

Mini-Quiz Robin and the Backstabbers

 • Film sau Teatru?
  • Robin - Film
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) - Film
  • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) - Film
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Film
 • Metallica sau Coldplay?
  • Robin - Metallica
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) - Metallica
  • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) – Coldplay
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Metallica
 • Rihanna sau Lady Gaga?
  • Robin – Lady Gaga
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) - Lady Gaga
  • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) – Lady Gaga
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Rihanna
 • Tărie sau Suc?
  • (în cor) Robin and The Backstabbers – TĂRIE!
 • Blondă sau Brunetă?
  • A fost de departe cea mai grea alegere pentru membrii formației, care au deplâns discriminarea roșcatelor.
 • Bani sau Fericire?
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) – Manele
 • Animal sălbatic sau domestic?
  • Robin – Domestic, că-i mai gustos
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) – Eu am avut și, și.
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Eu aleg sălbatic, pentru că am deja domestic.
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Living Rock 2021, singurul festival de alternativ de la mare, are loc în august, pe plaja Tuzla

Muzica alternativă se aude vara aceasta la festivalul Living Rock. În weekendul 20 - 22 august, pe plaja Tuzla vor susține show-uri live trupe ca Vița de Vie, byron și The Mono Jacks.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

Pe parcursul celor trei zile ale festivalului Living Rock 2021 vor fi organizate activități în aer liber, pentru toate vârstele: de la acțiuni de ecologizare, tururi prin împrejurimi alături de ghizi și sesiuni de birdwatching pentru iubitorii de păsări, până la zonă de produse handmade, tatuaje, dreaduri și multe alte surprize.

Pe scenă vor urca trupe îndrăgite de rock alternativ precum Vița de Vie, byron, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers și Grimus, iar lista de artiști din line-up urmând să fie completată și alte nume.

"Deși încă ne obișnuim cu noul normal, care ba e utopic, ba distopic, este totuși un moment bun să luăm o pauză binemeritată și să re-experimentăm cum e să fii în primul rând la un concert. Trupele sunt nerăbdătoare să urce pe scenă, publicul abia așteaptă să le asculte, cu toții căutăm alternative pentru vacanța de vară, așa că un festival de alternativ la mare ar fi cea mai bună alegere.

Pe lângă line-up-ul complet alternativ și din scena underground a muzicii românești, Living Rock va fi un altfel de eveniment la mare. Vrem un festival atent cu oamenii din zonă, dar mai ales atent cu locul. Vrem să trăim rock, dar alternativ, așa încât, la plecare, plaja Tuzla să rămână la fel de sălbatică, apa să fie la fel de turcoaz și nisipul la fel de fin", a declarat Ilinca Ghișoiu, reprezentantul Maitreya Events, organizator al festivalului Living Rock.

Acces la festival & camping

Accesul la festival se va face pe bază de abonament pe trei zile, alături de certificatul de vaccinare sau test negativ de Covid, mască și distanțare. Biletele și abonamentele achiziționate anul trecut pentru ediția 2020 rămân valabile pentru ediția 2021.

Persoanele nevaccinate vor primi gratuit un test de Covid la intrare.

Prețuri abonamente la Living Rock:

 • 250 lei (acces pentru 3 zile la toate concertele și activitățile festivalului din perioada 20 - 22 august)
 • 125 lei (oferă access pentru 3 zile la toate concertele și activitățile festivalului din perioada 20 - 22 august persoanelor vaccinate)

Despre Living Rock

Festivalul Living Rock, singurul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending