Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Vânătoare în liniștea după-amiezei cu Robin and the Backstabbers – VIDEO

Video interviu cu membrii Robin and the Backstabbers despre albumul de debut, animale sălbatice împăiate, simbolistică și ultimul lor videoclip - SPNZRTR

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers la InfoMusic (Andrei Fântănă, Vladimir proca, Robin, Radu Moldovan)
Robin and the Backstabbers la InfoMusic (Andrei Fântănă, Vladimir proca, Robin, Radu Moldovan)

O atmosferă bacoviană a cuprins redacția InfoMusic când o parte din Robin and the Backstabbers ne-a vizitat cu prilejul unui interviu. După cum veți putea vedea mai jos în materialul video, am purces la o vânătoare de simboluri, în stilul jocului SPâNZuRăToaRea... La final puteți urmări și un scurt Quiz glumeț. Cum formația pune accentul pe simboluri și metafore, încă de la prima întrebare am cerut „explicații” despre asocierea termenilor din titlul primului album - Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad.

Un pic reticent la început, solistul trupei, Robin Proca n-a vrut să demitizeze, dar s-a deschis treptat și ne-a mărturisit că are rolul de a transmite o stare, care definește cel mai bine muzica albumului de debut.

"Este genul de asociere care nu se cere explicată logic, adică creează o senzație propriu zisă așa cum sunt poeziile în sine. Nu trebuie să explici fiecare vers, creează o senzație prin juxtapunere... Este foarte greu de descris, dar descrie foarte bine ceea ce îmi imaginez eu că este albumul....Pur și simplu este o descrie foarte bună a albumului...Nu este așa pentru că Bacovia este poetul preferat al bunicului meu și Overdrive este numele unui joc japonez pe care îl jucam eu când eram mic..." – Robin

Urmărește video interviul cu Robin and the Backstabbers

Lansarea albumului de debut a avut loc în cadrul unui concert pe care trupa la susținut în Silver Church - vezi impresii și fotografii. Invitatul special al serii a fost Bryan Webb, solistul grupului de indie rock, Constantines din Canada, despre care Robin a mărturisit este foarte fericit că a acceptat invitația lor. Cântarea din Capitală  a fost urmată de show-uri în Cluj (Flying Circus), Iași (Underground Pub) și Constanța (Goblin).

Fanii care nu și-au cumpărat discul din locațiile concertelor, pot alege varianta digitală de le iTunes pentru 8,99 Euro. Abia ieșit primul volum, formația deja lucrează la nr. 2 și nr. 3, pentru care au realizat momentan niște demo-uri.

Animalele din pădurea Robin and the Backstabbers

Robin and the Backstabbers la InfoMusic

Robin and the Backstabbers la InfoMusic (Andrei Fântănă, Vladimir proca, Robin, Radu Moldovan)

De când s-au lansat, cei de la Robin and the Backstabbers au atras atenția publicului și prin asocierea lor cu animalele sălbatice precum cerbi, mistreți, vulturi sau urși, care de cele mai multe ori sunt împăiate. S-a creat o conexiune strânsă între cele două elemente, care a rămas bine întipărită în mintea oamenilor. Deși la început animalele împăiate par un element șocant, cu timpul începem să ne obișnuim cu ele și ne trezesc interesul să aflăm mai multe despre taxidermie, arta de a împăia animale.

Robin nu a vrut să dea prea multe explicații privind animalele din pădurea lor, dar am aflat că unul dintre motive este starea poetică asociată cu aceste viețuitoare. Cu ocazia discuției, membrii formației și-au adus aminte cu melancolie de Marcel, un uliu împăiat care îi acompania pe scenă la concerte, dar care a fost furat în timpul unui show.

În afară de TRădanu (Radu Moldovan - baterie) care este posesorul a 5 animale vii, toți cei din trupă dețin animale împăiate:

 • Robin - Eu am păsări împăiate prin casă.
 • Dragonul Roșu (Andrei Fântână - saxofon, clape) – Am avut un porumbel pe care l-am împăiat în școala generală. L-am donat școlii.
 • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca - baterie) – Eu am un cocoș de munte de la bunici.
 • TRădanu (Radu Moldovan) – Eu nu am împăiate. Am un porc pușculiță, un câine și trei pisici care-s vii, încă. (Te gândești să le împăiezi după ce mor?) Wow...E un pic cam dificil și nu, nu, nu, NU!

Un mistreț împăiat apare simbolistic și în ultimul lor videoclip - SPNZRTR, regizat de Barna Nemethi (Griffon & Swans) și produs de Fonogram Studios. Membrii formației pornesc la o vânătoare de fantome într-un spațiu montan ce prinde valențe mistice. Înarmați cu arme medievale, cei 6 se lasă seduși de o nălucă chemată prin diverse ritualuri de sacrificiu. Imediat ce o pierd, femeia fantomatică e vânată și apoi torturată. Scenariul fantastic se sfârșește odată cu piesa, trecând în cadrul real. Urmăriți videoclipul integral și discuția de la InfoMusic în materialul video.

Robin and the Backstabbers

Robin and the Backstabbers

Dacă sunteți curioși să aflați cum și-au ales numele de scenă cei din Robin and the Backstabbers, iată ce ne-au răspuns:

Dragonul Roșu (Andrei Fântână): "Eu cred că m-am pomenit cu el, nu l-am ales. Așa că trebuie să întrebi încrucișat. Mi-au spus Dragonul când eram încă în China. De atunci culorile s-au tot schimbat și funcțiile totodată. Prima oară a trebui să suflu foc în formație, acum, nu știu, a venit iarna și s-ar putea să fie mai mare nevoie."

ShakeHeartbreak (Vladimir Proca): "Vine de la Aha Shake Heartbreak (cel de-al 2-lea album semnat Kings Of Leon)"

TRădanu (Radu Moldovan): "Eu am cea mai mare legătură cu backstabberii. Este Rădanu de fapt și a sunat bine TRădanu. S-ar putea să fiu predispus la trădare... așa că sunt TRădanu."

Robin: "Mai sunt Apolodor la bass, după Gellu Naum și Norman Bates care este numele lui Anthony Perkins în filmul Psycho. (nr. Există vreo asemănare între ei?) Hotărăște tu asta... adică uită-te în videoclip... (nr. De aceea nu a venit?) Norman Bates are treabă în acest moment, să spunem...este ocupat pe undeva..."

Am fost curioși să aflăm de ce Robin și-a intitulat colegii Backstabbers, dar lucrurile intime au rămas în sfera misterului.

Dragonul Roșu și ShakeHeartbreak

Dragonul Roșu și ShakeHeartbreak

Povestea Dragonului Roșu

Când Dragonul Roșu (Andrei Fântână) a făcut cunoștiință cu Robin and the Backstabbers, viața lui a luat o nouă turnură întrucât atracția pentru muzică și trupă a fost atât de mare încât a renunțat la fotografie, pentru a se ocupa 100% de noul „job”.

"Pentru mine a fost o lovitură norocoasă prin care am găsit în sfârșit oamenii cu care căutam să cânt de mulți, mulți ani. Am renunțat la fotografie pentru că vreau să fac lucrurile cum trebuie" - Dragonul Roșu (Andrei Fântână)

Ritmul lui ShakeHeartbreak

Dacă Robin, vocea și liderul formației a fost cel mai vorbăreț, fratele său, ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) a fost cel mai tăcut. Dar nu l-am lăsat să plece fără să ne răspundă la câteva întrebări. Bateristul grupului ne-a mărturisit că cel mai mult îi place să interpreteze cele 5-6 secunde de la sfârșitul piesei Roșu Frână. Fiind la capitolul preferințe, acesta s-a deschis și ne-a zis că Dave Grohl se află în topul artiștilor pe care îi admiră. din acest motiv îl veți vedea în video interviul de mai sus mai mereu cu ochii spre afișul InfoMusic.

ShakeHeartbreak a petrecut 2 ani peste hotare și ar mai pleca din România dacă formația ar urma un un turneu internațional.

Robin and the Backstabbers și Alexandra Necula

Robin and the Backstabbers și Alexandra Necula

Mini-Quiz Robin and the Backstabbers

 • Film sau Teatru?
  • Robin - Film
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) - Film
  • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) - Film
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Film
 • Metallica sau Coldplay?
  • Robin - Metallica
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) - Metallica
  • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) – Coldplay
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Metallica
 • Rihanna sau Lady Gaga?
  • Robin – Lady Gaga
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) - Lady Gaga
  • ShakeHeartbreak (Vladimir Proca) – Lady Gaga
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Rihanna
 • Tărie sau Suc?
  • (în cor) Robin and The Backstabbers – TĂRIE!
 • Blondă sau Brunetă?
  • A fost de departe cea mai grea alegere pentru membrii formației, care au deplâns discriminarea roșcatelor.
 • Bani sau Fericire?
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) – Manele
 • Animal sălbatic sau domestic?
  • Robin – Domestic, că-i mai gustos
  • Dragonul Roșu (Andrei Fântână) – Eu am avut și, și.
  • TRădanu (Radu Moldovan) – Eu aleg sălbatic, pentru că am deja domestic.

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Robin and the Backstabbers lansează "Vladivostock" pe vinil

Cel mai recent album al trupei Robin and The Backstabbers, "Vladivostock", este lansat pe vinil. Epilogul trilogiei Bacovia Overdrive poate fi precomandat online.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

"Bacovia Overdrive vol. III: Vladivostock" a fost lansat în noiembrie 2019 și este cel de-al treilea album al trupei Robin and the Backstabbers. Începând de astăzi, 7 ianuarie, albumul devine disponibil și pe vinil. Materialul poate fi precomandat de pe overground.ro/shop, la prețul de 120 de lei. Livrările vor începe din luna mai.

"Vladivostock" pe vinil este argintiu, are 140 de grame și copertă gatefold, și se vinde în ediție limitată.

Robin and The Backstabbers - ”Vladivostock”

Robin and The Backstabbers - ”Vladivostock”

Tracklist "Bacovia Overdrive vol. III: Vladivostock" - Robin and the Backstabbers:

SIDE A

 1. Dansează Salomee
 2. Picnic la marginea drumului
 3. aUGAda! #nuparcați #garaj
 4. . /în /îm /pre //ună .
 5. Vladivostok 1
 6. Oțelu Măcelaru

SIDE B

 1. Orice carte citită
 2. …cu pădurea ta cu tot
 3. Tarantella (O casă, cândva)
 4. M E C A N I C Ă F I N Ă
 5. Vladivostok 2
 6. Noi toți

Robin and the Backstabbers este o trupă românească de rock formată în 2010 la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Formația s-a bucurat de o popularitate ridicată încă de la debut, câștigând Premiul Publicului la ediția din 2010 a competiției Stufstock Newcomers. A concertat în toate orașele semnificative din România (București, Timișoara, Cluj, Galați, Iași, Brașov, Constanța, Târgu Mureș etc.), bifând și o apariție în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală, și a cântat în deschiderea unor formații precum Whitest Boy Alive, Obits, British Sea Power și Reptile Youth.

Trupa a lansat trei albume de studio, "Bacovia Overdrive vol. 1: Stalingrad",  "Bacovia Overdrive vol. 2: Arhanghel'sk" și "Vladivostok". "Stalingrad" a fost bine primit de către critici, formația câștigând premiul la categoria "Cel mai bun rock alternativ" la On Air Music Awards în 2013, ocazie cu care a primit și premiul pentru artistul anului. "Arhanghel'sk" a fost primit cu critici mixte.

Mult-așteptatul epilog al trilogiei Bacovia Overdrive, "Vladivostok", a fost lansat pe 30 noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București. "Vladivostok" este sunetul vântului care bate prin podul casei, răsfoind caiete vechi, albume de familie și cărți de telefon, cândva în viitorul îndepărtat într-un oraș construit pe spatele unei balene. De pe acest material au fost extrase piese ca "Vladivostok 2", "Tarantella (O casă, cândva)" și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Living Rock revine în 2022 cu o nouă ediție; Coma și The Mono Jacks, printre confirmări

Festivalul de rock alternativ Living Rock continuă în 2022 cu cea de-a treia ediție. Pe afiș apar Coma, The Mono Jacks și alte două formații îndrăgite din alternativul românesc, noi nume urmând a completa lineup-ul. Evenimentul se desfășoară la mare, pe Plaja Tuzla.

Publicat

pe

Concert Coma la Arenele Romane - lansarea albumului Orizont │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Nisip fin, vegetație și umbră, o plajă care se păstrează încă sălbatică, pescari de la prima oră a dimineții și apă verde-turcoaz, pe scurt - plaja de la Tuzla. În acest loc bine ascuns, sub coasta sălbatică a mării, se va întâmpla a 3-a ediție a festivalului Living Rock, dedicat tuturor iubitorilor de alternativ, fie că vorbim de muzică, destinații de vacanță, preferințe gastronomice sau activități de petrecere a timpului liber.

Living Rock 2022 va avea loc în weekend-ul 19 - 21 august, iar primii artiști confirmați în line-up sunt preferații publicului de la ediția din 2021: Vița de Vie, The Mono Jacks, Coma și Robin and the Backstabbers. Confirmările nu se opresc aici, noi nume urmând a fi anunțate în curând.

Accesul la festival și în zona de camping

Accesul la festival se va face pe bază de abonament pe 3 zile sau bilete de o zi. Accesul în camping-ul Living Rock se face pe baza unui bilet de camping în valoare de 20 de lei per persoană, valabil în toate cele 3 zile de festival.

Camping-ul este destinat și celor care vin cu rulota. Taxa de acces pentru o rulotă este de 50 de lei pe toata durata festivalului. Persoanele care vor sta în rulotă trebuie să își achiziționeze și bilete de camping în valoare de 20 de lei de persoană, valabile în toate cele 3 zile de festival.

Prețuri bilete la Living Rock 2022:

 • Abonament early bird (Cuprinde accesul în toate cele 3 zile de festival) - 199 lei
 • Bilet camping (Cuprinde accesul pentru o persoană în zona de camping) - 20 de lei
 • Bilet rulotă (Cuprinde accesul unei rulote în zona de camping. Cei care vor sta în rulotă trebuie să achiziționeze separat bilet de acces în camping în valoare de 20 de lei pentru fiecare persoană în parte) - 50 de lei

Despre Living Rock

Festivalul Living Rock, singurul festival de alternativ de la mare, are ca scop promovarea scenei underground din România și sprijinirea artiștilor din zona de rock alternativ. Construit pe conceptul unic de combinare a rock-ului alternativ cu frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri la Holzstock Festival 2021

Holzstock Festival, eveniment ce are loc în cadrul bisericii fortificate din Hosman, ajunge în 2021 la cea de-a 7-a ediție. Vița de Vie și Robin and the Backstabbers sunt headlineri, din lineup făcând parte și alte nume autohtone, dar și de peste hotare.

Publicat

pe

Concert Vița de Vie la Arenele Romane pe 29 octombrie 2018 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Holzstock Festival este un festival de muzică ce are loc în cadrul bisericii fortificate Hosman, din județul Sibiu. Anul acesta, evenimentul ajunge la cea de-a șaptea ediție, între 20 și 22 august 2021, și reprezintă o importanta sursă de venit pentru administrarea și întreținerea ansamblului bisericii fortificate.

Vecinătatea bisericii-cetate din Hosman, dar și priveliștea extraordinară spre Munții Făgăraș oferă un cadru unic pentru desfășurarea acestui festival. În cele două zile de festival, participanții, fie ei localnici, sibieni sau veniti din orice parte a lumii, se bucură împreună de muzică, ateliere de lucru/creație, discuții și cântece la foc de tabără, dar și de posibilitatea de a face mici drumeții în zona satului Hosman. La festival va exista și o zonă de camping pentru corturi, între zidurile Bisericii Fortificate, și zonă de campare pentru Van-uri.

Lineup-ul Holzstock Festival 2021

Vineri, 20 august 2021

 • Robin and the Backstabbers
 • The Different Class
 • Stiff Kicks

Sâmbătă, 21 august 2021

 • Vița de Vie
 • Orkid
 • Wildchild

*Noi nume vor fi anunțate în perioada următoare.

Ca și în anii precedenți, festivalierii se vor putea bucura de workshop-uri și ateliere interesante de vizitat în timpul zilei. Detaliile pentru workshop-uri și ateliere vor fi dezăluite în curând.

Accesul la Holzstock Festival 2021:

Accesul este permis pentru:

 •  persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

SAU

 • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore și care acoperă întreaga durată a evenimentului (20 august, 14.00 PM – 22 august, 14.00 PM) ca și valabilitate.

SAU

 • rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 realizate la intrarea la festival contra cost.

Copiii cu vârsta până în 14 ani, dovedită de un act de identitate, beneficiază de intrare liberă în festival și camping, doar însoțiți de către un adult, în baza unei brățări speciale care se va elibera de către Organizator la punctul de check in.

Minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare.

Bilete la Holzstock Festival 2021

 • Biletele Early Bird Full Pass costă 170 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.
Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending