Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Ioan Gyuri Pascu spune povestea noului album "Electromagnetic Love" - VIDEO

VIDEO INTERVIU: Ioan Gyuri Pascu a lansat noul album "Electromagnetic Love". Simplitate, sinceritate și iubire sunt cuvintele de bază.

Publicat

pe

Ioan Gyuri Pascu intervievat de Alexandra Necula pentru InfoMusic.ro
Ioan Gyuri Pascu intervievat de Alexandra Necula pentru InfoMusic.ro

Ioan Gyuri Pascu a lansat un nou album ce se intitulează "Electromagnetic Love". Artistul îl aduce și la București, în cadrul unui concert de lansare, caracterizat prin simplitate, sinceritate și bună dispoziție. Evenimentul va avea loc la Silver Church pe 25 aprilie. Acesta face parte dintr-un turneu de promovare, ce ajuns până acum în Buzău, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Cluj, Sebeș și Târgu Mureș. Chiar de ziua de nume a artistului, Sfântul Gheorghe, am avut ocazia să aflăm povestea materialului în cadrul unui video interviu InfoMusic.

Ioan Gyuri Pascu intervievat de Alexandra Necula pentru InfoMusic.ro

Ioan Gyuri Pascu intervievat de Alexandra Necula pentru InfoMusic.ro

"Electromagnetic Love" apare la o distanță de aproape 5 ani față de ultima lansare discografică a lui Gyuri Pascu & The Blue Workers. În principal, piesele au prins formă în două etape sau "bufeuri de inspirație", cum le numește artistul, ce au avut loc pe la sfârșitul anului 2011 și în septembrie 2012. Din respectivele bufeuri au rămas pe dinafară multe piese, ce vor apărea pe un viitor material, despre care artistul ne-a mărturisit că vrea să-l facă vintage, foarte simplu și să-l intituleze "Storyteller". Dar până atunci, Gyuri Pasu are de finalizat turneul de promovare început în Moldova. Concertul de la București va fi urmat de spectacole în Craiova, Timișoara, Sibiu, Brașov și Galați. 

"Am ales câteva cântece din primul bufeu, câteva din al doilea și lucrând așa prin autofinanțare și prin lucru cu prietenii s-a mai prelungit un pic treaba și am terminat în anul acesta, 2013, înregistrările și deja am pornit turneul de promovare și am avut 7 concerte" - Ioan Gyuri Pascu pentru InfoMusic

În cadrul concertului din Silver Church, Gyuri Pascu va fi acompaniat pe scenă de Teo Boar şi Vlady Cnejevici, care îl însoțesc la fiecare concert The Blue Workers, dar este posibil să aibă și câțiva invitați, precum violonistul Cristi Hora. Artistul își dorește ca totul să fie cât mai simplu, sincer, iar muzica să creeze un câmp electromagnetic în care toți ascultătorii să simtă energia pozitivă.

"Am marea speranță ca la București să vină și violonistul cu care am lucrat la 2 piese, Cristi Horia, care cântă și cu domnul Mărgineanu, mai are un proiect cu o chitară și o vioară. Am două piese la care a cântat și măcar una dintre ele...sper să repetăm și să-l putem invita pe scenă, să vină. Să vedem cine se mai nimerește pe acolo...  să cântăm cu publicul, asta este ideea de fapt. Eu sunt adeptul simplității. Nu știu să scriu cântece complicate și mănânc ceea ce gătesc... Bucuria mea este să scriu cântece și să cânt" - Ioan Gyuri Pascu

Albumul va fi disponibil pentru cumpărare pe online, în principal. Momentant nu sunt puse la punct detalii privind acest aspect, dar doritorii pot fi la curent cu noutățile de pe pagina de Facebook Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers, actualizată la timp cei doi colegi, Teo și Vlady. În ceea ce-l privește pe Gyuri, acesta nici măcar nu are cont de Facebook, dar este intrigat de fenomen și chiar cântă o piesă referitoare la rețeaua de socializare.

"Discul se va găsi cel mai probabil pe net pentru că eu m-am fript foarte mult cu magazinele astea normale (...) Acum să vedem. Am fost foarte mulți ani anti-net, n-am avut adresă de mail până în 2010. Acum am și cont de YouTube, dar n-am cont de Facebook de exemplu. Colegii mei de trupă, Teo și cu Vlady se ocupă pagina de Facebook și toată ziua mulțumesc și pun poze. Teo stă cu tableta toată noaptea... Eu chiar am un cântec care deschide albumul, se numește "The Song" și chiar spune la un moment dat într-o strofă: They say let's see what you've got / Are you on facebook? / No, I am not / So consider you noname / And you can't be on Rock of Fame these days" - Ioan Gyuri Pascu

Cuvântul de bază al albumului este iubirea, iar în jurul acestui concept se creează câmpul electromagnetic muzical. Soundul discului este extrem de variat, având piese de la folk vorbit la blues, jazz rock sau punk. Cele 11 cântece, dintre care amintim "The Song", "Caută inima", "Cover Me", "La Modă", "Magic" și "Nu te lăsa", se leagă foarte bine între ele, oferind o poveste muzicală interesantă, cu diferite stări sufletești. Gyuri Pascu are în plan și în jur de 4-5 videoclipuri, iar piesele nominalizate până acum sunt "Nu te lăsa", "Sweet little bird", care a atras atenția unei tinere regizoare, "The Song" și "Tango".

"Toate piesele abordează de fapt un subiect esențial, care este iubirea, dar iubirea nu văzută ca o chestie extrem de carnală, ci iubirea ca un câmp eletromagnetic protector. De aceea și albumul se numește Electromagnetic Love, pentru că își dorește să creeze un câmp electromagnetic foarte frumos care să fie și protector și iluminator pentru oameni și textele sunt pe măsură, zic eu. Cine ascultă și vede textele, în mod sigur i se va produce un switch și se va îndrepta cu ochii înspre înlăuntrul său" - Ioan Gyuri Pascu

VIDEO: Ioan Gyuri Pascu despre albumul "Electromagnetic Love"

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending