Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Raluka & Ana Baniciu - Connect-R și Alex Velea la "Te cunosc de undeva!"Raluka și Ana Baniciu au marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva!" Ruslana Krutas la "Românii au talent" 2021Contorsionism de Golden Buzz la "Românii au talent"; Ruslana Krutas a cucerit-o pe Alexandra Dinu Timea Csaszar la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Timea Csaszar le-a dat peste nas colegilor care au râs de vocea ei Natalia Gordienko în videoclipul piesei ”Sugar”"Sugar" e piesa Moldovei la Eurovision 2021. Urmărește videoclipul Nataliei Gordienko Roxen - AmnesiaRoxen - Amnesia (Piesa României la Eurovision 2021) "Românii au talent" sezonul 11La 10 ani, o concurentă revine la "Românii au talent" cu speranța obținerii unui Golden Buzz

Tudor Chirilă vorbește despre noul album VAMA: un sound puternic, agresiv și vesel în același timp - VIDEO INTERVIU

InfoMusic a stat de vorbă cu Tudor Chirilă într-un video interviu, despre noul album Vama 2012, despre concertul de lansare, despre iubire și trecerea timpului.
Tudor Chirila - interviu InfoMusic.ro

Tudor Chirila - interviu InfoMusic.ro

Tudor Chirilă și colegii săi din trupa VAMA sunt pe ultima sută de metri cu lansarea albumului "2012" și organizarea concertului de la Sala Palatului pe 28 mai. În urmă cu câteva zile ne-am întâlnit cu Tudor la Agenția de Vise unde am putut asculta în avanpremieră majoritatea melodiilor de pe viitorul disc. Alături de Copilul care aleargă către mare mai sunt alte 13 compoziții noi, cu un sound rock modern. Am descoperit piese foarte diferite între ele și că teasing-urile la "Să facem sex" sau "Condamnat la iubire" lasă loc pentru multe surprize ascultătorului. Vă invităm să urmăriți prima parte a discuției cu Tudor Chirilă, axată în special pe noul album "2012" și concertul de lansare.

Video interviu cu Tudor Chirilă - mai 2012

Noul material discografic va fi prezentat publicului printr-un spectacol vizual inedit, la aproape două săptămâni după punerea lui în vânzare prin Gazeta Sporturilor pe 16 mai Tudor ne-a mărturisit că filmează foarte mult în acest sens - prin țară, prin păduri, pe munți, pe câmpuri, în studio, în case părăsite.

"Încercăm să facem un material vizual, care este asigurat de un artist vizual - Dilmana Stefanova. Ea va pune cap la cap un treatment vizual care se va regăsi pe tot spectacolul. Cred că vor fi imagini puternice care vor rămâne în mintea oamenilor."

În cadrul concertului de la Sala Palatului, VAMA va interpreta 11 din cele 14 piese de pe noul album, dar și piese mai vechi VAMA și unele cântece Vama Veche. În deschidere vor cânta trupe alese în urma unui concurs ce se desfășoară în prezent pe facebook.com/VamaMusic. Legat de acesta, Tudor Chirilă a mărturisit că a fost sceptic la început, apoi foarte plăcut surprins când a văcut că până în prezent s-au înscris peste 30 de trupe.

"Sunt chiar câteva trupe pe care le invidiez și le admir pentru muzica pe care au făcut-o și mi-ar fi plăcut să cânt muzică așa ca a lor. Mi se pare un lucru foarte tare că oamenii vor să pună mâna pe chitară, pe un bas, pe tobe, să se adune împreună, să cânte și să facă muzică rock într-o vreme a sample-urilor, a calculatoarelor și a comodității."

De asemenea, Chirilă ne-a mărturisit că are niște trupe favorite care speră că vor fi votate și vor intra în finala ce se va desfășura în Garajul Europa FM.

Recent, VAMA a dezvăluit coperta noului album, iar Tudor Chirilă ne-a spus că e pentru prima dată când nu se implică în conceptul ei. De această dată a decis să lucreze cu Sorin Trâncă și Bojan Spasic (de la agenția Friends Advertising) care s-au ocupat de toată comunicarea vizuală. Astfel, în viziunea lor, noul album VAMA este cel mai bine reprezentat de un fluture în mișcare.

"A apărut acest concept care mie îmi place foarte mult – al fluturelui. Prima dată când l-am văzut am rămas uimit și Bojan a zis: Dacă tu știi vreun alt element care să sugereze mai bine schimbarea să mi-l spui și mie."

Coperta albumului VAMA - 2012

Coperta albumului VAMA - 2012

"Este frumos că fluturele este în mișcare, cum spune și Sorin Trâncă, și el este un element tranzitoriu, iar această senzație de mișcare dă sentimentul că este în continuă transformare. Cred că se potrivește cu ce suntem noi acum, un colectiv care se caută încă. Cred că ne-am regăsit mult mai bine pe discul acesta."

Temele abordate pe noul album VAMA 2012 variază de la visare la copilărie, de la trecerea timpului la protest. De pe disc nu lipsește iubirea,   privită acum prin ochii unui bărbat matur, de 37 de ani, care a trecut prin numeroase experiențe.

"Este o temă care ne preocupă pe toți, vrem nu vrem, într-un fel sau altul ne raportăm la ea mai agresiv, mai calm...

Este o treabă de perspectivă ca și adevărul... este un stâlp în jurul căruia ne învârtim. Sunt inscripții pe stâlp pe care nu le mai vezi dacă te pui într-o poziție. Așa și noi, nu putem avea imaginea de ansamblu, rotundă, dar putem prinde câte un crâmpei. Și probabil că la 37 de ani crâmpeiul pe care am putut să-l prind se regăsește în cântecele acestea, care sunt și despre iubire și despre despărțire, dar dacă este ceva care s-a schimbat este faptul că sunt pline de speranță, chiar și cântecele triste."

În ceea ce privește sound-ul materialului, cea mai mare schimbare s-a produs în structura pieselor. Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Ciorgă și Dan Opriș au muncit foarte mult ca discul să aibă un sunet de calitate și un sound modern.

"Ar trebui să ne mulțumim unii altora pentru felul în care am reușit să lucrăm în echipă. Și pentru felul în care fiecare dintre noi a fost ascultat și l-a ascultat pe celălalt. Fiecare a putut să spună la sfârșit: Contribuția mea este definitorie și ajută foarte mult discul.

Este un disc mai melodios, cred, decât discul VAMA, mai optimist și chestia asta se simte și în sound. Am căutat mult sound puternic, agresiv și vesel în același timp.

Tudor Chirila - interviu InfoMusic.ro

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Tudor ChirilaVama
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
RECOMANDARE:GIVEAWAY: Câștigă o cană InfoMusic cu autograf de la Tudor Chirilă

CLOSE
CLOSE