Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Trupa White Walls va lansa noul album în primăvara 2013 - VIDEO INTERVIU

White Walls vorbește în detaliu despre noul album ce va fi lansat în primăvara lui 2013. În video interviu, cei din trupă ne povestesc cu umor și sinceritate cum s-au întâlnit, cum se înțeleg și alte picanterii din „spatele scenei”.

Publicat

pe

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic
Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Se prezintă în fiecare concert „Suntem White Walls din Constanța” sinceri și cu umor așa cum i-am întâlnit și noi în video interviul de mai jos. Am vorbit cu Eduard Dascălu (chitară), Eugen Brudaru (voce), Ionuț Georgescu (bass) și Marian Mihăilă (tobe) despre noul album, noul turneu și alte picanterii din sânul formației.

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Compozițiile pentru viitorul material sunt finalizate, iar în curând trupa va începe înregistrarea acestora și realizarea ultimelor detalii tehnice. Discul va include aproximativ 10 piese, dar numărul acestora va fi determinat de lungimea finală a cântecelor. Să nu uităm că pe albumul de debut există și o piesă de 18 minute. Titlu? doar unul provizoriu, mai mult de amuzament - Hidromader. Lansarea albumului este programată pentru primăvara lui 2013. De asemenea, cei de la White Walls ne-au dezvăluit că își doresc să scoată și un videoclip la începutul anului viitor.

VIDEO INTERVIU WHITE WALLS

Trupa a interpretat câteva dintre piesele noi în concerte, iar dintre acestea, Patience se bucură de cel mai mare succes. Jeff Buckley, Katatonia, Pain Of Salvation, Steven Wilson sunt câțiva dintre artiștii pe care cei din formație i-au ascultat în ultimul timp și ale căror influențe, indirecte, se vor simți involuntar pe noul album.

Sezonul toamnă - iarnă cu White Walls

Anul acesta, pentru sezonul muzical toamnă-iarnă, un concert White Walls este un  must have. Trupa a încântat fanii din Sibiu, Pitești și urmează să fie prezenți în București (22 noi), Brașov (23 noi), Tg Mureș (24 noi), Ploiești (30 noi), Cluj Napoca (1 dec), Constanța (13 dec) și Mangalia (14 dec).

White Walls au stat de vorba cu Alexandra Necula la InfoMusic

White Walls au stat de vorba cu Alexandra Necula la InfoMusic

În afară de cel național, trupa speră să repete experiența turneului european, care a fost extrem de interesantă și îmbucurătoare întrucât muzica formației a prins la un public aflat la prima audiție.

„A fost foarte fain când am susținut turneul internațional anul trecut. Am avut 15 concerte în 17 zile și a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea, cred că și pentru colegii mei”, a precizat Ionuț.

”Mie mi-a plăcut turismul din totdeauna, fără glumă, fiind trupă mică trebuie sa vezi în egală măsură faptul că ești turist și faci asta din plăcere. A fost ok, am fost primiți foarte ok peste tot. Îți dai seama, esti aproape nimeni pe acolo. Dacă lumea nu intră pe site sau pe facebook-ul tău, nu are de unde să știe de tine. Să primești reacții bune (din partea acestora) este foarte îmbucurător, încurajator”, a povestit Marian.

White Walls este ca o familie, iar acest lucru s-a văzut în timpul întâlnirii noastre. În această trupă nu există loc de ierarhii, iar democrația este la putere. Dar să fii membrul unei trupe de rock în România implică și alte responsabilități de natură administrativă. Și în această privință cei din White Walls se înțeleg perfect. Legăturile lor sunt bine închegate (chiar și-ar dori să locuiască toți în aceeași clădire), iar greșelile ce apar inevitabil sunt tratate cu blândețe și umor.

White Walls - Eduard Dascălu (chitară), Ionuț Georgescu (bass), Eugen Brudaru (voce) și Marian Mihăilă (tobe)

White Walls - Eduard Dascălu (chitară), Ionuț Georgescu (bass), Eugen Brudaru (voce) și Marian Mihăilă (tobe)

Dar glumele și șotiile se opresc la intrarea în sala de repetiții, iar din cele povestite în video interviul de mai sus se observă clar că membrii formației sunt foarte serioși când vine vorba de muzică. Aceștia repetă constant și muncesc mult în sala de repetiții, iar acest lucru se vede și pe scenă. Iar în acest sens au dat un sfat foarte bun tinerilor artiști rock aspiranți de succes - Să nu uite că înainte de statusuri pe Facebook, haine și ședințe foto, cel mai important lucru este muzica pe care o compui și o expui pe scenă.

White Walls s-a născut din cenușa proiectului Protest Urban, în care au cântat împreună Marian și Eugen. Când au căutat oameni pentru o nouă trupă, i-au cooptat pe Ionuț și Eduard, care au petrecut anii de liceu împreună fiind colegi de trupă. În prezent, grupul este apreciat pentru sound-ul său de progressive metal și pentru prestația pe scenă. Un alt punct forte al formației este comunicarea vizuală prin sigle, afișe și tricouri care au un concept extrem interesant. Dar despre oamenii din spatele White Walls și despre primele job-uri și primii bani câștigați în muzică aflați în video interviul de mai sus.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Sirenia, We are numbers, White Walls se numără printre trupele care completează lineup-ul ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediție ARTmania, care va avea loc în perioada 28-30 iulie, completează lineup-ul cu noi nume importante, printre care Sirenia, We are numbers și White Walls. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Sirenia în videoclipul piesei "Deadlight"
Sirenia în videoclipul piesei "Deadlight" │ FOTO: captură YouTube / Napalm Records

Originară din Norvegia, Sirenia este o formație de gothic metal fondată în 2001 de către Morten Veland, fostul chitarist și vocalist al trupei Tristania. În poziția de compozitor pentru această trupă, Veland a făcut parte din cei care au definit genul gothic metal chiar la începuturile lui.

Sound-ul Sirenia este un amestec de gothic metal și rock cu orchestrație clasică, la care se adaugă elemente din genurile extreme. Muzica trupei are o bază solidă în tobe și bass, care sunt susținute de chitare ritm, acompaniate de clape atmosferice și condimentate cu viori melancolice. Stilurile vocale sunt la rândul lor diverse, având și voci feminine, cor, growling, screams, voce curată masculină, șoapte și sample-uri. Piesele sunt intense și dinamice, iar versurile gravitează în jurul reflecțiilor asupra vieții, morții, urii, paranoiei, anxietății și declinului mintal în general.

Trupa de metalcore We are numbers s-a fondat în 2014 la Brașov și a susținut mai multe concerte de la înființare, spectacole în club și show-uri în deschidere pentru trupe precum Carnifex sau At The Gates, precum și festivaluri in-door și out-door.

Discul de debut, "We are Numbers", a fost înregistrat și mixat la LowBass5 Studio de Adrian Uritescu și Mike Kalajian la Rogue Planet Mastering Studio din New York a terminat masterizarea. Albumul a fost lansat în aprilie 2018, la scurt timp după lansarea oficială a videoclipului "A New Dawn".

Fondată în 2009, White Walls este asociată cu genuri precum metal progresiv, alternativ și metal melodic. Formația împletește adesea elemente de întuneric și lumină cu riffuri necruțătoare, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Influențat de o varietate de subgenuri de metal, sunetul a fost comparat cu diverse acte precum The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

RoadkillSoda și-a început activitatea în 2011 și reprezintă esenţa stoner rock-ului, atât local, cât şi în afară: vibe-ul anilor '70 combinat cu riff-uri şi solo-uri grele de bass, toate presărate cu o voce intensă şi ritmuri care îţi pun sângele-n mişcare.

După albumul din 2014, "Yo No Hablo Ingles", începând cu "Space Echo and Time" (2016) și "Mephobia" (2018), trupa a adoptat o abordare muzicală mai largă, atât cu influențe moderne, cât și "vintage". RoadkillSoda a făcut turnee extinse și a devenit un act live cunoscut la toate festivalurile majore din România și regionale, precum Exit Festival, Los Almiros, Street Mode sau Rockstadt Extreme Fest.

Trupa Asemic a fost înființată la București în luna octombrie a anului 2013. Stilul muzical abordat este instrumental progressive metal, membrii căutând constant să experimenteze cu sunete și tematică din afara sferei metal. Cu 2 albume full length lansate până în prezent ("Luminescentity" și "Lucid"), grupul se pregătește pentru înregistrarea celui de-al treilea album.

Bilete ARTmania Festival 2023

Bilete pot fi achiziționate online la prețuri de 476, 78 lei (abonament) și 243,69 lei (bilet pe zi). Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending