Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Trupa White Walls va lansa noul album în primăvara 2013 - VIDEO INTERVIU

White Walls vorbește în detaliu despre noul album ce va fi lansat în primăvara lui 2013. În video interviu, cei din trupă ne povestesc cu umor și sinceritate cum s-au întâlnit, cum se înțeleg și alte picanterii din „spatele scenei”.

Publicat

pe

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic
Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Se prezintă în fiecare concert „Suntem White Walls din Constanța” sinceri și cu umor așa cum i-am întâlnit și noi în video interviul de mai jos. Am vorbit cu Eduard Dascălu (chitară), Eugen Brudaru (voce), Ionuț Georgescu (bass) și Marian Mihăilă (tobe) despre noul album, noul turneu și alte picanterii din sânul formației.

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Compozițiile pentru viitorul material sunt finalizate, iar în curând trupa va începe înregistrarea acestora și realizarea ultimelor detalii tehnice. Discul va include aproximativ 10 piese, dar numărul acestora va fi determinat de lungimea finală a cântecelor. Să nu uităm că pe albumul de debut există și o piesă de 18 minute. Titlu? doar unul provizoriu, mai mult de amuzament - Hidromader. Lansarea albumului este programată pentru primăvara lui 2013. De asemenea, cei de la White Walls ne-au dezvăluit că își doresc să scoată și un videoclip la începutul anului viitor.

VIDEO INTERVIU WHITE WALLS

Trupa a interpretat câteva dintre piesele noi în concerte, iar dintre acestea, Patience se bucură de cel mai mare succes. Jeff Buckley, Katatonia, Pain Of Salvation, Steven Wilson sunt câțiva dintre artiștii pe care cei din formație i-au ascultat în ultimul timp și ale căror influențe, indirecte, se vor simți involuntar pe noul album.

Sezonul toamnă - iarnă cu White Walls

Anul acesta, pentru sezonul muzical toamnă-iarnă, un concert White Walls este un  must have. Trupa a încântat fanii din Sibiu, Pitești și urmează să fie prezenți în București (22 noi), Brașov (23 noi), Tg Mureș (24 noi), Ploiești (30 noi), Cluj Napoca (1 dec), Constanța (13 dec) și Mangalia (14 dec).

White Walls au stat de vorba cu Alexandra Necula la InfoMusic

White Walls au stat de vorba cu Alexandra Necula la InfoMusic

În afară de cel național, trupa speră să repete experiența turneului european, care a fost extrem de interesantă și îmbucurătoare întrucât muzica formației a prins la un public aflat la prima audiție.

„A fost foarte fain când am susținut turneul internațional anul trecut. Am avut 15 concerte în 17 zile și a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea, cred că și pentru colegii mei”, a precizat Ionuț.

”Mie mi-a plăcut turismul din totdeauna, fără glumă, fiind trupă mică trebuie sa vezi în egală măsură faptul că ești turist și faci asta din plăcere. A fost ok, am fost primiți foarte ok peste tot. Îți dai seama, esti aproape nimeni pe acolo. Dacă lumea nu intră pe site sau pe facebook-ul tău, nu are de unde să știe de tine. Să primești reacții bune (din partea acestora) este foarte îmbucurător, încurajator”, a povestit Marian.

White Walls este ca o familie, iar acest lucru s-a văzut în timpul întâlnirii noastre. În această trupă nu există loc de ierarhii, iar democrația este la putere. Dar să fii membrul unei trupe de rock în România implică și alte responsabilități de natură administrativă. Și în această privință cei din White Walls se înțeleg perfect. Legăturile lor sunt bine închegate (chiar și-ar dori să locuiască toți în aceeași clădire), iar greșelile ce apar inevitabil sunt tratate cu blândețe și umor.

White Walls - Eduard Dascălu (chitară), Ionuț Georgescu (bass), Eugen Brudaru (voce) și Marian Mihăilă (tobe)

White Walls - Eduard Dascălu (chitară), Ionuț Georgescu (bass), Eugen Brudaru (voce) și Marian Mihăilă (tobe)

Dar glumele și șotiile se opresc la intrarea în sala de repetiții, iar din cele povestite în video interviul de mai sus se observă clar că membrii formației sunt foarte serioși când vine vorba de muzică. Aceștia repetă constant și muncesc mult în sala de repetiții, iar acest lucru se vede și pe scenă. Iar în acest sens au dat un sfat foarte bun tinerilor artiști rock aspiranți de succes - Să nu uite că înainte de statusuri pe Facebook, haine și ședințe foto, cel mai important lucru este muzica pe care o compui și o expui pe scenă.

White Walls s-a născut din cenușa proiectului Protest Urban, în care au cântat împreună Marian și Eugen. Când au căutat oameni pentru o nouă trupă, i-au cooptat pe Ionuț și Eduard, care au petrecut anii de liceu împreună fiind colegi de trupă. În prezent, grupul este apreciat pentru sound-ul său de progressive metal și pentru prestația pe scenă. Un alt punct forte al formației este comunicarea vizuală prin sigle, afișe și tricouri care au un concept extrem interesant. Dar despre oamenii din spatele White Walls și despre primele job-uri și primii bani câștigați în muzică aflați în video interviul de mai sus.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

White Walls lansează albumul "Grandeur" în Quantic Club, cu trei formații în deschidere

Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls susține concertul oficial de lansare a albumului "Grandeur" în Club Quantic, din București. Evenimentul va avea loc în luna septembrie și va fi deschis de trei formații de muzică metal.

Publicat

pe

White Walls
White Walls │ FOTO: PR

Lansat pe 23 octombrie 2020, albumul "Grandeur" al trupei White Walls va fi în sfârșit prezentat publicului în cadrul unui concert. Programat inițial în 2020, evenimentul va avea loc anul acesta, pe 17 septembrie, în Quantic Club, iar în deschidere vor cânta 3 trupe alese special pentru acest concert: Breathelast, W3 4R3 NUM83R5 și ohhimark.

Breathelast este o formație de rock / metal cu diverse influențe din Constanța - București, fondată în 2010, cu rădăcinile multor altor proiecte locale la bază (Crize, Godmode, etc).

W3 4R3 NUM83R5 reprezintă scena metalcore din Brașov din 2014. Trupa a dobândit un public fidel prin spectacolele pline de energie, plasându-se printre trupele locale importante din scena metalcore

ohhimark este o formație de prog metal cu tentă ambientală formată în anul 2017 din 5 membri români și francezi. Piesele de pe albumul trupei de debut "What We Cant See" au fost comparate cu Karnivool, Vola sau Tesseract

Evenimentul va respecta toate restricțiile impuse de autorități, fapt pentru care se pun în vânzare un număr limitat de bilete.
Biletele achiziționate inițial pentru data de 24.10.2020 sunt valabile (automat, fără o altă formalitate din partea cumpărătorilor) pentru data de 17.09.2021.

Prețuri bilete la concertul White Walls:

Biletele se pot achiziționa online la următoarele prețuri:

  • Presale: 70 lei (preț redus până la data de 16.09.2021)
  • Normal: 80 lei (în ziua evenimentului – 17.09.2021)

"Grandeur" deschide un spectru cu totul nou de căi muzicale și oferă un sunet mai matur, la 7 ani de la lansarea albumului anterior, "Escape Artist". Inspirat de starea lumii, titlul noului disc dezvăluie și câteva dintre tematicile ce stau la baza pieselor.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

Din componența trupei White Walls fac parte: Alexandru-Eduard Dascălu (Dasu) - chitară, Eugen Brudaru - voce, Șerban-Ionuț Georgescu - bas, Theo Scrioșteanu - tobe.

Citește în continuare

Concerte & turnee

ARTmania Evenings 2021 - Lineup, programul pe zile și reguli de acces

Organizatorii ARTmania propun pentru anul acesta o versiune restrânsă a festivalului. ARTmania Evenings 2021 se va desfășura în weekend-ul 23 - 25 iulie, la Quantic Club din București, și va avea în lineup trupe rock autohtone.

Publicat

pe

White Walls
White Walls │ FOTO: PR

ARTmania Evenings 2021 va fi adaptat condiţiilor de siguranţă şi de igienă impuse de contextul actual şi este organizat din dorinţa de a oferi susţinere artiştilor şi de a recrea, pe cât posibil în condiţiile de acum, ambianţa de festival cu care ARTmania şi-a obişnuit fanii în ultimii 15 ani.

De-a lungul celor trei zile de ARTmania Evenings, din weekend-ul 23 - 25 iulie, fanii se vor întâlni cu nume binecunoscute ale scenei rock româneşti. Din lineup fac parte trupele Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer – A Rock Opera, RoadkillSoda, Taine şi White Walls.

ARTmania Evenings 2021 - Programul pe zile:

  • 23 iulie: Implant pentru Refuz, White Walls
  • 24 iulie: Dirty Shirt, Taine, RoadkillSoda
  • 25 iulie: Lucifer – A Rock Opera, Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut

Activități alternative

Pe lângă concerte, o serie de activităţi alternative vor oferi posibilitatea participanţilor de a-şi petrece timpul de dinaintea concertelor sau dintre acestea.

Fanii interesaţi de întregirea colecţiilor personale vor putea vizita shop-ul ARTmania în care vor găsi produse ale trupelor prezente la eveniment sau obiecte vestimentare marca ARTmania.

Acces la ARTmania Evenings 2021

Pentru a putea intra în spaţiul special amenajat pentru ARTmania Evenings, participanţii trebuie să prezinte în zona de acces un abonament/ bilet valabil pentru acest eveniment.

Accesul copiilor cu vârste mai mici de 12 ani împliniți este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un abonament/ bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii au răspunderea pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezenţa copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care în spațiul rezervat evenimentului ARTmania Evenings este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.

Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet valid.

Reguli foto-video pentru publicul general. Este permis accesul în zona de eveniment cu camere foto cu obiective detașabile de mici dimensiuni, indiferent dacă sunt profesionale sau nu, însă fără a folosi blițul și nici modul „filmare”. În caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica și clarifica posibilele neînțelegeri ale restricțiilor comunicate.

Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, aparate de filmat (camere video) și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta evenimentului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. Folosirea blițurilor este strict interzisă.

Alimente şi băuturi

În perimetrul evenimentului este interzis accesul cu alimente și băuturi achiziționate din afara locului de desfășurare al evenimentului, respectiv Quantic Club din București. Quantic Club, unde se va ţine evenimentul, va pune la dispoziția participanților un meniu variat de mâncare și băuturi adaptate tuturor gusturilor și vârstelor, așa cum și-a obișnuit deja clienții, meniu care va disponibil pe întreaga durată a evenimentului.

Participanţii la eveniment trebuie să se supună controlului corporal sumar.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a copiilor şi minorilor neînsoțiți de un adult.

Nu este permis accesul cu:

  • orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, produse de consum aduse din afara zonei festivalului [exemple: alimente, băuturi răcoritoare (inclusiv apă), băuturi alcoolice], substanțe psihoactive, orice fel de obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, bricege, lanțuri etc., materiale, substanțe sau produse pirotehnice/ toxice, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum ori de cremă) sau de metal, produse cosmetice ce conțin lichide inflamabile, lasere sau lampioane chinezești, bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, umbrele (pliabile sau nu), și banner-e susținute de beţe, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari, orice fel de trepiede, blițuri detașabile (fiind interzisă orice fel de fotografiere realizată cu bliț sau printr-o altă modalitate care poate deranja bunul mers al evenimentului sau pe ceilalți participanți), orice fel de substanțe interzise prin lege.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul evenimentului.

Regulile sanitare aplicate în cadrul evenimentului ARTmania Evenings vor fi cele aflate în vigoare la momentul datei evenimentului, stabilite în acord cu reglementările legale de la acel moment, precizări care vor putea fi consultate în regulamentul de eveniment disponibil pe site-ul festivalului.

Abonamente și bilete de o zi:

Abonamentele ARTmania Evenings pot fi achiziţionate la preţul de 150 de lei pentru acest eveniment fiind disponibile 300 de buc. Biletele pe zi sunt la 70 lei, fiind disponibile 200 de buc. per zi de eveniment.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending