Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Trupa White Walls va lansa noul album în primăvara 2013 - VIDEO INTERVIU

White Walls vorbește în detaliu despre noul album ce va fi lansat în primăvara lui 2013. În video interviu, cei din trupă ne povestesc cu umor și sinceritate cum s-au întâlnit, cum se înțeleg și alte picanterii din „spatele scenei”.

Publicat

pe

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic
Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Se prezintă în fiecare concert „Suntem White Walls din Constanța” sinceri și cu umor așa cum i-am întâlnit și noi în video interviul de mai jos. Am vorbit cu Eduard Dascălu (chitară), Eugen Brudaru (voce), Ionuț Georgescu (bass) și Marian Mihăilă (tobe) despre noul album, noul turneu și alte picanterii din sânul formației.

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Trupa White Walls in interviu la InfoMusic

Compozițiile pentru viitorul material sunt finalizate, iar în curând trupa va începe înregistrarea acestora și realizarea ultimelor detalii tehnice. Discul va include aproximativ 10 piese, dar numărul acestora va fi determinat de lungimea finală a cântecelor. Să nu uităm că pe albumul de debut există și o piesă de 18 minute. Titlu? doar unul provizoriu, mai mult de amuzament - Hidromader. Lansarea albumului este programată pentru primăvara lui 2013. De asemenea, cei de la White Walls ne-au dezvăluit că își doresc să scoată și un videoclip la începutul anului viitor.

VIDEO INTERVIU WHITE WALLS

Trupa a interpretat câteva dintre piesele noi în concerte, iar dintre acestea, Patience se bucură de cel mai mare succes. Jeff Buckley, Katatonia, Pain Of Salvation, Steven Wilson sunt câțiva dintre artiștii pe care cei din formație i-au ascultat în ultimul timp și ale căror influențe, indirecte, se vor simți involuntar pe noul album.

Sezonul toamnă - iarnă cu White Walls

Anul acesta, pentru sezonul muzical toamnă-iarnă, un concert White Walls este un  must have. Trupa a încântat fanii din Sibiu, Pitești și urmează să fie prezenți în București (22 noi), Brașov (23 noi), Tg Mureș (24 noi), Ploiești (30 noi), Cluj Napoca (1 dec), Constanța (13 dec) și Mangalia (14 dec).

White Walls au stat de vorba cu Alexandra Necula la InfoMusic

White Walls au stat de vorba cu Alexandra Necula la InfoMusic

În afară de cel național, trupa speră să repete experiența turneului european, care a fost extrem de interesantă și îmbucurătoare întrucât muzica formației a prins la un public aflat la prima audiție.

„A fost foarte fain când am susținut turneul internațional anul trecut. Am avut 15 concerte în 17 zile și a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea, cred că și pentru colegii mei”, a precizat Ionuț.

”Mie mi-a plăcut turismul din totdeauna, fără glumă, fiind trupă mică trebuie sa vezi în egală măsură faptul că ești turist și faci asta din plăcere. A fost ok, am fost primiți foarte ok peste tot. Îți dai seama, esti aproape nimeni pe acolo. Dacă lumea nu intră pe site sau pe facebook-ul tău, nu are de unde să știe de tine. Să primești reacții bune (din partea acestora) este foarte îmbucurător, încurajator”, a povestit Marian.

White Walls este ca o familie, iar acest lucru s-a văzut în timpul întâlnirii noastre. În această trupă nu există loc de ierarhii, iar democrația este la putere. Dar să fii membrul unei trupe de rock în România implică și alte responsabilități de natură administrativă. Și în această privință cei din White Walls se înțeleg perfect. Legăturile lor sunt bine închegate (chiar și-ar dori să locuiască toți în aceeași clădire), iar greșelile ce apar inevitabil sunt tratate cu blândețe și umor.

White Walls - Eduard Dascălu (chitară), Ionuț Georgescu (bass), Eugen Brudaru (voce) și Marian Mihăilă (tobe)

White Walls - Eduard Dascălu (chitară), Ionuț Georgescu (bass), Eugen Brudaru (voce) și Marian Mihăilă (tobe)

Dar glumele și șotiile se opresc la intrarea în sala de repetiții, iar din cele povestite în video interviul de mai sus se observă clar că membrii formației sunt foarte serioși când vine vorba de muzică. Aceștia repetă constant și muncesc mult în sala de repetiții, iar acest lucru se vede și pe scenă. Iar în acest sens au dat un sfat foarte bun tinerilor artiști rock aspiranți de succes - Să nu uite că înainte de statusuri pe Facebook, haine și ședințe foto, cel mai important lucru este muzica pe care o compui și o expui pe scenă.

White Walls s-a născut din cenușa proiectului Protest Urban, în care au cântat împreună Marian și Eugen. Când au căutat oameni pentru o nouă trupă, i-au cooptat pe Ionuț și Eduard, care au petrecut anii de liceu împreună fiind colegi de trupă. În prezent, grupul este apreciat pentru sound-ul său de progressive metal și pentru prestația pe scenă. Un alt punct forte al formației este comunicarea vizuală prin sigle, afișe și tricouri care au un concept extrem interesant. Dar despre oamenii din spatele White Walls și despre primele job-uri și primii bani câștigați în muzică aflați în video interviul de mai sus.

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Viitorul concertelor și festivalurilor a fost dezbătut de peste 50 de profesioniști din industria muzicală la Romanian Music Export online

Pe 31 ianuarie a avut loc Romanian Music Export Online, un program românesc din zona antreprenorială care își asumă misiunea de promovare și de export muzical pentru artiștii români la nivel european. Cele 8 panel-uri de discuție live și înregistrate au reunit peste 50 de speakeri români și străini relevanți pentru industrie, iar publicul a putut urmări 9 concerte ale unor trupe românești precum White Walls și Gramofone.

Publicat

pe

(co-fondator Untold și Neversea)
(co-fondator Untold și Neversea) │ FOTO: Captură YouTube

Printre speakerii străini de la Romanian Music Export online s-au numărat Greg Parmley (Director International Live Music Conference & International Festival Forum, UK), Chris Kemp (CEO al Mind over Matter Consultancy), Gordon Masson (Editor – IQ Magazine), Michal Kascak (Fondator / CEO - Pohoda festival, Slovacia), Christof Huber (Director, Yourope – European Festival Association Elveția), Baris Basaran (Promoter / Head of Eastern & Central Europe - TEG / MJR - UK), Lina Ugrinovska (International Booking / Password Production, North Macedonia), reprezentanți ai festivalurilor europene Summerbreeze Open Air (Germania), Wide Days (Scoția), Exit Festival (Serbia) și Metal Days (Slovenia).

Industria culturală și de evenimente din România și-a spus cuvântul prin Bogdan Buta (co-fondator Untold și Neversea), Laura Coroianu (co-fondator Emagic), Codruța Vulcu (Directorul Festivalului ARTmania, East European Music Conference & Showcase Festival, Blaj aLive Festival și Romanian Music Export, precum și Vicepreședinte AROC), John Varbiu (Booking & Artist Hospitality Manager, Summer Well Festival,) Edmond Lenarth (Electric Castle Head of Booking & Festival Programmer), Emil Ionescu (Fondator/ Manager General IaBilet.ro) printre alții. La eveniment au mai participat Prof. Dr. Alexandru Rafila, Bogdan Ștefan Trîmbaciu (Directorul Unității de Management al Proiectului din cadrul Ministerului Culturii), medici, reprezentanți ai cluburilor de evenimente din țară, manageri de teatru și culturali, artiști români și reprezentanți ai companiilor de booking și management artistic.

Temele discutate la Romanian Music Export online

Cele opt panel-uri de discuție au deschis subiecte importante pentru industria muzicală și artele spectacolului în acest moment: Vaccinarea? Singura soluţie pentru redeschiderea vieţii culturale? (RO), Ne ajută muzica să supraviețuim în pandemie? (RO), Health & Safety post pandemic events reopening (EN), Artist sau muzician freelancer, este posibil? (RO), How do festival bookers choose newcomers for their line-up? (EN), Viitorul cluburilor și al spațiilor de evenimente underground în contextul actual (RO), AR+VR+MR=XR/ The next festival (RO) și Women in music industry (EN). În aceste sesiuni de dezbateri, invitații au răspuns la întrebări despre direcția artistică a unui festival, au construit festivalurile viitorului, au analizat repornirea industriei muzicale românești și au pus pe tapet implicarea autorităților în supraviețuirea antreprenorilor culturali.

Bogdna Buta, cofondator UNTOLD: "Cultura este un element la fel de important ca multe alte domenii, aș spune chiar la fel de important ca și sănătatea"

"Se împlinește un an de zile și încă nu avem măsuri concrete. Cu toată înțelegerea și susținerea, trebuie să ne gândim și să lucrăm la măsuri concrete pentru salvarea sectorului și la bunăstarea, până la urmă, a întregii populații. Cultura este un element la fel de important ca multe alte domenii, aș spune chiar la fel de important ca și sănătatea", a declarat Bogdan Buta, subliniind importanța sectorului cultural în pandemie.

Pe lângă panelurile de discuții, în cadrul Romanian Music Export Online au susținut concerte trupele: Balkan Taksim, Blană Bombă, Dirty Shirt, Gramofone, JazzyBIT, Lucifer - A Rock Opera, Psihodrom, Roadkillsoda și White Walls.

Ediția online, derulată pe 31 ianuarie timp de peste 12 ore, a fost esențială pentru continuarea programului Romanian Music Export și pentru a putea face posibilă ediția live offline din 2021, din cauza situației fără precedent create de pandemia de coronavirus, care a forțat anularea, amânarea sau reorientarea spre online a tuturor evenimentelor și activităților culturale. Puteți urmări toate discuțiile mai jos.

Romanian Music Export s-a dezvoltat pentru a fi un program promoțional atât în identificarea și susținerea artiștilor români la început de drum, cât și pentru a-i sprijini în creșterea carierei lor naționale și internaționale. RME pune la dispoziție o scenă pentru noi voci și talente, prin platforma care își propune să aducă laolaltă artiști tineri, profesioniști ai industriei muzicale, directori de festival și public, având credința că muzica este acel liant universal care unește, vindecă și motivează.

Romanian Music Export online este un proiect muzical și de antreprenoriat cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii din România, cu ocazia Zilei Naționale a Culturii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending