Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

THE HEAVY: Am început să compunem piese noi - VIDEO

Urmărește interviul video cu Spencer Page și Chris Ellul de la trupa The Heavy, care a cântat pentru prima dată în România, la BESTFEST 2013. Cei doi au declarat pentru InfoMusic că trupa a început lucrul la un nou album.

Publicat

pe

Spencer Page (The Heavy) la B'Estfest 2013
Spencer Page (The Heavy) la B'Estfest 2013

The Heavy, trupa care a lansat celebrul hit "How You Like Me Know", a cântat la BESTFEST 2013. Aceasta a fost prima vizită a formației în României, iar InfoMusic a avut ocazia să stea de vorbă cu 2 dintre membrii ei: basistul Spencer Page și bateristul Chris Ellul. Am discutat cu aceștia despre colaborarea cu 50 Cent, influențele muzicale din adolescență și am aflat că formația a început deja să compună piese noi.

Urmărește video interviul cu Spencer Page și Chris Ellul de la The Heavy:

Recent, celebrul hit al formație "How You Like Me Know" a fost reeditat alături de rapperul 50 Cent. Videoclipul și melodia au fost lansate cu ocazia promovării unui eveniment marca NFL (Liga Națională de Fotbal American). Colaborarea a fost mai mult întâmplătoare și s-a realizat prin intermediul casei de discuri. Planul inițial era ca The Heavy să lucreze cu alte nume, dar în final s-a ajuns la 50 cent.

"How You Like Now are un ritm care te prinde imediat. Este o melodie foarte vie, iar oamenii reacționează la ea. Dar cred că How You Like Me Now este atât de populară datorită mesajului. Sperăm să se bucure de același succes în continuare" - Spencer Page

Trupa a început să deja să lucreze la piese noi, chiar dacă a trecut doar un an de la apariția albumului "The Glorious Dead". Pe de altă parte, membrii formației nu vor să pună presiune pe ei și vor lansa un nou disc atunci când va fi gata. Cert este că viitorul material va fi și mai bogat și mai complex decât cele de până acum, întrucât cei din The Heavy devin din ce în ce mai ambițioși, după cum au declarat chiar Spencer și Chris.

În privința influențelor muzicale, cea mai reprezentativă rămâne perioada anilor '60 pentru ambii muzicieni. Trupe precum The Beatles au făcut parte din viața acestora încă din primii ani de adolescență. În același timp, artiștii sunt conectați la tot ce se întâmplă în muzică și sunt de părere că foarte multe lucruri s-au schimbat chiar de când au înființat formația.

Grupul activează în Marea Britanie din anul 2007 și se bucură de o mare bază de fani atât în Europa, cât și în Statele Unite. Succesul provine din faptul că artiștii au reușit să creeze un sound de indie rock total diferit față de ce există pe piață. The Heavy îmbină elemente de blues, funk și neo soul cu indie rock. Muzica trupei a fost apreciată de publicații de specialitate precum Spin, Rolling Stone, NME și Billboard încă de la primul single "That Kind of Man". Cu toate că discografia The Heavy însumează doar 3 albume, piesele formației au fost folosite în foarte multe filme ca "Faster" (2010), seriale de TV populare ca "Vampire Diaries" și jocuri de calculator ca FIFA 2013. În plus, The Heavy a fost prima trupă căruia David Letterman i-a cerut un bis în emisiunea sa.

Trending