Urmărește-ne în Social Media

clasica, rock

Tarja Turunen anunță un nou concert rock la București în 2014 - VIDEO

În video interviul InfoMusic, Tarja Turunen și Mike Terrana vorbesc despre concertul din 2014 de la București ce va promova noul album al artistei.

Publicat

pe

UPDATE: În cadrul concertului reprogramat, susținut de Tarja pe 7 mai 2013 la Sala Palatului, artista a anunțat că va reveni în Capitală cu trupa sa rock pe data de 16 octombrie 2014.

Tarja Turunen și Mike Terrana au ajuns la București și se pregătesc pentru concertul de joi, 11 aprilie, de la Sala Palatului. Cei doi artiști vor urca pe scenă alături de Orchestra Simfonică București pentru a susține un spectacol inedit ce va include interpretări ale unor piese clasice, melodii rock, dar și momente comice și câteva surprize.

Video interviu cu Tarja Turunen și Mike Terrana

Abia veniți în România, Tarja și Mike au și dat o veste bună fanilor și au dezvăluit că sigur se vor întoarce în 2014 pentru a susține un nou concert, despre care am vorbit în video interviul InfoMusic. Spectacolul va promova viitorul album al artistei, pe care speră să-l lanseze în august 2013. De fapt, chiar după concertul de la București, solista va pleca în Texas, unde va finaliza masterizarea și mixajul materialului, al cărui titlu nu a fost încă dezvăluit. Prima piesă prezentată de pe disc este "Never Enough" pentru care Tarja a filmat un lyric video mai puțin obișnuit. Însă, single-ul oficial va fi altul și va apărea cu câteva luni înainte de album. Artista nu a dezvăluit cum se numește cântecul, însă a declarat că este o melodie mai ciudată și că speră ca fanii să aibă o reacție pozitivă.

"Nu am stabilit încă o dată exactă (pentru concertul din 2014) dar am decis că acest concert, acest concert rock va avea loc. Voi veni cu noul album în București...

Primul single va fi lansat cu puțin timp înainte de album, care va apărea în august. Deci veți asculta primul single, cred că cu câteva luni mai devreme. Va fi o piesă foarte, foarte ciudată, dar chiar sper că fanii mei o vor îndrăgi. Este diferită față de cântecul "Never Enough" pe care îl veți auzi primul. Deci surprize - surprize din nou. Desigur că va fi și un videoclip, dar legat de el nu am nici un scenariu încă, nu am decis unde o să filmăm" - Tarja Turunen

Tarja Turunen la Bucuresti

Tarja Turunen la Bucuresti

Tarja își dorește să aducă muzica clasică mai aproape de publicul tânăr în special și să arate cât de mult are în comun cu muzica rock. Turneul "Beauty and the Beat" reușește să ofere o nouă viziune asupra muzicii clasice și reprezintă o provocare atât pentru Tarja, Mike, cât și pentru orchestrele din țările în care vor concerta. În cazul nostru, Orchestra Simfonică București s-a arătat entuziasmată de proiect. Acesta se potrivește perfect cu campania susținută în ultima perioadă de OSB pentru dizolvarea preconcepților despre spectacolele de muzică clasică. Deschiderea față de nou a Orchestrei Simfonice București s-a văzut poate cel mai clar în flasmobul interesant realizat de aceasta. Tarja mai lucrează și la primul album de muzică clasică din cariera sa, intitulat "Ave Maria", pe care speră să-l lanseze cât mai curând.

"A fost o mare provocare pentru mine (albumul Ave Maria) să găsesc material. Sunt probabil 200 de compoziții Ave Maria astfel că, să le aleg pe cele pe care voiam să le interpretez a fost o mare provocare. În plus înregistrările sunt live-uri și nu am mai putut să mă întorc să modific ceva. M-am întors în timp, am înregistrat ca în anii 60 - 70, astfel că a fost într-adevăr o mare provocare și sper din tot sufletul că va vedea lumina zilei la un moment dat" - Tarja Turunen

Cântăreața de orgine finlandeză nu se teme să încerce genuri muzicale diferite astfel că, avem ocazia să-i auzim impresionanta voce și pe melodii trance, downtempo - chillout ca "Never Too Far", realizată de Mike Oldfield. De asemenea, aceasta ne-a mărturisit că are în lucru un proiect electro, Outlanders, împreună cu producătorul german Torsten Stenzel, ce colaborează cu artista din 2006 și cu Walter Giardino, un chitarist de origine argentiniană. În ceea ce-l privește pe Mike Terrana, pe care îl știm mai mult din zona heavy metal - hard rock, acesta înterpretează cu mare plăcere jazz și fusion, având și câteva materiale înregistrate.

"Chiar am un proiect electronic intitulat Outlanders și este doar o piesă lansată până acum. Este o compoziție pe care am realizat-o ceva timp în urmă. Cu siguranță acest proiect este ceva ce vreau să duc într-un turneu. Proiectul este făcut împreună cu prietenul meu Torsten Stenzel și un chitatarist din Argentina, Walter Giardino alături de care am lucrat foarte mult și am compus împreună melodii noi. Este ceva total diferit. Dar îmi place să-mi folosesc uneori vocea ca un instrument, nu ca o solistă, pentru că are atâtea straturi și îmi place să mă joc cu ea, este distractiv" - Tarja Turunen

"Să cânt muzică clasică este o provocare pentru mine și să cânt alături de o orchestră, mai ales că este o orchestră diferită în fiecare concert al turneului. Înveți mereu câte ceva. Te obișnuiești cu o orchestră, cu dirijorul și pleci în altă țară unde dai peste o orchestră diferită și trebuie să te adaptezi așa că trebuie să ascult și să fiu atent. Am cântat varii genuri muzicale, în principal sunt cunoscut pentru hard rock și heavy metal, dar am făcut și câteva albume solo de jazz-fusion, iar mama mea are un dulap plin cu ele. Nu prea se vând, dar este artă...a fost muzică de dragul artei....îmi place foarte mult acea muzică, îmi place să cânt fusion și multe alte genuri...este mereu o provocare să abordezi ceva nou" - Mike Terrana

Tarja Turunen în timpul interviului pentru InfoMusic.ro

Tarja Turunen în timpul interviului pentru InfoMusic.ro

Spectacolul "Beauty and the Beat" va genera și pe un DVD, ce a fost filmat în Cehia, unde Tarja a susținut 3 concerte sold-out și a putut în acest fel să se simtă extrem de comfortabilă alături de orchestra cu care a avut timp să repet îndeajuns. În plus, au beneficiat în orașul Zlin de o locație extrem de frumoasă și modernă.

Turneul este unul special pentru Tarja și pentru că este acompaniată de fetița sa de aproximativ 6 luni. Artista a ținut secret sarcina până în ultimul moment și a mărturisit că primul său copil îi oferă o mare fericire ce se transpune în interpretarea muzicii.

"Este pur și simplu e o persoană fericită și este minunat să o văd cum crește și să văd ce personalitate vine din acea mică fetiță. Este fantastică și mă face să mă simt mândră în fiecare zi. Desigur, această bucurie mă face să cânt mai bine" - Tarja Turunen

Concertul de la București este adus de Phoenix Entertainment. Biletele la spectacol sunt în continuare disponibile online pe Eventim, cu prețuri cuprinse între 90 de lei la categoria IV și 245 la VIP.

Galerie de poze de la interviu și conferința de presă

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending