Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sivu: "Mi-ar plăcea să îmi transform muzica în film"

Sivu este un artist britanic a cărui muzică face parte din curentul Indie rock, la care se adaugă, bineînțeles, amprenta personală experimentală. Sivu se va afla în București pe data de 16 aprilie pentru un concert în clubul Colectiv. Iată ce ne-a povestit Sivu despre el în interviul pe care a acceptat să ni-l ofere.

Publicat

pe

Cine este James Page și cine este Sivu? Cum ai descrie pe scurt aceste două laturi ale personalității tale?

Sivu: James Page sunt eu, iar Sivu a fost creat după ce mai mulți ani urcasem pe scenă cu numele meu, ajunsesem să mă simt ușor plictisit de muzica mea și am dorit să îmi scutur puțin maniera de a compune. Am luat o mică pauză, m-am mutat la Londra și am început să scriu despre lucruri noi, care nu se concentrau pe persoana mea, ceea ce a făcut totul să devină mai interesant. Este ciudat, după doi ani simt că am crescut și am devenit Sivu, iar ceea ce scriam înainte se simte foarte diferit.

Despre ce scrii și ce îți dorești ca oamenii să primească din muzica ta? Este vreun mesaj sau emoție pe care dorești să o transmiți când îți compui piesele?

Sivu: Când scriu muzică încerc să nu scriu despre nimic, pus și simplu încerc să folosesc cuvinte puternice vizual, ca și cum aș organiza un platou de filmare. Acest lucru mă ajută să ajung la esența cântecului mai mult. Îmi dau seama că nu știu despre ce este cântecul până nu îl termin, ceea ce face lucrurile să fie mai distractive. Nu aș putea spune că există un mesaj anume în muzica mea, ci mai degrabă că încearcă să înfățișeze sentimentul că oricine poate lua ce are nevoie dintr-un cântec, lucru pe care îl fac și eu când îmi ascult muzica preferată.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HEfWEF3CUXA]

Cum ai descrie primul tău album? Ce piesă iubești cel mai mult de pe acest album?

Sivu: Reascultând acum primul meu album simt că este mai întunecat decât îmi pot aminti, și ca să fiu sincer asta se datorează faptului că l-am scris într-o perioadă de zbucium interior care acum simt că s-a terminat. Este piesă intitulată „Sleep” care este favorita mea, pe care o simt că se conectează cel mai bine cu mine, fără să conteze dacă concertul în care o cânt este reușit sau nu. Această piesă reușește să mă aducă înapoi în mindsetul în care mă aflam atunci când am scris-o, lucru care mă încântă, din punctul de vedere al unei reprezentații live.

Te consideri un artist britanic, un artist care are trăsături distinctive ale scenei muzicale britanice? Poți de asemenea descrie muzica britanică actuală, prin ochii tăi?

Sivu: Cred că dacă vorbim despre muzică inspirațională pentru mine, aș spune că există anumite influențe puternic britanice, dar atunci când am început să scriu cântece din perioada Sivu ascultam artiști din mai multe zone. Totuși, mă consider un artist britanic, desigur. Cred că vin multe din direcția UK în prezent, în special de la cântăreți și compozitori. Pe vremuri termenul de „artist britanic” se aplica doar cântăreților folk cu o chitară acustică în mână, dar în prezent artiștii își împing limitele și mă bucur să fac parte din această mișcare.

Cum te simți când ești pe scenă?

Sivu: Cred că aș minți dacă aș nega elementul fricii pe scenă, dar simt că asta mă ajută să îmi alimentez reprezentația și în același timp să îmi găsesc încrederea, care crește către împlinire până la finalul setlistului. Ador să cânt live cântece noi, iar în ultimele șase luni am început să fiu mai detașat.

Dacă ar fi să îți transpui muzica în alt tip de artă, care ar fi aceasta și cum ar arăta?

Sivu: Mi-ar plăcea foarte mult să îmi transform muzica în film, acesta este un vis de-al meu. Cred ca ar fi un film foarte întunecat, dar sper că ar avea și momente de frumusețe.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=_DyqtK6poeM]

Ce fel de oameni crezi că îți ascultă muzica? Ai vreo categorie de public în minte când o scrii?

Sivu: Oameni frumoși haha. Eu ador pe oricine îmi ascultă muzica. Oamenii care îți spun lucruri bune despre ceva la care tu ai muncit atât de mult face această experiență să fie briliantă. Tind să nu mă gândesc mai departe de cântecele pe care le scriu pentru că știu că pot ușor să mă entuziasmez și să pierd concentrarea asupra a ceea ce vreau să investesc în cântec. Mi-am dat seama că de fiecare dată când încerc să plănuiesc mai mult un cântec, nu se lipește de mine.

Ai cântat în afara Regatului Unit până acum? Cum te simți când mergi în turneu?

Sivu: Am fost destul de norocos să cânt în multe țări diferite până acum și este un așa lux să poți călători datorită muzicii, lucru pentru care sunt foarte recunoscător. Mersul în turneu este cel mai bun lucru, călătoritul în locuri diferite și faptul că îți poți cânta muzica diferitor oameni în fiecare seară este un vis pentru orice artist.

Care sunt gândurile tale cu privire la concertul din România?

Sivu: Sunt foarte entuziasmat să cânt în România, unde nu am mai fost până acum și căutam oportunitatea să ajung. Voi cânta cu amica mea Lucy un setlist similar cu cel dintr-un turneu în UK pe care tocmai l-am încheiat.

Ai vreun mesaj să transmiți oamenilor care te vor asculta live în București?

Sivu: Aș dori să exprim un URIAȘ mulțumesc pentru invitație și de asemenea mulțumesc celor care au cumpărat bilete deja.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=MZlmrF9P2ys]

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending