Urmărește-ne în Social Media

pop, r&b

De vorbă cu Selin, artista de origine turcă: "Îmi place să privesc melodiile ca pe niște povești destăinuite"

Selin Geçit este o voce fresh în industria muzicală internațională. Artista de origine turcă are la activ numeroase piese proprii, dar și colaborări cu muzicieni ca Mahmut Orhan, Donna Missal, Sertab Erener sau Roxen. Recent, Selin a lansat melodia "Lovers Hurricane", iar cu această ocazie ne-a oferit un interviu pe care te invităm să-l citești în articol.

Publicat

pe

Selin
Selin │ FOTO: Warner Music

Selin este o cântăreață și compozitoare născută în Istanbul. Copilăria sa a fost marcată de muzică, mai exact de trupa Pink Floyd. De-a lungul anilor, tânăra a început să studieze mai multe genuri muzicale, ajungând să își creeze o identitate unică. Evoluția artistei a înflorit prin cursurile de educație muzicală pe care le-a urmat în Londra. Astfel, Selin reușește să transmită emoție atât în limba turcă, cât și în engleză, explorând diversitatea culturală din experiențele ei de viață.

În 2021, Selin și-a făcut debutul oficial la Warner Music cu piesa bilingvă "Gipip Gel". După succesul acelei melodii, ea a lansat o versiune doar în limba engleză, intitulată "Give and Take". La sfârșitul lunii februarie 2022, Selin a revenit cu o altă piesă bilingvă: "ASI". Tot anul trecut, Selin a colaborat cu Roxen pentru piesa "Enemies". Cele două artiste au lansat și un videoclip ce acompaniază compoziția muzicală.

Selin continuă să își scrie povestea muzicală, iar cel mai recent capitol este "Lovers Hurricane". O piesă puternică, dar cu un mesaj sensibil, "Lovers Hurricane" se bucură de un feedback pozitiv din partea ascultătorilor și o poziționează pe Selin drept unul dintre cele mai interesante noi talente din industrie.

InfoMusic: Bună, Selin! Ai lansat recent "Lovers Hurricane". A fost ceva anume care te-a inspirat să compui această melodie?

Selin: Tind să scriu din experiența inițială deoarece este modalitatea ideală să îmi iau mintea de la ceva sau să reflectez mai bine la acel ceva. Voiam să scriu despre această situație specifică, referitor la conceptul de "cel care a scăpat". Cred că toți avem pe cineva anume în minte cu care ne-am fi dorit să avem un final mai fericit. Sau poate cu care nu am avut un final niciodată, de aceea gândul la acea persoană, misterul netrăit alături de ea, rămâne într-un fel în noi.

Bănuiesc că aș putea spune că simțeam așa ceva pentru cineva și am vrut să îmi iau o piatră de pe inimă, hehe :). Îmi place să privesc melodiile ca pe niște povești destăinuite și puse pe un raft când le termin. Cu "Lovers Hurricane", simt ca și cum aș fi spus povestea, iar acum este plasată pe raft pentru ca alții să o citească și poate să se conecteze cu ea :).

InfoMusic: Cum a fost procesul de creație a piesei "Lovers Hurricane"? A fost diferit față de alte melodii sau obișnuiești să urmezi o anumită tehnică când compui?

Selin: Similar cu răspunsul meu anterior, am avut un fel de sentiment în mine că vreau să scriu despre această situație, pentru că am ignorat-o pentru o vreme (uneori îmi este greu să-mi înfrunt emoțiile reale, așa că am ignorat sentimentul pentru o perioadă). Cu toate astea, cu această melodie, am fost foarte norocoasă să fiu alături de Sarah Close și Gil Lewis, care au fost și ei parte din proces. Am intrat în studio, m-am destăinuit, le-am spus povestea și am început să le ofer detalii, și cred că acest sentiment reciproc ne-a unit și mai mult, așa că melodia a fost atât de ușor de scris! A fost un proces atât de frumos. Este magic să fii într-o cameră cu oameni emoționali, creativi și apoi să-ți împărtășești lumea interioară cu ei și să creați ceva împreună!

InfoMusic: Cum te descurci cu blocajele creative?

Selin: Hmmmm, uneori iau o pauză și nu scriu nimic o vreme, și folosesc acest timp pentru a scrie în jurnal sau pentru a asculta muzică nouă. Cred că dacă cineva este înconjurat de elemente creative (indiferent ce ai alege să fie), nu cred că există blocaje, doar uși pe care trebuie să le împingi puțin mai tare pentru a ajunge de cealaltă parte. Uneori, aceste "blocaje" pot fi bune, deoarece ne permit să ieșim din zona noastră de confort pentru a explora noi modalități de abordare a creativității.

InfoMusic: Ai lansat și un videoclip pentru "Lovers Hurricane". Cât de important este un videoclip pentru o melodie? Are o piesă nevoie de un videoclip pentru a spune mai bine povestea?

Selin: Nu cred că o melodie are nevoie de un videoclip pentru a spune mai bine o poveste. De fapt, poate că uneori este mai bine să lași melodia așa cum este și să lași imaginația să creeze un videoclip după bunul plac. Este ca și cum ai citi o carte și ți-ai imagina personajele în mintea ta.

Totuși, pentru "Lovers Hurricane" am vrut să am ceva vizual de care să mă leg, deoarece această melodie are o mare valoare sentimentală pentru mine. Îmi place, de asemenea, sentimentul de a fi pe un platou de filmare, toată agitația este foarte interesantă și sinceră să fiu, îmi place actoria, așa că filmarea videoclipurilor este ca o mini ușă de acces spre lumea actoriei (din care mi-ar plăcea să fac o carieră, într-o bună zi, hehe).

InfoMusic: Anul trecut ai colaborat cu Roxen pentru piesa "Enemies". Povestește-mi puțin despre acea experiență.

Selin: A fost atât de frumos, ne-am împrietenit atât de repede, încât a devenit ca o soră pentru mine. Mi s-a trimis melodia și mi-a plăcut imediat, așa că am sărit repede și am scris un vers! La scurt timp după, eu și Roxen am vorbit prin facetime despre videoclip și despre ideile pe care le-am avut pentru el.

A fost atât de grozav să lucrez cu ea! Apoi ne-am întâlnit în România. O experiență atât de plăcută! Te iubesc, Roxen! <3

InfoMusic: Care este melodia ta preferată de la Roxen?

Selin: Este o cântăreață uimitoare, așa că toate melodiile ei sunt incredibile, dar îmi place în mod special "Dincolo De Marte".

InfoMusic: Cu ce alți muzicieni ai vrea să colaborezi?

Selin: Sunt atât de mulți...poate că țintesc un pic prea sus deocamdată, dar ca să numesc câțiva, mi-ar plăcea să fiu într-o cameră cu nume precum; Sia, Lady Gaga, Harry Styles, Miley Cyrus, Honne, BANKS, Sam Smith, Stevie Wonder, Elton John, Santana, Adele etc. lista poate continua!

InfoMusic: Știu că pasiunea ta pentru muzică a început din copilărie și mai târziu ai luat cursuri de educație muzicală în Londra. Cum a arătat acea perioadă a carierei tale? Care sunt avantajele și dezavantajele studiului în străinătate?

Selin: Studiul în străinătate a fost unul dintre cele mai bune lucruri de până acum! Londra a fost o perioadă uimitoare din viața mea, mai ales universitatea! Am format prietenii minunate și puternice, care încă există. M-a învățat multe despre cum să mă descurc în această industria haotică. Am învățat cum să organizez concerte, repetiții, filmări video, să mă gestionez, să fac față stresului etc. Mi-a extins conexiunile și cu siguranță m-a făcut mai puternică. Sunt atât de recunoscătoare pentru acele momente!

InfoMusic: Care a fost cel mai bun sfat pe care ți l-a dat cineva când ai debutat ca muzician?

Selin: "Nimănui nu-i va păsa niciodată de arta ta mai mult decât tine", sună dur, dar mi-a deschis ochii. E adevărat. Oamenii vor avea întotdeauna o părere sau ceva de spus. Oamenii vor avea așteptări temporare de la tine, dar la sfârșitul zilei TU ești cel care trăiește cu tine însuți, așa că tu ești cel mai bun critic.

InfoMusic: Cum vezi industria muzicală și încotro crezi că se îndreaptă?

Selin: O văd ca pe o cameră haotică plină de frumuseți diverse. Are avantajele și dezavantajele sale, la fel ca totul în jur. Cred că este vorba despre a-ți lua timp și de a-ți găsi propria personalitate. Întotdeauna vor fi obstacole, dar cred că așa creștem și ne îmbunătățim cu toții în viață. Cred că industria muzicală va merge oriunde vor merge majoritatea artiștilor. Simt că, odată cu dezvoltarea tehnologiei și mai puțin cu ideea de "control", industria se schimbă. Sunt nerăbdătoare să văd ce se va întâmpla!

InfoMusic: Ce urmează în cariera ta?

Selin: O mulțime de muzică nouă, concerte, colaborări și proiecte. De asemenea, mă mut la Londra pentru o perioadă, așa că sunt foarte încântată de această mare schimbare.

Read the interview in English:

Turkish rising star Selin: "I love to look at songs as stories being told"

Selin is a singer and songwriter born in Istanbul. She was introduced to music with Pink Floyd at a young age. Over the years, the singer began to explore several music genres and her evolution flourished through the music education courses she attended in London. With songs in both English and Turkish, Selin explores the cultural diversity of her life experiences.

In 2021, Selin made her official Warner Music debut with the bilingual track "Gipip Gel". After the success of that song, she released an English-only version titled "Give and Take". At the end of February 2022, Selin released another bilingual track: "ASI". A few months later, Selin released "Enemies" featuring Roxen. 

Selin continues to write her music story and the latest chapter is "Lovers Hurricane". A powerful track, but with a touchy message, "Lovers Hurricane" is receiving positive feedback from listeners.

InfoMusic: Hello, Selin! You recently released "Lovers Hurricane". Was there anything in particular that inspired you when writing this song?

Selin: I tend to write from first hand experience, as it's the ideal way to get my mind off of something, or even better reflect on it. I had been meaning to write about this specific situation, regarding the concept of "the one that got away". I think we all have a certain somebody in our mind that we kind of wish we got better ending with. Or perhaps, never got an ending with, therefore the thought of them, the unlived mystery regarding them, kind of stays within us.

I guess I could say I was feeling this way about somebody, and wanted to get it off my chest hehe :). I love to look at songs as stories being told, and placed upon a shelf when finished. With "Lovers Hurricane", i feel as if i have told the story, and now its placed on the shelf for others to read an maybe connect with :).

InfoMusic: How was your songwriting process for "Lovers Hurricane"? Was it different from other songs or do you follow a specific technique when composing?

Selin: Similar to my previous answer, i sort of had this feeling within me that i wanted to write about this situation, because i'd ignored it for a while (sometimes i find it hard to face my real emotions so i ignored the feeling for sometime). However with this song, i was very lucky to be in a room with Sarah Close and Gil Lewis, who also were apart of the process. We just came into the room, I opened up and told them the story, and started telling them details, and i guess this mutual feeling brought us together even more, so the song was so easy to write! It was such a beautiful process. To be in a room with emotional, creative people, and to then share your inner world with them and make something together, is magical!

InfoMusic: How do you deal with creative blocks?

Selin: Hmmmm, I sometimes take a break and I won't write anything for a while, and I use this time to journal, or listen to new music. I think if one is surrounded by creative elements (whatever you choose that to be) I don't think there are blocks, just doors we need to push a little harder to get to the other side. Sometimes these "blocks" can be good, as it allows us to step outside our comfort zone to explore new ways of approaching creativity.

InfoMusic: You also released a video for "Lovers Hurricane". How important is a video for a song? Does a song need a music video to tell the story better?

Selin: I don’t think a song needs a video to tell a story better at all! In fact perhaps sometimes it’s best to leave the song as it is, and allow the imagination to create a video for your own personal liking! It’s like reading a book and imagining the characters in your mind!
However for this i did want to have something visual to hold on to as this song holds a lot of sentimental value for me. I also just love the feeling of being on a music video set, the whole buzz to it is very exciting, and i won’t lie, i do love acting, so shooting videos are like a mini door to the acting world, (that someday i'd like to make a career with too hehe).

InfoMusic: Last year you collaborated with Roxen for "Enemies". Tell me a little bit about that experience.

Selin: It was so nice, we clicked so quickly, she became a sister to me!
I got sent the song and immediately loved it so I quickly jumped on it and wrote a verse! Shortly Roxen and I started facetiming to talk about the video and the ideas we had for it. She was so great to work with. Then we met in Romania..Such a good experience! Love you Roxen! <3

InfoMusic: What’s your favorite Roxen song?

Selin: She's such an amazing singer, so all her songs are AMAZING but i do love her song "Dincolo De Marte".

InfoMusic: What other musicians would you like to collaborate with?

Selin: There are so many...maybe i’m aiming a bit too high for now but I guess to name some, i’d love to be in a room with names like; Sia, Lady Gaga, Harry Styles, Miley Cyrus, Honne, BANKS, Sam Smith, Stevie Wonder, Elton John, Santana, Adele, etc the list goes on and on!

InfoMusic: I know your passion for music started from childhood and later on you took music education classes in London. How did that period of your career look like? What are the pros and cons of studying abroad?

Selin: Studying abroad was one of the best things ever! London was such an amazing period in my life, especially for university! I made such amazing and strong friendships that are still ongoing. It taught me a lot about getting by in the chaotic industry. I learned how to organize gigs, rehearsals, video shoots, managing myself, dealing with stress etc. It expanded my network and it definitely made me stronger. I’m so grateful for those days!

InfoMusic: What was the best piece of advice someone gave you when you were starting as a musician?

Selin: "Nobody is ever going to care about your art more than yourself" it sounds harsh, but it opened my eyes. It’s true. People will always have an opinion or something to say. People will have temporary expectations from you, but at the end of the day YOU are the one living with yourself, so you’re the best judge.

InfoMusic: How do you see the music industry and where do you think it goes?

Selin: I see it as a chaotic room full of diverse beauty. It has it's pro's and con's just like everything around has. I think it's about taking your time and finding your own personality. There’s always going to be obstacles but I guess that's how we all grow and improve ourselves in life. I think the music industry will go wherever the majority of the artists go. I feel like with advancing technology and less of the concept "gatekeeping" the industry is shifting. I’m excited to see what happens!

InfoMusic: What's next in your career?

Selin: Lots of new music, shows, collabs and projects. I'm also moving to London for a while, so I'm very excited for this big change.

Comentează

Trending