Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Sarmalele Reci declanșează Haos.ro, cu iubire și protest - AUDIO INTERVIU

Zoltan Andras și Emil Viciu au declarat pentru InfoMusic că noul album Sarmalele Reci, Haos.ro aduce piese noi de muzică rock, unele dinamice, de protest social, altele cântece de dragoste. Ascultă interviul.

Publicat

pe

Coperta album Sarmalele Reci - Haos.ro
Coperta album Sarmalele Reci - Haos.ro

Sarmalele Reci au revenit pe farfuria cu specialități satiro-tradiționale cu un nou album. Zoli și compania vor cânta în Hard Rock Cafe pe 18 mai pentru oficializarea discului numit Haos.ro. Fanii vor putea asculta albumul începând cu 9 mai, CD-ul fiind disponibil împreună cu Gazeta Sporturilor, dovenind încă o dată că sportul face bine minții și ține spiritul treaz. Până să ne facem o primă impresie personală despre muzică, am stat de vorbă cu Zoli și Emil, premergător lansării și concertului.

Ascultă interviul cu Sarmalele Reci despre Haos.ro

Zoltan Andras a declarat pentru InfoMusic că Haos.ro este rodul muncii și creației trupei de câțiva ani, investind în acesta multă energie și speranță. Albumul este format din 10 melodii, atât piese sociale, ironice care au un sound dinamic și energic, cât și cântece de dragoste, lirice, cu un sound mai soft. Dintre melodiile mai vechi neincluse pe alte discuri, au fost selectate  Mi-a făcut tata firmăDurerea e un alintCocktail Molotov și Lasați-mă să învăț.

Sarmalele Reci

Sarmalele Reci

În ceea ce privește ironia și umorul din piesele semnate Sarmalele Reci, Emil Viciu a menționat că deși acestea există, formația nu este una satirică.

”Întotdeauna am fost un pic greșit percepuți. Există umor în textele noastre și o abordare ironică, dar de acolo până a trata muzica ca o satiră e un pic de distanță”

Zoltan Andras a mai explicat pentru InfoMusic că nu fac atac la persoană în piesele lor, ci fac referire la majoritatea politicienilor, care se folosesc de pozițiile lor pentru a-și consolida și dezvolta proprile afaceri.

”Un ministru trebuie să fie un slujitor, nu cineva care profită de electoratul său. În acest sens nu avem nimic personal împotriva cuiva, dar cred - și ascultătorii sunt în asentimentul nostru - că trebuie subliniat exact acest aspect, faptul că politicianul din România de astăzi nu înțelege care este rolul său și confundă rolul său politico-social cu o oportunitate de căpătuială.”

Zoltan Andras ne-a mărturisit că nu au decis single-ul de promovare, întrucât vor să vadă mai întâi care este reacția publicului. Pe de altă parte, artistul a precizat că piesele de dragoste au șanse mai mari să fie difuzate la posturile de radio pentru că acestea se feresc să difuzeze muzică protestatară. Titlul Haos.ro va deveni cunoscut la scară largă odată cu distribuirea discului împreună cu Gazeta Sporturilor, iar fanii vechi sau noi vor avea o ocazie foarte apropiată de a-l asculta live în Hard Rock Cafe pe 18 mai.

 

2 comentarii

Trending