Urmărește-ne în Social Media

blues, electronica, rock

Ross (SKYE & ROSS): "Muzica este cea mai pură expresie a emoției umane"

După mai bine de 20 de ani pe scenă în formula Morcheeba, Skye Edwards și Ross Godfrey au hotărât de curând să continue acest proiect ca duo. Albumul de debut ”SKYE | ROSS” a fost lansat în septembrie 2016, acest material urmând să-i readucă în România pentru a 3-a oară. Noul concert a oferit prilejul unei discuții telefonice cu Skye Edwards, chitarist și compozitor în proiectul ”SKYE | ROSS”. Așa cum era firesc, am vorbit despre schimbările ce au intervenit odată cu acest proiect. Am trecut apoi în revistă muzica de astăzi și ieri, am dezbătut evenimentele socio-politice majore din ultima perioadă, iar pe final ne-am amintit de atmosfera meselor de Crăciun în familie și de bucuria cadourilor primite în copilărie.

Publicat

pe

Skye & Ross
Skye & Ross

Bună, Ross! Ce faci?

Bună, sunt foarte bine.

Ultimul concert în România a avut loc în 2013, când promovai albumul „Head up High”. Te-ai simțit bine la noi?

Da. M-am simțit foarte bine. Întotdeauna mă simt bine la voi.

Acum vei promova primul album „SKYE | ROSS”. La ce ar trebui să se aștepte publicul?

Ei bine, nu e foarte diferit de Morcheeba, pentru că atunci când eu și Skye facem muzică rezultatul este cel pe care îl știți. Skye are o voce foarte distinctivă, iar muzica pe care eu o compun este întotdeauna ușor relaxantă și psihedelică, așa că fanii Morcheeba vor fi foarte mulțumiți. Noul album, aș spune eu, este puțin mai organic decât ultimul disc Morcheeba. Am pornit de la un album acustic, pe care apoi l-am dus la un alt nivel adăugând elemente de atmosferă, tobe și lucruri de genul ăsta. Aș spune, deci, că e un album mai natural, mai puțin programat, are mai puține influențe din zona hip hop, electronică, fiind mai cald, cu influențe rock și folk ce-l fac mai ușor de ascultat. Pentru concerte avem un setlist ce cuprinde un mix între piese mai vechi de la Morcheeba și melodiile preferate ale publicului și noile piese de pe albumul „SKYE | ROSS”. Iar melodiile se îmbină împreună foarte bine. Suntem foarte mulțumiți de tranziția dintre cel două proiecte, iar oamenii din public sunt și ei încântați, pentru că vor să audă și câteva dintre piesele vechi, dar sunt interesați și de noul album. În concluzie, încercăm să mulțumim pe toată lumea și să ne distrăm cât de mult putem.

Veți încerca să încorporați influențe muzicale noi în proiectul „SKYE | ROSS”, sau va rămâne, în mare, sound-ul Morcheeba?

Va fi similar sound-ului Morcheeba. Cred că va fi puțin mai live decât înainte, adică instrumentele sunt mai prezente. De exemplu, avem tobe live, totul e mai puțin programat, și aș putea să spun că trăsăturile individuale ies în evidență mai mult. Chitara mea se poate auzi mai tare. Vocea lui Skye este întotdeauna foarte prezentă, doar că acum, pentru că își scrie propriile versuri, implicarea sa emoțională pe fiecare piesă este mai mare. Cred că se poate simți o altă profunzime, datorită faptului că acum suntem doar noi doi, iar personalitățile noastre sunt mai puternice, comparativ cu Mocheeba.

Fanii vor avea atunci oportunitatea de a vă cunoaște și mai bine.

(Râde) Da, sper că da.

Ce muzică îți place să asculți? Atunci când ești în mașină, de exemplu: asculți ce se difuzează pe radio, sau preferi să pui un playlist cu piesele și albumele tale preferate?

Încerc că ascult albumele de la un capăt la altul, în locul unui playlist. De curând, ascult pe repeat noul album Dinosaur Junior, pentru că îi voi vedea live vineri, și am mai ascultat și ultimul disc Michael Kiwanuka. Este un album foarte frumos, soul, psihedelic, foarte epic. Alte trupe care îmi plac... Ar fi o trupă care se numește The Barr Brothers, e din Canada, mi-a plăcut mult albumul lor. Christine and the Queens... îmi place destul de mult și trupa asta. Îmi plac foarte multe lucruri diferite, dacă mă gândesc. Astea sunt, însă, doar albumele mai moderne pe care le ascult. Majoritatea discurilor pe care le ascult, atunci când sunt acasă, sunt albume vechi. Cum ar fi, de exemplu, rock-ul psihedelic al anilor 1960, muzica R&B din anii '60. Iubesc să ascult și folk-rock-ul de la începutul anilor '70. Îmi plac multe chestii vechi. Azi, de exemplu, am ascultat „A Love Supreme” de John Coltrane. Chestia e că marea parte a celei mai bune muzici care s-a făcut vreodată a fost scrisă cu multă vreme în urmă. Așa că noi, ca artiști, suntem foarte norocoși, pentru că putem alege albume dintr-o întreagă viață a muzicii. Încă mă străduiesc să ascult cât de multă muzică modernă pot, dar e prea tentantă alternativa de a asculta cea mai bună muzică făcută vreodată. Așa că în marea parte a timpului ascult muzică veche.

Ai putea să numești câteva piese pe care le asculți întotdeauna cu plăcere și care-ți transmit imediat o stare de bine?

Da... Aș spune că "Voodoo Child" a lui Jimi Hendrix îmi transmite întotdeauna o stare de bine. Jimi Hendrix este cel mai bun chitarist din toate timpurile, iar pe piesa asta îl poți asculta cântând la chitară la cel mai ridicat nivel al său. Așa că e grozav, pentru că eu sunt chitarist și îmi place să-l ascult.

Alte piese, să spunem mai recente, îmi place (se gândește)... în mod surprinzător, atunci când fac jogging sau sunt la sală îmi place mult să ascult Nirvana. Nu îmi plăcea Nirvana atunci când trupa era activă, dar acum mi se pare că muzica lor este foarte tonică, așa că mi se pare foarte potrivit heavy grunge-ul lor atunci când merg la alergat.

Care este rolul muzicii, în opinia ta? Crezi că ar trebui să ne ajute să uităm de problemele zilnice, sau ar trebui, mai curând, să ne ajute să reflectăm mai mult și poate să înțelegem mai bine momentele de cotitură ale vieții?

Cred că muzica poate face orice. Este cea mai pură expresie a emoției umane și a condiției umane. Așa că, dacă vrei să afli mai multe despre lume, atunci ar trebui să asculți Bob Dylan, iar dacă vrei să te detașezi de lumea reală, atunci ar trebui să asculți Aphex Twin.

John Lennon a scris ”Imagine” având în minte ipoteza unei lumi în care oamenii trăiesc în pace, iubindu-se reciproc, indiferent de cultură sau rasă. Ce piesă crezi că ar descrie lumea reală în care trăim?

Hmm... Cred că "A House Burning Down" a lui Jimi Hendrix. Mi se pare foarte relevantă în prezent. Mai ales de când cu alegerea lui Donald Trump ca președinte.  "A House Burning Down" e foarte potrivită. Știi, la momentul acela (când a fost compusă ”Imagine”), piesa reflecta tensiunile rasiale din America și Mișcarea pentru Drepturile Civile și încercarea de a depăși aceste momente și a obține pacea și egalitatea șanselor și nu îmi vine să cred că acum ne aflăm din nou în același punct al istoriei în care oamenii se urăsc reciproc. Există un nivel foarte scăzut de toleranță în lume și cred că e o nebunie că se întâmplă asta și nu înțeleg cum am ajuns aici, pentru că totul părea să meargă foarte bine până acum 2 sau 3 ani. De exemplu, în țara mea, în UK, am votat să ieșim din Europa, și cred că este, probabil, cel mai prostesc lucru pe care l-a făcut cineva vreodată. Pur și simplu nu înțeleg de ce, de ce ar vrea oamenii să se izoleze. Umanitatea în asamblu ar funcționa mult mai bine dacă fiecare l-ar accepta pe cel de lângă el și dacă am încerca să rezolvăm problemele împreună, în loc să fim dezbinați. Noi, cei din Londra, am fost foarte șocați de rezultate (cu referire la Brexit), pentru că toți cei din Londra sunt foarte deschiși la minte și societatea de aici este multiculturală, dar am realizat că restul Angliei nu este așa. Oamenii sunt mai închiși la minte și acesta este un lucru supărător, pentru că eu credeam că locuiesc într-o țară progresistă, dar se pare că nu e așa. Locuiesc doar într-un oraș progresist, în mijlocul unei țări care nu vrea să îmbrățișeze progresul.

Ai putea să-mi povestești despre ceva ce nu ai făcut niciodată, dar ți-ar plăcea să faci într-o bună zi?

Mi-ar plăcea să fac scuba diving sau să escaladez un munte foarte înalt și nu știu de ce nu am încercat niciodată să fac asta, pentru că îmi place să înot și să fac snorkeling și îmi plac drumețiile pe munte și în sălbăticie, dar cred că niciodată nu am fost suficient de curajos. Și cred că acum ar putea fi timpul să fac ceva mai extrem. Problema e că am două fete foarte mici, și nu aș vrea să fac ceva foarte periculos, ca să nu existe riscul de a muri. Așa că poate voi urca pe Everest, un munte mai mic. :)

Se apropie Crăciunul. Ce planuri ai pentru perioada sărbătorilor?

Vom sta acasă și ne vom bucura de atmosfera de familie și ne vom deschide cadourile. Nu vom avea o cină tradițională de Crăciun, pentru că soția mea este franțuzoaică și urăște mesele tradiționale englezești, așa că vom avea în schimb diverse sortimente exotice, cum ar fi fructe de mare, mâncare specific italiană, ceva de genul ăsta. Va fi un Crăciun netradițional acasă. Sunt în turneu de 3 luni, așa că sunt nerăbdător să-mi petrec Crăciunul cu cele două fiice și să mă relaxez.

Dacă tot vorbim despre Crăciun, ai putea să-mi spui care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai primit când erai copil?

Am primit o chitară acustică când aveam vreo 7 ani și asta, evident, mi-a schimbat viața, pentru că am învățat apoi să cânt la chitară și asta a devenit principala mea ocupație. Dar când aveam 7 ani nu știam să cânt la chitară, stăteam doar în fața oglinzii și mă prefăceam că știu să cânt. Ascultam Bruce Springsteen și dansam. Dar cred că cel mai important lucru este să arăți cool cu chitara. După ce ai stabilit că arăți cool cu chitara, poți să înveți și să cânți.

Ai putea să transmiți un mesaj fanilor din România?

Suntem nerăbdători să venim la voi. Ne-am simțit foarte bine acolo. Bucureștiul este un oraș foarte frumos. Vrem să veniți cât mai mulți la concert și să vă bucurați de show și să cântați cu noi, și vrem să ne întoarcem să cântăm pentru voi și anul viitor, la unul dintre cele mai mari festivaluri ale verii, pentru că am mai făcut asta și a fost foarte distractiv. E frumos să vezi pe toată lumea afară.

Mulțumesc pentru timpul acordat, distracție plăcută în turneu și ne vedem la București.

Mulțumesc și eu. Paaa!

SKYE & ROSS vor concerta la București pe 23 noiembrie 2016. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului.

Ross Godfrey & Skye Edwards

Ross Godfrey & Skye Edwards

(English version)

Ross (Morcheeba): "Music is the most pure expression of the human emotion"

Hi, Ross! How are you?

Hello, very good.

Your last concert in Romania was in 2013, when you were promoting the album "Head up High". Did you have a good time back then?

Yes, I did. I had a very good time. I always have a very good time there.

You are promoting now the first „SKYE | ROSS” album. What should the audience expect?

Well, it's not too different from Morcheeba, really, because when Skye and I make music it sounds like that. Skye has got a very distinctive voice and the music I write is always kind of laid back and psychedelic, so the Morcheeba fans I think will be very pleased. The new record, I'd say, is a little bit more organic then the last Morcheeba record. It started more like an acoustic record and then we kind of built it up with some atmosphere, drums and things like that. So I would say it's a more natural record, and less programmed, it has less of a hip hop, electronic influence, and more of a warm, kind of rock, easy-listening folky influence. When we play live we have a mixture of songs in the set between old Morcheeba songs and people's favourites and the new „SKYE & ROSS” record. And the songs really blend together well. We are very happy with the transition of the two projects, and the audience is very pleased because they wanna hear some of the old songs, but they're also interested in the new material. So we try to please everybody and we try to have as much fun as possible.

Are you planning on trying new things with the Skye & Ross project or will it mainly be the Morcheeba sound?

It's similar to Morcheeba. I would say it's slightly more live, you know - the instruments are more real. For instance, we have live drumming, it's less programmed, and I would also say you can hear our individual characters come out more. You can hear my guitar louder, Skye's voice was always very present on Morcheeba, but now that she writes her own lyrics, she's more emotionally invested in the songs. I think that you get a deeper experience, because it's only the two of us I think you see our personalities a lot stronger then before, with Morcheeba.

So the fans will be able to maybe know you even better then they already do.

(He laughs) I hope so, yes.

What are you listening to nowadays? When you are in your car, let's say: do you listen to the radio, or do you prefer switching to a playlist of your favourite songs and albums?

I try to listen to albums all the way through instead of listening a playlist. Recently I've been listening a lot to the new Dinosaur Junior record, because I'm going to see them live on friday, and also I've been listening a lot to the latest Michael Kiwanuka record. It's a very beautiful, psychedelic soul record, very epic. And other things I like...There's a band called The Barr Brothers, from Canada, I really love that record. Christine and the Queens..I quite like that. Loads of different stuff, really.  I mean those are just the modern records I've been listening to. Most of the records I listen to, when I'm home, are old records. You know, like 1960's psychedelic rock, 1960's rhythm and blues music. I love listening to the early 70's folk-rock. Lots of old different things. Like, for instance, today I've been listening to "A Love Supreme" by John Coltrane. The thing is most of the best music that has ever been made, was made quite a long time ago. So for us, we are very lucky, because we can just pick records from a lifetime of music. I still try to listen to as much modern music as possible, but it's too tempting to listen to the best records ever made. So a lot of the time I listen to old music.

Can you name a few songs that you always enjoy listening and instantly put you in a good mood?

Yes... I would say "Voodoo Child" by Jimi Hendrix, that always puts me in a good mood. Jimi Hendrix is the best guitar player that ever was and that's him playing the best guitar that he's ever played. So it's great, I mean I'm a guitar player so I love listening to him. Other songs, say more recent songs, I love..wierdly, when I go running or I'm in the gym I listen to Nirvana a lot. I didn't really like Nirvana when they were around, but now I find their music very invigorating so it's good when you're going for a run to listen to heavy grunge rock music.

What's the role of music, in your opinion? Should it make us forget about our daily problems, or should it help us reflect more and maybe better understand life's turning points?

I think music can do everything. It's the most pure expression of the human emotion and human condition. So, you know, if you want to find out about the world, you should listen to Bob Dylan, but if you want to escape from the world, then you should listen to Aphex Twin.

John Lennon wrote "Imagine" thinking about world peace and people loving each other, regardless of culture or rase. What song do you think is suited to the actual world we live in?

Hmm... I would say "A House Burning Down" by Jimi Hendrix. It's very relevent right now. Especially with the election of Donald Trump. "A House Burning Down" is great. You know, at the time (when "Imagine" was written), it was a reflection of the racial tension in America and The Civil Rights Movement and then trying to work through it and trying to find equality and peace and I'm in disbelief that now we are back in the same sort of position where people are pushing such hatred. There's a really low level of tolerance in the world and I think it's crazy and I don't know how we got here because everything was going quite well until about 2 or 3 years ago. For instance, in my country, in the UK, we voted to leave Europe, and I think it's probably the most stupid thing that anybody has ever done. I just don't understand why, why people would want to isolate themselves, because, you know, humanity would work much better if we embrace each other and try to work through our problems together, rather then be devisive. We were very shocked in London, because everybody in London is very open minded and it's a very multicultural society and then we realised that the rest of England isn't really like that. It's more closed minded and it's upsetind, because I believe that I live in a very progressive place, and it turns out I don't. I just live in a very progressive city in the middle of a country of people that don't want to be progressive.

Can you tell me about something that you never had the oportunity to do, but you would love to do one day?

I would love to go scuba diving or climb a really big mountain and I don't know why I never tried to do it, because I love swimming and snorkeling and I love hiking and going out into the wilderness, but I've never really kind of been brave enough. And I think that maybe now I should do something that's more extreme. The trouble is I have two very small daughters now, and I don't really wanna do something that is too dangerous, just in case it kills me. So maybe I will be climbing Everest, just a small mountain. (he jokes :) )

Christmas is just around the corner. What plans do you have for the holidays?

We're just gonna stay at home and enjoy being together as a family and open our presents. We're not gonna have a traditional Christmas dinner, because my wife is french and she hates english Christmas dinners, so instead we're gonna have something exotic, like sea food, some italian food, something like that. A nontraditional Christmas at home. I've been on tour for the last 3 months so I'm just looking forward to spending it with my daughters and relaxing.

Talking about Christmas, what was the best present you received when you were a child?

I got an acoustic guitar when I was about 7 and that obviously changed my life, because I learned to play the guitar and that has been my main interest in life. But when I was 7 I didn't really play, I just used to stay in front of a mirror and kind of pretend to play. I used to listen to Bruce Springsteen and kind of dance around. But I think the most important thing is to look cool with the guitar. Once you look cool with the guitar, then you can learn to play it.

Could you send a message to your fans in Romania?

We really are looking forward to coming there. We've just had such a good time coming there. Bucharest was such a beautiful city. We just want as many people to turn up as possible and to enjoy the concert and sing with us and we also want to come back next year and play one of the big summer festivals in Romania, because we've done that before and it's such great fun. It's nice to see everybody outside.

Thank you for your time, enjoy the rest of the tour and see you in Bucharest.

Thank you very much. Bye!

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Programul concertelor la Analogue Festival 2022 și bilete de o zi

Analogue Festival, evenimentul care îmbină natura cu muzica, artele și tehnologia, îi aduce pe Platoul Făget din Mioveni (județul Argeș) pe Morcheeba, Asaf Avidan și JP Cooper. Consultă programul desfășurării concertelor și află care este preţul biletelor de o zi. Ediția din 2022 a evenimentului are loc ȋntre 2 și 4 septembrie.

Publicat

pe

Concert Morcheeba la Arenele Romane pe 24 iunie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

ANALOGUE Festival își propune să ''instige'' la escapism, la evadarea din lumea digitală și alăturarea componentelor de natură și spațiu existente în afara orașului pentru o conexiune cât mai reală cu oamenii care au preocupări sociale, valori și acțiuni comune. Prima ediție a festivalului va avea loc în perioada 2 - 4 septembrie, pe platoul Făget din Mioveni.

Prețul biletelor de o zi la Analogue Festival 2022

În următoarele 10 zile, cei care doresc să participe la Analogue vor avea posibilitatea să ȋși achiziţioneze bilete la un tarif special. Începȃnd din 4 august pȃnă pe 14 august, biletele de o zi vor avea preţul de 110 lei, urmȃnd ca din 15 august preţul unui bilet de o zi să fie 140 lei. Biletele pe zile și abonamentele cu acces de 3 zile sunt disponibile online, dar vor putea fi achiziţionate și direct de la intrare, ȋn zilele de festival, ȋn limita stocului disponibil. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Programul pe zile la Analogue Festival 2022 / Main Stage:

Vineri, 2 septembrie

 • Programul concertelor ȋncepe la ora 18:00: Bruja, El Nino, Nane, Deliric & Silent Strike, BUG Mafia, Rudimental (DJ set).

Sȃmbătă, 3 septembrie

 • Programul concertelor ȋncepe la 17:30: Catalina Cara, Moonlight Breakfast, Zdob și Zdub, Subcarpaţi, Dubioza Kolektiv, Morcheeba

Duminică, 4 septembrie

 • Programul concertelor ȋncepe la 16:00: Maria Hojda, Irina Rimes, The Motans, Golan, Asaf Avidan, JP Cooper, Jessie Ware

Pe langă muzica live de pe Main Stage, festivalul va avea încă două scene.

Celelalte scene de la Analogue Festival 2022:

Surpriza festivalului este scena Radio ZU.

"ZU aduce starea naturală, tu adu-ţi prietenii la Analogue Festival, pe platoul Făget! Am pregătit o scenă specială cu #MuzicaAia, gata să primească toată energia publicului. DJ Razz și DJ Popoviciu sunt la platane și mixează cele mai tari hituri pentru cele mai tari momente. În cele 3 zile de festival ne vom bucura cât pentru 3 luni de vară. Ne vedem pe platou, să facem cel mai tare show! See you!", au transmis reprezentanţii Radio ZU.

Analogue propune ȋncă o scenă de party, unde mai mulţi DJs și tineri artiști vor performa ȋn fiecare zi de festival. Noutăți și informații suplimentare despre activităţile din festival vor fi publicate în următoarea perioadă.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Morcheeba concertează la București în iunie 2022; Vezi programul și regulile de acces

Skye Edwards și Ross Godfrey se întorc în România cu un show de promovare a celui de-al zecelea album de studio Morcheeba, "Blackest Blue". Concertul va avea loc pe 24 iunie, la Arenele Romane, iar GOLAN va fi special guest. Consultă programul și regulile de acces la eveniment.

Publicat

pe

Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

Noul album Morcheeba, "Blackest Blue", a fost compus în pandemie și lansat în primăvara lui 2021. Albumul explorează sound-urile experimentale cu care duo-ul londonez ne-a obișnuit de-a lungul celor aproape trei decenii de carieră, continuând călătoria muzicală ce i-a consacrat ca pionieri ai scenei muzicale britanice și i-a făcut cunoscuți în toate colțurile lumii, cu vânzări de miloane de albume.""Blackest Blue" este despre găsirea unei cai de a ieși la lumină în timpurile cele mai întunecate, schimbat, dar intact".

Albumul conține 10 piese noi, primul extras fiind single-ul "Sounds of Blue". Pe 24 iunie pe scena Arenelor Romane se vor auzi în premieră piesele de pe "Blackest Blue", precum și piese Morcheeba deja foarte cunoscute și iubite de public.

Prețuri bilete la concertul Morcheeba de la Arenele Romane:

Primele bilete EARLYBIRD pentru concertul MORCHEEBA de la Arenele Romane sunt epuizate, iar biletele pot fi acum achiziționate la pretul de PRESALE la urmatoarele categorii:

 • PREMIUM SEATED (loc pe scaun în sectoarele E si K din apropierea scenei): 265 lei (include comisioane);
 • GOLDEN STANDING (în picioare, în fața scenei): 195 lei (include comisioane);
 • GENERAL ACCESS (cu loc pe scaun sau în picioare, în spatele zonei Golden): 145 lei (include comisioane);

În ziua concertului, pe 24 iulie, prețurile biletelor, atât online, cât și la casa de bilete de la Arenele Romane, vor fi:

 • PREMIUM SEATED (loc pe scaun în sectoarele E si K din apropierea scenei): 295 lei (include comisioane);
 • GOLDEN STANDING (loc în picioare, în fața scenei): 225 lei (include comisioane);
 • GENERAL ACCESS (cu loc în picioare sau pe scaun, în spatele zonei Golden): 175 lei (include comisioane);

Detalii despre biletele pentru concertul Morcheeba din București:

 • Biletele pot fi achiziționate și de deținătorii unui voucher sau ai unui pachet reSTARt Emagic
 • Biletele pot fi achiziționate și de deținătorii unui voucher sau ai unui pachet reSTARt Emagic. Organizatorii încurajeaza participanții să își achiziționeze biletele online, pentru a minimiza timpul petrecut la accesul în locație.
 • Posesorii abonamentelor EMAGIC WEEK PASS vor putea accesa evenimentul în baza abonamentului emis la achiziționare.
 • Intrarea la eveniment va fi permisă doar prin zona de acces indicată, în baza unui bilet de acces valid, care va fi înlocuit cu o brățară (în cazul categoriilor Premium Seated și Golden Standing).
 • Un singur bilet permite accesul pentru o singură persoană, o singură dată. Participanții trebuie să aibă brățara la mâna (în cazul categoriilor Premium Seated și Golden Standing), biletul de acces și un document de identificare (carte de identitate sau pașaport) asupra lor, pe tot parcursul evenimentului.
 • Cumpărătorul biletului, prin achiziționarea biletului respectiv, este de acord cu termenii și condițiile impuse de organizator și se obligă să se supună măsurilor impuse de legislația locală în vigoare de la momentul desfășurării evenimentului, precum și regulamentului de acces comunicat de organizator la momentul punerii în vânzare a biletelor, înainte de eveniment, în timpul desfășurării evenimentului și în perimetrul locației unde are loc evenimentul.
 • Cumpărătorilor de bilet li se recomandă consultarea siteului oficial și a platformelor social media Emagic, precum și a siteurilor și paginilor de social media a platformei de ticketing partenere – iaBilet.ro, înainte de participarea la eveniment.

Reguli de acces la concertul Morcheeba de la Arenele Romane:

Accesul în incinta Arenelor Romane se va face începând de la ora deschiderii porților, respectiv, începând de la ora 18:00. Accesul se va face exclusiv pe poarta din parc.

Organizatorii le recomandă participanților să vină din timp la eveniment, însă nu înainte de ora deschiderii oficiale a porților de acces, menționată mai sus. Astfel, se va evita aglomerarea zonelor de acces, iar timpul de așteptare va fi redus.

Organizatorii recomandă participanților ca, odată intrați în spațiul de eveniment, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență.

În zona evenimentului NU VA FI PERMIS accesul cu:

 • băuturi achiziționate din afara perimetrului locației;
 • sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, doze de aluminiu, conserve;
 • artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere;
 • materiale periculoase sau interzise, explozivi, droguri;
 • obiecte ascuțite, grele, confecționate din sticlă, metal sau orice alte obiecte care ar putea fi periculoase pentru alți participanți;
 • scaune;
 • arme, lanțuri, precum și încălțăminte, îmbrăcăminte sau bagaje care prezintă elemente dure, ce ar putea pune în pericol sănătatea participanților în cazul în care, din accident, ar veni în contact cu ele;
 • umbrele;
 • animale;
 • rucsacuri și bagaje voluminoase;
 • selfie stick-uri, aparate foto profesionale, aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro.

În zona de eveniment VA FI PERMIS accesul cu:

 • aparate de fotografiat compacte;
 • brichete;
 • medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețetă, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maximum o doză zilnică), insulină, spray
 • inhalator pentru astm.

Achiziționarea băuturilor și alimentelor:

În incinta Arenelor Romane, spectatorii vor avea la dispoziție băuturi răcoritoare, apă, bere, long drinks de la bar și gustări/ produse alimentare. Pentru eficientizarea accesului la bar, toate produsele vor fi comercializate în baza unor jetoane ce vor putea fi procurate de la punctele special amenajate în locație, distribuite în toate zonele de concert.

În caz de ploaie:

 • Organizatorii recomandă participanților la eveniment să aibă asupra lor pelerine de ploaie, întrucât accesul cu umbrele în zonele de concert nu este permis. De asemenea, pelerine de ploaie vor putea fi achiziționate și în incinta Arenelor Romane, de la bar.

Accesul minorilor:

 • Orice participant la eveniment, indiferent de vârstă, poate accesa evenimentul doar în baza unui bilet valid, propriu. Minorii cu vârstă sub 16 ani pot accesa evenimentul doar însoțiți de un adult. Organizatorii nu recomandă participarea copiilor foarte mici la concerte, din pricina sunetului și luminilor puternice, iar în cazul participării, se recomandă purtarea căștilor de protecție.

Informații generale:

Înregistrarea de orice fel a show-ului (exceptând acreditarile oferite de organizator în acest scop) este strict interzisă. Organizatorul evenimentului poate confisca orice aparat de înregistrare audio-video folosit astfel, deținut de participanții la eveniment.

În timpul spectacolului este posibil să se folosească lumini stroboscop, care pot dăuna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă. Tichetul de acces nu poate fi înlocuit dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare, pentru o singură persoană. Tichetul de acces nu poate fi vândut sau reprodus, reproducerea tichetelor de acces fiind ilegală.

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoțional. Prin participarea la eveniment, participanții la eveniment cedează toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul concertului.

Programul evenimentului poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo și numărul publicului participant.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Analogue Festival 2022 va avea loc pe platoul Făget din Mioveni; Asaf Avidan și Morcheeba fac parte din lineup

Analogue, festivalul care îmbină natura cu muzica, artele și tehnologia, promite în 2022 o primă ediție cu un lineup variat și ofertant. Pe platoul Făget din Mioveni vor concerta la început de septembrie artiști precum Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza Kolectiv, Jessie Ware, Morcheeba și Subcarpați.

Publicat

pe

Asaf Avidan în concert la Balkanik Festival pe 9 septembrie 2018 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Omul modern, preocupat de carieră și de recunoașterea socială, în constantă relație cu mediul digital, are nevoie de mici momente de escapadă în realitatea imediată, de reluarea legăturii cu sinele, dar și cu cei din jur. Are nevoie de o readaptare la tot ceea ce se întâmplă în afara casei și la reconectarea cu mediul înconjurător.

ANALOGUE Festival își propune să ''instige'' la escapism, la evadarea din lumea digitală și alăturarea componentelor de natură și spațiu existente în afara orașului pentru o conexiune cât mai reală cu oamenii care au preocupări sociale, valori și acțiuni comune. Intenția ANALOGUE este aceea de a oferi regiunii de sud-centru a țării un festival cu o experiență diferită.

Prima ediție a festivalului va avea loc în perioada 2 - 4 septembrie, pe platoul Făget din Mioveni. Timp de 3 nopți și 3 zile, creatorii ANALOGUE îi vor surprinde pe fanii festivalului cu mici escapade, fie ele vizuale, fie de tip craft/artizanal sau muzicale, cu diverse genuri.

LINEUP-ul Analogue Festival 2022:

Printre cei care vor urca pe Main Stage se numără headlinerii Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza Kolectiv, Jessie Ware, J.P. Cooper, Morcheeba, Rudimental și Subcarpați. Pe lângă aceștia, printre artiștii confirmați se mai numără: Deliric x Silent Strike, Golan, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, Nane, The Motans și Zdob si Zdub. Line-up-ul ANALOGUE Festival va fi împărțit pe parcursul celor trei zile de festival.

Lineup-ul complet Analogue Festival 2022:

 • Asaf Avidan
 • B.U.G. Mafia
 • Dubioza Kolektiv
 • Jessie Ware
 • JP Cooper
 • Morcheeba
 • Rudimental
 • Subcarpați
 • Deliric X Silent Strike
 • Golan
 • Irina Rimes
 • Moonlight Breakfast
 • Nane
 • The Motans
 • Zdob și Zdub
 • Bruja
 • Catalina Cara
 • El Nino
 • TM Groove & Maria Hojda

Pe lângă muzică, programul festivalului va fi completat de o serie de activări de artă & tehnologie, dar și de alte activități (ateliere, jocuri interactive, sesiuni de wellness și relaxare în natură), adresate publicului de toate vârstele.

Bilete la Analogue Festival 2022:

La prima ediție sunt așteptați peste 7.000 de oameni din toate colțurile țării. Biletele Early Bird s-au pus în vânzare sub formă de abonament standard sau abonament VIP.

Copiii sub 7 ani au acces gratuit, dacă și numai dacă sunt însoțiți de un adult care își va fi achiziționat un bilet / abonament sau care este beneficiar al unei invitații.

 • Abonament VIP - 412,15 lei
 • Abonament standard - 254,28 lei

Despre ANALOGUE Festival

ANALOGUE este un festival care îmbină natura cu muzica, artele și tehnologia și care aduce în discuție problematici actuale precum sustenabilitatea, limitele digitalului și relațiile interumane. Prima ediție se va desfășura în perioada 2 - 4 septembrie, pe platoul Făget din Mioveni, cu sprijinul Primăriei Mioveni și al Centrului Cultural din Mioveni.

Citește în continuare

Trending