Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

La telefon cu Roger Sanchez, arhitectul mixurilor de la LIFE IN COLOR

Roger Sanchez se va întoarce în România pe 12 iulie 2014 pentru petrecerea LIFE IN COLOR. InfoMusic.ro a stat de vorbă prin telefon cu DJ-ul arhitect și vă prezintă conversația sub forma unui scurt interviu. Versiunea audio este disponibilă în josul paginii.

Publicat

pe

1. Bună, Roger! Ce faci? Ești numit adeseori "DJ-ul tuturor DJ-ilor" și "producătorul producătorilor". Interesant este că din ceea ce am citit, am aflat că această carieră de succes în muzică se datorează indirect tatălui tău. El este cel care te-a încurajat să alegi muzica, atunci când tu studiai arhitectura. Am dreptate?

Da, așa este. Tatăl meu este inginer, iar atunci când studiam arhitectura a văzut că sunt foarte interesat de muzică. M-a întrebat atunci ce vreau să fac cu adevărat și i-am spus că îmi place arhitectura, dar că iubesc muzica. Și atunci el m-a sfătuit să-mi urmez inima.

2. Îi datorăm atunci tatălui tău un mare "Mulțumesc". Pentru că urmând sfatul lui ai ajuns cine ești, iar anul acesta vei cânta la Life In Color, în Mamaia. Ești entuziasmat de acest eveniment?

Da. Absolut! De-abia aștept. Chiar este unul dintre evenimentele la care îmi doream să ajung vara aceasta.

3. Ce ne-ai pregătit? Știu că ai o listă foarte lungă de piese din care poți alege. Vor fi piese" oldies, but goldies", sau vei merge pe un setlist cu melodii mai recente?

Voi cânta cu siguranță piese mai noi, la care am lucrat recent, și poate câteva remixuri ale unor piese clasice, dar realizate într-un stil nou.

4. Mă uitam în portofoliul tău și evident am fost impresionată de ceea ce am văzut. Ai realizat remixuri pentru unele dintre cele mai mari nume ale industriei: Michael Jackson, Madonna, The Police, Daft Punk, Depeche Mode, iar lista continuă. Cum a fost să colaborezi cu ei, mai ales în perioada de început a carierei?

Partea interesantă este că în majoritatea cazurilor nu am avut ocazia de a lucra direct cu artiștii. Ei doar îmi trimiteau piesa. În anumite cazuri, îi întâlneam după. Întotdeauna a fost foarte distractiv pentru mine să iau ceea ce altcineva a realizat, mai ales când vine vorba de artiști precum Michael Jackson, și să realizez propria mea versiune, respectând totodată ceea ce au făcut ei. Am luat asta ca pe o provocare și m-am bucurat de oportunitate.

5. Cine erau idolii tăi atunci când te-ai apucat de muzică?

Erau mai mulți artiști, din genuri muzicale diferite. În jazz era Miles DavisTito Puente pe partea de latino-jazz. Ascultam hip hop-ul perioadei de început a genului și mulți DJ, cum ar fi Grandmaster Flash, Tony Humphries, Frankie Knuckles. Acești artiști au fost foarte importanți pentru cariera mea.

6. Cum erau petrecerile din anii 90? Erau mai nebune decât cele de acum?

Cred că erau la fel de nebune, dar ceea ce face diferența este că totul era complet nou atunci. Cred că în zilele noastre tinerii au mai multă experiență în a petrece, dar e la fel de mare nebunia și acum.

7. Care dintre evenimentele la care ai participat este preferatul tău?

E greu să mă decid asupra unui singur eveniment, dar pot să-ți spun că mi-a plăcut la Stereo in Montreal, Space în Miami, Pacha în Ibiza. Cam acestea ar fi locurile mele preferate. Și, desigur, Ministry of Sound în Londra.

8. În 2002 ai pus bazele propriei case de discuri, Stealth Records, prin intermediul căreia încurajezi tinerele talente. Ce calitate i-ar trebui unui tânăr pentru a reuși în industria muzicală?

Cred că în primul rând are nevoie de ceva care să îl diferențieze de ceilalți, să-și dorească să muncească foarte mult și să iubească muzica cu adevărat. Să nu se teamă să încerce ceva nou. Asta e foarte important pentru tinerii talentați, să încerce să fie diferiți.

9. Știu că ai doi copii, câți ani au?

Fata mea are 7 ani, iar băiatul are 18 ani.

10. Dacă istoria s-ar repeta, le-ai da același gen de sfat pe care l-ai primit din partea tatălui tău?

Absolut,  le-aș spune să facă ceea ce i-ar face fericiți și să-și asculte inima.

11. Te-ai mai întoarce la arhitectură acum, când ai o carieră muzicală?

Partea interesantă e că arhitectura nu a dispărut din viața mea. Nu cred că aș putea fi un arhitect practicant, dar iubesc arhitectura și ea va face mereu parte din viața mea. Este o pasiune.

Ascultă interviul telefonic cu Roger Sanchez

Roger Sanchez se va întoarce în România pe 12 iulie 2014. DJ-ul va mixa la evenimentul LIFE IN COLOR, pe plaja LOFT din Mamaia. La marea petrecere colorată vor mai veni Adventure Club, Ernesto Ferreyra și Dan Fințescu & OLiX (Partydul Kiss FM). Află detalii despre acest eveniment.

PUBLICITATE
Comentează

Trending