Urmărește-ne în Social Media

rock

RoadkillSoda: „Muzica are solo-uri, întărește orgoliul.”

Din 2011, RoadkillSoda aduce un vibe puternic scenei autohtone de rock. De atunci trupa a adăugat la palmares patru albume apreciate de public și concerte alături de nume mari ale industriei muzicale internaționale. Am stat la povești cu Mihnea Ferezan „Panda Elixir”, Victor „Vava” Ferezan, Mircea Petrescu „Hotshot Eagle” și Mihai Nicolau „Baby Jesus” despre muzică, trenduri și noul album, toate într-un interviu special InfoMusic.

Publicat

pe

RoadKillSoda
RoadKillSoda │ FOTO: Valeriu Cătălineanu

RoadkillSoda și-a început activitatea în 2011 și este una dintre trupele autohtone care promovează stoner rock-ul. Componența este formată din frații Mihnea Ferezan „Panda Elixir” (chitară), Victor „Vava” Ferezan (bas) și Mircea Petrescu „Hotshot Eagle” (voce) și Mihai Nicolau „Baby Jesus” (tobe). Dacă încă nu i-ați ascultat, puteți încerca albumele „A fucked up trip gone bad” (2011), „Oven Sun” (2013), „Yo no hablo Ingles” (2014) și, cel mai nou, „Space Echo & Time”. RoadkillSoda s-a făcut cunocută și pe plan internațional, unde a participat la diverse festivaluri și concerte cum sunt Fuzztastic Planet Festival din Grecia (2014), Thessaloniki Tattoo Convention (2014), dar și ca opening act pentru Slash & Myles Kennedy (2015), Nick Oliveri de la Queens of The Stone Age (2015) și mulți alții.

InfoMusic: Care este povestea noului album, „Echo & Time”? Are legătură și cu schimbarea recentă a componenței trupei?

Vava: Este o evoluție naturală a noastră. Sunt piese vechi și noi, cântate în 2016 acustic în diverse ocazii (unele dintre ele). După Street Delivery sau Balcony TV, unde am fost în varianta acustică, ne-am dat seama că piesele sună excelent și așa. Interesant este ca RKS acustic a avut priză și la cei care nu ne știau și care au fost mult mai receptivi la melodiile cântate în varianta asta.

Panda: Noua componență ne-a dat un suflu nou și un vibe foarte pozitiv. Suntem 4 muzicieni și 4 frați care se înțeleg bine și asta se simte atunci când suntem împreună. Este un album axat foarte mult pe stare și clar s-a constituit prin aportul fiecăruia dintre noi. „Space Echo & Time” pentru că a fost înregistrat într-un cadru extrem de larg. Practic sala de înregistrări au fost munții pe care îi aveam în față. Și am încercat și cred eu, reușit să integrăm aceste elemente în sound și să ne integrăm noi la rândul nostru în natură. E mai mare decât noi. E mai mult decât suma elementelor. E un album ce va rezista timpului, trendurilor și vremurilor schimbătoare în care trăim.

InfoMusic: Toți aveți câte un „nickname”. Cum le-ați ales?

Panda: Panda pentru ca sunt depigmentat și coloritul feței mele se aseamănă celui unui urs panda. Elixir pentru că dau tot ce e mai bun din mine prin intermediul chitării.

Vava: Poreclele autentice sunt alea date de anturaj. În cazul meu, „anturajul’’ era Mihnea care învăța să vorbească și nu pronunța încă „R’’, așa că lui Victor nu îi ieșea prea bine. El a zis Vava la un moment dat și aia-i. Restul e istorie! :)

Hotshot Eagle: Din vremea primului meu job, Vulturu’ îmi este porecla. Așa a rămas de cațiva ani buni, până când mi-am înfăptuit intrarea în RoadkillSoda. Brusc băieții au decis că e timpul să devin un Hotshot…Vultur…Hotshot Eagle.

Baby Jesus: Eu am avut de-a lungul timpului foarte multe porecle. Baby Jesus a fost porecla pe care am căpătat-o de la Mihnea, iar motivele cred că sunt evidente. Freebird e singura poreclă pe care mi-am pus-o singur. Vine de la piesa celor de la Lynyrd Skynyrd și recent este și una dintre piesele mele preferate RoadkillSoda, care se regăsește pe albumul lansat recent „Space Echo & Time” și pentru care am și scris versurile.

InfoMusic: Videoclipul pentru „Out of Phase” pare să aibă o influență mai psihedelică. De unde a venit ideea?

Vava: Este vibe-ul pe care Das Alexandru l-a avut când a ascultat albumul. El s-a ocupat și de art work-ul albumului. Foarte tare tipul.

Panda Elixir: Tot ceea ce compunem are elementul psihedelic prezent. Ideea îi aparține artistului grafic cu care am colaborat Alexandru Das, cel care s-a ocupat de grafica albumului.

Hotshot Eagle: Cabană, substanțe, chimie, instrumente, vibrații, natură… psihedelic practic.

Baby Jesus: Am avut o „excursie spirituală” foarte mișto atunci când am înregistrat albumul „Space Echo & Time”. Între noi 4 există o chimie puternică, muzical vorbind, dar și frățește, iar în momentul în care cânți și totul curge natural, intervine o bucurie enormă, care în unele cazuri se manifestă prin niște stări de o plăcere deosebită, fapt care duce la ascuțirea unor simțuri. Noi am cam zburat prin spațiu când am tras albumul.

RoadkillSoda la Exit Festival 2016

RoadkillSoda la Exit Festival 2016 │ FOTO: www.facebook.com

InfoMusic: Și cum ați petrecut de Crăciun? Ați fost băieți cuminți?

Panda: Am fost cei mai cuminți și harnici băieți în 2016, astfel încât Moș Crăciun ne-a binecuvântat cu un Crăciun liniștit.

Vava: Am pus la punct planurile pentru 2017. Multe și faine. Doar să poată Moșul să le aducă pe toate.

Hotshot Eagle: În afară de tradiționalele bucate bogate în grăsimi și carbohidrați…mai cuminți de atât nu se poate! Hai și puțină țuică, fie. :)

Baby Jesus: Am lansat un album susținut de două concerte consecutive. Mai frumos de-atât nu se petrece.

InfoMusic: Ce înseamnă pentru voi muzica? E un alter ego, o eliberare din cotidian?

Vava: Mi-am făcut prima trupă cu care am și ieșit pe scenă în ’98, la 17 ani. De atunci, cânt fără pauză. În paralel, fac radio, din 2005. Practic, nu știu care dintre cele două activități este secundară. Cert e că se completează fantastic.

Panda: Un alter ego ar însemna ca în afara muzicii să fiu un cu totul alt eu. Din fericire, sau nefericire în funcție de cine e întrebat, pentru mine muzica reprezintă o latură cotidiană a mea. Mă regăsesc muzical în tot ceea ce fac și mă exprim cel mai bine prin intermediul muzicii.

Hotshot Eagle: E o materie învățată de mic copil! E o lecție de viață pe care mi-a predat-o tata, de când eram puști. Am învățat să o practic cu grijă și sârguință. Este menirea, practic.

Baby Jesus: Pentru mine este ceva cotidian. Nu există zi în care să nu ascult cel puțin un album, fie el nou sau vechi, pentru prima oară sau pentru a mia. Cât despre muzica pe care o facem este ce am visat dintotdeauna să fac. E un stil de viață.

Roadkillsoda

Roadkillsoda

InfoMusic: Trend-urile vin și pleacă, dar ce credeți că rămâne neschimbat în muzică?

Vava: Sinceritatea artistului. Cred că muzica făcută nu de artist, ci de producători pentru topuri, unde artistul este ales la întâmplare din pleiada pe care managerii o oferă caselor de producție, este cea care se perimează cel mai vizibil. E muzica aia proastă de acum 10 ani, de care râdem toți azi.

Panda: Cred că atunci când muzica vine din interior și vine nealterat, neprogramat, atunci nu se supune trendurilor. Atunci când nu te supui trendurilor, ci doar compui în maniera ta, nu vei fi influențat de trenduri. Oamenii care te ascultă te vor asculta indiferent de ceea ce e considerat cool la momentul respectiv, pentru că rezonează cu ceea ce vrei să transmiți, indiferent de hainele pe care le poartă mesajul. Nu am compus niciodată o piesă în maniera x, doar pentru a fi difuzată. Și nu o voi face niciodată.

Hotshot Eagle: Muzica are vibrație. Practic îți vibrează corpul și nu ai cum să nu te miști. Muzica are armonie, devii armonios! Muzica are ritm, înveți să dansezi. Muzica are solo-uri, întărește orgoliul. :)

Baby Jesus: Veridicitatea. Dacă ești un om sincer cu muzica ta, supraviețuiești trendurilor. Un pic exagerat, devii atemporal.

RoadkillSoda la Exit Festival 2016

RoadkillSoda la Exit Festival 2016 │ FOTO: www.facebook.com

InfoMusic: Să spunem că aveți o zi mai grea la munca, trebuie să vă concentrați. Ce ar conține playlist-ul vostru?

Vava: Tind să lucrez fără muzică.

Hotshot Eagle: În cazul meu, lucrând cu sunet, este foarte greu să îmi creez un playlist muzical. În schimb, tot ce aud zilnic sunt unde sinusoidale care îmi invadează timpanele. Între timp, ele devin artă și mai departe ajung pe TV! Și acolo mor…

Baby Jesus: Bob Dylan mă calmează de cele mai multe ori, dar mai apelez și la muzici mai pietroase: Down, Mastodon, etc.

Panda: Mai mult ca sigur ar conține și „Space Echo & Time”. Și niște Foo Fighters, Led Zeppelin, Hendrix, Queens of the Stone Age, Baroness, The Dwellers ș.a.m.d. Muzica are întotdeauna puterea de a mă calma și de a mă ajuta să îmi găsesc ritmul.

InfoMusic: Pregătiți un turneu de promovare al albumului?

Vava: În mod cert piesele vor mai fi cântate în perioada următoare. Nu știu însă dacă un turneu este o prioritate acum. Urmează o perioadă plină. În ianuarie plecăm în Grecia pentru un tur de 2 săptămâni, iar când ne întoarcem, până la următoarea plecare, luăm în calcul să intrăm în studio pentru noul album electric. Acusticul ăsta, de care suntem tare mândri, este un cadou pentru prietenii noștri, mai mult decât o directivă spre care va merge RKS.

RoadkillSoda la Exit

RoadkillSoda la Exit

InfoMusic: Care a fost cea mai memorabilă experiență dintr-un concert sau festival la care ați cântat?

Vava: În 2015 am deschis pentru Slash & Myles Kennedy la București. Simplul fapt că eram pe aceeași scenă cu unul dintre idolii mei, era de ajuns. Nu aveam alte așteptări, ca prima trupă la un astfel de event, știi ce rol ai și știi că publicul român vine târziu, exclusiv pentru main act. Când am urcat pe scenă, am văzut însă ca Arenele erau deja pline ochi, iar lumea a început să aplaude trupa. Ăla a fost un moment total neașteptat. Ca totul să fie fantastic, Myles ne-a complimentat prestația live, în timpul concertului lor. Ce mai poți cere?

Hotshot Eagle: Primul concert…chitara dezacordată de la frig, îmbrăcăminte neadecvată, păr facial inexistent, emoții mortale, festival mare, people boo-ing us, prima formație…excelent.

Baby Jesus: Pentru mine a fost anul trecut, când am deschis Exit Festival pe Main Stage. Să ajung acolo și să pun piciorul pe scena aia enormă și apoi să realizez că sunt aici să cânt… E ceva ce nu poți uita.

Panda: Pe plan personal au fost mai multe. Când am cântat în deschidere la Slash și după concert am ajuns să îl cunosc pe the man himself și mi-a spus că i-a plăcut ce cântăm. Când am cântat o piesă cu Nick Oliveri (ex-Queens of the Stone Age) la prima și ne-a ieșit super. Când am cântat cu băieții de la House of Broken Promises o piesă de la ei, tot la prima, și Arthur, chitaristul lor mi-a dat chitara lui să cânt. Dar în realitate, de când suntem în formulă nouă, de un an de zile, îmi trăiesc visul. Fiecare ocazie pe care o avem să cântăm, să facem jam session să explorăm latura asta nescrisă a noastră reprezintă o experiență memorabilă pentru mine.

Concerte & turnee

RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar deschid concertul Alternosfera de la Arenele Romane

Pe 17 septembrie, Alternosfera revine la București pentru a concerta la Arenele Romane. Evenimentul va beneficia de o producție specială, cu sunet, lumini și proiectii dedicate, în deschidere urmând să cânte RoadkillSoda și Cosmos în Buzunar.

Publicat

pe

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

RoadkillSoda şi-a început activitatea în 2011, iar pentru cei care au chef de iureş, caută un soundtrack pentru o stare chill sau sunt blocaţi în paradoxul de la mijloc, sound-ul celor de la RoadkillSoda îşi face treaba şi gâdilă starea care trebuie.

Cel mai recent album al lor, "Sagrada", este cel de-al 6-lea release RoadkillSoda, conține 12 piese și a fost lansat exclusiv pe vinil și pe toate platformele online de streaming. Până în prezent, RoadkillSoda a lansat 3 single-uri de pe viitorul album.

Trupa Cosmos în Buzunar vine din Republica Moldova și este un proiect muzical independent, format în martie 2016. Muzica pe care o cântă îmbină diferite stiluri muzicale, precum cold wave, synth wave, synth-pop, electronica, IDM, ambient si progressive techno. Sunt pasionați de soundul lor, așa că folosesc diverse instrumente pentru a-l prezenta publicului.

Prețuri bilete la concertul Alternosfera de la Arenele Romane / 17 septembrie 2021:

  • Sale: 74 lei - Acces General / 105 lei - Golden Circle / 149 lei – VIP;
  • La acces: 90 lei - Aces General / 120 lei - Golden Circle / 160 lei – VIP.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar doi membri din formula iniţială, Marcel şi Marin. În primii ani, trupa și-a căutat tematica şi stilul, experimentând cu diverse instrumente, acumulând experiență și înregistrând primele demo-uri. Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând cinci albume şi un EP. În octombrie 2015, Alternosfera a lansat albumul "Haosoleum", ultima parte a tripticului "Epizodia".

După o pauză concertistică de peste un an, timp în care s-a lucrat la un nou material, Alternosfera a revenit în anul 2019 cu un nou album, "Arhitectul din Babel". Lansarea celui de-al șaselea material discografic al trupei a coincis și cu aniversarea a 20 de ani de la înființarea trupei.

Citește în continuare

Concerte & turnee

ARTmania Evenings 2021 - Lineup, programul pe zile și reguli de acces

Organizatorii ARTmania propun pentru anul acesta o versiune restrânsă a festivalului. ARTmania Evenings 2021 se va desfășura în weekend-ul 23 - 25 iulie, la Quantic Club din București, și va avea în lineup trupe rock autohtone.

Publicat

pe

White Walls
White Walls │ FOTO: PR

ARTmania Evenings 2021 va fi adaptat condiţiilor de siguranţă şi de igienă impuse de contextul actual şi este organizat din dorinţa de a oferi susţinere artiştilor şi de a recrea, pe cât posibil în condiţiile de acum, ambianţa de festival cu care ARTmania şi-a obişnuit fanii în ultimii 15 ani.

De-a lungul celor trei zile de ARTmania Evenings, din weekend-ul 23 - 25 iulie, fanii se vor întâlni cu nume binecunoscute ale scenei rock româneşti. Din lineup fac parte trupele Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer – A Rock Opera, RoadkillSoda, Taine şi White Walls.

ARTmania Evenings 2021 - Programul pe zile:

  • 23 iulie: Implant pentru Refuz, White Walls
  • 24 iulie: Dirty Shirt, Taine, RoadkillSoda
  • 25 iulie: Lucifer – A Rock Opera, Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut

Activități alternative

Pe lângă concerte, o serie de activităţi alternative vor oferi posibilitatea participanţilor de a-şi petrece timpul de dinaintea concertelor sau dintre acestea.

Fanii interesaţi de întregirea colecţiilor personale vor putea vizita shop-ul ARTmania în care vor găsi produse ale trupelor prezente la eveniment sau obiecte vestimentare marca ARTmania.

Acces la ARTmania Evenings 2021

Pentru a putea intra în spaţiul special amenajat pentru ARTmania Evenings, participanţii trebuie să prezinte în zona de acces un abonament/ bilet valabil pentru acest eveniment.

Accesul copiilor cu vârste mai mici de 12 ani împliniți este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un abonament/ bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii au răspunderea pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezenţa copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care în spațiul rezervat evenimentului ARTmania Evenings este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.

Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet valid.

Reguli foto-video pentru publicul general. Este permis accesul în zona de eveniment cu camere foto cu obiective detașabile de mici dimensiuni, indiferent dacă sunt profesionale sau nu, însă fără a folosi blițul și nici modul „filmare”. În caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica și clarifica posibilele neînțelegeri ale restricțiilor comunicate.

Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, aparate de filmat (camere video) și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta evenimentului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. Folosirea blițurilor este strict interzisă.

Alimente şi băuturi

În perimetrul evenimentului este interzis accesul cu alimente și băuturi achiziționate din afara locului de desfășurare al evenimentului, respectiv Quantic Club din București. Quantic Club, unde se va ţine evenimentul, va pune la dispoziția participanților un meniu variat de mâncare și băuturi adaptate tuturor gusturilor și vârstelor, așa cum și-a obișnuit deja clienții, meniu care va disponibil pe întreaga durată a evenimentului.

Participanţii la eveniment trebuie să se supună controlului corporal sumar.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a copiilor şi minorilor neînsoțiți de un adult.

Nu este permis accesul cu:

  • orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, produse de consum aduse din afara zonei festivalului [exemple: alimente, băuturi răcoritoare (inclusiv apă), băuturi alcoolice], substanțe psihoactive, orice fel de obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, bricege, lanțuri etc., materiale, substanțe sau produse pirotehnice/ toxice, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum ori de cremă) sau de metal, produse cosmetice ce conțin lichide inflamabile, lasere sau lampioane chinezești, bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, umbrele (pliabile sau nu), și banner-e susținute de beţe, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari, orice fel de trepiede, blițuri detașabile (fiind interzisă orice fel de fotografiere realizată cu bliț sau printr-o altă modalitate care poate deranja bunul mers al evenimentului sau pe ceilalți participanți), orice fel de substanțe interzise prin lege.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul evenimentului.

Regulile sanitare aplicate în cadrul evenimentului ARTmania Evenings vor fi cele aflate în vigoare la momentul datei evenimentului, stabilite în acord cu reglementările legale de la acel moment, precizări care vor putea fi consultate în regulamentul de eveniment disponibil pe site-ul festivalului.

Abonamente și bilete de o zi:

Abonamentele ARTmania Evenings pot fi achiziţionate la preţul de 150 de lei pentru acest eveniment fiind disponibile 300 de buc. Biletele pe zi sunt la 70 lei, fiind disponibile 200 de buc. per zi de eveniment.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending