Urmărește-ne în Social Media

rock

Renașterea Travka privită prin OKEAN - VIDEO

Travka vorbește despre albumul OKEAN într-un video interviu InfoMusic. I-am putea spune Capitol despre renaștere, dată fiind discuția despre muzică, planurile și viziunea trupei. Un vis, o promisiune, o continuitate și o mare taină... a sunetelor.

Publicat

pe

Interviu Travka la InfoMusic
Interviu Travka la InfoMusic

InfoMusic i-a întâlnit pe membrii trupei Travka chiar înainte de concertul din Bucureşti, ce prevestea lansarea albumului “OKEAN”. Ei nu au acordat de-a lungul timpului prea multe interviuri, considerând că muzica lor este suficientă și poate oferi răspunsuri celor interesați.

Cu emoţiile inerente, căci Travka are o importanță anume pentru mine, am încercat să intru în pielea unui om care le iubeşte muzica, dar nu are ocazia să-i întâlnească şi să le adreseze întrebări. Aflați răspunsurile lor urmărind video interviul.

VIDEO INTERVIU: Travka

Anul acesta, formația Travka a împlinit 10 ani de activitate, însă succesul de care s-a bucurat și se bucură în continuare nu este ceva întâmplător. De la început, și-au propus să facă o altfel de muzică cu o lirică deosebită, devenind încet, dar sigur, niște formatori de opinie. Astfel, Travka poate fi considerată una dintre cele mai iubite formații de alternative din România, dacă este să ne referim strict la numărul plătitorilor de bilete la concerte și la comunitatea activă pe pagina de facebook a trupei.

Interviu Travka la InfoMusic - Misha Galca - chitara, Alexei Turcan - chitara, George Gadei - voce, Lavinia Fusu - reporter, Cristi Chirodea - tobe, Sorin Erhan - bass

Interviu Travka la InfoMusic - Misha Galca - chitara, Alexei Turcan - chitara, George Gadei - voce, Lavinia Fusu - reporter, Cristi Chirodea - tobe, Sorin Erhan - bass

Albumul “OKEAN” a fost construit pe principiul interacțiunii între cei care apreciază muzica Travka și vor să exprime cumva acest lucru. Versurile muzicii Travka sunt scrise de George Gâdei, fiind alese cu grijă pentru a provoca și pune pe gânduri ascultătorii.

Am redus totul la esență. Prin acest nume, Travka trece în altă etapă a existenței sale. Este cel mai bun album al nostru de până acum”, ne-a declarat solistul. Sorin Erhan, basistul, l-a completat: “Este un lucru foarte intim. Așteptăm ecoul fiecărui om care pune mâna pe el.

Interesant este că albumul beneficiază de o gentuță de piele maro executată de pielarul Adi Veg din Timișoara. El le-a povestit băieților că aceasta își va schimba culoare în timp și poate nu întâmplător, căci materialul de care v-am povestit deja are capacitatea să transforme la rândul său sufletele oamenilor.

Travka alaturi de InfoMusic dupa interviu

Travka alaturi de InfoMusic dupa interviu

Deși activează și în alte trupe, basistul Sorin Erhan a declarat că: “Pe mine muzica Travka m-a ajutat să ridic capul. E un sentiment foarte tare: să simți că poți să ridici capul din nou.

În legătură cu videoclipurile, formația nu a fost niciodată adepta realizării de clipuri la piesele devenite single-uri și de aceea, melodia “Călătoare” (promovată în prezent) nu va beneficia de clip. Trebuie să știți că reprezentațiile trupei au început să fie filmate, iar în prezent se lucrează la un viitor DVD.

Legat de concertele din afară României, se duc tratative pentru viitoare concerte în Europa, iar George este de părere că: “OKEAN-ul ar putea fi un bulgăre de zăpadă care să ne unde trebuie și poate să clădească ceva care să depășească sfera festivalurilor internaționale”.

De anul viitor, trupa ar putea alege trupe tinere care să deschidă spectacolele Travka, în urma unor criterii de selecție proprii, cu condiția ca acestea să nu strice atmosfera de concert a formației și unicitatea momentelor semnate de ei. Solistul George Gâdei a oferit și o definiție proprie muzicii: “Muzica face legătura cel mai ușor cu Universul, este Dumnezeiască și ajunge cel mai ușor la sufletul omului.

Solistul Travka, George Gâdei

Mi-aș dori ca oamenii să fie atenți la ce e real, artificial și să-și găsească dominanta care să-i împlinească, nu să-i stârpească. Se anunță o perioadă de mare sensibilitate, în care contează foarte mult să ai curajul de a fi tu însuți, ce crezi tu că ești, nu ce cred alții că ești.” este mesajul solistului transmis prin InfoMusic iubitorilor muzicii Travka.

Pe 21 decembrie, povestea OKEAN capătă o nouă dimensiune

Nu ar fi exclus ca pe data de 21 decembrie (de la ora 18 30), când va avea loc ultimul eveniment din acest an marca Travka, unde nu concertul va fi în prim plan, să fie realizat un filmuleț despre întâlnirea celor 5 albume “OKEAN”. Acesta se va desfășura în aer liber, în atmosfera prietenoasă și intimă de la Gradina Verona.

Autograf TRAVKA pentru InfoMusic

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Ascultă "Om", prima piesă a noului proiect muzical românesc INORIT

Piața muzicală din România întâmpină un nou proiect intitulat INORIT. La microfon îl putem auzi pe George Gâdei, cunoscut pentru activitatea din trupa Travka. Piesa "Om" este disponibilă în articol, așa că te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Artwork piesa "Om" - INORIT
Artwork piesa "Om" - INORIT │ FOTO: captură YouTube / INORIT

INORIT este un trio experimental creat dintr-o călătorie însorită prin lumea sunetelor. Este un proiect deschis, în cadrul căruia muzicienii experimentează mai multe genuri muzicale bazate pe gusturile și experiențele anterioare ale celor trei membri. Este vorba de George Gâdei (voce, versuri, chitară), Cătălin Constantin (bass, chitara, synth) și Mihai Popescu (tobe, backing vocals).

Piesa cu care a debutat INORIT se numește "Om" și vorbește despre prezentul pe care îl simțim transformat din respirație, în muzica ce ne unește în momente de bucurie și tristețe, exuberanță ori politețe.

Noua piesă poate da startul unei direcții muzicale cuprinzătoare. Un instrumental preponderent de rock alternativ ce însoțește versuri abstracte, creând o stare de calm și melancolie, "Om" este o promisiune că INORIT are ceva de arătat ascultătorilor.

AUDIO: INORIT - OM

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending