Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Grimus pentru InfoMusic: "Am filmat clipul noului single" - VIDEO INTERVIU

Bogdan Mezofi (voce), Valentin Răucă (chitară), Cristian Csapo (chitară) și Lehel Kiss (clape) au venit în redacția InfoMusic pentru a vorbi despre noul album Grimus, despre colaborarea lor cu Laura Cosoi, despre lucruri apuse și accidente din concerte care acum par amuzante. În plus, membrii formației ne-au dezvăluit în premieră că au filmat clipul viitorului single. Acesta se va bucura de o promovare specială, care va avea loc cel mai probabil în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Urmărește video interviul.

Publicat

pe

GRIMUS in interviu video pentru InfoMusic
GRIMUS in interviu video pentru InfoMusic

"Emergence", noul album Grimus, este gata și deja în playerul lui Bogdan, care îl ascultă aproape în fiecare zi. Lansarea oficială va avea loc la începutul anului viitor, cel mai probabil, la sfârșitul lunii februarie. Aceasta va fi urmată de un mini turneu național și de niște concerte în străinătate. Materialul este format din 16 piese, dintre care una singură este în limba română - "Privește-mă". Întrucât reacția publicului față de melodie a fost una pozitivă, trupa a început deja să lucreze la un viitor album, care va include mai multe piese în limba română. Pe "Emergence" apar și 3 cântece față de care membrii formației au rămas datori, fiind compoziții mai vechi, care nu au ajuns pe "Egreta". Cei de la Grimus au lucrat și de această dată cu producătorul Adam F. Whittaker. Spre deosebire de materialul anterior, colaborarea de acum a fost mai echilibrată, trupa având mai multe de spus. Soundul rezultat este unul complex și diversificat. Adam a dat culoare pieselor, i-a ajutat pe fiecare în parte să-și exprime ideile, iar la final a realizat un sound unitar.

Grimus în premieră pentru InfoMusic: "Am filmat clipul noului single"

În perioada Sărbătorilor de Iarnă este foarte posibil să avem parte de o nouă lansare Grimus. Membrii formației ne-au declarat în premieră că au filmat deja videoclipul noului single, care va avea parte de o promovare specială, "în ceață". Acesta vine după single-ul "High", care se bucură de un videoclip cu Laura Cosoi în rolul principal. Filmările au durat în jur de 16 ore în continuu, fiind atât amuzante, cât și obositoare. Cei din Grimus au fost plăcut surprinși de personalitatea actriței și de faptul că lucrurile s-au derulat foarte natural și ușor.

Privind traseul formației de la primul EP lansat și până la noul album "Emergence", grupul a trecut prin modificări drastice de componență, a schimbat locația în care înregistra, sala de repetiții, și, nu în ultimul rând, s-a maturizat. Valentin Răucă ne-a mărturisit că la înregistrarea lui "Solitutide" erau tineri și neexperimentați, iar trupa însemna o mare distracție. Cu timpul, au înțeles că dacă își doresc să aibă rezultate pozitive, trebuie să trateze trupa ca pe orice alt job și să muncească mult. În același timp, lui Bogdan nu-i place stresul și preferă să păstreze o anumită stare de relaxare - "Ne-am agitat în momentul în care a venit o chestie importantă", a precizat acesta.

Poze de la interviul Grimus

 • GRIMUS in interviu video pentru InfoMusic

 • GRIMUS in interviu video pentru InfoMusic

 • GRIMUS in interviu video pentru InfoMusic

 • GRIMUS in interviu video pentru InfoMusic

În 2013, Grimus a avut ocazia să participe la un festival important desfășurat la Viena. Întregul oraș s-a implicat în organizarea evenimentului, iar atmosfera a fost incredibilă și cosmopolită, fiind invitate trupe din foarte multe țări europene. Faptul că muzica lor este apreciată de publicul străin încă de la prima ascultare este o confirmare pentru artiști că oferă un produs de calitate. Însă, lucrurile care îi ung pe suflet cu adevărat sunt complimentele românilor stabiliți în străinătate, care le spun "m-ați făcut să mă simt mândru că sunt român"Grimus a mai avut parte de o premieră anul acesta, melodia "In Your Eyes" este soundtrack-ul filmului românesc "Love Building". Acest lucru l-a încântat cel mai mult pe Valentin Răucă, care de mic visează să lucreze și în domeniul cinematografiei și să facă muzică de film.

Lucruri care au apus în trupa Grimus

 • Vremurile când Bogdan cânta în pantaloni scurți
 • Vremurile când Bogdan cânta cu o geantă pe scena
 • Un stativ de microfon înfășurat cu o funie
 • Artificii de tort pe care Bogdan să le aprindă în gură
 • Cărțile de joc cu stickere Grimus
 • Cinele, cabluri, pedală și alte lucruri pe care le-au pierdut
 • Foarte multe cauciucuri, plăcuțe de frână, jante, dube

Odată ce am terminat de discutat despre lucruri serioase și am trecut la povestiri despre microfoane în cap, căzături de pe mese și alte întâmplări amuzante și dureroase, interviul a devenit cu adevărat incitant. În plus, artiștii ne-au dezvăluit care este cea mai mare teamă a lor când urcă pe scenă și care au fost cele mai ciudate cereri de autografe.

Urmărește video-interviul GRIMUS la InfoMusic

Comentează

Trending