Urmărește-ne în Social Media

pop

Olivia Addams: "Pentru mine e important să-mi păstrez blândețea și să-mi amintesc de ce am început această călătorie"

Olivia Addams este unul dintre artiștii români care se bucură de succes atât la nivel local, cât și internațional. Piesele sale ocupă locuri fruntașe în topuri, iar colaborările muzicale cu nume cunoscute din industrie cuceresc ascultătorii de fiecare dată. Cel mai recent demers în acest sens este "Plata cu dor", o piesă lansată alături de DOC. Cu această ocazie, am stat de vorbă cu Olivia Addams, în cadrul unui interviu disponibil în articol.

Publicat

pe

Olivia Addams
Olivia Addams │ FOTO: Ruuca

"Plata cu dor" a fost compusă de IRAIDA, DOC, Adi Istrate, Surorile Osoianu și Achi, care s-a ocupat și de partea de producție. Piesa este însoțită de un videoclip dinamic, ce îi are ca protagoniști pe Olivia Addams și DOC, regizat de Jimachez și produs de LOOPS PRODUCTION.

Un amalgam de voci înalte, un instrumental complex, cu beat-uri hip-hop, instrumente etnice, dar și sound-uri pop, stau drept fundal muzical pentru gândurile înșirate cu grijă de Olivia Addams și DOC. Cei doi artiști cântă cu ardoare despre sentimente de iubire năucite de dor.

Olivia Addams este unul dintre puținii artiști români care au succes atât la nivel local, cât și internațional. Single-uri precum "Stranger", "Fool Me Once" și "Never Say Never" au dominat topurile Airplay și Shazam din Polonia timp de câteva săptămâni consecutive, ceea ce a făcut-o pe Olivia una dintre cele mai apreciate artiste din teritoriu. La începutul anului 2022, Olivia a lansat primul ei cântec în limba română, "Scrisori în minor", scris de Carla's Dreams.

Au urmat "Răsărit perfect", "Buchet de trandafiri" (feat. rareș) sau "Până îmbătrânim" (cu florianrus). Primele două piese s-au aflat în top 10 Radio Airplay, iar colaborarea cu florianrus a ajuns în Top 100 Airplay încă din prima săptămână de la lansare. A fost de asemenea prezentă în trending-ul YouTube și Shazam. Colaborarea sa alături de Randi pentru piesa "Comete" a fost foarte bine primită atât de fanii artiștilor, cât și de radiouri, iar recent, artista a lansat melodiile "Să nu mă poți uita" (feat Marko Glass și Bvcovia), "Dor" și "Creature".

InfoMusic: Bună, Olivia! Ai lansat piesa "Plata cu dor" în colaborare cu DOC. Povestește-mi puțin despre melodie. Ce te-a inspirat să o compui și cum s-a desfășurat procesul de creație.

Olivia Addams: Piesa a fost făcută într-un songwriting camp împreună cu Iraida, Adi Istrate și Achi. M-am îndrăgostit irevocabil din prima secundă de această piesă și îmi amintesc și acum că am avut-o pe repeat timp de câteva ore în prima zi în care s-a compus, fiind efectiv în șoc de cât de mult îmi place. Mi-am dorit această lansare din tot sufletul meu.

InfoMusic: Cum a fost să colaborezi cu DOC, ce ai învățat din această experiență?

Olivia Addams: DOC este un om de nota 100, cu un vibe extraordinar de cald și optimist. Este o rază de soare în persoană. Am avut și sesiuni împreună și a fost omul care a umplut camera cu căldură. Așa că mă bucur foarte tare de această colaborare și sunt foarte recunoscătoare.

InfoMusic: Pe lângă piesele proprii, compui și pentru alți artiști. Cum decurge procesul de creație a unei melodii pentru altcineva?

Olivia Addams: Mi se pare foarte important ca artistul respectiv să fie în studio când facem piesa și să avem un fel de "therapy session" înainte să vedem împreună despre ce i-ar plăcea să cânte, prin ce experiențe trece în momentul respectiv, cum se simte, ce vrea să transmită etc.

InfoMusic: Pentru ce muzician visezi să scrii o piesă și ce mesaj ar transmite ea?

Olivia Addams: Nu m-am gândit la asta și în general când scriu piese nu îmi propun să ajungă la o anumită persoană, însă mă bucur tare când văd un alt artist care empatizează cu ce am scris.

InfoMusic: Pentru a mai păstra puțin din sezonul concediilor - ești invitată într-o vacanță alături de câțiva artiști (români sau străini). Care ar fi destinația și împreună cu cine ai vrea să petreci timpul?

Olivia Addams: Să mă puneți într-un avion cu Jessie J sau Years and Years și nu mai contează destinația.

InfoMusic: Cariera ta înflorește pe zi ce trece - piesele solo atât în engleză, cât și în română ocupă locuri fruntașe în topurile muzicale, colaborările cu alți artiști din industrie se bucură de succes, videoclipurile dețin numeroase vizualizări. Cum vezi evoluția ta de până acum, ce lecții ai învățat, ce oportunități ți-au apărut în viața profesională?

Olivia Addams: Am învățat că evoluția nu înseamnă doar un grafic ascendent și că există momente în viață când trebuie să te arunci în gol, chiar dacă acel gol pare foarte, dar foarte jos. Partea interesantă este că acolo te așteaptă o trambulină gata să te propulseze și mai sus decât erai înainte și unde nu aveai cum să ajungi, dacă nu te aruncai întâi în gol. Pentru mine e important pe parcurs să-mi păstrez blândețea și să-mi amintesc de ce am început această călătorie, practic să-mi păstrez bucuria cu care fac lucrurile și sufletul curat. Am văzut cât de ușor este să te pierzi pe tine într-un joc al numerelor și aparențelor și mi-am reamintit că autenticitatea stă la baza oricărui lucru care vrei să înflorească. Oportunități sunt la tot pasul, este important să le privim dintr-un state of mind potrivit și să le alegem pe cele care rezonează cu our true selves.

InfoMusic: Piesele tale au depășit granițele țării, Polonia fiind unul dintre teritoriile care îți ascultă serios muzica. Cum ai reacționat când ai aflat că munca ta creativă nu se limitează doar la România?

Olivia Addams: Este ceea ce mi-am dorit și lucrul pentru care m-am rugat, ca muzica mea să depășească astfel de bariere și să ajungă la cât mai multe suflete.

InfoMusic: Ești o prezență activă pe social media, lucru care vine cu avantaje și dezavantaje. Pe de o parte, sunt fani care te susțin și te apreciază. Pe de altă parte, sunt și voci cârcotașe. Cum reușești să nu te lași afectată de anumite comentarii sau păreri?

Olivia Addams: A fost o perioadă când m-a afectat destul de tare și apoi o perioadă în care nu am mai citit deloc. Acum nu prea mai am nicio reacție, pentru că am înțeles că nu este despre mine.

InfoMusic: Cum ai descrie relația cu ascultătorii tăi?

Olivia Addams: I-am simțit mereu ca pe o familie și am fost foarte apropiați, dar asta pentru că așa sunt și eu și mereu mi-am dorit un grup al meu de oameni, o comunitate în care fiecare să se simtă acceptat și iubit.

InfoMusic: Ce proiecte muzicale/concerte ai în plan?

Olivia Addams: Am încetat să-mi mai fac planuri, în schimb vreau să mă las surprinsă într-un mod plăcut și sunt deschisă către experiențe frumoase.

Concerte & turnee

The Motans, VUNK, Minelli concertează la West Side Christmas Market

West Side Christmas Market, Târgul de Crăciun organizat de UNTOLD UNIVERSE în Parcul Drumul Taberei, promite o nouă săptămână de atracții și concerte ale unor îndrăgiți artiști români. Te invităm să descoperi programul.

Publicat

pe

The Motans / Cornel Ilie (VUNK)
The Motans / Cornel Ilie (VUNK) │ FOTO: InfoMusic

La West Side Christmas Market, distracția începe de luni, 18 decembrie, cu DJ Jiji și continuă până sâmbătă, 23 decembrie, cu Moonlight Breakfast, The Motans, VUNK, Costina Lica și Minelli. Concertele se vor desfășura, în fiecare zi, începând cu ora 19:30. Intrarea este gratuită.

Program West Side Christmas Market, săptămâna 18 - 24 decembrie

 • DJ Jiji - luni, 18 decembrie
 • Moonlight Breakfast - marți, 19 decembrie
 • The Motans - miercuri, 20 decembrie
 • VUNK - joi, 21 decembrie
 • Costina Lica / Corul Universității București - vineri, 22 decembrie
 • Minelli - sâmbătă, 23 decembrie
 • Romanița - duminică, 24 decembrie

Programul zilelor de Crăciun de la West Side Christmas Market

Târgul de Crăciun și toate atracțiile vor fi deschise și pe perioada Crăciunului. La scena West Side Christmas Market veți putea petrece Ajunul Crăciunului cu Romanița Duminică, de la ora 18:00. În prima zi de Crăciun, de la orele 19:30, Irina Sârbu va susține un concert special de Crăciun. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market de la ora 19:30. Miercuri, sărbătorile se vor încheia alături de Eva Timush care va cânta tot de la ora 19:30.

West Side Christmas Market va funcționa, pe perioada sărbătorilor, conform programului:

 • Duminică, 24 decembrie - 11:00-20:00
 • Luni, 25 decembrie - 13:00 - 22:30
 • Marți, 26 decembrie - 13:00 - 22:30
 • Miercuri, 27 decembrie 13:00 - 22:30
Citește în continuare

Trending