Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Nneka pentru fanii din România: "Faceți totul cu dragoste" - INTERVIU

InfoMusic a vorbit cu Nneka despre surprizele pe care le pregătește fanilor români la B'ESTFEST 2013, despre viitorul album și despre Africa.

Publicat

pe

Nneka
Nneka │ FOTO: https://www.facebook.com/NnekaWorld

ROMANIA, eu VIN....cu dragoste, postează Nneka pe pagina de Facebook. Reacțiile fanilor nu au întârziat să apară, fiind nerăbdători să vadă concertul de pe 6 iulie. Artista nigeriană Nneka vine în premieră în România pentru a cânta la B'ESTFEST 2013. Înaintea evenimentului, InfoMusic a stat de vorbă cu ea despre surprizele pe care le pregătește fanilor români, despre viitorul album și modul în care un artist african poate pătrunde în industria muzicală europeană.

UPDATE: Galeria de poze de la concertul Nneka la BESTFEST 2013.
Artista ne-a dezvăluit că a pregătit mai multe surprize pentru publicul de la B'ESTFEST, printre care și câteva piese în primă audiție. Nneka și Nas au colaborat în trecut, iar de această dată artista va cânta la festival chiar înaintea lui. Este puțin probabil să-i vedem împreună pe scenă, cu toate că Nneka a declarat că în funcție de vibe-ul momentului, publicul ar putea avea parte de o asemenea surpriză. Cântăreața vine pentru prima dată în România, dar știe deja câteva lucruri despre noi, precum: numărul de locuitori, numele capitalei, despre litoralul Mării Negre și descoperirile de fosile de Homo Sapiens pe teritoriul țării.

Nneka

Nneka │ FOTO: https://www.facebook.com/NnekaWorld

În cultura africană numele este foarte important. Se consideră că semnificația numelui determină destinul copilului. În cazul lui Nneka, numele se traduce: "Mama mea este supremă". Artista crede că muzica este "mama sa" și că are datoria să facă totul sincer și cu dragoste. Nneka s-a născut și a copilărit în Nigeria, iar la vârsta de 18 ani s-a mutat la Hamburg pentru a putea începe serios o carieră în muzică. Casa de discuri Yo Mama's Recording a semnat cu artista în 2003, iar de 10 ani Nneka își răspândește mesajele prin muzică în întreaga lume. Atât Nigeria, cât și Germania au contribuit la dezvoltarea artistei ca om și muzician, de câțiva ani împățindu-și timpul între cele două țări.

"În principal, Nigeria m-a modelat și m-a făcut persoana care sunt astăzi, mai ales că am crescut într-o eră plină de vibrații, dar în același timp foarte haotică. Mereu se întâmpla ceva, iar viața pe care am experimentat-o m-a făcut cu siguranță mai puternică ca persoană, ca femeie. În plus, faptul că am experimentat o astfel de viață deloc ușoară, m-a făcut să devin mai conștientă. Și desigur, apoi am avut posibilitatea să călătoresc în Germania, ceea ce s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani. Primele mele contacte cu Germania s-au petrecut când eram deja un adult și am fost capabilă să aleg ceea ce vreau să interiorizez și ceea ce nu vreau. A fost o călătorie cu urcușuri și coborâșuri, dar pot spune că Germania mi-a oferit cu siguranță oportunitatea de a ajunge să mă cunosc ca om și mi-a oferit o identitate. Mi-a permis să mă dezvolt, să-mi dezvolt talentele, să mă educ. Am avut parte de un spațiu în care am putut să fiu un african" - Nneka

Nneka: Oamenii sunt din ce în ce mai interesați
de ritmurile și de autenticitatea muzicii africane

În ultimii ani, datorită dezvoltării economice și schimbărilor politice din Africa, cultura și muzica africană au devenit tot mai populare în Europa. Nneka este de părere că lucrurile au început să funcționeze în principal în țările care au avut colonii în Africa și care se simt oarecum obligate să promoveze și popoarelor africane.

"Faptul că o casă de discuri din Germania m-a luat pe mine ca african și m-a promovat ca artist este un semn clar al unei atitudini deschise în ceea ce privește muzica africană. Oamenii sunt din ce în ce mai interesați de ritmurile și de autenticitatea muzicii africane, care este pur și simplu epică" - Nneka

Am discutat cu Nneka și despre beneficiile industriei muzicale, dar și despre lucrurile mai puțin frumoase. Faptul că poate să călătorească în întreaga lume este unul dintre lucrurile care o fac fericită. Prin intermediul turneelor, Nneka are ocazia să cunoască atâtea locuri, culturi și oameni. În plus, artista a studiat antropologia, de care este foarte pasionată, iar muzica i-a oferit oportunitatea de a vedea lumea. Pe de altă parte, Nneka mărturisește că de zece ani, de când a început această călătorie prin muzică, a avut parte și de momente foarte dificile.

"Când călătorești și ești pe drum timp de 4 luni este dificil pentru că te comporți ca un bărbat, trebuie să te miști ca un bărbat și uiți cum este să faci lucruri specifice femeilor. Apoi, ești departe de familia ta, iar oamenii merg mai departe fără tine. Când te întorci tu ești încă prins în propria lume, dar lumea s-a schimbat de fapt și uneori este ciudat. Totul depinde de cum te menții și trebuie să te educi în permanență când ești pe drum, trebuie să rămâi în contact cu lumea reală pentru că poți foarte ușor să-ți pierzi capul și să uiți de tine" - Nneka

Nneka - "Lucifer (No Doubt)"

Într-adevăr Nneka este o persoană foarte modestă, iar mândria ei este legată de faptul că a reușit să rămână sinceră în muzica ei și să facă totul cu dragoste. Artista are foarte multe motive de mândrie. Aceasta a adus prin muzica sa publicul european mai aproape de cultura și muzica africană și s-a implicat activ în problemele sociale și politice din Nigeria. Participă constant la evenimente caritabile și este co-fondatoarea fundației ROPE, care oferă tinerilor posibilitatea de exprimare, în special prin artă.

Nneka lucrează și la un album nou, care este aproape gata. Artista nu a putut să ne dezvăluie titlul discului. În schimb, ne-a spus că primul single extras va apărea în aproximativ 2 luni, iar materialul va fi lansat foarte curând.

La final de interviu, Nneka a transmis un mesaj fanilor din România:

Vă mulțumesc pentru tot, pentru sprijin, vă mulțumesc că ați făcut posibilă venirea mea în România. În același timp, orice faceți în propria viață, în viața personală, individual, faceți cu dragoste, indiferent de ceea ce primiți înapoi din partea lumii, chiar dacă vă confruntați cu ură sau cu gelozie. Rămâneți fideli originilor voastre și fiți voi înșivă, amintindu-vă de ce faceți ceea ce faceți. Faceți totul cu dragoste!

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending