Urmărește-ne în Social Media

pop

Mikayla: "Evitam să îmi exprim sentimentele pentru a nu fi rănită, dar am realizat că în muzica trebuie să fii vulnerabil"

Ajunsă în atenția publicului odată cu participarea la X Factor din 2017, Mikayla Kachur revine în lumina reflectoarelor, de această dată ca artist debutant, ce-și compune singur muzica. Are doar 18 ani și a realizat că vulnerabilitatea nu este o slăbiciune pentru un artist, ci o punte de legătură cu ascultătorii, așa că în piesa "5 AM" vorbește deschis despre relații și riscurile pe care trebuie să ți le asumi.

Publicat

pe

Mikayla
Mikayla │ FOTO: Universal Music

Mikayla este o artistă de origine româno-americană, născută în Weirton, West Virginia. A copilărit în State până la vârsta de 4 ani, această perioadă punându-și amprenta asupra înclinațiilor sale artistice. Muzica nu a fost prima ei pasiune, inițial fiind atrasă de arta plastică. După participarea de la X Factor România a realizat, însă, că trebuie să urmeze calea muzicii. La doi ani de la participarea la acest concurs a colaborat cu Vanotek pentru piesa "Cherry Lips", iar anul acesta, la începutul lunii noiembrie, a lansat primul ei single solo - "5 AM".

InfoMusic: Te-ai apucat de compus pentru a le arăta oamenilor vulnerabilitatea ta și emoții fără filtru. Nu ți-a fost teamă să te expui astfel?

Mikayla: La început mi-a fost frică, ba chiar evitam acest lucru. Încercam să îmi pun o mască și să scriu povestea acelui personaj. Evitam să îmi exprim sentimentele pentru a nu fi rănită... dar am realizat, pe parcurs, că în muzica trebuie să fii vulnerabil, trebuie să îți pui propriile sentimente pe foi, pentru că această vulnerabilitate face o diferență imensă pentru cei ce te ascultă.

InfoMusic: În piesa "5 AM" vorbești despre asumarea riscurilor într-o relație. Care a fost ultimul risc pe care tu ți l-ai asumat?

Mikayla: Hmmm... ultimul risc? Ultimul risc pe care mi l-am asumat, deși o să sune clișeic, a fost acela de a fi într-o relație și de a iubi. Mereu când începem o relație ne asumăm riscuri.

VIDEO: Mikayla - "5AM"

InfoMusic: Arta plastică a fost prima ta iubire, înainte de a te focaliza pe muzica. Ce anume a determinat această tranziție, de la desen la muzică?

Mikayla: Mereu am avut o oarecare legătură cu muzica, doar că era micul meu secret. Prietenii și colegii sunt cei care m-au ajutat să fac tranziția aceasta în muzică, deoarece ei erau singurul meu public până când m-am decis să mă înscriu la X factor. Țin minte că am văzut anunțul și imediat m-am înscris și i-am zis și mamei, dar ea credea că glumesc, și avea oarecum dreptate, pentru că nu aveam niciun scop clar, a fost o decizie impulsivă. Un simplu anunț a rezultat în... ASTA!

InfoMusic: Cu ce e diferită arta muzicală de arta plastică? Ce îți aduce în plus?

Mikayla: Arta muzicală mă ajută să mă exprim atunci când culorile, liniile sau punctele nu pot, când emoțiile îmi sunt prea intense pentru a rămâne în 2D. Muzica pentru mine e terapie. Arta plastica este un mediu foarte bun de a mă exprima, dar muzica mă ajută să îmi confrunt problemele, într-un mod mai direct.

InfoMusic: Muzica și picturile căror artiști te inspiră?

Mikayla: Muzica mai multor artiști mă inspiră dar, în principal, în muzică mă inspiră Halsey, Yungblud, Beabadoobee și Ashnikko. De când am început să îi ascult am fost atrasă de modul în care se exprimă și de felul în care arată.

Îmi găsesc inspirația și prin mediul artei plastice, o simplă pictură sau ilustrație poate stârni o groază de emoții. Recent, am fost foarte atrasă și am găsit inspirație în / de arta acestor artiști: "Hase101" (@hase_studio), Vladinsky (@ivladinsky), Keith Haring si Andy Warhol.

PUBLICITATE
Comentează

Trending