Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO Mauricio Desole și Natalia Lopez la "Românii au talent" 2021Mauricio Desole și Natalia Lopez au creat o poveste pe scena de la "Românii au talent" Alessandro Dănescu la "Românii au talent" 2021"Ne-ai lovit! Nu ne așteptam la așa ceva", i-a spus Andi Moisescu unui concurent la "Românii au talent" - VIDEO

Luiza Zan: ”România este un loc cald pentru muzicienii de jazz” – VIDEO INTERVIU

După concertul susținut la GuerriLIVE, Luiza Zan a stat de vorbă cu InfoMusic într-un video interviu despre muzica, pasiune și alte proiecte artistice.
Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Cântăreața de jazz Luiza Zan a mărturisit că este interesată să exploreze și alte genuri muzicale, în special combinațiile ciudate de pop, rock, jazz, cu instrumente de clasic.

Artista a susținut un concert la GuerriLIVE Radio Session cu Bogdan Șerban, unde a cântat mai multe cover-uri alături de noul său proiect Scribble, format din pian, contrabas și percuție. – GALERIE FOTO.

Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Luiza Zan - GuerriLIVE Radio Session

După concert, InfoMusic a stat de vorbă cu Luiza Zan, iar mai jos puteți vedea video interviul.

Vorbind despre proiectele sale, artista a precizat că în prezent pregătește o serie de concerte cu Sorin Romanescu. Cei doi muzicieni s-au intitulat ”Doi Oameni Simpli” și au mai concertat la Ateneu. Luiza Zan a mai precizat că lucrează la un spectacol dedicat genului muzical bossa nova. Acesta se va desfășura la Teatrul ACT, iar printre muzicienii care o vor acompania pe Luiza Zan se numără George Natsis la pian și Vlad Popescu la tobe.

Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Luiza Zan - GuerriLIVE Radio Session

”Am un proiect foarte interesant care se va întâmpla în luna martie.. spre sfârșitul lunii martie în Anglia împreună cu un chitarist senzațional..voi vedea ce urmări va avea concertul, dar deocamdată este un concert în clubul 606 din Londra...Este un spectacol pe care îl pregătesc și urmează să se întâmple cândva în viitor. Este un spectacol de avangardă foarte interesant..muzică și visuals..împreună cu Brazda lui Novac.”, a povestit Luiza Zan.

Artista a mai vorbit și despre industria muzicală și a explicat cum România este un mediu ”cald” pentru cântăreții de jazz.

”Eu cred că la noi situația este foarte bună pentru muzicieni, în special muzicienii de jazz, aici este domeniul unde mă pricep eu mai bine. Eu cred că aici e un loc foarte cald și foarte plăcut din toate punctele de vedere. Publicul în primul și primul rând este foarte receptiv și răspunde chemării noastre la concerte. Deci, în străinătate nu se umplu sălile cum se umplu la noi, nici măcar la artiștii mari, consacrați.”

Luiza Zan - GuirriLIVE Radio Session

Luiza Zan - GuerriLIVE Radio Session

Artista a mărturisit că, deși sunt lucruri care o deranjează în funcționarea industriei muzicale din România, acestea nu se vor schimba decât dacă aceste schimbări vin de la tine, ca artist. Mulți dau vina pe ”Industria Muzicală” dar uită că sunt o parte din aceasta și ar trebui să încerce să schimbe ceea ce îi nemulțumește înainte să dea vina pe ”Industrie”.

”Sunt convinsă că fiecare pentru propriul univers, pentru viața lui poate să facă mult mai multe decât face în mod normal ca să schimbe lucrurile în bine. Nu mai că suntem foarte leneși.... ”

În plus, în video interviul oferit de Luiza Zan pentru InfoMusic, aflați dacă numele artistei este real sau este ales special pentru scenă și ce înseamnă ”muzica” pentru aceasta.

Luiza Zan - Video Interviu - InfoMusic

Citește mai multe despre
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE