Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Vocea RomânieiVocea României iese în 2020 din grila PRO TV, sezonul zece e amânat Jorge la Gala ChapeauMasked Singer România este un "show misterios, ireal și iubibil", ne spune Jorge despre emisiunea de la Pro TV cu format preluat din Coreea de Sud Paul McCartneyPaul McCartney descrie relația sa cu John Lennon în ultimii lui ani din viață Amy Lee, Evanescence în concert la Rock the City 2012Amy Lee constată lipsa femeilor din muzica rock: "Chiar SUNTEM lăsate pe dinafară" Bryan AdamsCel mai mare concert de la debutul pandemiei în Germania are loc în septembrie Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO

Cu trompele-n cafea discutând bizarerii cu Ștefan Matei (Les Elephants Bizarres) - VIDEO INTERVIU

Ștefan Matei, solistul de la Les Elephants Bizarres și-a băut cafeaua de dimineața în redacția InfoMusic și ne-a vorbit despre noul single, Nu mă opri, viitorul album și vise.
Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Ștefan Matei, solistul de la Les Elephants Bizarres și-a băut cafeaua de dimineață în redacția InfoMusic, oferindu-ne un video interviu pe care îl puteți vedea mai jos. Trupa are o vară plină de concerte, printre care se numără și participarea la RadioMusicTV pe 8 iunie la Arenele Romane. Elefanții bizari sunt încântați de acest eveniment întrucât reunește trupe tinere, descoperind publicului starea muzicii actuale.

Cum au pornit elefanții?

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de InfoMusic.ro

Stefan Matei, solistul Les Elephants Bizarres

Les Elephants Bizarres este o trupă tânără, plină de viață alcătuită din 5 prieteni care iubesc muzica. Inițial grupul trebuia să se numească Les Femmes Bizarres dar logo-ul realizat de basistul trupei ce reprezenta un elefant pătrat și apropierea fonetică dintre femmes și elephants au dus la Les Elephants Bizarres.

”Nu ne-am gândit neapărat la un impact sau la ceea ce a ajuns să fie acum, dar ne-a plăcut foarte mult.”

Elementul bizar sau bizareria, cum spune Ștefan Matei este dat de faptul că membrii formației sunt foarte diferiți, ascultă genuri muzicale diferite dar împreună se completează și produc ceva inedit.

Clipul "Nu mă opri" a fost filmat la mare de 1 mai

Noul single, Nu Mă Opri este prima piesă în limba română înregistrată de trupă. Chiar dacă nu au fost foarte încrezători la început, elefanții bizari sunt foarte fericiți de rezultat.

”S-au făcut presiuni asupra noastră să cântăm în română. Și producătorul ne-a zis că este o chestie vitală să cânți în limba țării tale. Suntem foarte mândri de piesă. Nu credeam că o să ne iasă. Eu cel puțin nu cântasem în română prea des până acum. A ieșit foarte bine, ne-a surprins și pe noi.”

Ștefan și-a urmărit visul de a avea o trupă

Nu Mă Opri vorbește despre visare, iar vocalul de la Les Elephants Bizarres ne-a dezvăluit de ce crede în vise.

”Cred în vise, iar noul single m-a inspirat foarte mult pe mine pentru că la un moment dat, când eram mai mic visam să am o trupă. Când au apărut CD-urile îmi scriam muzica pe ele, așa se obișnuia pe atunci. Mi-am cumpărat un CD negru care era special și l-am pus deoparte, nu l-am scris. Am zis că o să scriu pe el primul album și așa s-a întâmplat. În momentul în care l-am băgat în CD-writer și l-am scris, am zis: Da, cred în vise.”

Single-ul va avea în curând și un videoclip care a fost filmat la mare de 1 mai. Melodia poate ascultată aici.

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de InfoMusic.ro

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) în vizită la InfoMusic.ro

Noul album Les Elephants Bizarres va fi lansat în toamnă

Trupa lucrează în prezent la un nou disc care va apărea în această toamnă. Dacă sound-ul elefanților era la început predominant indie rock, odată cu al 2-lea material acesta se îndreptă spre pop-rock, zonă în care elefanții se regăsesc.

”Noul album va fi lansat în toamnă. Este programat de la începutul anului, de când am intrat în studio. Aproape am terminat de tras, mai avem foarte puțin. Lucrăm și la copertă, la tot produsul. Soundul s-a schimbat foarte mult și are 2 piese în limba română: single-ul Nu Mă Opri și Zoologic, piesă pe care fanii noștri au ascultat-o în concerte.”

În afară de concerte, înregistrări și alte apariții, Les Elephants Bizarres a contribuit cu piesa Wish (You Were Here) la coloana sonoră a primului film interactiv românesc, Kiddo. Pelicula, regizată de Millo Simulov, este prezentată oficial la TIFF 2012, în iunie, iar avampremiera are loc pe 31 mai la Cinema Studio. Cum a ajuns grupul să colaboreze cu regizorul Simulovaflați în video interviu.

 

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Les Elephants Bizarres
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE