Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cu trompele-n cafea discutând bizarerii cu Ștefan Matei (Les Elephants Bizarres) - VIDEO INTERVIU

Ștefan Matei, solistul de la Les Elephants Bizarres și-a băut cafeaua de dimineața în redacția InfoMusic și ne-a vorbit despre noul single, Nu mă opri, viitorul album și vise.

Publicat

pe

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)
Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)
Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Ștefan Matei, solistul de la Les Elephants Bizarres și-a băut cafeaua de dimineață în redacția InfoMusic, oferindu-ne un video interviu pe care îl puteți vedea mai jos. Trupa are o vară plină de concerte, printre care se numără și participarea la RadioMusicTV pe 8 iunie la Arenele Romane. Elefanții bizari sunt încântați de acest eveniment întrucât reunește trupe tinere, descoperind publicului starea muzicii actuale.

Cum au pornit elefanții?

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de InfoMusic.ro

Stefan Matei, solistul Les Elephants Bizarres

Les Elephants Bizarres este o trupă tânără, plină de viață alcătuită din 5 prieteni care iubesc muzica. Inițial grupul trebuia să se numească Les Femmes Bizarres dar logo-ul realizat de basistul trupei ce reprezenta un elefant pătrat și apropierea fonetică dintre femmes și elephants au dus la Les Elephants Bizarres.

”Nu ne-am gândit neapărat la un impact sau la ceea ce a ajuns să fie acum, dar ne-a plăcut foarte mult.”

Elementul bizar sau bizareria, cum spune Ștefan Matei este dat de faptul că membrii formației sunt foarte diferiți, ascultă genuri muzicale diferite dar împreună se completează și produc ceva inedit.

Clipul "Nu mă opri" a fost filmat la mare de 1 mai

Noul single, Nu Mă Opri este prima piesă în limba română înregistrată de trupă. Chiar dacă nu au fost foarte încrezători la început, elefanții bizari sunt foarte fericiți de rezultat.

”S-au făcut presiuni asupra noastră să cântăm în română. Și producătorul ne-a zis că este o chestie vitală să cânți în limba țării tale. Suntem foarte mândri de piesă. Nu credeam că o să ne iasă. Eu cel puțin nu cântasem în română prea des până acum. A ieșit foarte bine, ne-a surprins și pe noi.”

Ștefan și-a urmărit visul de a avea o trupă

Nu Mă Opri vorbește despre visare, iar vocalul de la Les Elephants Bizarres ne-a dezvăluit de ce crede în vise.

”Cred în vise, iar noul single m-a inspirat foarte mult pe mine pentru că la un moment dat, când eram mai mic visam să am o trupă. Când au apărut CD-urile îmi scriam muzica pe ele, așa se obișnuia pe atunci. Mi-am cumpărat un CD negru care era special și l-am pus deoparte, nu l-am scris. Am zis că o să scriu pe el primul album și așa s-a întâmplat. În momentul în care l-am băgat în CD-writer și l-am scris, am zis: Da, cred în vise.”

Single-ul va avea în curând și un videoclip care a fost filmat la mare de 1 mai. Melodia poate ascultată aici.

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) intervievat de InfoMusic.ro

Stefan Matei (Les Elephants Bizarres) în vizită la InfoMusic.ro

Noul album Les Elephants Bizarres va fi lansat în toamnă

Trupa lucrează în prezent la un nou disc care va apărea în această toamnă. Dacă sound-ul elefanților era la început predominant indie rock, odată cu al 2-lea material acesta se îndreptă spre pop-rock, zonă în care elefanții se regăsesc.

”Noul album va fi lansat în toamnă. Este programat de la începutul anului, de când am intrat în studio. Aproape am terminat de tras, mai avem foarte puțin. Lucrăm și la copertă, la tot produsul. Soundul s-a schimbat foarte mult și are 2 piese în limba română: single-ul Nu Mă Opri și Zoologic, piesă pe care fanii noștri au ascultat-o în concerte.”

În afară de concerte, înregistrări și alte apariții, Les Elephants Bizarres a contribuit cu piesa Wish (You Were Here) la coloana sonoră a primului film interactiv românesc, Kiddo. Pelicula, regizată de Millo Simulov, este prezentată oficial la TIFF 2012, în iunie, iar avampremiera are loc pe 31 mai la Cinema Studio. Cum a ajuns grupul să colaboreze cu regizorul Simulovaflați în video interviu.

 

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Radio Music TV la Arenele Romane
Concerte vineri, 8 iunie 2012

Radio Music Tv

Loc
Arenele Romane
PUBLICITATE
3 comentarii

Trending