Urmărește-ne în Social Media

pop

Laura Bretan despre participarea la Eurovision: "Aș vrea ca România să fie mândră de mine"

Laura Bretan își dorește să aducă trofeul Eurovision acasă, în România. Înaintea semifinalei Selecției Naționale, tânăra artistă a venit în redacția InfoMusic pentru a ne povesti despre show-ul pe care l-a pregătit.

Publicat

pe

Cu doar câteva zile înainte de cea de-a doua semifinală Eurovision, Laura Bretan ne-a mărturisit că are "un pic" de emoții, dar că e pregătită să dea tot ce are mai bun pentru a face un spectacol reușit. Ea va interpreta în semifinala de la Arad piesa "Dear Father", compusă de Mihai Alexandru, o melodie care a primit aprecieri din partea fanilor artistei.

Prima semifinală, desfășurată pe 27 ianuarie la Iași, s-a concluzionat cu 6 piese finaliste. Laura a urmărit cu interes emisiunea și ne-a mărturisit că i-au plăcut toți concurenții.

"A fost foarte frumos. M-am bucurat foarte mult pentru cei care au ajuns în finală. Să fiu sinceră, toți au fost foarte tari și mă bucur pentru fiecare."

Am fost curioși să aflăm dacă ar fi interesată de o colaborare cu vreun concurent anume, însă Laura s-a arătat interesată să lucreze cu oricare dintre cei calificați la Eurovision.

"Eu aș vrea cu toți. Fiecare are stilul lui și ar fi foarte interesant să putem lucra împreună, să facem ceva nou."

Pe 13 februarie, Laura va concerta alături de câștigători ai Selecției Naționale din anii trecuți, precum Luminița Anghel, Nicola, Paula Seling & Ovi, Sanda Ladoși, Bodo, Dan Helciug și corul de copii Meloritm. Tânăra artistă este încântată să facă parte din acest proiect, inițiat de Paul Nancă, managerul Fundației Culturale Phoenix.

"Mă bucur foarte mult că am onoarea aceasta", ne-a spus Laura.

"Promit că o să dau tot ce-i mai bun și vreau să aducem Eurovisionul acasă. Ăsta-i visul meu."

Piesa cu care Laura s-a înscris la Eurovision a fost primită cu entuziasm de către fanii artistei, acest feedback pozitiv ambiționând-o să muncească și mai mult.

"Mă bucur foarte mult că le-a plăcut piesa. Chiar promit că o să dau tot ce-i mai bun și vreau să aducem Eurovisionul acasă. Ăsta-i visul meu."

Cum va fi show-ul pentru Eurovision

Laura se află în febra pregătirilor pentru show-ul de pe 10 februarie, dată la care va avea loc cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale. Artista se consultă la repetiții cu mama sa, ce a însoțit-o la acest interviu, dar și cu Paul Nancă și Mihai Alexandru, compozitorul piesei "Dear Father".

În live-ul din semifinală, Laura se va axa pe vocea ei și pe căldura interpretării sale. Nu este exclus, însă, ca show-ul să includă și alte elemente artistice.

Ce ar însemna pentru Laura Bretan câștigarea trofeului Eurovision

Laura a urmărit și alte ediții Eurovision și a fost cucerită de melodii precum "Beautiful Mess", a lui  Kristian Kostov, "Only Teardrops", a lui Emmelie de Forest, și nu în ultimul rând "Euphoria", hitul lui Loreen.

"Astea au fost niște momente foarte frumoase și sper să am și eu șansa să am un moment așa de frumos și spectaculos", ne-a mărturisit Laura.

Pentru ea, ar fi un vis împlinit câștigarea trofeului Eurovision.

"Îmi doresc foarte mult să aduc Eurovisionul la București. Și aș vrea ca România să fie mândră de mine."

Ce urmează după Eurovision

Pentru perioada următoare, Laura pregătește un turneu, o colaborare interesantă cu Toto Cutugno, dar și un album. Artista este nerăbdătoare să viziteze cât mai multe țări și să cunoască și alte culturi.

"Aș vrea să călătoresc foarte mult, să văd lumea, să încerc mâncare nouă, să văd alte culturi și să învăț mai multe despre lumea noastră frumoasă."

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Laura Bretan primește Discul de Aur pentru vânzările albumului "World I See"

Laura Bretan își adaugă o nouă performanță în palmares. Media Pro Music și Universal Music România îi acordă Discul de Aur pentru vânzările albumului "World I See". Artista va primi distincția în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Brașov.

Publicat

pe

Laura Bretan și prietenii la Sala Palatului pe 5 decembrie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Pe 21 august, Laura Bretan va primi Discul de Aur în cadrul unui eveniment exclusivist, la care va participa și producătorul albumului "World I See", pianistul și compozitorul israelian Giora Linenberg, cunoscut pentru colaborarea sa cu Lara Fabian. Evenimentul se va desfășura la sala Cinema One din Mall Coresi, Brașov, tânăra artistă româno-americană urmând să susțină un recital inedit.

După concert și decernarea premiului, Laura se va retrage în sala ULTRA VIP, unde va participa la un meet & greet cu cei mai dedicați fani, cu care va sta de vorbă, va face fotografii și va le acorda autografe personalizate pe coperta discului de vinil recent lansat.

Bilete la recitalul Laurei Bretan de pe 21 august

  • Biletele se găsesc pe site-ul sau aplicația Cinema One și la casele de bilete ale Cinema One din Brașov. Fiecare spectator va primi la prezentarea biletului un CD, un tricou sau un notes cu imaginea artistei, la alegere.

Laura Bretan este o soprană de renume internațional, finalistă a emisiunii concurs "America's Got Talent" în 2016 și câștigătoarea "Românii au Talent", în același an. De la arii de operă cunoscute la balade clasice, interpretările Laurei captivează publicul, impresionând prin emoția transmisă.

De-a lungul timpului, Laura a colaborat live cu artişti precum David Foster, Il Volo, Ethan Bortnick, Matteo Bocelli, Victor Micaleff, Trisha Yearwood, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri și Michael Bolton. Laura este implicată şi în foarte multe acţiuni sociale, având la activ o bogată activitate de binefacere şi filantropie (Gala "Gateway" for Cancer Research, gala "The Happy Hearts Foundation", gala "The Parachute" din Toronto, Canada, evenimentul The Shrine Hospital, organizat de Arts4kids, gala aniversară "Project Harmony" la Opera Omaha etc.)

Laura Bretan va cânta în duet cu Jose Carreras 

Pe 6 septembrie, Laura va fi special guest în concertul tenorului Jose Carreras de la Oradea. Contribuția ei la eveniment va fi una esențială, incluzând minim trei piese în duet cu marele artist spaniol și mai multe solo. Acompaniază Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea, dirijată de David Gimenez.

Citește în continuare

Trending