Urmărește-ne în Social Media

pop

Laura Bretan despre participarea la Eurovision: "Aș vrea ca România să fie mândră de mine"

Laura Bretan își dorește să aducă trofeul Eurovision acasă, în România. Înaintea semifinalei Selecției Naționale, tânăra artistă a venit în redacția InfoMusic pentru a ne povesti despre show-ul pe care l-a pregătit.

Publicat

pe

Cu doar câteva zile înainte de cea de-a doua semifinală Eurovision, Laura Bretan ne-a mărturisit că are "un pic" de emoții, dar că e pregătită să dea tot ce are mai bun pentru a face un spectacol reușit. Ea va interpreta în semifinala de la Arad piesa "Dear Father", compusă de Mihai Alexandru, o melodie care a primit aprecieri din partea fanilor artistei.

Prima semifinală, desfășurată pe 27 ianuarie la Iași, s-a concluzionat cu 6 piese finaliste. Laura a urmărit cu interes emisiunea și ne-a mărturisit că i-au plăcut toți concurenții.

"A fost foarte frumos. M-am bucurat foarte mult pentru cei care au ajuns în finală. Să fiu sinceră, toți au fost foarte tari și mă bucur pentru fiecare."

Am fost curioși să aflăm dacă ar fi interesată de o colaborare cu vreun concurent anume, însă Laura s-a arătat interesată să lucreze cu oricare dintre cei calificați la Eurovision.

"Eu aș vrea cu toți. Fiecare are stilul lui și ar fi foarte interesant să putem lucra împreună, să facem ceva nou."

Pe 13 februarie, Laura va concerta alături de câștigători ai Selecției Naționale din anii trecuți, precum Luminița Anghel, Nicola, Paula Seling & Ovi, Sanda Ladoși, Bodo, Dan Helciug și corul de copii Meloritm. Tânăra artistă este încântată să facă parte din acest proiect, inițiat de Paul Nancă, managerul Fundației Culturale Phoenix.

"Mă bucur foarte mult că am onoarea aceasta", ne-a spus Laura.

"Promit că o să dau tot ce-i mai bun și vreau să aducem Eurovisionul acasă. Ăsta-i visul meu."

Piesa cu care Laura s-a înscris la Eurovision a fost primită cu entuziasm de către fanii artistei, acest feedback pozitiv ambiționând-o să muncească și mai mult.

"Mă bucur foarte mult că le-a plăcut piesa. Chiar promit că o să dau tot ce-i mai bun și vreau să aducem Eurovisionul acasă. Ăsta-i visul meu."

Cum va fi show-ul pentru Eurovision

Laura se află în febra pregătirilor pentru show-ul de pe 10 februarie, dată la care va avea loc cea de-a doua semifinală a Selecției Naționale. Artista se consultă la repetiții cu mama sa, ce a însoțit-o la acest interviu, dar și cu Paul Nancă și Mihai Alexandru, compozitorul piesei "Dear Father".

În live-ul din semifinală, Laura se va axa pe vocea ei și pe căldura interpretării sale. Nu este exclus, însă, ca show-ul să includă și alte elemente artistice.

Ce ar însemna pentru Laura Bretan câștigarea trofeului Eurovision

Laura a urmărit și alte ediții Eurovision și a fost cucerită de melodii precum "Beautiful Mess", a lui  Kristian Kostov, "Only Teardrops", a lui Emmelie de Forest, și nu în ultimul rând "Euphoria", hitul lui Loreen.

"Astea au fost niște momente foarte frumoase și sper să am și eu șansa să am un moment așa de frumos și spectaculos", ne-a mărturisit Laura.

Pentru ea, ar fi un vis împlinit câștigarea trofeului Eurovision.

"Îmi doresc foarte mult să aduc Eurovisionul la București. Și aș vrea ca România să fie mândră de mine."

Ce urmează după Eurovision

Pentru perioada următoare, Laura pregătește un turneu, o colaborare interesantă cu Toto Cutugno, dar și un album. Artista este nerăbdătoare să viziteze cât mai multe țări și să cunoască și alte culturi.

"Aș vrea să călătoresc foarte mult, să văd lumea, să încerc mâncare nouă, să văd alte culturi și să învăț mai multe despre lumea noastră frumoasă."

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Albumul "World I See" al Laurei Bretan a primit Discul de Aur înainte de lansare

Laura Bretan a lansat pe 5 martie primul material discografic din carieră, "World I See". Albumul a înregistrat un număr record de precomenzi înainte de apariția pe piață, primind astfel Discul de Aur.

Publicat

pe

Laura Bretan și prietenii la Sala Palatului pe 5 decembrie 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Într-o perioadă în care artiști consacrați renunță să mai lanseze albume în format fizic (CD sau vinil), Laura Bretan, aflată la primul ei album ca artist profesionist, a înregistrat o performanță impresionantă: primul tiraj de CD-uri s-a epuizat înainte de a apărea în magazine, fiind vândut în intregime pe baza precomenzilor primite pe site-ul artistei.

Această reușită îi aduce Laurei Bretan Discul de Aur pentru vânzările albumului "World I See", prima distincție de acest gen din cariera artistei.

Laura Bretan: "Toate melodiile de pe album conțin câte o bucățică din inima mea și sunt extrem de fericită că pot împărtăși asta cu toată lumea"

Albumul "World I See", lansat astăzi, 5 martie, include nouă piese care au impus-o în circuitul public pe Laura Bretan în calitate de cântăreață pop / cross-over, dintre care două colaborări internaționale, cu canadienii The Tenors, pentru single-ul "Believe", și cu italianul Alberto Urso, pentru piesa "Miracoli".

Astfel de colaborări, producția internațională, dar, mai ales, calitățile excepționale ale Laurei au determinat succesul absolut neobișnuit al albumului, pentru care continuă să se primeasca zilnic zeci de comenzi, în primul rând din Statele Unite, apoi din multe țări europene, dar și din teritorii precum Argentina, Brazilia, Japonia, Maroc, Australia sau Filipine.

"Mă simt norocoasă și sunt foarte fericită pentru că am avut ocazia să lucrez cu oameni din toate colțurile lumii pentru acest album.

Totodată, mă simt binecuvântată că am avut oportunitatea de a colabora cu oameni atât de talentați si creativi. Și, datorită acestor persoane, albumul este atât de special. Toate melodiile de pe album conțin câte o bucățică din inima mea și sunt extrem de fericită că pot împărtăși asta cu toată lumea. Chiar dacă în aceste momente suntem departe unii de ceilalți, cel puțin fizic, muzica are puterea de a ne aduce împreuna. Vă iubesc!", declară Laura Bretan.

Cea mai recentă piesă extrasă de pe disc este melodia titulară, "World I See". Single-ul a fost lansat împreună cu un video cu versuri, pe care îl puteți urmări mai jos.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending