Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

La repetiții cu Kempes și Rezident EX - VIDEO INTERVIU

După încheierea repetițiilor, InfoMusic a stat de vorbă cu Kempes și Rezident EX despre România, muzică, planuri de viitor și experiența revenirii pe scenă. Toate într-un video interviu pe care îl puteți urmări pe site.

Publicat

pe

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky
Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky

În timp ce coboram treptele în True Club, muzica prindea volum, iar vocea neschimbată a lui Ovidiu Kempes cutremura podeaua. Pe mica scenă din interior repetau niște muzicieni cu experiență, dar care transmiteau același entuziasm pe care îl au tinerii ce se pregătesc pentru primele concerte. Printre melodiile repetate s-a numărat și Camera viselor, pe care fanii o vor putea asculta în concertul de la Arenele Romane, de pe 21 septembrie.

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky și Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Întotdeauna este un privilegiu să asiști la repetițiile artiștilor. Atunci când îi vezi în mediul natural, unde se simt cel mai confortabil, ai trăirea unei scufundări la mare adâncime. După repetiții InfoMusic a stat de vorbă cu Rezident EX despre România, planuri și experiența revenirii pe scenă. Un prim fragment din video interviul înregistrat cu 3 zile înaintea primului concert Rezident EX din capitală poate fi urmărit în contiuare.

Pentru a avea o imagine cât mai de ansamblu despre noua poveste ”Kempes și Rezident EX” am vrut să știm cum 6 oameni din părți diferite ale lumii s-au adunat, tocmai în România, pentru face muzică. Se pare că lucrurile au fost mai simple decât ne-am imaginat, iar în esență, destinul a fost cel care i-a adus împreună. Nu a fost nimic ”premeditat”, pasiunea pentru muzică a vorbit.

„Chiar înainte să ne întâlnim cu Kempes, eu cu Tavi am avut un proiect în cap - să refacem piesele lui vechi. Destinul a fost să ne întâlnim cu soția lui într-o zi, într-un club din Arad și așa a început toată povestea” - Adrian Popescu (chitară)

„Exact așa s-a întâmplat. După care ne-am uitat în jur să vedem care sunt potențialii ”criminali” care ar face o astfel de chestie împreună cu noi. Le-am luat dosarele și i-am ales pe cei mai buni” - Tavi Iepan (chitară)

Christian Podratzky: Suntem români și aici ne simțim cel mai bine

Dar de ce niște artiști care de peste 20 de ani nu mai trăiesc în România, au ales să se întoarcă pe scena rock din țara natală și nu și-au făcut debutul în străinătate? Simplu, pentru că sufletul nu le-a dat pace.

„Tocmai asta mie mi se pare cea mai ciudată chestie. De aceea și vorbeam de un destin. Fiecare stă în altă țară, în afară de Florin care trăiește în Timișoara. Nu prea am cuvinte, decât că așa a fost să fie. Sufletul rămâne acasă chiar dacă fizic stăm în alte țări ” - Adrian Popescu

„Suntem români toți. De aceea cântăm aici, pentru că suntem români toți și ne simțim grozav de bine întâi aici, pe urmă altundeva. Chiar dacă suntem altundeva, de fapt suntem români și aici ne simțim cel mai bine. Aici ne simțim și pe scenă cel mai bine.” - Christian Podratzky (bas)

Ovidiu Kempes: Menirea mea este să cânt

Pentru Ovidiu Kempes situația este și mai specială, întrucât acesta revine la microfon, după o perioadă de mai bine de 6 ani în care nu a mai avut contact cu muzica, iar cu România foarte puțin.

„Înainte de a pleca eram foarte decepționat, nu aveam putere să o iau de la început fiindcă oricum ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. M-am gândit că singura soluție pentru mine era să plec din țară. Și atunci mi-a trebuit timp până să mă hotărăsc să plec cu totul. Am plecat, iar câteva luni nu am vrut să aud de muzică, de nici un fel de muzică. Apoi am vrut să văd ce se întâmplă în Australia cu muzica, cu rock-ul în special și (glumind) „cangurii nu prea le au cu rock-ul”. Pe măsură ce trecea timpul mi-am dat seama că menirea mea este să cânt și să fiu pe scenă” – Ovidiu Kempes (voce)

Autograf Rezident EX - Tavi Iepan, Christian Podratzky

Autograf Rezident EX - Tavi Iepan, Christian Podratzky

Rezident EX a susținut deja câteva concerte în țară, inclusiv la Folk You, iar vineri, 21 septembrie, trupa va cânta la Arenele Romane din București. Florin Cvasa, bateristul grupului și o prezență ce te binedispune cu umorul său, ne-a povestit despre reacțiile publicului la spectacole.

„Publicul a fost foarte plăcut, foarte cald din prima. Ne-au acceptat de la primele minute. Hai să recunoaștem, prima oară pe Kempes și pe la minutul 36 au ajuns să strige și Rezident. Binenînțeles că pe mine m-au strigat (a spus zâmbind). Nu putem să avem decât cuvinte de laudă despre publicul din România, în special despre acel public care a venit deja să ne vadă, care a avut contact cu noi” - Florin Cvasa (tobe)

Noul album trebuie să fie gata până la sfârșitul lui 2012

Tavi Iepan și Adi Popescu - instantaneu din timpul repetitiilor

Tavi Iepan și Adi Popescu - instantaneu din timpul repetitiilor

Grupul are în lucru deja 2 albume, unul cu reinterpretarea pieselor Cargo, compuse de Tavi Iepan și unul alcătuit din compoziții noi la care se lucrează în prezent. Având în vedere că fiecare locuiește în părți diferite ale lumii, sesiunile de înregistrări au avut loc în studiouri din Franța, Germania și Timișoara, Rezident EX realizând un adevărat material intercontinental.

„Anul trecut am înregistat vociile lui Kempes, pe Florin l-am tras în Timișoara, cu Cristi și cu Tavi am mai tras la mine în Paris și cu Matthias la Hamburg. Putem să spunem că este un proiect internațional - Kempes: Mondial – chiar intercontinental – Florin: Planetar chiar! – În momentul de față eu lucrez la mixaj fiind și producător și toți colegii mei speră ca albumul să fie gata până la sfârșitul anului. Deci o să am mult de muncă” - Adrian Popescu

România prin ochii lui Kempes și Rezindent EX

„Pai eu sunt de 20 de ani plecat afară, dar vin în fiecare an de 3-4 ori deci nu-i un șoc. Am fost întotdeauna la munte, la mare, concedii. Mie îmi place aici, îmi place mai mult ca oriunde, d-aia vin.” - Christian Podratzky

Adi Popescu în pauză la repetiții cu Rezident EX

Adi Popescu în pauză la repetiții cu Rezident EX

„Eu sunt în aceeași situație. Am plecat de 22 de ani și vin cel puțin o dată pe an în țară. Oricum suntem legați, oricum venim și știm să mai vorbește românește” – Adrian Popescu

„În ceea ce privește scena rock, diferența față de vremea lui Ceaușescu este că la concerte primesc bere, apă, instrumentele sunt puțin mai bune... Mai  în glumă, mai în serios, eu văd o diferență foarte mare. Sunt trupe foarte multe care apar. Este bine că apare acea concurență și să sperăm că de acum încolo tot mai multe trupe de rock să apară, să fie de calitate.” -  Florin Cvasa

„Desigur toată lumea îmi pune această întrebare, dar eu mă aflu în România doar pentru a doua oară. Nu am nici o idee cum a fost înainte aici. Pentru mine România este o altă țară. Totul este în regulă” – Matthias Lange (chitară)

„Lucrurile se mișcă, sper să se miște spre bine. Mai sunt niște oameni care sunt răspunzători pentru țara asta, oameni care sunt aleși ca să facă ce trebuie făcut ca oamenii de aici să o ducă bine. Sper să ajungă la un consens, să pună toți umărul și să ne ocupăm de ce trebuie făcut pentru oamenii de aici. Asta mi se pare o chestie importantă. În rest, țara asta a fost tot timpul frumoasă.” – Tavi Iepan

„S-a schimbat într-adevăr, dar s-au schimbat multe în bine și multe în rău fiindcă asta este viața, nu-i doar albă, este și albă și neagră și mai ales gri. Vis a-vis de vorba „Doamnei” (referire la Florin Cvasa) că sunt multe trupe, eu consider că nu sunt. Sunt prea puține și nu sunt mediatizate așa cum ar trebui să fie. Cred că asta este cea mai mare problemă care s-a întâmplat în șase ani cât nu am fost în țară. S-a schimbat în rău vis a-vis de muzica rock. În general, pentru generațiile tinere sper ca rock-ul să meargă înainte, în sus, unde ar trebui să ajungă, ca oriunde în lume, de fapt.” – Ovidiu Kempes

Ovidiu Kempes, între România și Australia

Odată cu revenirea pe scenă, viața lui Kempes se schimbă, iar dacă momentan lucrurile sunt incerte, artistul va trebui să ia destul de curând o serie de decizii și să înceapă o nouă etapă din viața sa.

 „În capul meu este o nebuloasă totală. Probabil până la anul, când vom veni să lansăm albumul și să facem turneu, probabil că în acel moment voi hotărî exact unde trebuie să ajung. Nu sunt născut în Australia. Mentalitatea acolo este alta, viața lor este alta. Este o mare diferență având în vedere că sunt născut aici, am trăit aici și am crescut aici. Cred că la anul mă voi hotărî exact unde mă voi așeza.” – Ovidiu Kempes

Autograf Kempes - Rezident EX

Autograf Kempes - Rezident EX

Vom reveni pe InfoMusic cu partea a doua a interviului nostru cu Rezident EX. Discuția a continuat mai în detaliu cu Tavi Iepan și Matthias Lange despre albumele înregistrate, distribuția acestora și un turneu posibil în 2013.

PUBLICITATE
Un comentariu

Lifestyle

A murit Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo. Muzicianul a avut COVID-19

Adi Bărar, chitaristul și fondatorul formației Cargo, a murit la vârsta de 61 de ani. Muzicianul fusese diagnosticat cu COVID-19, fiind internat în spital în luna februarie.

Publicat

pe

Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Adi Bărar s-a stins din viață astăzi, 8 martie, formația împărtășind trista veste printr-un mesaj publicat pe Facebook.

"Așa intens cum a trăit toată viața pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, așa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar!", apare în mesajul trupei Cargo.

Deși cauza morții nu este specificată, este cunoscut faptul că pe 25 februarie muzicianul fusese internat în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, fiind infectat cu Sars-CoV-2. Adi Bărar suferea și de alte afecțiuni.

Mesajul formației Cargo

Starea de sănătate a muzicianului a fost fragilă încă de la momentul internării în spital, colegii din Cargo mărturisindu-și public îngrijorarea.

"Azi, ziua de joi (25 februarie) îl găsește pe Adi Bărar la spital! Suntem îngrijorați pentru situația în care se află! Starea lui de sănătate este mai fragilă decât ne-am fi putut închipui, obișnuiți fiind cu un Adi cu o constituție fizică puternică. Toate gândurile noastre sunt acum alături de el, dorindu-ne totodată ca trecerea prin aceste momente să fie făcută cu respect și decență din partea tuturor. Mulțumim! Vă vom ține la curent!", scria Cargo pe Facebook în urmă cu două săptămâni.

Adi Bărar a fost chitarist și membru fondator al trupei Cargo, formație ce a revoluționat rock-ul românesc încă de la primul album - "Povestiri din gară". Înființată la Timișoara în 1985, trupa a cunoscut succesul cu albumul din 1995, "Destin", iar aprecierea publicului larg în 1998, de Sânziene, când a lansat "Ziua Vrăjitoarelor". La începuturile anilor 2000 a apărut "Bagă-ți mințile în cap", iar în 2007 trupa a lansat un album "Best Of", intitulat "XXII", ce conține 22 dintre piesele trupei.

Formația Cargo a fost distinsă cu numeroase premii, diplome și titluri oferite de diferite municipalități din țară, fiind decorată de către Instituția Prezidențială cu Ordinul Cultural în Grad de Cavaler.

Poze cu Adi Bărar, chitaristul și fondatorul trupei Cargo (18 martie 2016, Arenele Romane)

  • Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016

  • Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016

  • Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016

  • Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016

  • Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016

  • Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016

  • Concert Cargo la Arenele Romane pe 18 martie 2016

Vezi galeria integrală de la concert

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending