Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

La repetiții cu Kempes și Rezident EX - VIDEO INTERVIU

După încheierea repetițiilor, InfoMusic a stat de vorbă cu Kempes și Rezident EX despre România, muzică, planuri de viitor și experiența revenirii pe scenă. Toate într-un video interviu pe care îl puteți urmări pe site.

Publicat

pe

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky
Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky

În timp ce coboram treptele în True Club, muzica prindea volum, iar vocea neschimbată a lui Ovidiu Kempes cutremura podeaua. Pe mica scenă din interior repetau niște muzicieni cu experiență, dar care transmiteau același entuziasm pe care îl au tinerii ce se pregătesc pentru primele concerte. Printre melodiile repetate s-a numărat și Camera viselor, pe care fanii o vor putea asculta în concertul de la Arenele Romane, de pe 21 septembrie.

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky și Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Întotdeauna este un privilegiu să asiști la repetițiile artiștilor. Atunci când îi vezi în mediul natural, unde se simt cel mai confortabil, ai trăirea unei scufundări la mare adâncime. După repetiții InfoMusic a stat de vorbă cu Rezident EX despre România, planuri și experiența revenirii pe scenă. Un prim fragment din video interviul înregistrat cu 3 zile înaintea primului concert Rezident EX din capitală poate fi urmărit în contiuare.

Pentru a avea o imagine cât mai de ansamblu despre noua poveste ”Kempes și Rezident EX” am vrut să știm cum 6 oameni din părți diferite ale lumii s-au adunat, tocmai în România, pentru face muzică. Se pare că lucrurile au fost mai simple decât ne-am imaginat, iar în esență, destinul a fost cel care i-a adus împreună. Nu a fost nimic ”premeditat”, pasiunea pentru muzică a vorbit.

„Chiar înainte să ne întâlnim cu Kempes, eu cu Tavi am avut un proiect în cap - să refacem piesele lui vechi. Destinul a fost să ne întâlnim cu soția lui într-o zi, într-un club din Arad și așa a început toată povestea” - Adrian Popescu (chitară)

„Exact așa s-a întâmplat. După care ne-am uitat în jur să vedem care sunt potențialii ”criminali” care ar face o astfel de chestie împreună cu noi. Le-am luat dosarele și i-am ales pe cei mai buni” - Tavi Iepan (chitară)

Christian Podratzky: Suntem români și aici ne simțim cel mai bine

Dar de ce niște artiști care de peste 20 de ani nu mai trăiesc în România, au ales să se întoarcă pe scena rock din țara natală și nu și-au făcut debutul în străinătate? Simplu, pentru că sufletul nu le-a dat pace.

„Tocmai asta mie mi se pare cea mai ciudată chestie. De aceea și vorbeam de un destin. Fiecare stă în altă țară, în afară de Florin care trăiește în Timișoara. Nu prea am cuvinte, decât că așa a fost să fie. Sufletul rămâne acasă chiar dacă fizic stăm în alte țări ” - Adrian Popescu

„Suntem români toți. De aceea cântăm aici, pentru că suntem români toți și ne simțim grozav de bine întâi aici, pe urmă altundeva. Chiar dacă suntem altundeva, de fapt suntem români și aici ne simțim cel mai bine. Aici ne simțim și pe scenă cel mai bine.” - Christian Podratzky (bas)

Ovidiu Kempes: Menirea mea este să cânt

Pentru Ovidiu Kempes situația este și mai specială, întrucât acesta revine la microfon, după o perioadă de mai bine de 6 ani în care nu a mai avut contact cu muzica, iar cu România foarte puțin.

„Înainte de a pleca eram foarte decepționat, nu aveam putere să o iau de la început fiindcă oricum ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. M-am gândit că singura soluție pentru mine era să plec din țară. Și atunci mi-a trebuit timp până să mă hotărăsc să plec cu totul. Am plecat, iar câteva luni nu am vrut să aud de muzică, de nici un fel de muzică. Apoi am vrut să văd ce se întâmplă în Australia cu muzica, cu rock-ul în special și (glumind) „cangurii nu prea le au cu rock-ul”. Pe măsură ce trecea timpul mi-am dat seama că menirea mea este să cânt și să fiu pe scenă” – Ovidiu Kempes (voce)

Autograf Rezident EX - Tavi Iepan, Christian Podratzky

Autograf Rezident EX - Tavi Iepan, Christian Podratzky

Rezident EX a susținut deja câteva concerte în țară, inclusiv la Folk You, iar vineri, 21 septembrie, trupa va cânta la Arenele Romane din București. Florin Cvasa, bateristul grupului și o prezență ce te binedispune cu umorul său, ne-a povestit despre reacțiile publicului la spectacole.

„Publicul a fost foarte plăcut, foarte cald din prima. Ne-au acceptat de la primele minute. Hai să recunoaștem, prima oară pe Kempes și pe la minutul 36 au ajuns să strige și Rezident. Binenînțeles că pe mine m-au strigat (a spus zâmbind). Nu putem să avem decât cuvinte de laudă despre publicul din România, în special despre acel public care a venit deja să ne vadă, care a avut contact cu noi” - Florin Cvasa (tobe)

Noul album trebuie să fie gata până la sfârșitul lui 2012

Tavi Iepan și Adi Popescu - instantaneu din timpul repetitiilor

Tavi Iepan și Adi Popescu - instantaneu din timpul repetitiilor

Grupul are în lucru deja 2 albume, unul cu reinterpretarea pieselor Cargo, compuse de Tavi Iepan și unul alcătuit din compoziții noi la care se lucrează în prezent. Având în vedere că fiecare locuiește în părți diferite ale lumii, sesiunile de înregistrări au avut loc în studiouri din Franța, Germania și Timișoara, Rezident EX realizând un adevărat material intercontinental.

„Anul trecut am înregistat vociile lui Kempes, pe Florin l-am tras în Timișoara, cu Cristi și cu Tavi am mai tras la mine în Paris și cu Matthias la Hamburg. Putem să spunem că este un proiect internațional - Kempes: Mondial – chiar intercontinental – Florin: Planetar chiar! – În momentul de față eu lucrez la mixaj fiind și producător și toți colegii mei speră ca albumul să fie gata până la sfârșitul anului. Deci o să am mult de muncă” - Adrian Popescu

România prin ochii lui Kempes și Rezindent EX

„Pai eu sunt de 20 de ani plecat afară, dar vin în fiecare an de 3-4 ori deci nu-i un șoc. Am fost întotdeauna la munte, la mare, concedii. Mie îmi place aici, îmi place mai mult ca oriunde, d-aia vin.” - Christian Podratzky

Adi Popescu în pauză la repetiții cu Rezident EX

Adi Popescu în pauză la repetiții cu Rezident EX

„Eu sunt în aceeași situație. Am plecat de 22 de ani și vin cel puțin o dată pe an în țară. Oricum suntem legați, oricum venim și știm să mai vorbește românește” – Adrian Popescu

„În ceea ce privește scena rock, diferența față de vremea lui Ceaușescu este că la concerte primesc bere, apă, instrumentele sunt puțin mai bune... Mai  în glumă, mai în serios, eu văd o diferență foarte mare. Sunt trupe foarte multe care apar. Este bine că apare acea concurență și să sperăm că de acum încolo tot mai multe trupe de rock să apară, să fie de calitate.” -  Florin Cvasa

„Desigur toată lumea îmi pune această întrebare, dar eu mă aflu în România doar pentru a doua oară. Nu am nici o idee cum a fost înainte aici. Pentru mine România este o altă țară. Totul este în regulă” – Matthias Lange (chitară)

„Lucrurile se mișcă, sper să se miște spre bine. Mai sunt niște oameni care sunt răspunzători pentru țara asta, oameni care sunt aleși ca să facă ce trebuie făcut ca oamenii de aici să o ducă bine. Sper să ajungă la un consens, să pună toți umărul și să ne ocupăm de ce trebuie făcut pentru oamenii de aici. Asta mi se pare o chestie importantă. În rest, țara asta a fost tot timpul frumoasă.” – Tavi Iepan

„S-a schimbat într-adevăr, dar s-au schimbat multe în bine și multe în rău fiindcă asta este viața, nu-i doar albă, este și albă și neagră și mai ales gri. Vis a-vis de vorba „Doamnei” (referire la Florin Cvasa) că sunt multe trupe, eu consider că nu sunt. Sunt prea puține și nu sunt mediatizate așa cum ar trebui să fie. Cred că asta este cea mai mare problemă care s-a întâmplat în șase ani cât nu am fost în țară. S-a schimbat în rău vis a-vis de muzica rock. În general, pentru generațiile tinere sper ca rock-ul să meargă înainte, în sus, unde ar trebui să ajungă, ca oriunde în lume, de fapt.” – Ovidiu Kempes

Ovidiu Kempes, între România și Australia

Odată cu revenirea pe scenă, viața lui Kempes se schimbă, iar dacă momentan lucrurile sunt incerte, artistul va trebui să ia destul de curând o serie de decizii și să înceapă o nouă etapă din viața sa.

 „În capul meu este o nebuloasă totală. Probabil până la anul, când vom veni să lansăm albumul și să facem turneu, probabil că în acel moment voi hotărî exact unde trebuie să ajung. Nu sunt născut în Australia. Mentalitatea acolo este alta, viața lor este alta. Este o mare diferență având în vedere că sunt născut aici, am trăit aici și am crescut aici. Cred că la anul mă voi hotărî exact unde mă voi așeza.” – Ovidiu Kempes

Autograf Kempes - Rezident EX

Autograf Kempes - Rezident EX

Vom reveni pe InfoMusic cu partea a doua a interviului nostru cu Rezident EX. Discuția a continuat mai în detaliu cu Tavi Iepan și Matthias Lange despre albumele înregistrate, distribuția acestora și un turneu posibil în 2013.

PUBLICITATE
Un comentariu

Albume noi

Cargo și White Walls au participat la proiectul "Musink for Humanity", o compilație înregistrată în scopuri caritabile

Asociațiile non-profit Ink for Humanity și Bikers for Humanity au lansat în această vară prima compilație muzicală 100% românească ce include piese compuse pentru promovarea culturii tatuajelor. Printre trupele și artiștii care s-au alăturat proiectului "Musink for Humanity" se numără Cargo, Altar și White Walls. Misiunea campaniei este să îndrume cât mai mulți iubitori de artă și muzică rock în direcția de a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.

Publicat

pe

Compilație muzicală pentru programe sociale
Compilație muzicală pentru programe sociale │ FOTO: PR

Povestea frumoasă cu motocicliști, cu creatori de tatuaje și artiști, oameni minunați ce au o inimă uriașă, continuă cu noi fapte bune. Muzica și arta tatuajului fac bine, mai ales împreună. Pasiunea pentru tatuaje și muzică a dat naștere acestui proiect umanitar, care aduce împreună unele dintre cele mai importante trupe din România cu câte-un nou single în care cântă despre tatuaje.

"După succesul piesei "Next Level Tattoo" by Adrian Igrișan (feat. Monica Anghel, Luminița Anghel, Toni Dijmarescu și Freaka DaDisk), ne-am propus să aducem împreună diverși artiști care să compună câte o melodie, în stilul propriu al fiecăruia, având ca idee centrală lumea tatuajului", declară Asociația Tattoo & Piercing.

"Musink for Humanity", o nouă colecție de piese înregistrate de trupe ca Antract, Cargo și White Walls

Printre trupele participante, care promovează tatuajele ca simbol al identității și culturii sociale și provoacă percepția conform căreia tatuajele servesc doar o funcție individualistă, decorativă, regăsim: Cargo, Antract, Altar și White Walls. Piesele din colecția "Musink for Humanity" prezintă și ne ajută să înțelegem modul în care menirea unui artist pe pământ este aceea de a dărui.

Colecția de single-uri înregistrate în 2022, exclusiv pentru această cauză, se numește "Musink for Humanity" și poate fi achiziționată din magazinele de specialitate atât în formatul digital, cât și pe suport fizic în formatul digipack CD si 12″ LP vinil, ediție limitată. Toate fondurile generate vor fi folosite pentru evenimentele caritabile deja cunoscute, organizate de asociații, donații la case de copii și evenimente pentru grupuri sociale defavorizate. De asemenea, prin implicarea trupelor participante, organizatorii vor să readucă zâmbetul tuturor celor care au nevoie, ajutând necondiționat, transparent și cu dedicație.

"Mintea noastră are o putere incredibilă și poate face minuni, iar susținută de o inimă darnică, universul poate să ia altă formă. Evident universul celor din jurul nostru care nu au fost suficient de norocoși să aibă ce avem fiecare dintre noi acum și din care putem dărui mai departe", precizează Asociația Bikers for Humanity.

Lansarea oficială a colecției "MusInk for Humanity" a avut loc în cadrul festivalului Bikers for Humanity de la sfârșitul lunii iunie, la Brezoi, unde formația Cargo a susținut un concert extraordinar și a cântat în premieră melodia nouă numită "Cruce-n destin", una dintre cele 17 piese dedicate scopurilor caritabile din tracklist.

Tracklist "Musink for Humanity":

 1. Intro – Creation (Paul Booth feat. Claudiu Cîrțînă)
 2. Altar – The Game
 3. Cargo – Cruce-n destin
 4. MBP – Skin
 5. C.A.S.H. – Ink-curable
 6. Anton – Cerneală albastră
 7. The Sign – Dreams
 8. Punkarta – Tatuaje
 9. Nor-Man-Dee – Tattooed On My Soul
 10. Antract – Adu-o
 11. Scarlet Aura – Rock în sânge și voință
 12. Gothic – We Are The Underground
 13. Nexus – Draw Under My Skin
 14. White Walls – The Gift
 15. Scandal – Tattoos
 16. Trans Express – Blue On My Skin
 17. Next Level Family – Next Level (feat. Adrian “Baciu” Igrișan, Bob Tyrrell, Monica Anghel, Luminița Anghel, Freakadadisk, Toni Dijmărescu, Andrei Coman)
Citește în continuare

Concerte & turnee

Cargo, Bucovina și Timpuri Noi la Bucharest Metal Nights 2022 - Program și reguli de acces

Cargo, Bucovina și Timpuri Noi vor urca vara aceasta pe aceeași scenă, în cadrul Bucharest Metal Nights 2022. Evenimentul va avea loc pe 21 iulie la Arenele Romane, în aer liber. Consultă programul și regulile de acces.

Publicat

pe

Bucovina în concert la Stelele Rockului Romanesc 2 pe 16 aprilie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La aproape 10 ani de la precedenta ediție, METALHEAD repornește seria de concerte cu trupe locale de calibru sub egida Bucharest Metal Nights, un brand cu o istorie de 17 ani, prima ediție având loc la Baza Militara în 2005.

Programul concertelor Cargo, Bucovina și Timpuri Noi la Bucharest Metal Nights 2022:

 • 18:00 - Open Doors
 • 18:30 - 19:30 - Timpuri Noi
 • 20:00 - 21:00 - Bucovina
 • 21:30 - 23:00 - CARGO

Reguli de acces

Accesul în incinta Arenelor Romane se face începând cu ora 18:00, iar concertele încep la ora 18:30. După deschiderea porților, publicul poate sosi la orice oră pentru a vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane. La intrarea în perimetrul evenimentului, toti participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (sunt permise pelerinele);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie sa aiba asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului! La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Accesul copiilor la Bucharest Metal Nights 2022

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valid.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet și doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spatiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului. Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și daca doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Posesorii de bilete la categoriile VIP și Golden Circle vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățară la acces.

 • Categoria VIP - Cu loc în sectoarele K si E. Vor primi brățari care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zonele Golden Circle și Acces General
 • Categoria Golden Circle - Fără loc, în fața scenei. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zona Acces General. Nu vor avea acces în zona VIP
 • Categoria Acces General - Cu loc în Arenă, mai puțin sectoarele K si E și fără loc în spatele categoriei Golden Circle. Nu vor primi brățări. Nu vor avea acces în zona VIP si Golden Circle.

Bilete la Cargo, Bucovina și Timpuri Noi la Bucharest Metal Nights 2022:

Biletele se găsesc la următoarele prețuri:

Earlybird:

 • Golden Circle - 99 lei (fără loc, în fața scenei)
 • Acces General (cu loc sau fără loc în Arenă) - 69 lei

Presale: 

 • Golden Circle - 109 lei
 • Acces General - 79 lei

La intrare:

 • Golden Circle - 150 lei
 • Acces General - 100 lei

*Biletele VIP costă 149 de lei și sunt aproape de scenă, în sectoarele K și E ale Arenelor Romane. La intrare acestea vor costa 180 lei.

La prețul tuturor biletelor comandate în earlybird și presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 10 lei. La minim 4 bilete cumpărate se aplică un discount de 10%.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Ce trupe concertează la Iubim 2 Roți 2022 - Lineup-ul pe zile

În ultimul weekend din mai, cel mai mare festival dedicat iubitorilor de muzică bună și două roți din București revine într-o nouă locație. În 2022, evenimentul are loc pe Insula Fundeni, în lineup fiind confirmate trupe ca Alternosfera, Coma și Cargo.

Publicat

pe

Concert Coma la Arenele Romane - lansarea albumului Orizont │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În perioada 27 - 29 mai cel mai mare festival dedicat iubitorilor de muzică bună și două roți din București revine într-un loc cu totul nou. Iubim 2 Roți creează 3 zile dedicate stării de bine, izolate de rutină și aglomerație. Râsetele copiilor, zgomotul grupurilor de prieteni, distorsul din amplificatoare - toate dansează pe insulă un weekend întreg.

Anul acesta, organizatorii au creat pe Insula Fundeni o atmosferă family-friendly, creată din dragoste pentru muzică și două roți: parada moto, zone de food & drinks și relaxare, camping, toate cu misiunea de a goni rutina și a reinventa weekend-ul bucureștean.

Trupele și artiștii confirmați la Iubim 2 Roți 2022:

 • Vineri, 27 mai, vor urca pe scenă Cargo, Compact Paul Ciuci și Wildside.
 • Sâmbătă, 28 martie, va fi rândul celor de la Dirty Shirt & Transylvanian FolkCore Orchestra, Bucovina, Revolver și Electric Humidity.
 • Festivalul se încheie duminică, 29 mai, cu Alternosfera, Coma, Secret Society și Jack of all Trades.
 • Concertele se vor desfășura între orele 15:00 și 23:00, în aer liber.

Prin tradiționala paradă Iubim 2 Roţi, organizatorii își propun să atragă atenţia asupra prezenţei vehiculelor pe două roţi în trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete, şi să educe participanţii la trafic în spiritul respectului reciproc şi al siguranţei.

Anul acesta, motocicliștii se vor aduna la ora 14:00 la Fântâna Miorița, iar la ora 15:00 vor pleca spre Insula Fundeni, pe traseul Fantana Miorita – Piata Presei Libere – Arcul de Triumf – Piata Charles de Gaulle - Calea Dorobanti – Sos Stefan Cel Mare – Bucur Obor – Sos Colentina – Sos Fundeni – Aleea Tibiscum..

Citește în continuare

Trending