Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

La repetiții cu Kempes și Rezident EX - VIDEO INTERVIU

După încheierea repetițiilor, InfoMusic a stat de vorbă cu Kempes și Rezident EX despre România, muzică, planuri de viitor și experiența revenirii pe scenă. Toate într-un video interviu pe care îl puteți urmări pe site.

Publicat

pe

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky
Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky

În timp ce coboram treptele în True Club, muzica prindea volum, iar vocea neschimbată a lui Ovidiu Kempes cutremura podeaua. Pe mica scenă din interior repetau niște muzicieni cu experiență, dar care transmiteau același entuziasm pe care îl au tinerii ce se pregătesc pentru primele concerte. Printre melodiile repetate s-a numărat și Camera viselor, pe care fanii o vor putea asculta în concertul de la Arenele Romane, de pe 21 septembrie.

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky

Rezident EX - Tavi Iepan, Ovidiu Kempes, Matthias Lange, Florin Cvasa, Adrian Popescu, Christian Podratzky și Alexandra Necula (InfoMusic.ro)

Întotdeauna este un privilegiu să asiști la repetițiile artiștilor. Atunci când îi vezi în mediul natural, unde se simt cel mai confortabil, ai trăirea unei scufundări la mare adâncime. După repetiții InfoMusic a stat de vorbă cu Rezident EX despre România, planuri și experiența revenirii pe scenă. Un prim fragment din video interviul înregistrat cu 3 zile înaintea primului concert Rezident EX din capitală poate fi urmărit în contiuare.

Pentru a avea o imagine cât mai de ansamblu despre noua poveste ”Kempes și Rezident EX” am vrut să știm cum 6 oameni din părți diferite ale lumii s-au adunat, tocmai în România, pentru face muzică. Se pare că lucrurile au fost mai simple decât ne-am imaginat, iar în esență, destinul a fost cel care i-a adus împreună. Nu a fost nimic ”premeditat”, pasiunea pentru muzică a vorbit.

„Chiar înainte să ne întâlnim cu Kempes, eu cu Tavi am avut un proiect în cap - să refacem piesele lui vechi. Destinul a fost să ne întâlnim cu soția lui într-o zi, într-un club din Arad și așa a început toată povestea” - Adrian Popescu (chitară)

„Exact așa s-a întâmplat. După care ne-am uitat în jur să vedem care sunt potențialii ”criminali” care ar face o astfel de chestie împreună cu noi. Le-am luat dosarele și i-am ales pe cei mai buni” - Tavi Iepan (chitară)

Christian Podratzky: Suntem români și aici ne simțim cel mai bine

Dar de ce niște artiști care de peste 20 de ani nu mai trăiesc în România, au ales să se întoarcă pe scena rock din țara natală și nu și-au făcut debutul în străinătate? Simplu, pentru că sufletul nu le-a dat pace.

„Tocmai asta mie mi se pare cea mai ciudată chestie. De aceea și vorbeam de un destin. Fiecare stă în altă țară, în afară de Florin care trăiește în Timișoara. Nu prea am cuvinte, decât că așa a fost să fie. Sufletul rămâne acasă chiar dacă fizic stăm în alte țări ” - Adrian Popescu

„Suntem români toți. De aceea cântăm aici, pentru că suntem români toți și ne simțim grozav de bine întâi aici, pe urmă altundeva. Chiar dacă suntem altundeva, de fapt suntem români și aici ne simțim cel mai bine. Aici ne simțim și pe scenă cel mai bine.” - Christian Podratzky (bas)

Ovidiu Kempes: Menirea mea este să cânt

Pentru Ovidiu Kempes situația este și mai specială, întrucât acesta revine la microfon, după o perioadă de mai bine de 6 ani în care nu a mai avut contact cu muzica, iar cu România foarte puțin.

„Înainte de a pleca eram foarte decepționat, nu aveam putere să o iau de la început fiindcă oricum ce s-a întâmplat, s-a întâmplat. M-am gândit că singura soluție pentru mine era să plec din țară. Și atunci mi-a trebuit timp până să mă hotărăsc să plec cu totul. Am plecat, iar câteva luni nu am vrut să aud de muzică, de nici un fel de muzică. Apoi am vrut să văd ce se întâmplă în Australia cu muzica, cu rock-ul în special și (glumind) „cangurii nu prea le au cu rock-ul”. Pe măsură ce trecea timpul mi-am dat seama că menirea mea este să cânt și să fiu pe scenă” – Ovidiu Kempes (voce)

Autograf Rezident EX - Tavi Iepan, Christian Podratzky

Autograf Rezident EX - Tavi Iepan, Christian Podratzky

Rezident EX a susținut deja câteva concerte în țară, inclusiv la Folk You, iar vineri, 21 septembrie, trupa va cânta la Arenele Romane din București. Florin Cvasa, bateristul grupului și o prezență ce te binedispune cu umorul său, ne-a povestit despre reacțiile publicului la spectacole.

„Publicul a fost foarte plăcut, foarte cald din prima. Ne-au acceptat de la primele minute. Hai să recunoaștem, prima oară pe Kempes și pe la minutul 36 au ajuns să strige și Rezident. Binenînțeles că pe mine m-au strigat (a spus zâmbind). Nu putem să avem decât cuvinte de laudă despre publicul din România, în special despre acel public care a venit deja să ne vadă, care a avut contact cu noi” - Florin Cvasa (tobe)

Noul album trebuie să fie gata până la sfârșitul lui 2012

Tavi Iepan și Adi Popescu - instantaneu din timpul repetitiilor

Tavi Iepan și Adi Popescu - instantaneu din timpul repetitiilor

Grupul are în lucru deja 2 albume, unul cu reinterpretarea pieselor Cargo, compuse de Tavi Iepan și unul alcătuit din compoziții noi la care se lucrează în prezent. Având în vedere că fiecare locuiește în părți diferite ale lumii, sesiunile de înregistrări au avut loc în studiouri din Franța, Germania și Timișoara, Rezident EX realizând un adevărat material intercontinental.

„Anul trecut am înregistat vociile lui Kempes, pe Florin l-am tras în Timișoara, cu Cristi și cu Tavi am mai tras la mine în Paris și cu Matthias la Hamburg. Putem să spunem că este un proiect internațional - Kempes: Mondial – chiar intercontinental – Florin: Planetar chiar! – În momentul de față eu lucrez la mixaj fiind și producător și toți colegii mei speră ca albumul să fie gata până la sfârșitul anului. Deci o să am mult de muncă” - Adrian Popescu

România prin ochii lui Kempes și Rezindent EX

„Pai eu sunt de 20 de ani plecat afară, dar vin în fiecare an de 3-4 ori deci nu-i un șoc. Am fost întotdeauna la munte, la mare, concedii. Mie îmi place aici, îmi place mai mult ca oriunde, d-aia vin.” - Christian Podratzky

Adi Popescu în pauză la repetiții cu Rezident EX

Adi Popescu în pauză la repetiții cu Rezident EX

„Eu sunt în aceeași situație. Am plecat de 22 de ani și vin cel puțin o dată pe an în țară. Oricum suntem legați, oricum venim și știm să mai vorbește românește” – Adrian Popescu

„În ceea ce privește scena rock, diferența față de vremea lui Ceaușescu este că la concerte primesc bere, apă, instrumentele sunt puțin mai bune... Mai  în glumă, mai în serios, eu văd o diferență foarte mare. Sunt trupe foarte multe care apar. Este bine că apare acea concurență și să sperăm că de acum încolo tot mai multe trupe de rock să apară, să fie de calitate.” -  Florin Cvasa

„Desigur toată lumea îmi pune această întrebare, dar eu mă aflu în România doar pentru a doua oară. Nu am nici o idee cum a fost înainte aici. Pentru mine România este o altă țară. Totul este în regulă” – Matthias Lange (chitară)

„Lucrurile se mișcă, sper să se miște spre bine. Mai sunt niște oameni care sunt răspunzători pentru țara asta, oameni care sunt aleși ca să facă ce trebuie făcut ca oamenii de aici să o ducă bine. Sper să ajungă la un consens, să pună toți umărul și să ne ocupăm de ce trebuie făcut pentru oamenii de aici. Asta mi se pare o chestie importantă. În rest, țara asta a fost tot timpul frumoasă.” – Tavi Iepan

„S-a schimbat într-adevăr, dar s-au schimbat multe în bine și multe în rău fiindcă asta este viața, nu-i doar albă, este și albă și neagră și mai ales gri. Vis a-vis de vorba „Doamnei” (referire la Florin Cvasa) că sunt multe trupe, eu consider că nu sunt. Sunt prea puține și nu sunt mediatizate așa cum ar trebui să fie. Cred că asta este cea mai mare problemă care s-a întâmplat în șase ani cât nu am fost în țară. S-a schimbat în rău vis a-vis de muzica rock. În general, pentru generațiile tinere sper ca rock-ul să meargă înainte, în sus, unde ar trebui să ajungă, ca oriunde în lume, de fapt.” – Ovidiu Kempes

Ovidiu Kempes, între România și Australia

Odată cu revenirea pe scenă, viața lui Kempes se schimbă, iar dacă momentan lucrurile sunt incerte, artistul va trebui să ia destul de curând o serie de decizii și să înceapă o nouă etapă din viața sa.

 „În capul meu este o nebuloasă totală. Probabil până la anul, când vom veni să lansăm albumul și să facem turneu, probabil că în acel moment voi hotărî exact unde trebuie să ajung. Nu sunt născut în Australia. Mentalitatea acolo este alta, viața lor este alta. Este o mare diferență având în vedere că sunt născut aici, am trăit aici și am crescut aici. Cred că la anul mă voi hotărî exact unde mă voi așeza.” – Ovidiu Kempes

Autograf Kempes - Rezident EX

Autograf Kempes - Rezident EX

Vom reveni pe InfoMusic cu partea a doua a interviului nostru cu Rezident EX. Discuția a continuat mai în detaliu cu Tavi Iepan și Matthias Lange despre albumele înregistrate, distribuția acestora și un turneu posibil în 2013.

PUBLICITATE
Un comentariu

Concerte & turnee

Guitar Meeting 2021 reunește chitariștii la Muzeul Astra; Bucovina, Cargo, Mircea Vintilă și Trooper, printre artiștii care se alătură festivalului

Ediția din 2021 a Guitar Meeting se va desfășura în weekend-ul 17 - 19 septembrie, la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. La eveniment vor participa Bucovina, Cargo, Mircea Vintilă, dar și trupe tinere și sute de chitariști, dornici să se facă auziți la Concertul Manifest.

Publicat

pe

Guitar Meeting 2021
Guitar Meeting 2021 │ FOTO: Guitar Meeting

La finalul săptămânii, în perioada 17 - 19 septembrie 2021, Sibiul va deveni din nou orașul chitariștilor. Guitar Meeting ajunge la cea de-a șaptea ediție într-o locație nouă, aflată în mijlocul naturii - Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Sute de chitariști vor cânta în același timp la Concertul Manifest, iar publicul se poate bucura de concerte live susținute de Bucovina, Cargo și trupe tinere, dar și de un program bogat de activități ce pun în centru spiritul rock.

Guitar Meeting - o experiență culturală

În acest an, prin tema ediției "Experience", organizatorii încurajează chitariștii să iasă din mulțime și să se facă auziți prin sunetele de chitară, în cadrul Concertului Manifest - cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului festival, atât pentru participanți, cât și pentru publicul larg. Evenimentul are loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, începând cu ora 17:00, în spațiul autentic și nostalgic al Muzeului Astra din Sibiu.

În cadrul marelui concert, sute de chitariști vor cânta în același timp un playlist format din 17 piese folk-rock, românești și internaționale, multe dintre ele fiind interpretate chiar împreună cu autorii acestora.

Bucovina cântă în premieră la Guitar Meeting

Pentru prima dată la Guitar Meeting, membrii trupei Bucovina vor urca pe scenă pentru a cânta bine-cunoscutele piese "Straja" și "Spune tu vânt" alături de participanți, iar trupa Cargo va da tonul unor momente muzicale cu adevărat speciale, dedicate pieselor "Românie te strig" și "Zi de Zi". Și-au mai anunțat prezența la eveniment membrii Trooper, foarte iubiți de publicul rock din Sibiu și cunoscutul artist Mircea Vintilă, cu toții impresionați de amploarea și emoția transmisă de edițiile trecute ale Concertului Manifest.

Adrian Moldovan participă la Guitar Meeting 2021

Alături de ei, vor mai participa o serie de artiști locali, prieteni ai festivalului, printre care Sofia Murăruș, Adrian "Moldo" Moldovan, Florin Thomits și Cătălin Onețiu la voce, respectiv band-ul format din Ilie „Manole” Vlad - chitară, Dragoș Zaplitnei - bass, Tinel Mureșan - tobă, Haris Mureșan - tobă. Cu toții vor pune în scenă alte piese cunoscute din playlist-ul ediției: instrumentalul Game of Thrones, "Another brick in the wall" de Pink Floyd, "Let it be" / "Hey Jude" semnate The Beatles sau colajul "I want to break free" / "We will rock you" din repetoriul Queen.

Pentru cele 2 ore de spectacol, chitariștii au început repetițiile acum câteva câteva luni, imediat după ce a fost anunțat playlist-ul oficial al evenimentului. De altfel, aceștia participă cu interes la toate activitățile programului "Pune Mâna pe Chitară", care îi pregătesc gradual pentru maratonul muzical de la Sibiu.

Lecții de chitară pe canalul de YouTube "Pune Mâna pe Chitară"

Fiecare piesă din playlist-ul evenimentului este însoțită de câte un tutorial video dedicat, în care Ilie "Manole" Vlad, chitarist al trupei Antract și mentor al programului, prezintă o lecție deschisă pentru ca procesul de învățare să fie mai ușor. Toate aceste tutoriale sunt publicate pe canalul de YouTube "Pune Mâna pe Chitară"și pot fi urmărite gratuit. De asemenea, chitariștilor le este pus la dispoziție un Kit de chitară, ce include tabulaturile cântecelor și alte informații relevante.

În plus, toate noutățile și resursele necesare participanților pot fi găsite pe site-ul www.punemanapechitara.ro și pe aplicația mobilă "Pune Mâna pe Chitară".

Dincolo de momentul muzical unic, pentru care chitariștii participanți s-au pregătit un an întreg, experiența culturală oferită la festival va fi una complexă. Organizatorii au pregătit un program dens, construit în jurul spiritului rock, de care se poate bucura inclusiv publicul larg din Sibiu și împrejurimi. Vor avea loc concerte, proiecție de film, lansare de carte, ateliere și masterclass-uri de chitară și voce.

Concerte live în aer liber cu Bucovina, Cargo și 5 trupe tinere, printre care sibienii de la Revolver

Vineri, 17 septembrie, de la ora 17:00, Guitar Meeting propune seara Young Revolution - o serie de concerte susținute de artiști tineri din toată țara, care vor acapara scena din Muzeul Astra și vor experimenta noi sound-uri rock. Din lineup fac parte sibienii de la Revolver (care își vor lansa, cu această ocazie, albumul de debut - “Revolter”), chitaristul Alex Petrenchi și trupele Dark Rose, Transilvanian Frost și Flaming Skies.

După concertele susținute de artiștii din noul val urmează show-ul live al trupei Bucovina, care cântă pentru prima dată la Guitar Meeting. Sound-ul lor unic în stil folk metal cu influențe tradiționale se va auzi în locația Muzeului Astra, începând cu ora 21:00.

Un alt moment mult așteptat de public este revenirea trupei Cargo în Sibiu, după mulți ani de la ultimul concert susținut aici. Sâmbătă, 18 septembrie, artiștii aduc rock-ul autentic în aer liber, la Muzeul Astra, începând cu ora 21:00.

Accesul la Guitar Meeting 2021

Accesul la toate evenimentele din cadrul Guitar Meeting se face prin achiziționarea unui bilet la Muzeul Astra de la intrarea în locație sau online (de pe site-ul Muzeului Astra) și este permis, conform reglementărilor în vigoare: exclusiv persoanelor care fac dovada vaccinării complete, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR / antigen rapid sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Minorii până la 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în registrul electronic de vaccinare.

Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociația Culturală Play și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu și AFCN.

Citește în continuare

Industria muzicala

David Cristian este noul chitarist Cargo: "A fost un privilegiu să fiu îndrumat de Adi Bărar"

Trupei Cargo i s-a alăturat David Cristian, copilul pasionat de chitară, care a crescut în spatele scenei. În vârstă de doar 16 ani, acesta l-a avut drept profesor pe Adi Bărar.

Publicat

pe

David Cristian
David Cristian │ FOTO: PR

David Cristian stăpânește chitara cum puțini o fac. Nici nu este de mirare, având în vedere că acesta s-a aflat sub tutela lui Adi Bărar. Observând dragostea lui pentru chitară de la o vârstă fragedă, Adi l-a luat pe David sub aripa sa și l-a învățat toate secretele lui.

David și-a făcut debutul de chitarist al trupei CARGO weekendul trecut, în cadrul festivalului "Mentor Rock Gathering - In memoriam Adi Bărar".

David Cristian: "Idealul meu este de a continua ceea ce Adi Bărar si CARGO au construit de-a lungul timpului"

"Fiind fan CARGO de mic și crescând nu doar cu muzica lor, ci și printre ei, intrarea mea a fost, oarecum, naturală. Evident, mă simt foarte bine cântând alături de ei. Idealul meu este de a continua ceea ce Adi Bărar si CARGO au construit de-a lungul timpului. A fost un privilegiu să fiu îndrumat de el pe plan muzical, dar și în cel personal", a declarat David Cristian.

Tavi Pilan este impresionat de talentul lui Cristian, comparându-i stăpânirea cu cea a unui jucător de șah.

"David Cristian, un puști deosebit de talentat, cu o stapânire de sine incredibilă, dobândită cel mai probabil în fața tablei de șah. E un jucător competitiv. Singurul copil care a avut șansa de a-l avea profesor de chitară pe Adi Bărar!", a declarat Tavi Pilan.

Adrian Igrișan se declară și el impresionat de aptitudinile lui David.

"David a crescut cu noi, și aici mă refer la familiile noastre, observând, după ce mi-a spus Adi, cât de talentat și serios e. Chiar dacă suntem mândri de toți copiii noștri, el a pășit pe tărâmul artei și în câțiva ani am fost surprins și impresionat de progresele lui pe plan muzical. Cred că am ales cea mai decentă variantă în momentul ăsta greu, fără a face rabat de calitate artistică și umană. Am fost, suntem și vom rămâne o familie", a declarat Adrian Igrișan.

Adi Bărar nu va putea fi niciodată uitat sau înlocuit, dar nu este nimeni mai potrivit decât David Cristian, unicul lui elev, pentru a-i duce mai departe moștenirea și a da glas la tot ceea ce regretatul artist l-a învățat de-a lungul anilor pe David.

 

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concertele verii 2021 de la Romexpo Arena - PROGRAM

Romexpo Arena redeschide seria concertelor în aer liber. În lunile iulie și august, vor urca pe scenă trupe ca B.U.G. Mafia, Cargo și Compact.

Publicat

pe

Concert aniversar Cargo - 33 de ani
Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

După o lungă pauză, cauzată de pandemie,  Romexpo Arena se redeschide pentru o nouă serie de concerte în aer liber. Vara aceasta, publicul va putea asculta o varietate de genuri muzicale, de la rock la hip hop și folk.

Programul concertelor de la Romexpo Arena în iulie și august 2021:

  • 16 iulie, ora 18.00 - Cargo, Iris cu Cristi Minculescu, Valter și Boro, RoadKillSoda
  • 30 iulie, ora 19.00 – Plaieșii, Gelu Voicu și Taraful din Teleorman
  • 6 august, ora 19.00 – Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului, Provincialii
  • 13 august, ora 20.00 – B.U.G. Mafia
  • 15 august, ora 18.00 – Taxi, Kempes, Margineanu si Banda
  • 22 aigust, ora 20.00 – Compact – Paul Ciuci, Trooper, Altar, Olympus Mons

Începând cu 17 iulie, în fiecare weekend, copiii vor avea parte de spectacole inedite unde teatrul, percuția, ventrilocia și magia se vor împleti ca într-o poveste. Așa că în 17, 18, 24, 25 și 31 iulie, de la ora 11:00, copiii vor petrece alături de Teatrul Ion Creanga, MiniArtShow, La UnTeatru de copii, Trupa Superchill, Atelierul Magdei, Crina Zvoboda și Theo Magic Show.

Serile în care muzica și dansul se împletesc sunt diverse și acoperă toate genurile, în dorinta ca oricine să se regăseasca într-unul din spectacolele organizate, pentru a avea o vară de neuitat.

Evenimentele vor avea loc în aer liber, cu toate măsurile de siguranță luate.

Acces la concertele verii 2021 de la Romexpo Arena:

  • La evenimente sunt acceptate persoane atât VACCINATE cat si NEVACCINATE.
  • Organizatorii doresc să ofere tuturor șansa de a participa, astfel încât pun la dispoziție posibilitatea efectuării unui test antigen rapid la 30 lei, (asta dacă nu există deja unul făcut) într-un cort situat la intrare, special amenajat și cu personal calificat.
  • Pentru persoanele vaccinate, rugămintea este să arate la intrare dovada vaccinării (se acceptă și format electronic), iar cei care au un test PCR efectuat, dar nu mai vechi de 72 de ore, sunt bineveniți.

Bilete la concertele de la Romexpo Arena:

Biletele se găsesc online. Pentru mai multe detalii, consultați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending