Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă la debutul anului școlar 2020: "Practicile și atmosfera din școli nu sunt propice actului de învățare"

Karym: „Fii un om de valoare, nu un om de succes”

Karym a colaborat recent cu Mellina, pentru piesa „Anonim”. În cadrul unui interviu pentru InfoMusic, Karym ne povestește despre noul single, cum petrece timpul liber, modelele pe care le are în muzică, dar și provocările pe care un artist le întâmpină.
Karym

Karym

Karym, începutul carierei tale solo a fost cu piesa „#suntaici”. Ce ne poți spune despre acest single?

„#suntaici” este o melodie foarte frumoasă la care țin foarte mult și va rămâne o piesă specială pentru mine. După cum bine știți, în videoclip apar Celia, Andreea Antonescu, Mellina, trei artiste pe care le admiram de foarte mult timp, care până în momentul acela nu puteam decât să visez la ele. Sunt norocos și deopotrivă recunoscător că le-am cunoscut și au acceptat să îmi susțină proiectul muzical.

Cum a început proiectul pentru piesa „Anonim”? Ce v-a inspirat și cum ați ajuns să colaborați împreună?

Mellina m-a rugat să vin să trag ghidul pentru o piesă deoarece știa cum cânt și colaborasem înainte și la „#suntaici”. După ce am tras vocile mi-am dat seama cât de bine sună melodia. Nu știam ce planuri are cu ea Mellina, însă îmi doream ca eu să rămân pe piesă. Într-un final a venit telefonul mult așteptat și de aici a început totul.

Cum a decurs colaborarea cu Mellina, cum te-ai implicat?

Colaborarea cu Mellina a decurs neașteptat de bine. Este o plăcere să lucrezi cu ea din toate punctele de vedere. Este un om excepțional.

Ce proiecte sau colaborari pregătești?

Este dificil să vorbesc acum. Până mai ieri opțiunile erau limitate, acum însă cu succesul melodiei au apărut deja mai multe propuneri de colaborări și de la alți artiști și de la alți producători. Sunt oferte care nu sunt deloc de refuzat și trebuie să mă gândesc foarte bine ce decizii iau, deocamdată mă concentrez pe „Anonim”. Are doar câteva săptămâni de la lansare și mai sunt multe de făcut și de construit în jurul acestui proiect.

De unde a pornit de fapt pasiunea pentru muzică?

Pasiunea o am de când mă știu. Cred că m-am născut cu această pasiune.

Care au fost primele contacte cu muzica și cum te-au influențat?

Au fost pașii urmați de toți oamenii care au aceasta înclinație. Începi de mic copil o școală de muzică, un cor local în cazul meu, apoi experimentezi, crești, îți dai seama ce îți dorești și începi să lucrezi.

Care e cea mai mare provocare pentru un artist nou?

Cea mai mare provocare cred că o reprezintă banii. Artiștii noi nu pot concura cu sumele imense investite de artiștii mari care au dezvoltat un ego mult prea mare și nu pot dormi noaptea dacă nu au făcut milionul în 24 de ore. De aici pornește și faptul că în ultimii ani nici artiștii existenți și nici muzica românească nu au evoluat. Sunt prea puține piese românești la radio și asta este o mare problemă pentru toată lumea.

Karym si Mellina - lansarea videoclipului „Anonim”

Karym si Mellina - lansarea videoclipului „Anonim”

Ce muzică asculți în prezent?

Ascult toate genurile de muzică. Nu mă interesează părerea celor din jur. La mine în mașină ai toate șansele să asculți azi operă, mâine pop, în altă zi poate fi o manea, depinde de starea mea de spirit.

Care sunt modelele tale în muzică?

Nu pot spune că am un model. Nimeni nu este perfect însă apreciez foarte mulți artiști mai mult internaționali decât la noi, dar ca sa dau și câteva nume: Delia și Andra se afla în topul meu.

Ce sfat/mesaj ai da fanilor?

Mereu le voi spune și îi îndemn să facă în viață ceea ce își doresc, ce le place, să lupte pentru visurile lor. Viața e prea scurtă și trebuie să ne bucurăm de ea. Ce rost are să mergi zi de zi la birou nefericit când poate ție îți place să dansezi, pentru că asta te face fericit și trebuie să fim fericiți zilnic. Asta ar trebui să fie starea fiecăruia, să plece de acasă la job cu plăcere și când faci ce-ți place timpul trece altfel și abia aștepți să începi o nouă zi.

Ce îți place să faci în timpul liber, când nu te ocupi de muzică?

Mă uit foarte mult la filme, cred că am bătut recordul, cel putin filmele horror. Nu cred că mi-a scăpat vreunul. (râde)

Karym

Karym (Foto: www.facebook.com)

Unde te vezi peste, să zicem, 5 ani?

Nu știu. Am învățat să nu mai am așteptări pentru că dezamăgirile sunt direct proporționale. Am însă anumite targeturi pe care m-i le-am propus și pentru care voi munci foarte mult sa le ating. Dacă munca depusă îmi va aduce mai multe satisfacții, sunt binevenite și nu pot fi decât bucuros.

Ce artist internațional ai dori să cunoști?

Beyonce și Ariana Grande.

Ai vreun album preferat / ascultat pe repeat în ultima perioadă?

Nu. Am propriile selecții care conțin melodii diverse și pe care îl updatez lunar.

Ne povestești o experiență funny din cadrul unui concert sau sesiune de înregistrări?

Nu am avut parte de surprize, sunt foarte serios când intru în studio și la concerte. Momente funny au fost multe, am cântat de exemplu într-un taxi pentru fetele de la dispecerat, a fost în perioada sărbătorilor și cursa a fost gratis. Sunt foarte deschis și fac multe „tâmpenii”, nu pot rezista provocărilor și sunt foarte competitiv.

Ai un moto / crez de viață?

Fii un om de valoare, nu un om de succes.

Citește mai multe despre Karym
Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE