Urmărește-ne în Social Media

blues, electronica, folk, rock

Artiști în izolare | Jurjak: "Muzica compusă în izolare este sinceră și introspectivă"

Dacă nu ar fi în izolare, Jurjak s-ar bucura de micile plăceri ale vieții. Carantina nu i-a răpit simțul umorului și nu s-a lăsat afectat nici de amalgamul de informații neverificate care circulă neostenit în online. Muzica îi rămâne confidentă în această perioadă, șase noi piese fiind rezultatul introspecției din ultimele săptămâni.

Publicat

pe

Jurjak
Jurjak │ FOTO: Vladimir Pogonariu

Pe Jurjak îl puteți urmări live și din izolare. Pe 23 aprilie, "Vântul" va bate din nou, cică, frunza-n dungă, iar publicul se va bucura de un nou concert din seria Qreator - Home Together Edition. Găsiți toate detaliile despre acest eveniment aici.

InfoMusic: De câtă vreme te afli în izolare și de ce ți-e cel mai dor din viața de dinainte de pandemie?

Jurjak: Sunt în carantină de aproximativ 6 săptămâni, cel mai dor îmi este să ies la o bere cu prietenii si să cânt pe scenă.

InfoMusic: Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Jurjak: Nu am nici un tabiet nou de când stau în casă.

InfoMusic: Cât de des citești acum știrile, comparativ cu perioada pre-pandemie?

Jurjak: Nu citeam si nici nu citesc știrile, poate în primele saptămâni de izolare mă uitam la știri la tv, dar acum mai mult la filme.

InfoMusic: Cum te ferești de fake news și care a fost cea mai ridicolă teorie a conspirației pe tema COVID-19 de care ai auzit?

Jurjak: Dacă nu prea mă uit la știri, sunt ferit și de fake news.

"Am visat că am intrat într-un magazin să îmi cumpăr o cravată mov și vânzătorul nu a vrut să îmi dea"

InfoMusic: Guști glumele cu coronavirus sau ți se pare că-i un subiect despre care nu ar trebui să se glumească?

Jurjak: Gust glumele în general dacă sunt glume bune.

InfoMusic: Ce piese/artiști au revenit sau au intrat în playlistul tău în ultimele zile?

Jurjak: Groove Armada.

InfoMusic: E perioada de izolare prielnică pentru compus? Ai compus ceva în aceste săptămâni?

Jurjak: Da, este foarte prielnică perioada de izolare pentru compus, am făcut 6 piese și două videoclipuri până acum 😊.

VIDEO: Jurjak - "Timpul" (piesă compusă în carantină)

InfoMusic: Cum crezi că va fi muzica compusă în perioada pandemică?

Jurjak: Cred că muzica compusă în izolare este o muzică sinceră si introspectivă cumva.

InfoMusic: Care a fost cel mai ciudat vis pe care l-ai avut de când stai în izolare?

Jurjak: Am visat că am intrat într-un magazin să îmi cumpăr o cravată mov și vânzătorul nu a vrut să îmi dea, a zis că nu e ok să port cravată mov 😊.

InfoMusic: Ce te ajută să-ți menții moralul ridicat în perioada asta?

Jurjak: Berea și vinul.

InfoMusic: Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

Jurjak: Să merg la o petrecere sau un grătar cu prietenii.

InfoMusic: Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie? Va mai fi la fel?

Jurjak: Lumea sigur va fi mai distantă și poate mai paranoică, dar cred că mulți oameni o să fie mai buni și o să se bucure mai ușor de lucrurile simple.

Jurjak

Jurjak

Despre Jurjak

Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a lansat în toamna lui 2018 cel de-al doilea album de studio. Intitulat "Blues Berry", pe acesta se găsesc influențe blues, electro, rock și folk - bineînțeles reunite sub amprenta stilistică proprie, care l-a consacrat încă de la primul disc. Din formula live a trupei fac parte muzicieni experimentați precum Dan Minel Stoica (chitară, clape), Daniel Olteanu (tobe) și Narcis Axinte (bass).

Anul trecut, Jurjak a fost nominalizat la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrilă", piesă care apare și pe noul album cu titlul "Imnul Minerilor".

"Totul a început în 2005, când m-am apucat să bat toba alături de K-Gula și Confusion, prima trupă de hip-hop live din România. Am absolvit Dreptul însă mi-am dat seama că nu aș putea să practic această profesie pentru că nu mi se potrivește. În urma unei călătorii peste ocean, am citit multă poezie și am început să scriu versuri. Așa mi-am descoperit latura creativă și am decis să mă înscriu la Facultatea de Film. Având ritmul în sânge și ureche muzicală, cu o chitară, o clapă și câteva noțiuni de teorie muzicală, am început să-mi transform gândurile în sunete." - Jurjak

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Jurjak a lansat albumul "Hoţii de vise" - TRACKLIST

Jurjak a lansat cel de-al treilea album din carieră - "Hoţii de vise" - o bună parte dintre gândurile artistului din perioada pandemică puse pe foaie şi transformate în 12 piese, cu influențe rock și blues. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Jurjak
Jurjak

"Hoţii de vise" este cel de-al treilea material discografic lansat de Jurjak, după "Lemon Blues" (2016) şi "Blues Berry" (2018), pe care s-a regăsit și piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila".

"În perioada pandemică am făcut piesa <<Fiecare>>, o piesă cu influențe hip hop, făcută în dormitor, videoclipul filmat într-un club închis atunci, eu la toate instrumentele printre scaune goale, piesa încheindu-se cu versurile <<Mi-e dor de voi și pace, stăm acasă că n-avem ce face>>. Toate piesele sunt compuse şi înregistrate de mine singur acasă, cu o placă de sunet, o chitară, laptop și un microfon, mixate şi masterizate de Daniel Olteanu şi Vlad Stoicescu, Bogdan Dragomiroiu şi Cotin Dumitrache", a declarat Jurjak.

În acelaşi timp, Jurjak recunoaşte că toate melodiile sunt inspirate de tot ceea ce îl înconjoară şi i se întâmplă, inclusiv experienţele amoroase şi că perioada recentă a fost una foarte creativă, menţionând că a compus deja albumul cu numărul patru, care va fi promovat începând cu primăvara anului 2023.

Cu o zi înainte de lansarea albumului, Jurjak a prezentat publicului şi videoclipul piesei "Hoţii de vise", regizat de el şi realizat împreună cu Dorel Gnatiuc (DOP), Diana Radulescu (Edit), Ruxandra Stanciu (Color), Narcis Axinte (Productie).

Odată cu lansarea albumului, Jurjak pornește și într-un turneu de promovare. Concertele vor avea loc în Cluj, Pitesti, Iași, Bacău, Galaţi, București și Constanța.

Tracklist "Hoții de vise":

 1. La început de drum
 2. Alba Neagra
 3. Inimă de piatră
 4. Jocuri de noroc
 5. Un tip norocos
 6. Orașul nostru feat Bucharest Jazz Orchestra
 7. Poate că
 8. Fiecare
 9. Hoții de vise
 10. Calul de luptă
 11. Nu a mai rămas nimic
 12. Un răspuns neterminat
Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2022 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending