Urmărește-ne în Social Media

blues, electronica, folk, rock

Artiști în izolare | Jurjak: "Muzica compusă în izolare este sinceră și introspectivă"

Dacă nu ar fi în izolare, Jurjak s-ar bucura de micile plăceri ale vieții. Carantina nu i-a răpit simțul umorului și nu s-a lăsat afectat nici de amalgamul de informații neverificate care circulă neostenit în online. Muzica îi rămâne confidentă în această perioadă, șase noi piese fiind rezultatul introspecției din ultimele săptămâni.

Publicat

pe

Jurjak
Jurjak │ FOTO: Vladimir Pogonariu

Pe Jurjak îl puteți urmări live și din izolare. Pe 23 aprilie, "Vântul" va bate din nou, cică, frunza-n dungă, iar publicul se va bucura de un nou concert din seria Qreator - Home Together Edition. Găsiți toate detaliile despre acest eveniment aici.

InfoMusic: De câtă vreme te afli în izolare și de ce ți-e cel mai dor din viața de dinainte de pandemie?

Jurjak: Sunt în carantină de aproximativ 6 săptămâni, cel mai dor îmi este să ies la o bere cu prietenii si să cânt pe scenă.

InfoMusic: Ai vreun nou tabiet de când stai acasă?

Jurjak: Nu am nici un tabiet nou de când stau în casă.

InfoMusic: Cât de des citești acum știrile, comparativ cu perioada pre-pandemie?

Jurjak: Nu citeam si nici nu citesc știrile, poate în primele saptămâni de izolare mă uitam la știri la tv, dar acum mai mult la filme.

InfoMusic: Cum te ferești de fake news și care a fost cea mai ridicolă teorie a conspirației pe tema COVID-19 de care ai auzit?

Jurjak: Dacă nu prea mă uit la știri, sunt ferit și de fake news.

"Am visat că am intrat într-un magazin să îmi cumpăr o cravată mov și vânzătorul nu a vrut să îmi dea"

InfoMusic: Guști glumele cu coronavirus sau ți se pare că-i un subiect despre care nu ar trebui să se glumească?

Jurjak: Gust glumele în general dacă sunt glume bune.

InfoMusic: Ce piese/artiști au revenit sau au intrat în playlistul tău în ultimele zile?

Jurjak: Groove Armada.

InfoMusic: E perioada de izolare prielnică pentru compus? Ai compus ceva în aceste săptămâni?

Jurjak: Da, este foarte prielnică perioada de izolare pentru compus, am făcut 6 piese și două videoclipuri până acum 😊.

VIDEO: Jurjak - "Timpul" (piesă compusă în carantină)

InfoMusic: Cum crezi că va fi muzica compusă în perioada pandemică?

Jurjak: Cred că muzica compusă în izolare este o muzică sinceră si introspectivă cumva.

InfoMusic: Care a fost cel mai ciudat vis pe care l-ai avut de când stai în izolare?

Jurjak: Am visat că am intrat într-un magazin să îmi cumpăr o cravată mov și vânzătorul nu a vrut să îmi dea, a zis că nu e ok să port cravată mov 😊.

InfoMusic: Ce te ajută să-ți menții moralul ridicat în perioada asta?

Jurjak: Berea și vinul.

InfoMusic: Care va fi primul lucru pe care îl vei face când carantina se va încheia?

Jurjak: Să merg la o petrecere sau un grătar cu prietenii.

InfoMusic: Cum crezi că va arăta lumea după această pandemie? Va mai fi la fel?

Jurjak: Lumea sigur va fi mai distantă și poate mai paranoică, dar cred că mulți oameni o să fie mai buni și o să se bucure mai ușor de lucrurile simple.

Jurjak

Jurjak

Despre Jurjak

Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a lansat în toamna lui 2018 cel de-al doilea album de studio. Intitulat "Blues Berry", pe acesta se găsesc influențe blues, electro, rock și folk - bineînțeles reunite sub amprenta stilistică proprie, care l-a consacrat încă de la primul disc. Din formula live a trupei fac parte muzicieni experimentați precum Dan Minel Stoica (chitară, clape), Daniel Olteanu (tobe) și Narcis Axinte (bass).

Anul trecut, Jurjak a fost nominalizat la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrilă", piesă care apare și pe noul album cu titlul "Imnul Minerilor".

"Totul a început în 2005, când m-am apucat să bat toba alături de K-Gula și Confusion, prima trupă de hip-hop live din România. Am absolvit Dreptul însă mi-am dat seama că nu aș putea să practic această profesie pentru că nu mi se potrivește. În urma unei călătorii peste ocean, am citit multă poezie și am început să scriu versuri. Așa mi-am descoperit latura creativă și am decis să mă înscriu la Facultatea de Film. Având ritmul în sânge și ureche muzicală, cu o chitară, o clapă și câteva noțiuni de teorie muzicală, am început să-mi transform gândurile în sunete." - Jurjak

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

În august, Tușnad Gastro Rock Fest 2021 readuce live-ul în fața publicului - Programul festivalului

Muzica live va reveni în offline la final de august, când prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest va aduce pe scenă formații românești emblematice și trupe din noul val al muzicii rock. Evenimentul promite să împletească armonios muzica și gastronomia, în cele trei zile de festival publicul putând participa inclusiv la degustări de vinuri.

Publicat

pe

Cristi Minculescu alături de IRIS în concertul ROCKOLINDE de pe 22 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După luni în care online-ul a compensat pentru lipsa concertelor cu public, vara anului 2021 promite să aducă o revenire la normal. În weekendul 27 - 29 august, la Băile Tușnad, va avea loc prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest, un eveniment cultural organizat sub brandul TUȘNAD GASTRO FEST - #ecofriendlyfestivals (festivaluri prietenoase cu mediul).

Festivalul propune trei zile de concerte dedicate atât noului val din muzica rock, într-un mix de alternativ-rock, industrial-rock, jazz-rock și fusion-rock, cât și nostalgicilor, prin prezența unor trupe emblemă, precum Timpuri Noi, Compact și Iris. Din lineup-ul deja stabilit fac parte și artiști și trupe debutante, cu potențial de dezvoltare, ce vor deschide fiecare seară de festival.

Programul Tușnad Gastro Rock Fest 2021:

Vineri, 27 august 2021

 • 18:00 Ramm-Brand(t)
 • 19:00 Jurjak
 • 20:15 Robin And The Backstabbers
 • 21:30 Luna Amară

Sâmbătă, 28 august 2021

 • 18:00 Teddy Queen
 • 19:00 FusionCore
 • 20:15 Toulouse Lautrec
 • 21:30 Byron

Duminică, 29 august 2021

 • 18:00 Riff
 • 19:00 Timpuri Noi
 • 20:15 COMPACT - Paul Ciuci
 • 21:30 IRIS - Cristi Minculescu, Valter & Boro

Sesiuni de gastronomie și degustare de vinuri la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Festivalul își propune să devină destinația perfecta pentru toți gurmanzii iubitori de rock și natură. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vineuri pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeștrii bucătari locali, cât și diverse sortimente de vin potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea.

Bilete la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Prețul unui abonament este 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziționează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Prețul unui bilet Gastro + abonament festival este de 260 lei. Biletele sunt disponibile online.

Biletele de o zi vor putea fi achiziționate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile și în funcție de capacitatea maximă permisă de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Citește în continuare

Trending