Urmărește-ne în Social Media

blues

Jurjak: "Mă consider norocos că pot să mă exprim prin mai multe forme"

În pragul lansării celui de-al doilea său album ("Blues Berry"), Jurjak (George Petroșel) ne-a acordat un scurt interviu, pe care te invităm să-l citești în continuare.

Publicat

pe

Jurjak în cadrul concertului Holograf la Sala Palatului pe 20 martie 2017 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

De la "Șoapte" am ajuns să ascult "Vântul", m-am oprit pentru "Un minut" și m-am lăsat purtată prin "București". Vorbim despre piese cu versuri deosebite, cu ritmuri de blues care te transpun parcă într-un alt timp și, dacă spune cineva că n-a auzit de ele și n-a rămas uimit de vocea lui Jurjak, adică George Petroșel, minte. A lansat în 2016 albumul "Lemon Blues", iar cel de-al doilea disc, "Blues Berry" (același gen, cu o aromă mai dulceagă și cu referințe blues în titlu) va ieși la lumină în concertul din Expirat de pe 23 octombrie. Vă invit să citiți un scurt interviu cu Jurjak, despre chestii mărunte, despre cum depășește o pană de inspirație sau cum ar caracteriza noul album.

InfoMusic: De la avocatură la muzică. Acesta este pasul cel mai natural pe care l-ai făcut. Îți place să compui muzică, să scrii versuri, să regizezi. Cum le împaci, ce altceva mai faci?

Jurjak: Muzica şi versurile se împacă cel mai bine. Pe partea de arte vizuale mi-am descoperit o nouă pasiune, fotocolajele şi digital painting. O să vă invit la următorul vernisaj.

InfoMusic: De la o poreclă spusă la un pahar de vin, la nume de scenă, Jurjak a devenit o stare. Cum a venit totul?

Jurjak: Când am fost numit Jurjak, deja făceam muzica şi scriam poezie, dar mă semnam cu g7p3; suna foarte bine Jurjak şi l-am păstrat ca nume de scenă.

InfoMusic: Muzica pentru tine este o eliberare?

Jurjak: Actul creativ este o eliberare, fiecare piesă, clip sau vers scris îţi oferă o satisfacţie interioară şi, da, mă consider norocos că pot să mă exprim prin mai multe forme.

InfoMusic: Care este ultima poezie pe care ai scris-o? Ce înseamnă poezia pentru tine?

Jurjak: Poezie nu am mai scris în ultimul timp, dar ultimele versuri le-am scris pentru noul album.

InfoMusic: Cum depășești o pană de inspirație?

Jurjak: Prin muncă şi insistenţă.

InfoMusic: Vocea ta se potrivește perfect stilului abordat. Te recunoști în ceea ce cânți acum, ai de gând să interpretezi și alt stil/gen?

Jurjak: Deocamdată rămân la blues, dar pe viitor posibil să abordez şi alte zone muzicale.

InfoMusic: Recunosc ca am ascultat piesa "The Thrill Is Gone" de foarte multe ori și de fiecare dată starea pe care mi-a transmis-o a fost îmbogățită cu multe nuanțe. Este nevoie de o anumită stare s-o poți interpreta în felul ăsta?

Jurjak: Clar că ai nevoie de o anumită stare când scrii şi interpretezi, starea este conductorul care poartă muzica până în sufletul ascultătorului.

InfoMusic: Fiecare piesă din albumul "Lemon Blues" este o poveste în sine. Ce povești se află în spatele piesei "Un minut"?

Jurjak: În spatele piesei "Un minut" se ascund mai multe poveşti, fiecare e cu minutul lui, secunda şi povestea lui.

InfoMusic: Dacă ai putea să-ți pui viața într-un film, cum ar fi el?

Jurjak: O comedie cu umor negru.

InfoMusic: Dacă ar trebui să descrii doar în trei cuvinte cel de-al doilea album, "Blues Berry", care ar fi acestea?

Jurjak: Simplitate complicată.

După piesa "Vântul", cel de-al doilea single extras de pe discul "Blues Berry" a fost "Imnul Minerilor", al cărui videoclip poate fi urmărit aici. Tracklistul albumului este următorul:

1. Viitor Apropiat
2. Vântul
3. Nicio şansă feat. Bucharest Jazz Orchestra
4. Printre Cuvinte
5. Spune Pe Nume
6. Lupul
7. Imnul Minerilor
8. În Gol
9. Două Poveşti
10. Micul Beţiv
11. Singur Pe Drum

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 23 octombrie 2018

Jurjak - lansare album

Loc
Expirat Club
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

În august, Tușnad Gastro Rock Fest 2021 readuce live-ul în fața publicului - Programul festivalului

Muzica live va reveni în offline la final de august, când prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest va aduce pe scenă formații românești emblematice și trupe din noul val al muzicii rock. Evenimentul promite să împletească armonios muzica și gastronomia, în cele trei zile de festival publicul putând participa inclusiv la degustări de vinuri.

Publicat

pe

Cristi Minculescu alături de IRIS în concertul ROCKOLINDE de pe 22 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

După luni în care online-ul a compensat pentru lipsa concertelor cu public, vara anului 2021 promite să aducă o revenire la normal. În weekendul 27 - 29 august, la Băile Tușnad, va avea loc prima ediție a Tușnad Gastro Rock Fest, un eveniment cultural organizat sub brandul TUȘNAD GASTRO FEST - #ecofriendlyfestivals (festivaluri prietenoase cu mediul).

Festivalul propune trei zile de concerte dedicate atât noului val din muzica rock, într-un mix de alternativ-rock, industrial-rock, jazz-rock și fusion-rock, cât și nostalgicilor, prin prezența unor trupe emblemă, precum Timpuri Noi, Compact și Iris. Din lineup-ul deja stabilit fac parte și artiști și trupe debutante, cu potențial de dezvoltare, ce vor deschide fiecare seară de festival.

Programul Tușnad Gastro Rock Fest 2021:

Vineri, 27 august 2021

 • 18:00 Ramm-Brand(t)
 • 19:00 Jurjak
 • 20:15 Robin And The Backstabbers
 • 21:30 Luna Amară

Sâmbătă, 28 august 2021

 • 18:00 Teddy Queen
 • 19:00 FusionCore
 • 20:15 Toulouse Lautrec
 • 21:30 Byron

Duminică, 29 august 2021

 • 18:00 Riff
 • 19:00 Timpuri Noi
 • 20:15 COMPACT - Paul Ciuci
 • 21:30 IRIS - Cristi Minculescu, Valter & Boro

Sesiuni de gastronomie și degustare de vinuri la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Festivalul își propune să devină destinația perfecta pentru toți gurmanzii iubitori de rock și natură. Astfel, în zilele de sâmbătă și duminică vor fi organizate câte două sesiuni de gastronomie cu degustare de vineuri pe zi, în intervalele 12:30 – 14:00 și 15:00 – 16:30, în cadrul cărora vor fi prezentate atât preparatele pregătite de maeștrii bucătari locali, cât și diverse sortimente de vin potrivite fiecărui preparat în parte, recomandate de somelierul Robert-Claudiu Bentea.

Bilete la Tușnad Gastro Rock Fest 2021

Prețul unui abonament este 225 lei, iar biletele pentru sesiunile Gastro se achiziționează separat, nefiind incluse în abonamentul/biletele de festival. Prețul unui bilet Gastro + abonament festival este de 260 lei. Biletele sunt disponibile online.

Biletele de o zi vor putea fi achiziționate în apropierea festivalului, în limita locurilor disponibile și în funcție de capacitatea maximă permisă de autorități în contextul pandemiei COVID-19.

Citește în continuare

Trending