Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României Irina Rimes și Tudor Chirilă la Vocea: ReuniuneaÎn cadrul "Vocea: Reuniunea", Irina Rimes și Tudor Chirilă și-au declarat iubirea - VIDEO Alexandra Stan, Cornel Ilie, Liviu Teodorescu - Oameni (Live la Marea Unire ZU 2020)Marea Unire Zu 2020 i-a adus împreună pe Alexandra Stan, Cornel Ilie și Liviu Teodorescu - VIDEO Alina Eremia la Marea Unire Zu 2020Alina Eremia a apăsat pedala rock la Marea Unire Zu 2020 cântând "Sunetul mai tare / DJ Vasile / Banii vorbesc" - VIDEO AMI - Nicole Scherzinger la "Te cunosc de undeva"AMI a marcat o nouă victorie la "Te cunosc de undeva" cu piesa lui Nicole Scherzinger

Jurjak: "Mă consider norocos că pot să mă exprim prin mai multe forme"

În pragul lansării celui de-al doilea său album ("Blues Berry"), Jurjak (George Petroșel) ne-a acordat un scurt interviu, pe care te invităm să-l citești în continuare.

Jurjak în cadrul concertului Holograf la Sala Palatului pe 20 martie 2017 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

De la "Șoapte" am ajuns să ascult "Vântul", m-am oprit pentru "Un minut" și m-am lăsat purtată prin "București". Vorbim despre piese cu versuri deosebite, cu ritmuri de blues care te transpun parcă într-un alt timp și, dacă spune cineva că n-a auzit de ele și n-a rămas uimit de vocea lui Jurjak, adică George Petroșel, minte. A lansat în 2016 albumul "Lemon Blues", iar cel de-al doilea disc, "Blues Berry" (același gen, cu o aromă mai dulceagă și cu referințe blues în titlu) va ieși la lumină în concertul din Expirat de pe 23 octombrie. Vă invit să citiți un scurt interviu cu Jurjak, despre chestii mărunte, despre cum depășește o pană de inspirație sau cum ar caracteriza noul album.

InfoMusic: De la avocatură la muzică. Acesta este pasul cel mai natural pe care l-ai făcut. Îți place să compui muzică, să scrii versuri, să regizezi. Cum le împaci, ce altceva mai faci?

Jurjak: Muzica şi versurile se împacă cel mai bine. Pe partea de arte vizuale mi-am descoperit o nouă pasiune, fotocolajele şi digital painting. O să vă invit la următorul vernisaj.

InfoMusic: De la o poreclă spusă la un pahar de vin, la nume de scenă, Jurjak a devenit o stare. Cum a venit totul?

Jurjak: Când am fost numit Jurjak, deja făceam muzica şi scriam poezie, dar mă semnam cu g7p3; suna foarte bine Jurjak şi l-am păstrat ca nume de scenă.

InfoMusic: Muzica pentru tine este o eliberare?

Jurjak: Actul creativ este o eliberare, fiecare piesă, clip sau vers scris îţi oferă o satisfacţie interioară şi, da, mă consider norocos că pot să mă exprim prin mai multe forme.

InfoMusic: Care este ultima poezie pe care ai scris-o? Ce înseamnă poezia pentru tine?

Jurjak: Poezie nu am mai scris în ultimul timp, dar ultimele versuri le-am scris pentru noul album.

InfoMusic: Cum depășești o pană de inspirație?

Jurjak: Prin muncă şi insistenţă.

InfoMusic: Vocea ta se potrivește perfect stilului abordat. Te recunoști în ceea ce cânți acum, ai de gând să interpretezi și alt stil/gen?

Jurjak: Deocamdată rămân la blues, dar pe viitor posibil să abordez şi alte zone muzicale.

InfoMusic: Recunosc ca am ascultat piesa "The Thrill Is Gone" de foarte multe ori și de fiecare dată starea pe care mi-a transmis-o a fost îmbogățită cu multe nuanțe. Este nevoie de o anumită stare s-o poți interpreta în felul ăsta?

Jurjak: Clar că ai nevoie de o anumită stare când scrii şi interpretezi, starea este conductorul care poartă muzica până în sufletul ascultătorului.

InfoMusic: Fiecare piesă din albumul "Lemon Blues" este o poveste în sine. Ce povești se află în spatele piesei "Un minut"?

Jurjak: În spatele piesei "Un minut" se ascund mai multe poveşti, fiecare e cu minutul lui, secunda şi povestea lui.

InfoMusic: Dacă ai putea să-ți pui viața într-un film, cum ar fi el?

Jurjak: O comedie cu umor negru.

InfoMusic: Dacă ar trebui să descrii doar în trei cuvinte cel de-al doilea album, "Blues Berry", care ar fi acestea?

Jurjak: Simplitate complicată.

După piesa "Vântul", cel de-al doilea single extras de pe discul "Blues Berry" a fost "Imnul Minerilor", al cărui videoclip poate fi urmărit aici. Tracklistul albumului este următorul:

1. Viitor Apropiat
2. Vântul
3. Nicio şansă feat. Bucharest Jazz Orchestra
4. Printre Cuvinte
5. Spune Pe Nume
6. Lupul
7. Imnul Minerilor
8. În Gol
9. Două Poveşti
10. Micul Beţiv
11. Singur Pe Drum

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Jurjak
Ana-Maria Prelipcean este Redactor colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE