Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Julio Iglesias: Cea mai mare recompensă este să văd publicul fericit la finalul concertelor

Un romantic incurabil, Julio Iglesias are o legătură deosebită cu România, revenind să cânte aici în fiecare an din 2012 și până acum, după experiențe în diferite perioade de dezvoltare ale țării. Iată ce ne povestește Julio Iglesias despre muzică, despre copiii lui și despre România într-un interviu luat înainte de venirea lui pe 22 mai la Cluj-Napoca și pe 2 iulie 2015 la București.

Publicat

pe

Julio Iglesias
Julio Iglesias

Cum ai defini muzica pe care o cânți? Către cine o direcționezi și ce scop are?
JI: Știți voi, muzica este un limbaj universal. Asta iubesc cel mai mult la muzică, faptul că nu are limite. Am avut privilegiul să cânt peste tot prin lume și sunt foarte recunoscător pentru asta. Le cânt tuturor celor care sunt bucuroși să mă asculte, iar cea mai mare recompensă a mea este să văd publicul fericit la finalul concertelor.

Cum interpretezi schimbarea din viața ta atunci când ai avut accidentul care nu ți-a mai permis să joci fotbal, direcționându-te către muzică?
JI: Este vorba despre circumstanțe. Recuperarea după accident a fost una dintre cele mai grele perioade pe care le-am experimentat, dar viața mi-a dat o a doua șansă și am putut merge din nou, în ciuda pesimismului doctorilor. Sunt recunoscător pentru faptul că am descoperit muzica. În timpul recuperării mele am primit o chitară de la un asistent medical, pentru că era o metodă bună de a-mi exersa mobilitatea degetelor. Așa am început să compun primele cântece.

Cum te simți când mergi în turnee, după 40 de ani de cântat? Încă descoperi lucruri noi la tine și la locurile pe care le vizitezi?
JI: Un turneu nou este întotdeauna o provocare. Sunt recunoscător tuturor oamenilor care continuă să vină la concertele mele și care au făcut posibili acești 47 de ani de cântat pe scenă. Cel mai mare privilegiu pentru un artist este să vadă că oamenii vor să te întorci să le cânți. Da, este întotdeauna ceva nou și palpitant de descoperit când mergi în turnee în jurul lumii. Observ schimbările care se petrec în diferite țări pe parcursul timpului și sunt fericit să țin legătura cu oamenii.

Julio Iglesias în concert la Sala Palatului pe 24 octombrie 2013

Julio Iglesias în concert la Sala Palatului pe 24 octombrie 2013

Este vreun concert pe care îl poți considera favoritul tău? Dacă da, ce anume îl face să fie atât de special?
JI: Fiecare concert este, într-un fel, special pentru mine, având povestea și emoțiile proprii. Am amintiri foarte plăcute de la participarea mea la Cerbul de Aur în Brașov din 1969. Atunci a fost prima dată când am cântat în afara Spaniei, așa că îmi amintesc acest moment ca fiind unul special în cariera mea. Acela a fost începutul conexiunii mele de durată cu România.

Cum te simți după ce ai cântat anumite cântece de foarte multe ori? Cum simți că reacționează publicul la ele, este la fel ca acum mai mulți ani?
JI: În ultimii ani am cântat în concerte acele cântece care am observat că sunt cele mai plăcute pentru audiență, așa că sunt încântat să văd trei generații cum se bucură de aceeași muzică. Acesta este meritul bunicilor care și-au crescut copiii cu aceste cântece.

Plănuiești materiale noi pentru viitorul apropiat?
JI: Da, lucrez la un nou album.

Cum ai introdus muzica în educația copiilor tăi? Ți-au urmat Julio Jr și Enrique direcțiile în muzică?
JI: Le-am spus mereu copiilor mei să își aleagă propriul drum în viață, în funcție de ceea ce le place sau de aptitudinile lor pentru o profesie sau alta. S-a întâmplat ca ambii Julio Jr și Enrique să simtă o atracție specială către muzică și să o dezvolte. Eu nu le-am dat nici o direcție în muzică. Sunt independenți și iau întotdeauna propriile decizii.

Cum te simți când cânți cu fiul tău pe scenă? Cum a fost când ați cântat prima dată?
JI: Am cântat doar o dată cu fiul meu, Julio Jr. A fost un cântec într-un concert din Miami, de Sfântul Valentin, acum câțiva ani. Sunt bucuros că el îmi va deschide concertele din România. Sunt mândru de toți fii mei,  mai ales pentru că ceea ce au este se datorează propriilor eforturi și dedicării lor.

Julio Iglesias alături de fiul său, Julio Iglesias Jr.

Julio Iglesias alături de fiul său, Julio Iglesias Jr.

Știi cum se simt ei legat de cariera lor muzicală, și ce planuri au?
JI: Sunt sigur că muzica va fi mereu o parte importantă din viața lor. Enrique merge mereu în turnee sau lansează câte un nou album, în timp de Julio Jr combină muzica cu aparițiile TV și de asemenea cu piese de teatru și filme în Spania și SUA. Este implicat în activități variate.

Acum, trecând la România, spune-ne, te rugăm cum vezi tu această țară după ce ai ținut peste 15 concerte aici?
JI: Am avut ocazia să vin în România atât în timpul regimului comunist, cât și după. Țara a trecut prin transformări dramatice. Am fost în București în fiecare an din 2012 în 2015 și am observat schimbările de la un an la altul. Este plăcut să văd cum se modernizează orașul, cum sunt renovate o mulțime de clădiri, în special în centru. Aveți o infrastructură mai bună decât acum câțiva ani.

Cum te-ai bucurat de public în orașe diferite din România?
JI: Publicul a fost uimitor în toate orașele în care am cântat: Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Bacău, Sibiu, Galați și București. M-am simțit binevenit peste tot unde m-am dus, iar asta mă face cu adevărat fericit.

Julio Iglesias în concert la Sala Palatului pe 24 octombrie 2013

Julio Iglesias în concert la Sala Palatului pe 24 octombrie 2013

Ai vizitat orașele? Ai vreo experiență pe care ai vrea să o împărtășești?
JI: De obicei văd centrul orașelor. Din nefericire, nu am prea mult timp de vizitat pentru că un turneu mondial presupune un program aglomerat; trebuie să plecăm spre următoarea destinație imediat după spectacol. Îmi aduc aminte că în 2007 am fost la o vilă foarte frumoasă la baza munților, lângă Sibiu. M-am simțit foarte bine acolo, am mâncat pește delicios și am stat la soare.

Ce părere ai despre femeile din România?
JI: Sunt inteligente, profesioniste, de încredere și, în același timp foarte atrăgătoare și dulci.

Vrei să transmiți vreun mesaj fanilor tăi din România?
JI: Mulțumesc mult pentru că mi-ați acordat șansa să mă întorc în România! Sunt nerăbdător să vă văd! Vă trimit o îmbrățișare și toată dragostea mea. România are un loc special în inima mea.

Mulțumim mult pentru timpul acordat și pentru răspunsuri!

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending