Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Jazz-fusion-electro din Polonia. Pink Freud va scrie o piesă inspirată de România - VIDEO INTERVIU

Pink Freud este o trupă de jazz-fusion-electro apreciată pentru stilul unic. Descoper-o într-un video-interviu InfoMusic despre noul album, muzica din Polonia și impresiile din România.

Publicat

pe

Interviu cu Pink Freud in Club Control
Interviu cu Pink Freud in Club Control

Pink Freud este o trupă de jazz-fusion-electro din Polonia, extrem de apreciată pentru stilul unic de a combina soundurile și instrumentele. Grupul a venit în România pe 29 martie 2012 pentru a concerta în Club Control din București.

Interviu cu Pink Freud in Club Control

Interviu cu Pink Freud in Club Control

InfoMusic a participat la probele de sunet ale formației și a stat de vorbă cu membrii trupei: Wojtek Mazolewski - bass, Tomek Duda – saxofon, Adam Milwiw-Baron - trompetă, electronice și Rafal Klimczuk– tobe. Am descoperit o muzică antrenantă, plină de energie, capabilă să apropie orice ascultător novice în ale jazz-ului. Cu mulțumirile de rigoare Mirelei Lazăr de la Institutul Polonez din Bucureşti, vă invităm să descoperiți sau să aprofundați muzica Pink Freud urmărind video-interviul următor.

Video-interviu Pink Freud

Numele grupului, Pink Freud a trezit mereu curiozitatea oamenilor și formația a fost frecvent înrebată de semnificația numelui. Wojtek Mazolewski a mărturisit că niciodată nu au dezvăluit însemnătatea acestuia ci au au preferat ca oamenii să vină cu propriile interpretări. Totuși, Wojtek Mazolewski ne-a dezvăluit ceva legat de nume, și anume că Pink este atât cât ai nevoie, iar Freud este atât cât vrei”.

”Ne surprind mereu cu idei foarte interesante despre ce înseamnă pentru ei Pink Freud. Iar asocierea aceasta de cuvinte mi se pare că ea însăşi este atât de interesantă şi provoacă anumite senzaţii în trup şi minte încât suntem liniştiţi de trăinicia ei în orice loc de pe pământ. Căci se naşte iar şi iar în mod fantezist.” - Wojtek Mazolewski

Cea mai bună trupă de jazz electro din Polonia

Pink Freud a fost desemnată în 2007 cea mai bună trupă de jazz electro de către revista JAZZ FORUM, fiind renumită pentru prestațiile live inedite și unice. Tomek Duda a declarat că respectivele combinații bizare sunt o sumă a caracterelor lor diferite, care se intersectează, se însumează și dau rezultate neașteptate. Legat de succesul trupei, Tomek Duda și Wojtek Mazolewski au declarat:

”Faptul că suntem o trupă cunoscută nu este doar meritul nostru. Formaţia, pe lângă faptul că există în formula de patru oameni, ea există de fapt în conştiinţa ascultătorilor noştri. Lor trebuie să le mulţumim că le-am plăcut, că iau din muzica noastră energie şi afecţiune. În ceea ce priveşte combinaţia muzicală, este greu de descris în cuvinte. Cineva înţelept a spus: „a vorbi despre muzică este ca şi cum ai dansa despre arhitectură”. - Tomek Duda

”Vreau doar să adaug că totul constă în mare măsură în curajul de a face ceea ce vrem. Nu ne controlăm deloc, nu ne stilizăm în niciun gen muzical, facem ce ne trece prin cap în acel moment, în degete, în suflet, cântăm ce vrem. Nu ne stresăm foarte mult care este forma finală a ceea ce cântăm. S-a dovedit cu trecerea timpului că oamenii au început să ne asculte, au considerat că este ceva digerabil, lucru care ne bucură şi pentru care le mulţumim din suflet. Facem ceea ce vrem, aşa cum ne iese, fără să ne gândim deloc cum trebuie să fie. Pur şi simplu iubim ceea ce facem.” - Wojtek Mazolewski

Interviu cu Pink Freud in Club Control

Soundcheck Pink Freud in Club Control

Membrii Pink Freud au mărturisit ca fiecare loc pe care îl vizitează îi inspiră. Acest lucru s-a întâmplat în Japonia, unde au fost recent, India și chiar România. De asemenea, aceștia au vorbit despre experiența de a concerta în Japonia, loc care i-a cucerit.

”Greu de spus. Aşa cum am spus de mai multe ori prietenilor mei, fiecare dintre noi şi-a lăsat în Japonia o parte din inimă. Am trăit acolo nişte clipe minunate, excepţionale, căci ceea ce cântăm a fost minunat primit. Oamenii de acolo sunt plini de empatie, au inimi mari, sunt foarte dezvoltaţi emoţional. A fost minunat pentru că ceea ce am cântat a ajuns unde trebuie, s-a întâlnit cu ceea se reflecta din ei, şi anume o energie bună. Asta este prima noastră amintire. De altfel, toate împrejurările au fost minunate. Am impresia că am fost la celălalt colţ al lumii, pe care nu-l ştiam şi pe care l-am cunoscut în cea mai bună ipostază.” - Rafal Klimczuk

”Îmi permit să adaug că energia japonezilor ne-a zbuciumat atât de mult încât atunci când colegul meu Rafał s-a uitat la un material video din concertele noastre s-a întrebat dacă acest film este pus pe rapid sau este tempo-ul normal. Asta demonstrează că eram încărcaţi cu o energie pozitivă.” - Tomek Duda

O melodie Pink Freud inspirată de România

”Vreau şi eu să spun că cel mai bine vă va vorbi despre toate acestea noul nostru album, care este inspirat în mare măsură din această deplasare. Piesele de pe acest album, bineînţeles fără voce, dar cântate de noi, au fost compuse chiar în această perioadă. Le-am terminat în această perioadă, iar unele piese au luat naştere chiar acolo, în Tokio. Piesa „Koniciua”, care deschide albumul nostru, este scris de mine şi colegul Tomek în clubul Pitin din Tokio, unde în timpul soundcheck-ului, încărcaţi de primele impresii şi de ceea ce întâlnisem în Japonia, am fost în stare să creăm. Este un proces natural. Trebuie să mărturisesc sincer că în prima zi când am sosit la Bucureşti, cum am intrat în cameră am scos chitara, căci nu am avut-o de mult timp. Am avut un traseu lung prin India unde am cântat la contrabas. Mi-era foame de instrument. Când am ajuns aici, l-am scos şi am compus o piesă despre Transilvania, despre Dracula, despre impresiile din România. Deci pe următorul album vă puteţi aştepta la piese cu inspiraţii româneşti.” - Wojtek Mazolewski

Interviu cu Pink Freud in Club Control

Soundcheck Pink Freud in Club Control

Horse and Power - noul album Pink Freud

În timp ce Pink Freud repeta în Club Control a dezvăluit pe site-ul său titlul noului album, Horse Power și un mix format din cinci piese noi ce vor apărea pe disc. Piesa omonină va promova discul. Este vorba de o piesă scurtă, dar consistentă. Albumul prezintă câteva faţete ale trupei după cum au declarat cei patru muzicieni. Noul material este o bucată din viața lor, ruptă direct din inimă și prezentată într-o formă muzicală abstractă.

Înainte de a veni la București, Pink Freud a concertat în Sfântul Gheorghe și a avut timp câteva zile să viziteze o serie de locuri din România. Membrii formației au declarat că sunt plăcut surprinși de publicul de aici care i-a asimilat foarte bine, de bucătăria românească și de femeile frumoase. În plus, aceștia au spus că se vor întoarce în România oricând, cu mare drag.

Pink Freud a mai vorbit despre scena muzicală de jazz din Polonia și despre publicul de acolo. În plus, membrii formației au dezvăluit ce ar fi ales să devină dacă n-ar fi fost muzicieni, totul în video-interviul de mai sus.

Fotografii soundcheck Pink Freud

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending