Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Interviu cu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe - VIDEO

Poetă, cântăreață, activistă și educatoare, Iyeoka prezintă împreună cu trupa sa The Rock by Funk Tribe un proiect muzical interesant, ce îmbină jazz-ul cu blues, R&B, funk și gospel. Prezentă în România pentru a concerta la începutul lunii noiembrie la București și Cluj-Napoca, artista și trupa sa au stat de vorbă cu InfoMusic. Urmăriți interviul video.

Publicat

pe

Interviu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro
Interviu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

Iyeoka și The Rock by Funk Tribe sunt încântați să descopere orașe noi, iubind misterul locurilor necunoscute. Au rămas cu o impresie plăcută după vizitarea Bucureștiului. Le-a plăcut arhitectura orașului, simțindu-se foarte bine la noi. Au ascultat inclusiv muzică românească, Iyeoka și membrii trupei apreciind soundul Moonlight Breakfast.

Formată profesional ca farmacist, Iyeoka a conștientizat însă că trebuie să-și urmeze iubirea pentru poezie și muzică, în urma unui incident traumatizant din 2005. Artista ne povestește cum o experiență de viață și moarte i-a schimbat destinul:

În 2005 am trecut printr-o experiență care mi-a atras atenția asupra priorităților din viață. Avionul în care mă aflam a fost lovit de fulger. Pilotul încerca să mențină avionul, dar unul dintre motoare cedase și eram în picaj. Țineam de mână un străin, plângeam, țipam și chiar am crezut că totul se va termina atunci. Mă gândeam la viitorul meu, la ce ar fi putut să fie. A fost o experiență foarte traumatizantă, dar care m-a trezit și m-a făcut să conștientizez că trăiesc cu un anumit scop. Am început să-mi caut menirea pe Pământ, iar totul s-a materializat prin muzică. Compun și creez pentru supraviețuirea noastră.

Interviu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

Interviu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

Formula actuală a trupei Iyeoka & The Rock by Funk Tribe s-a format de-a lungul timpului, membrii venind din diferite colțuri ale Americii. Colegii îi apreciază talentul, dăruirea și bunătatea de care dă dovadă. Procesul de creație este unul extrem de plăcut, fiecare instrumentist reușind să se completeze unul pe celălalt. Compozițiile finale transmit o stare pozitivă, plină de iubire, tocmai pentru că sunt realizate într-un mediu armonios. Această "formulă magică" a dat naștere albumului "Say Yes" (2010). Single-ul cu cel mai mare succes a fost "Simply Falling", pe care Iyeoka & The Rock by Funk Tribe l-au cântat live cititorilor InfoMusic, la finalul interviului.

Urmărește interviul video cu Iyeoka

Artista nigeriană a avut marea șansă de a se naște și locui în America. Părinții ei s-au întors în Nigeria în urmă cu 15 ani, astfel că Iyeoka a putut păstra legătura cu locurile de origine prin intermediul acestora. Cel mai important lucru pe care l-a învățat în Nigeria este acela că nimic nu se obține gratis, fie că vorbim de apă potabilă sau de propria siguranță.

Când sunt în Nigeria nu iau nimic de-a gata, cum ar fi electricitatea, siguranța mea sau apa potabilă pe care o beau, care e la fel de valoroasă ca aurul. Acolo trebuie să fii atent la multe lucruri. De fiecare dată când merg în Nigeria trăiesc o experiență foarte frumoasă, iar când mă întorc știu că trebuie să împart această experiență și mai ales vreau să împart speranță. E chiar un moment oportun să vorbesc cu voi despre asta, întrucât în prezent au loc conflicte în numeroase țări, inclusiv în Nigeria. Când văd toate știrile despre incidentele respective, fie la televizor sau în presa scrisă mă influențează în ceea ce compun. Sper ca poeziile și muzica pe care le fac să fie ca un pansament pentru greutățile prin care trec multe dintre țările noastre, a mărturisit Iyeoka.

Poze de la întâlnirea cu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe

  • Interviu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

    Interviu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

  • David Franz în interviul acordat de Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

    David Franz în interviul acordat de Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

  • Interviu Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro
  • David Franz în interviul acordat de Iyeoka & The Rock by Funk Tribe pentru InfoMusic.ro

Ascultă live Iyeoka & The Rock by Funk Tribe - "Simply Falling"

Trending