Urmărește-ne în Social Media

pop

Irina Rimes: "Scriu ceea ce simt" - VIDEO INTERVIU

Deși a intrat pe piața muzicală din România în urmă cu mai puțin de un an, Irina Rimes ”ne-a colorat visele” încă de la single-ul de debut. Ajunsă repede hit, piesa ”Visele” a fost pe buzele fanilor luni la rând, intrând atât pe radio, cât și în playlisturile festivalurilor din vara lui 2016. A urmat apoi, în iarnă, trilogia ”Iubiri Secrete”, ce a fost la fel de bine primită de public. Ne-am dorit să o cunoaștem și noi pe Irina Rimes, așa încât am invitat-o la redacția InfoMusic pentru a ne povesti câte ceva despre ea, dar și despre muzica pe care o compune. Am vorbit, astfel, despre iubire, carieră, succes, underground versus comercial, viitoare proiecte și colaborări, și nu în ultimul rând, despre albumul de debut, ce va fi lansat primăvara aceasta. La final avem și un scurt Q & A.

Publicat

pe

Bună, Irina. Bine ai venit la InfoMusic!

Bine v-am găsit!

Felicitări pentru sucesul trilogiei ”Iubiri secrete”. Povesteai la momentul lansării că cele trei piese ce compun trilogia sunt inspirate de o experiență pe care tu ai trăit-o. A ajuns mesajul versurilor la acea persoană care te-a inspirat să le compui?

Irina Rimes: (Râde) Credeam că o să-mi dai aceeași întrebare banală pe care o primesc de fiecare dată când vorbesc despre trilogie și tocmai mi-ai dat peste cap răspunsul, pe care-l aveam cumva pregătit. Am dat foarte multe detalii pe aceste piese și nu prea îmi doresc să mai dau alte detalii, adițional. Ideea este că da, sunt inspirate din viața mea personală. Cumva, am scris lucruri pe care le-am trăit sau am vrut să le trăiesc la un moment dat sau de care am simțit nevoia aici, în interior. Nu înseamnă, neapărat, că m-am iubit cu cineva în secret...sau înseamnă. Adică..

Vrei să păstrezi misterul?

Irina Rimes: Nu neapărat vreau să păstrez misterul, ci vreau să-mi păstrez viața personală aici (în interior). Îmi place să spun ce trăiesc, dar nu-mi place să dau detalii.

Iubirea este o temă constantă în compozițiile tale. Aș vrea să te întreb: ce vârstă aveai când te-ai îndrăgostit prima oară?

Irina Rimes: 15 - 16 ani.16 ani ? Da. Dar cam așa se îndrăgostește toată lumea. La 17 ani, cred că acolo (iubirea) este cea mai intensă...cel mai pur sentiment. Pentru că mai departe el se asimilează cumva cu toate experiențele din viață și pe urmă devine altceva. Altfel de dragoste. Dragostea aia pură, mie mama îmi zice că e la 17 ani.

Lucrezi de curând cu Inna la primul ei album cu piese în limba română. Ai putea să ne povestești cum decurg înregistrările? Vor fi surprize pentru fani, va fi ceva diferit de ceea ce s-a lansat până acum?

Irina Rimes: Cu siguranță va fi ceva diferit. Probabil ați sesizat și după prima melodie pe care a scos-o, scrisă de mine, ”Cum ar fi?”.Va fi diferit pentru că Inna nu a fost văzută prea mult cântând în limba română. Dar îi stă bine. Îi stă foarte bine să cânte în limba română. M-am gândit să-i fac niște piese senine, așa cum e ea, așa cum e vocea ei. Nu cred că o să fie altcineva. Tot Inna o să fie și o să rămână în stilul ei, doar că în limba română. O să fie ceva drăguț, romantic și frumos.

Poate o latură nouă, neprezentată publicului încă, dar care exista.

Irina Rimes: Posibil. Albumul încă nu e gata. Piesele încă nu sunt gata, încă nu am scos tot ce aveam de scos pentru Inna din mine, deci nu știu nici eu la ce să mă aștept.

Care este, în opinia ta, cea mai frumoasă parte a meseriei de artist?

Irina Rimes: În primul rând, nu te duci de la ora 8 până la 6 la muncă. Chiar ieri vorbeam cu cineva că pot să stau acasă...bine, nu pot să stau acasă cât vreau eu și să mă odihnesc cât vreau. Nu, asta-i o prostie. Trebuie să muncești, mai ales, ca să te menții, să fii acolo. Ai mult de muncă. Numai că partea frumoasă e că o faci din plăcere. Nu este o muncă la volum, ci la calitate. Deci dacă eu pot să scot, de exemplu, două piese pe sesiune (sesiune de scris), atunci alte două sesiuni pot să mă odihnesc, ceea ce mulți știu că nu pot să facă. Lucrează mult la piese. Cumva, eu le fac repede.

Steve Jobs a zis odată că adoră oamenii leneși, pentru că ei găsesc metoda cea mai rapidă de a rezolva lucrurile. Și eu, cumva, sunt acel mic om leneș, care rezolvă repede lucrurile ca să poată să se odihnească.

Ca și în modă, există trend-uri și în muzică. Ce trenduri crezi că influențează acum hiturile românești? Ce trenduri le dictează, oarecum?

Irina Rimes: Radio-ul impune niște standarde, asta e clar. Dar, în general, nu există standarde. Nu știu să-ți răspund la întrebarea asta. Eu, personal, nu mă iau după niciun trend și după niciun standard. Eu scriu ceea ce simt și dacă ceea ce simt eu place ascultătorilor, atunci, probabil, se va încadra în standardul lor. Cred că standardul e frumosul și cât de mult se regăsesc oamenii în piese. Cred că ăsta este trendul. Cred.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Crezi că există o rețetă a succesului în industria muzicală? Nu neapărat în România, ci în general.

Irina Rimes: Încă o întrebare la care nu pot să răspund și o să vă explic și de ce. Eu cred că succesul se datorează unor factori care se întâlnesc, cumva: norocul cu talentul, cu oamenii potriviți, anturajul, unde te învârți, cu cine vorbești, momentul perfect. Eu cred și în faptul că-ți faci norocul singur, când muncești mult și-ți dorești ceva, dar cred și în forța aia de sus, atracția universală, cum vreți să-i spuneți, îngerul acela care te duce unde trebuie. Pentru că eu mă consider o mare norocoasă. Dacă, de exemplu, nu întâlneam oamenii pe care îi am în jurul meu acum, și mă refer la Quantum Music, familia mea de aici, din România, din București, dacă nu întâlneam acești oameni, poate că nu mă descopeream eu pe mine. Eu am început să scriu piese de acum un an de zile, cam așa. Nu scriu de când sunt mică. Nu e un talent pe care mi l-am șlefuit în timp. Nu, am început să scriu de un an de zile, fiind influențată și de bunul meu prieten Andi Bănică, cu care am început să scriu. Împreună am început să scriem. Cred că succesul se datorează și oamenilor pe care îi întâlnești în viața ta. Și dacă ești un om bun, probabil atragi oameni buni.

Există o dispută între comercial și underground. Tu ce părere ai despre cele două categorii? Sunt două lumi diferite sau se întrepătrund?

Irina Rimes: Sunt două lumi diferite. Un artist, probabil, trebuie să aleagă o cale, cu toate că poate să le facă și pe amândouă. Uite, eu, de exemplu, vreau să scot o piesă în curând. Se numește ”Bandana”, dar e despre altceva. E cu Killa Fonic. Și e o piesă de online, nu e o piesă cu care o să vizez radio-urile, pentru că am zis un pic mai mult pe piesă decât ar putea permite radio-urile să difuzeze. Dar ideea e că artistul e artist. Și dacă e un artist bun și intră în standardele radio, intră pe radio. Dacă e un artist bun, dar nu intră în standardele radio, înseamnă că rămâne underground. Dar nu e o calitate pe care artistul trebuie să o aibă sau ceva. Nu. Sunt lumi abordabile în aceeași măsură.

Crezi că e posibil ca o piesă care a fost gândită pentru underground să ajungă în zona comercială, în mod surprinzător? Mă gândesc că atunci când compui o piesă, te gândești cărui public te adresezi. Dar se întâmplă uneori să se deschidă mai multe zone de public. Mie îmi vine în minte, de exemplu, ”Take Me To Church”, de la Hozier. Inițial, piesa mi s-a părut pentru underground, dar a ajuns la mult mai multe persoane.

Irina Rimes: Bine, e și la limita aia (dintre underground și comercial). Eu când mă gândesc la underground, mă gândesc la hip-hop..Indie nu mi se pare foarte underground, deci e cumva la limita dintre cele două, e combinație între cele două. E un stil de muzică mai aparte. Dar da, ai dreptate.

În general, dacă muzica e bună, poate să fie făcută și pentru underground și să ajungă mult mai sus de atât. Cu toate că și underground-ul este sus. Dacă trap-ul nu e pe radio, nu înseamnă că el nu există și nu este în căștile tuturor.

Compui frecvent în limba română. Ce crezi că îi trebuie unei piese în limba română ca să depășească hotarele țării, să ajungă în topurile din afară?

Irina Rimes: Un hook bun. Da, un hook bun. Nu știu, dacă îmi vine în minte acum o piesă în limba română care a depășit hotarele e aia de la O-Zone. (fredonează) "Mă înec în ochii tăi, la la la la lei". Uite, chestia asta, ”la la la la lei” și ”ei” a trecut. Cred că e hook-ul ăla, care poate să-l fredoneze oricine, că e neamț, că e polonez, că e american.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Chiar dacă stâlcește cuvintele, refrenul a rămas în cap. Apropo de asta, ai vreun refren care ți-a rămas acum în cap și îl asculți pe repeat?

Irina Rimes: Nu m-ai prins bine acum, pentru că ieri am avut o sesiune de scris și am scris două piese. Și în general, când scriu, după o sesiune, îmi cântă în cap ce am compus. Și nu pot să le fredonez, că nu le știu bine versurile.

Ai lansat piese și în Republica Moldova și în România. Ai sesizat diferențe sau asemănări între cele două piețe sau între reacțiile pe care le-ai primit din partea publicului?

Irina Rimes: Am lansat piesele în România. Acolo (în Republica Moldova) au ajuns automat. Înainte să ajung în România, aveam activitate artistică în țara mea, în Moldova, și cumva au intrat automat și acolo, pe radio. Ulterior am fost și la niște emisiuni. Numai că, atunci când am lansat ”Visele”, de exemplu, au percutat un pic mai greu moldovenii de peste Prut. E și normal, probabil, să se întâmple chestia asta.

În schimb, când am lansat trilogia, am făcut lansări la televiziuni. La modul: eram pe două telefoane și dădeam interviuri în timp ce ei puneau în premieră videoclipurile pe TV. Au primit frumos moldovenii. Primesc mesaje de la moldoveni, românii de peste Prut, la fel cum primesc și de la românii de aici. Mă bucur că și acasă muzica mea e primită la fel de cald ca și aici.

Ce proiecte sau colaborări pregătești pentru perioada următoare?

Irina Rimes: Pot să vă spun marele meu secret, care nu mai e secret: o să lansez album în primăvară, cu single. Mai lansez niște featuring-uri, între timp. Mai lansez niște piese cu alți artiști. De exemplu, zilele trecute am lansat ”Dor de tine” cu Antonia. Și mă bucur foarte mult că piesa merge foarte bine și e o piesă foarte veselă, la care am lucrat cu drag. E, cred, cea mai veselă piesă pe care am scris-o vreodată.

Lucrez la albumul Innei...și am mai scris încă o piesă foarte drăguță pentru un artist din România, o piesă foarte personală, pe care eu am scris-o despre mine. Nu vă spun cine, pentru că poate îi dau peste cap planurile de lansare, dar e o piesă care o să vă placă foarte, foarte mult, și asta vă promit. Pun mâna în foc, dacă vreți. Sunt absolut sigură, pentru că e o piesă scrisă din adâncul sufletului, e o piesă cu emoții adevărate, emoții trăite, și nu are cum să nu ajungă la sufletul vostru.

Le poți transmite un mesaj fanilor, care să îi țină în suspans până la lansarea următorului single?

Irina Rimes: Nu e niciun suspans. Eu am făcut o petrecere la mine în sufragerie într-o zi și am chemat mai mulți prieteni și vloggeri și bloggeri ,care au postat pe net piesele pe care o să le lansez, de pe album. Teoretic, fanii mei știu ce piese o să lansez. E una din piesele alea pe care vi le doriți voi foarte mult. Una dintre alea: ”Bolnavi amândoi și ce s-a întâmplat cu noi”...Nu vă spun care e acum, dar nu e suspans, pentru că fanii mei deja știu versurile la acele piese. Au și apărut pe net. Sunt un pic greșite, copii, dar nu-i nimic, lansez eu și le corectăm.

Îmi doresc să aibă același impact cum a avut când a apărut varianta cu chitară și cântată prost de la mine din sufragerie...eram mega răcită. Nu prost, e cântată așa...mai puțin bine. Cu volum mai redus. Sper să vă placă la fel de mult.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Q & A:

1. ”Love Story” sau ”P.S. I Love You”?

Nu-mi amintesc nici unul, nici altul. Să spunem amândouă, că sigur mi-au plăcut amândouă.

2. Rihanna sau Adele?

Adele.

3. Chanel sau Dior?

Chanel.

4. Leonardo DiCaprio sau Antonio Banderas?

Leonardo DiCaprio.

5. Paris sau Tahiti?

N-am fost în Tahiti. Cred că Tahiti.

6. Cină romantică sau ieșire în club?

Depinde de mood. Dacă ai cu cine, cină romantică, normal. Dacă n-ai cu cine, club cu fetele.

7. Bărbat cu barbă sau fără barbă?

Fără.

8. ”Game of Thrones” sau ”Orange Is The New Black?”

N-am privit nici unul, nici altul, dar vreau să mă uit la ”Game of Thrones”, că mi-a zis toată lumea: ”Uită-te, că n-o să regreți”. Deci ”Game of Thrones”.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

LIVE-ul 2 SuperStar România vine cu surprize din partea juraților și piese memorabile pregătite de concurenți

Cea de-a doua ediție LIVE a emisiunii SuperStar România, ce se difuzează vineri, pe 3 decembrie, îi are drept protagoniști pe cei 8 concurenți rămași în concurs. Pentru a trece mai departe, cei 8 vor trebui să convingă publicul să îi voteze. Juriul a pregătit, de asemenea, câteva surprize muzicale.

Publicat

pe

Jurații SuperStar România
Jurații SuperStar România │ FOTO: PRO TV

Vineri, 3 decembrie, de la 20:30, PRO TV difuzează cea de-a doua gală LIVE a show-ului de talente SuperStar România. Pe scenă vor urca cei 8 concurenți care au obținut voturile publicului în ediția de pe 1 decembrie, respectiv Alessandro Mucea, Alexandru Precup, Artiom Topal, Maria Jugănaru, Maria Ojică, Naomi Prie, Romina Apostol și Victoria Peșterean. Le puteți urmări momentele din ediția trecută aici.

Cine merge mai departe în cel de-al doilea LIVE SuperStar România

Ca și în ediția trecută a emisiunii, concurenții care merită să meargă în următoarea etapă vor fi aleși exclusiv de către public. Voturile celor de acasă vor fi singurele care vor conta.

Din cei 8 concurenți rămași în concurs, 6 vor fi selectați pentru a merge mai departe în live-ul de vinerea viitoare, de pe 10 decembrie.

Cei care doresc să-și susțină favoriții o pot face prin sms, la numărul 1264, sau online pe voteazasuperstar.protv.ro. Publicul își va putea exprima opțiunea după ce Theo Rose va spune "START VOT".

Surprize muzicale de la jurați în cel de-al doilea LIVE SuperStar România

Smiley, Raluka, Marius Moga și Carla’s Dreams au câte o surpriză muzicală pentru cei de acasă. Cei patru jurați vor interpreta, fiecare, câte o piesă.

În ediția trecută, de pe 1 decembrie, invitatul surpriză a fost Irina Rimes. Acompaniată de trupa sa, artista a interpretat live un fragment din colajul muzical de la Urbanist Session, ce a ajuns la 7,7 milioane de vizualizări.

VIDEO: Irina Rimes pe scena SuperStar România

Show-ul SuperStar România de pe 3 decembrie va cuprinde câte un moment muzical din partea fiecărui concurent. Potrivit comunicatului emis de PRO TV, concurenții și-au ales piese memorabile, menite să impresioneze publicul și să transmită emoție. 

Pe 10 decembrie se va difuza încă o ediție live, iar pe 17 decembrie va avea loc Marea Finală SuperStar România. Concurentul care va fi desemnat câștigător va intra în posesia unui premiu în valoare de un milion de lei.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Semifinala Masked Singer 2021 a dus la demascarea Păunului; află despre ce vedetă este vorba

Cel de-al doilea sezon al emisiunii Masked Singer se apropie de sfârșit. Pe 2 decembrie, publicul s-a putut bucura de o semifinală spectaculoasă care a venit cu o nouă demascare. Păunul a părăsit competiția. Găsești detalii și video în articol.

Publicat

pe

Păunul în semifinala Masked Singer 2021
Păunul în semifinala Masked Singer 2021 │ FOTO: PRO TV

Cea mai recentă ediție a show-ului de la PRO TV a venit cu o serie de momente neașteptate. INNA a fost sechestrată de Papagal, iar locul său la masa detectivilor a fost luat de nimeni alta decât Irina Rimes. Artista și-a luat rolul în serios și a încercat să pună cap la cap indiciile oferite de cele cinci măști rămase în competiție.

În semifinala Masked Singer, Păunul, Albina, Șaorma, Fluturele și Muma Pădurii au avut interpretări care mai de care mai speciale, însă doar patru au ajuns în marea finală. Personajul care a părăsit competiția a fost Păunul.

Păunul de la Masked Singer a fost Jorge

Jorge, cântărețul și fostul prezentator la emisiunii Masked Singer, l-a portretizat pe coloratul Păun. Personajul i-a cucerit pe detectivi încă de la prima vedere. Nici în ultima sa apariție nu s-a lăsat mai prejos. Păunul a creat un show efervescent cu piesa "Mundian To Bach Ke". Apoi, personajul s-a duelat cu Albina, moment în care a cântat "Bambolina".

"Sunt fericit că sunt din nou aici, la Masked Singer! Este foarte tare, fraților, să fii sub mască. Sub masca asta poți să fii oricine", a declarat Jorge.

Investigația detectivilor:

Trebuie menționat că Păunul nu i-a mai putut păcăli pe Mihaela Rădulescu și Horia Brenciu. Cei doi au dat ca nume final Jorge. Dar până la acel moment, alte personalități le-au trecut prin minte detectivilor. Alex Bogdan l-a nominalizat pe Ionuț Dolănescu, fiind de părere că fizicul impresionant al personajului, costumul colorat, dansul și statura sunt o marcă a cântărețului de muzică populară.

Irina Rimes s-a gândit că în spatele măștii ar putea fi un fotbalist și l-a numit pe Claudiu Răducanu. Inițial, și Horia Brenciu s-a gândit la un sportiv, și anume Tibi Ușeriu. În ceea ce o privește pe Mihaela, aceasta s-a gândit la Cristi Enache, solistul trupei Direcția 5. Cei din urmă detectivi și-au schimbat părerile, în cele din urmă.

"Omul chiar a făcut muzică. Omul chiar a cântat operă, omul chiar a făcut dans. Omul are mai multe valențe. N-a apucat el peste tot în lumea asta zvăpăiată de showbiz să le arate. Acest om care cântă, prezintă, stă în cap, face și sport mult și-a fost pe coperți de reviste...este Jorge!", a declarat Mihaela.

VIDEO: Demascarea Păunului

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

INNA este sechestrată de Papagal, în semifinala emisiunii Masked Singer 2021

Povestea show-ului Masked Singer capătă noi valențe în această seară, de la ora 21:30. În semifinala emisiunii, INNA este sechestrată de Papagal, iar Mihaela Rădulescu, Horia Brenciu și Alex Bogdan vor face tot ce le stă în putință pentru a-și răscumpăra colega. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

INNA și Papagalul la Masked Singer 2021
INNA și Papagalul la Masked Singer 2021 │ FOTO: PRO TV

În această seară, Papagalul se întoarce la Masked Singer România și pune la cale un plan de răzbunare împotriva celor patru detectivi care l-au demascat și i-au anulat șansele de a pune ciocul pe marele trofeu. Supărat că a fost scos din concurs și demascat, Papagalul își dorește ca detectivii să afle mai repede identitatea tuturor vedetelor.

Surprizele nu se opresc, însă, aici. Pentru a duce la bun sfârșit misiunea și a-și recupera colega, cei trei detectivi și-au adus întăriri. La masa detectivilor se va așeza Irina Rimes, cea care a dat viață uneia dintre cele mai iubite măști din primul sezon - Căpcăunul.

Papagalul: "V-am răpit membrul cel mai de preț al juriului, cea care se laudă că m-a descoperit și sunt pus pe rele"

"Credeați că ați scăpat de Papagal, mare greșeală, răzbunarea mea abia acum începe. V-am răpit membrul cel mai de preț al juriului, cea care se laudă că m-a descoperit și sunt pus pe rele. Dar da, puteți să o răscumpărați. Cu ce preț? De când am fost scos din concurs, nu am dormit o noapte, am tras cu urechea, am spionat tot ce se întâmplă în culise, am adunat informații importante despre celelalte măști și v-am pregătit câte un plic cu secretele cele mai de preț ale vedetelor rămase în concurs. Acesta este prețul răscumpărării: deschideți pe rând fiecare indiciu oferit de mine și să-i demascați pe toți".

Pentru cei ce nu știu, Papagalul a a fost demascat în urmă cu câteva săptămâni. INNA a fost cea care a ghicit că sub mască se ascunde Alex Velea. Cum se va sfârși planul malefic al Papagalului, dar și ce vedetă își va da masca jos, vedem astăzi, de la ora 21:30, la PRO TV.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2021 >>
lmmjvsd
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending