Urmărește-ne în Social Media

pop

Irina Rimes: "Scriu ceea ce simt" - VIDEO INTERVIU

Deși a intrat pe piața muzicală din România în urmă cu mai puțin de un an, Irina Rimes ”ne-a colorat visele” încă de la single-ul de debut. Ajunsă repede hit, piesa ”Visele” a fost pe buzele fanilor luni la rând, intrând atât pe radio, cât și în playlisturile festivalurilor din vara lui 2016. A urmat apoi, în iarnă, trilogia ”Iubiri Secrete”, ce a fost la fel de bine primită de public. Ne-am dorit să o cunoaștem și noi pe Irina Rimes, așa încât am invitat-o la redacția InfoMusic pentru a ne povesti câte ceva despre ea, dar și despre muzica pe care o compune. Am vorbit, astfel, despre iubire, carieră, succes, underground versus comercial, viitoare proiecte și colaborări, și nu în ultimul rând, despre albumul de debut, ce va fi lansat primăvara aceasta. La final avem și un scurt Q & A.

Publicat

pe

Bună, Irina. Bine ai venit la InfoMusic!

Bine v-am găsit!

Felicitări pentru sucesul trilogiei ”Iubiri secrete”. Povesteai la momentul lansării că cele trei piese ce compun trilogia sunt inspirate de o experiență pe care tu ai trăit-o. A ajuns mesajul versurilor la acea persoană care te-a inspirat să le compui?

Irina Rimes: (Râde) Credeam că o să-mi dai aceeași întrebare banală pe care o primesc de fiecare dată când vorbesc despre trilogie și tocmai mi-ai dat peste cap răspunsul, pe care-l aveam cumva pregătit. Am dat foarte multe detalii pe aceste piese și nu prea îmi doresc să mai dau alte detalii, adițional. Ideea este că da, sunt inspirate din viața mea personală. Cumva, am scris lucruri pe care le-am trăit sau am vrut să le trăiesc la un moment dat sau de care am simțit nevoia aici, în interior. Nu înseamnă, neapărat, că m-am iubit cu cineva în secret...sau înseamnă. Adică..

Vrei să păstrezi misterul?

Irina Rimes: Nu neapărat vreau să păstrez misterul, ci vreau să-mi păstrez viața personală aici (în interior). Îmi place să spun ce trăiesc, dar nu-mi place să dau detalii.

Iubirea este o temă constantă în compozițiile tale. Aș vrea să te întreb: ce vârstă aveai când te-ai îndrăgostit prima oară?

Irina Rimes: 15 - 16 ani.16 ani ? Da. Dar cam așa se îndrăgostește toată lumea. La 17 ani, cred că acolo (iubirea) este cea mai intensă...cel mai pur sentiment. Pentru că mai departe el se asimilează cumva cu toate experiențele din viață și pe urmă devine altceva. Altfel de dragoste. Dragostea aia pură, mie mama îmi zice că e la 17 ani.

Lucrezi de curând cu Inna la primul ei album cu piese în limba română. Ai putea să ne povestești cum decurg înregistrările? Vor fi surprize pentru fani, va fi ceva diferit de ceea ce s-a lansat până acum?

Irina Rimes: Cu siguranță va fi ceva diferit. Probabil ați sesizat și după prima melodie pe care a scos-o, scrisă de mine, ”Cum ar fi?”.Va fi diferit pentru că Inna nu a fost văzută prea mult cântând în limba română. Dar îi stă bine. Îi stă foarte bine să cânte în limba română. M-am gândit să-i fac niște piese senine, așa cum e ea, așa cum e vocea ei. Nu cred că o să fie altcineva. Tot Inna o să fie și o să rămână în stilul ei, doar că în limba română. O să fie ceva drăguț, romantic și frumos.

Poate o latură nouă, neprezentată publicului încă, dar care exista.

Irina Rimes: Posibil. Albumul încă nu e gata. Piesele încă nu sunt gata, încă nu am scos tot ce aveam de scos pentru Inna din mine, deci nu știu nici eu la ce să mă aștept.

Care este, în opinia ta, cea mai frumoasă parte a meseriei de artist?

Irina Rimes: În primul rând, nu te duci de la ora 8 până la 6 la muncă. Chiar ieri vorbeam cu cineva că pot să stau acasă...bine, nu pot să stau acasă cât vreau eu și să mă odihnesc cât vreau. Nu, asta-i o prostie. Trebuie să muncești, mai ales, ca să te menții, să fii acolo. Ai mult de muncă. Numai că partea frumoasă e că o faci din plăcere. Nu este o muncă la volum, ci la calitate. Deci dacă eu pot să scot, de exemplu, două piese pe sesiune (sesiune de scris), atunci alte două sesiuni pot să mă odihnesc, ceea ce mulți știu că nu pot să facă. Lucrează mult la piese. Cumva, eu le fac repede.

Steve Jobs a zis odată că adoră oamenii leneși, pentru că ei găsesc metoda cea mai rapidă de a rezolva lucrurile. Și eu, cumva, sunt acel mic om leneș, care rezolvă repede lucrurile ca să poată să se odihnească.

Ca și în modă, există trend-uri și în muzică. Ce trenduri crezi că influențează acum hiturile românești? Ce trenduri le dictează, oarecum?

Irina Rimes: Radio-ul impune niște standarde, asta e clar. Dar, în general, nu există standarde. Nu știu să-ți răspund la întrebarea asta. Eu, personal, nu mă iau după niciun trend și după niciun standard. Eu scriu ceea ce simt și dacă ceea ce simt eu place ascultătorilor, atunci, probabil, se va încadra în standardul lor. Cred că standardul e frumosul și cât de mult se regăsesc oamenii în piese. Cred că ăsta este trendul. Cred.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Crezi că există o rețetă a succesului în industria muzicală? Nu neapărat în România, ci în general.

Irina Rimes: Încă o întrebare la care nu pot să răspund și o să vă explic și de ce. Eu cred că succesul se datorează unor factori care se întâlnesc, cumva: norocul cu talentul, cu oamenii potriviți, anturajul, unde te învârți, cu cine vorbești, momentul perfect. Eu cred și în faptul că-ți faci norocul singur, când muncești mult și-ți dorești ceva, dar cred și în forța aia de sus, atracția universală, cum vreți să-i spuneți, îngerul acela care te duce unde trebuie. Pentru că eu mă consider o mare norocoasă. Dacă, de exemplu, nu întâlneam oamenii pe care îi am în jurul meu acum, și mă refer la Quantum Music, familia mea de aici, din România, din București, dacă nu întâlneam acești oameni, poate că nu mă descopeream eu pe mine. Eu am început să scriu piese de acum un an de zile, cam așa. Nu scriu de când sunt mică. Nu e un talent pe care mi l-am șlefuit în timp. Nu, am început să scriu de un an de zile, fiind influențată și de bunul meu prieten Andi Bănică, cu care am început să scriu. Împreună am început să scriem. Cred că succesul se datorează și oamenilor pe care îi întâlnești în viața ta. Și dacă ești un om bun, probabil atragi oameni buni.

Există o dispută între comercial și underground. Tu ce părere ai despre cele două categorii? Sunt două lumi diferite sau se întrepătrund?

Irina Rimes: Sunt două lumi diferite. Un artist, probabil, trebuie să aleagă o cale, cu toate că poate să le facă și pe amândouă. Uite, eu, de exemplu, vreau să scot o piesă în curând. Se numește ”Bandana”, dar e despre altceva. E cu Killa Fonic. Și e o piesă de online, nu e o piesă cu care o să vizez radio-urile, pentru că am zis un pic mai mult pe piesă decât ar putea permite radio-urile să difuzeze. Dar ideea e că artistul e artist. Și dacă e un artist bun și intră în standardele radio, intră pe radio. Dacă e un artist bun, dar nu intră în standardele radio, înseamnă că rămâne underground. Dar nu e o calitate pe care artistul trebuie să o aibă sau ceva. Nu. Sunt lumi abordabile în aceeași măsură.

Crezi că e posibil ca o piesă care a fost gândită pentru underground să ajungă în zona comercială, în mod surprinzător? Mă gândesc că atunci când compui o piesă, te gândești cărui public te adresezi. Dar se întâmplă uneori să se deschidă mai multe zone de public. Mie îmi vine în minte, de exemplu, ”Take Me To Church”, de la Hozier. Inițial, piesa mi s-a părut pentru underground, dar a ajuns la mult mai multe persoane.

Irina Rimes: Bine, e și la limita aia (dintre underground și comercial). Eu când mă gândesc la underground, mă gândesc la hip-hop..Indie nu mi se pare foarte underground, deci e cumva la limita dintre cele două, e combinație între cele două. E un stil de muzică mai aparte. Dar da, ai dreptate.

În general, dacă muzica e bună, poate să fie făcută și pentru underground și să ajungă mult mai sus de atât. Cu toate că și underground-ul este sus. Dacă trap-ul nu e pe radio, nu înseamnă că el nu există și nu este în căștile tuturor.

Compui frecvent în limba română. Ce crezi că îi trebuie unei piese în limba română ca să depășească hotarele țării, să ajungă în topurile din afară?

Irina Rimes: Un hook bun. Da, un hook bun. Nu știu, dacă îmi vine în minte acum o piesă în limba română care a depășit hotarele e aia de la O-Zone. (fredonează) "Mă înec în ochii tăi, la la la la lei". Uite, chestia asta, ”la la la la lei” și ”ei” a trecut. Cred că e hook-ul ăla, care poate să-l fredoneze oricine, că e neamț, că e polonez, că e american.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Chiar dacă stâlcește cuvintele, refrenul a rămas în cap. Apropo de asta, ai vreun refren care ți-a rămas acum în cap și îl asculți pe repeat?

Irina Rimes: Nu m-ai prins bine acum, pentru că ieri am avut o sesiune de scris și am scris două piese. Și în general, când scriu, după o sesiune, îmi cântă în cap ce am compus. Și nu pot să le fredonez, că nu le știu bine versurile.

Ai lansat piese și în Republica Moldova și în România. Ai sesizat diferențe sau asemănări între cele două piețe sau între reacțiile pe care le-ai primit din partea publicului?

Irina Rimes: Am lansat piesele în România. Acolo (în Republica Moldova) au ajuns automat. Înainte să ajung în România, aveam activitate artistică în țara mea, în Moldova, și cumva au intrat automat și acolo, pe radio. Ulterior am fost și la niște emisiuni. Numai că, atunci când am lansat ”Visele”, de exemplu, au percutat un pic mai greu moldovenii de peste Prut. E și normal, probabil, să se întâmple chestia asta.

În schimb, când am lansat trilogia, am făcut lansări la televiziuni. La modul: eram pe două telefoane și dădeam interviuri în timp ce ei puneau în premieră videoclipurile pe TV. Au primit frumos moldovenii. Primesc mesaje de la moldoveni, românii de peste Prut, la fel cum primesc și de la românii de aici. Mă bucur că și acasă muzica mea e primită la fel de cald ca și aici.

Ce proiecte sau colaborări pregătești pentru perioada următoare?

Irina Rimes: Pot să vă spun marele meu secret, care nu mai e secret: o să lansez album în primăvară, cu single. Mai lansez niște featuring-uri, între timp. Mai lansez niște piese cu alți artiști. De exemplu, zilele trecute am lansat ”Dor de tine” cu Antonia. Și mă bucur foarte mult că piesa merge foarte bine și e o piesă foarte veselă, la care am lucrat cu drag. E, cred, cea mai veselă piesă pe care am scris-o vreodată.

Lucrez la albumul Innei...și am mai scris încă o piesă foarte drăguță pentru un artist din România, o piesă foarte personală, pe care eu am scris-o despre mine. Nu vă spun cine, pentru că poate îi dau peste cap planurile de lansare, dar e o piesă care o să vă placă foarte, foarte mult, și asta vă promit. Pun mâna în foc, dacă vreți. Sunt absolut sigură, pentru că e o piesă scrisă din adâncul sufletului, e o piesă cu emoții adevărate, emoții trăite, și nu are cum să nu ajungă la sufletul vostru.

Le poți transmite un mesaj fanilor, care să îi țină în suspans până la lansarea următorului single?

Irina Rimes: Nu e niciun suspans. Eu am făcut o petrecere la mine în sufragerie într-o zi și am chemat mai mulți prieteni și vloggeri și bloggeri ,care au postat pe net piesele pe care o să le lansez, de pe album. Teoretic, fanii mei știu ce piese o să lansez. E una din piesele alea pe care vi le doriți voi foarte mult. Una dintre alea: ”Bolnavi amândoi și ce s-a întâmplat cu noi”...Nu vă spun care e acum, dar nu e suspans, pentru că fanii mei deja știu versurile la acele piese. Au și apărut pe net. Sunt un pic greșite, copii, dar nu-i nimic, lansez eu și le corectăm.

Îmi doresc să aibă același impact cum a avut când a apărut varianta cu chitară și cântată prost de la mine din sufragerie...eram mega răcită. Nu prost, e cântată așa...mai puțin bine. Cu volum mai redus. Sper să vă placă la fel de mult.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Q & A:

1. ”Love Story” sau ”P.S. I Love You”?

Nu-mi amintesc nici unul, nici altul. Să spunem amândouă, că sigur mi-au plăcut amândouă.

2. Rihanna sau Adele?

Adele.

3. Chanel sau Dior?

Chanel.

4. Leonardo DiCaprio sau Antonio Banderas?

Leonardo DiCaprio.

5. Paris sau Tahiti?

N-am fost în Tahiti. Cred că Tahiti.

6. Cină romantică sau ieșire în club?

Depinde de mood. Dacă ai cu cine, cină romantică, normal. Dacă n-ai cu cine, club cu fetele.

7. Bărbat cu barbă sau fără barbă?

Fără.

8. ”Game of Thrones” sau ”Orange Is The New Black?”

N-am privit nici unul, nici altul, dar vreau să mă uit la ”Game of Thrones”, că mi-a zis toată lumea: ”Uită-te, că n-o să regreți”. Deci ”Game of Thrones”.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Focus in The Park 2022 ale loc în luna august; Vezi lineup-ul

Focus in The Park revine în 2022 cu o nouă ediție. Festivalul va avea loc în parcul Sub Arini din Sibiu, având confirmați în lineup artiști și trupe precum Irina Rimes, Subcarpați, Omul cu șobolani și Partizan. Organizatorii promit "cel mai frumos Focus in the Park de până acum".

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Focus in The Park, "festivalul pentru un stil de viață alternativ", va avea loc anul acesta în perioada 24 - 28 august. Organizatorii au stabilit deja lineup-ul final, gândit pentru a satisface orice iubitor de muzică alterantivă. Ca de obicei, intrarea la evenimentul din Sibiu este liberă.

"Anul acesta ne vedem în parcul Sub Arini cu artiști unul și unul, la cel mai frumos Focus in the Park de până acum", au transmis organizatorii.

Lineup-ul Focus in The Park 2022:

Pe scenă vor urca:

 • Subcarpați
 • Irina Rimes
 • Șuie Paparude
 • Partizan
 • Omul cu șobolani
 • Basska
 • byron cu Filarmonica de Stat Sibiu
 • Moonlight Breakfast
 • Jazzybit

La eveniment vor cânta și artiști locali precum: onenightstand, Wildchild Band, The Noise, Crocodile Paradox și Charlie Fălămaș.

Muzica nu se va opri niciodată pentru că la butoane vor fi: Vlad Dobrescu, Yardie Flo, DjDark, FunkyDrop, Coralie de Gonzaga, Lowelt, Disconnected, Tutzi, Mate, Ioana și Kiki.

Despre Focus in The Park

Focus in the Park este un eveniment dedicat muzicii alternative, jazz și contemporane. Dincolo de asta, organizatorii invită publicul la o experiență mai complexă, care îmbină perfect muzica cu activitățile în aer liber și gastronomia.

Prima ediție a festivalului Focus in The Park a avut loc în 2018. Publicul s-a putut bucura de Street Food in the Park, Picnic in the Park și Craft Beer in the Park, din lineup făcând parte trupe ca Șuie Paparude, The Mono Jacks și Coma.

Citește în continuare

Concerte & turnee

The Concert 2022: Carla's Dreams, Irina Rimes și The Motans cântă la Romexpo; vezi programul și regulile de acces

Carla's Dreams, Irina Rimes și The Motans cântă pe 30 iulie 2022 la Romexpo în cadrul evenimentului The Concert. Artiștii din deschidere sunt ADI, Erika Isac, Yuka și rareș. Află informații despre reguli de acces și program.

Publicat

pe

Carla's Dreams / Irina Rimes / The Motans
Carla's Dreams / Irina Rimes / The Motans │ FOTO: Colaj capturi YouTube

După o pauză de doi ani evenimentul a fost în sfârșit reprogramat în 2022 , iar trei dintre cei mai mari artiști locali ai momentului vor urca pe aceeași scenă.

Concertul are loc în Parcarea C de la Romexpo. Accesul se va face prin Intrarea C, din Bulevardul Expoziției, începând cu ora 17:30, iar concertele încep de la ora 18:00. După deschiderea porților puteți sosi la orice ora doriți pentru a vedea trupele favorite. Evenimentul are loc în aer liber.

Program The Concert 2022:

 • 17:30 - Open Doors
 • 18:00 - 19:00 - Opening Acts
 • 19:20 - 20:20 - Irina Rimes
 • 20:40 - 21:40 - The Motans
 • 22:00 - 23:00 - Carla's Dreams

Reguli de acces la The Concert 2022:

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugăm în caz că se anunță ploaie să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

*La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Accesul copiilor:

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet si doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Toți posesorii de bilete la categoriile Lounge, VIP (A) și Fan Zone (B) vor primi la acces brățări speciale, ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toata durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la Acces General (C) nu vor primi brățara la acces.

 • Categoria Lounge - aproape de scenă, pe platformă la înălțime, cu locuri la canapele și bar separat
 • VIP (A) - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la VIP (A) au voie și în categoriile Fan Zone (B) și Acces General (C), dar nu au voie la Categoria Lounge
 • Fan Zone (B) - în picioare în spatele categoriei VIP (A). Posesorii de bilete la categoria Fan Zone (B) nu au voie să intre la categoria Lounge și categoria VIP (A), dar au voie la categoria Acces General (C).
 • Acces General (C) - în picioare în spatele categoriei Fan Zone (B). Posesorii de bilete la categoria Acces General (C) nu voie să intre la nicio altă categorie.

Bilete The Concert 2022:

Prețul biletelor variază între 269 și 109 lei în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Irina Rimes lansează primul concert în metaverse din România - VIDEO

Irina Rimes va susține online un concert virtual, în cadrul căruia va prezenta publicului piese de pe noul album "Acasă". Fanii vor putea accesa "11 lumi suprarealiste".

Publicat

pe

Irina Rimes: Experiența virtuală | Album ACASĂ
Irina Rimes: Experiența virtuală | Album ACASĂ │ FOTO: Captură YouTube

După miniseria documentară "Pe drumul meu", difuzată de HBO Max, Irina Rimes revine cu un nou proiect ambițios. Artista anunță lansarea primului concert virtual din România. Preview-ul concertului va putea fi urmărit pe YouTube începând de astăzi, 28 iunie, de la ora 19.

Irina Rimes: "Lansez pe YouTube preview-ul primului concert în metaverse din România"

"Sunt entuziasmată să vă împărtășesc o super veste: astăzi la ora 19, lansez pe YouTube preview-ul primului concert în metaverse din România, 11 piese live de pe albumul "Acasa", 11 lumi suprarealiste în care vă invit să intrați! Haideți cu mine!", ne invită Irina.

Pentru realizarea acestui proiect, Irina Rimes a colaborat cu NGM Creative (Art Direction și Set Design and Lighting) și Bogdan Păun (Regie). Avatarul Irinei a fost realizat de:

 • Vlad Stoenescu - product manager / team lead
 • Adrian Neacsu - rig and animation
 • Alexandra Niţă - 3D artist and modeler
 • Alexandru Balta - vfx supervisor

"Cred că este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ever și vreau să mulțumesc NGM și în special lui Bogdan Păun pentru nopțile nedormite, pentru pasiunea depusă și pentru sănătatea pierdută pentru a crea ceea ce o să vedeți mai târziu", a detaliat Irina într-un story publicat pe Instagram.

UPDATE: Urmărește preview-ul Irina Rimes - ACASĂ Album | Visual Experience from The Metaverse Concert

Irina Rimes este una dintre cele mai apreciate artiste din România. Primul ei single, "Visele", a lansat-o în industria muzicală, i-a adus titlul pentru debutul anului şi a ajuns rapid în topul celor mai difuzate piese de pe radiourile locale. Anul 2020 a gasit-o pe Irina cu o schimbare consistentă de stil, dar nu și de conținut. Albumul "Pastila" a adoptat stilul pop-trap, dar mesajele sale puternice au fost în continuare regăsite printre rânduri. În 2021 single-ul "N-avem timp" a ajuns pe locul întâi în topul radiourilor locale, iar piesa "Навсегда" în colaborare cu Jah Khalib a însemnat debutul ei în Rusia.

Citește în continuare

Trending