Urmărește-ne în Social Media

pop

Irina Rimes: "Scriu ceea ce simt" - VIDEO INTERVIU

Deși a intrat pe piața muzicală din România în urmă cu mai puțin de un an, Irina Rimes ”ne-a colorat visele” încă de la single-ul de debut. Ajunsă repede hit, piesa ”Visele” a fost pe buzele fanilor luni la rând, intrând atât pe radio, cât și în playlisturile festivalurilor din vara lui 2016. A urmat apoi, în iarnă, trilogia ”Iubiri Secrete”, ce a fost la fel de bine primită de public. Ne-am dorit să o cunoaștem și noi pe Irina Rimes, așa încât am invitat-o la redacția InfoMusic pentru a ne povesti câte ceva despre ea, dar și despre muzica pe care o compune. Am vorbit, astfel, despre iubire, carieră, succes, underground versus comercial, viitoare proiecte și colaborări, și nu în ultimul rând, despre albumul de debut, ce va fi lansat primăvara aceasta. La final avem și un scurt Q & A.

Publicat

pe

Bună, Irina. Bine ai venit la InfoMusic!

Bine v-am găsit!

Felicitări pentru sucesul trilogiei ”Iubiri secrete”. Povesteai la momentul lansării că cele trei piese ce compun trilogia sunt inspirate de o experiență pe care tu ai trăit-o. A ajuns mesajul versurilor la acea persoană care te-a inspirat să le compui?

Irina Rimes: (Râde) Credeam că o să-mi dai aceeași întrebare banală pe care o primesc de fiecare dată când vorbesc despre trilogie și tocmai mi-ai dat peste cap răspunsul, pe care-l aveam cumva pregătit. Am dat foarte multe detalii pe aceste piese și nu prea îmi doresc să mai dau alte detalii, adițional. Ideea este că da, sunt inspirate din viața mea personală. Cumva, am scris lucruri pe care le-am trăit sau am vrut să le trăiesc la un moment dat sau de care am simțit nevoia aici, în interior. Nu înseamnă, neapărat, că m-am iubit cu cineva în secret...sau înseamnă. Adică..

Vrei să păstrezi misterul?

Irina Rimes: Nu neapărat vreau să păstrez misterul, ci vreau să-mi păstrez viața personală aici (în interior). Îmi place să spun ce trăiesc, dar nu-mi place să dau detalii.

Iubirea este o temă constantă în compozițiile tale. Aș vrea să te întreb: ce vârstă aveai când te-ai îndrăgostit prima oară?

Irina Rimes: 15 - 16 ani.16 ani ? Da. Dar cam așa se îndrăgostește toată lumea. La 17 ani, cred că acolo (iubirea) este cea mai intensă...cel mai pur sentiment. Pentru că mai departe el se asimilează cumva cu toate experiențele din viață și pe urmă devine altceva. Altfel de dragoste. Dragostea aia pură, mie mama îmi zice că e la 17 ani.

Lucrezi de curând cu Inna la primul ei album cu piese în limba română. Ai putea să ne povestești cum decurg înregistrările? Vor fi surprize pentru fani, va fi ceva diferit de ceea ce s-a lansat până acum?

Irina Rimes: Cu siguranță va fi ceva diferit. Probabil ați sesizat și după prima melodie pe care a scos-o, scrisă de mine, ”Cum ar fi?”.Va fi diferit pentru că Inna nu a fost văzută prea mult cântând în limba română. Dar îi stă bine. Îi stă foarte bine să cânte în limba română. M-am gândit să-i fac niște piese senine, așa cum e ea, așa cum e vocea ei. Nu cred că o să fie altcineva. Tot Inna o să fie și o să rămână în stilul ei, doar că în limba română. O să fie ceva drăguț, romantic și frumos.

Poate o latură nouă, neprezentată publicului încă, dar care exista.

Irina Rimes: Posibil. Albumul încă nu e gata. Piesele încă nu sunt gata, încă nu am scos tot ce aveam de scos pentru Inna din mine, deci nu știu nici eu la ce să mă aștept.

Care este, în opinia ta, cea mai frumoasă parte a meseriei de artist?

Irina Rimes: În primul rând, nu te duci de la ora 8 până la 6 la muncă. Chiar ieri vorbeam cu cineva că pot să stau acasă...bine, nu pot să stau acasă cât vreau eu și să mă odihnesc cât vreau. Nu, asta-i o prostie. Trebuie să muncești, mai ales, ca să te menții, să fii acolo. Ai mult de muncă. Numai că partea frumoasă e că o faci din plăcere. Nu este o muncă la volum, ci la calitate. Deci dacă eu pot să scot, de exemplu, două piese pe sesiune (sesiune de scris), atunci alte două sesiuni pot să mă odihnesc, ceea ce mulți știu că nu pot să facă. Lucrează mult la piese. Cumva, eu le fac repede.

Steve Jobs a zis odată că adoră oamenii leneși, pentru că ei găsesc metoda cea mai rapidă de a rezolva lucrurile. Și eu, cumva, sunt acel mic om leneș, care rezolvă repede lucrurile ca să poată să se odihnească.

Ca și în modă, există trend-uri și în muzică. Ce trenduri crezi că influențează acum hiturile românești? Ce trenduri le dictează, oarecum?

Irina Rimes: Radio-ul impune niște standarde, asta e clar. Dar, în general, nu există standarde. Nu știu să-ți răspund la întrebarea asta. Eu, personal, nu mă iau după niciun trend și după niciun standard. Eu scriu ceea ce simt și dacă ceea ce simt eu place ascultătorilor, atunci, probabil, se va încadra în standardul lor. Cred că standardul e frumosul și cât de mult se regăsesc oamenii în piese. Cred că ăsta este trendul. Cred.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Crezi că există o rețetă a succesului în industria muzicală? Nu neapărat în România, ci în general.

Irina Rimes: Încă o întrebare la care nu pot să răspund și o să vă explic și de ce. Eu cred că succesul se datorează unor factori care se întâlnesc, cumva: norocul cu talentul, cu oamenii potriviți, anturajul, unde te învârți, cu cine vorbești, momentul perfect. Eu cred și în faptul că-ți faci norocul singur, când muncești mult și-ți dorești ceva, dar cred și în forța aia de sus, atracția universală, cum vreți să-i spuneți, îngerul acela care te duce unde trebuie. Pentru că eu mă consider o mare norocoasă. Dacă, de exemplu, nu întâlneam oamenii pe care îi am în jurul meu acum, și mă refer la Quantum Music, familia mea de aici, din România, din București, dacă nu întâlneam acești oameni, poate că nu mă descopeream eu pe mine. Eu am început să scriu piese de acum un an de zile, cam așa. Nu scriu de când sunt mică. Nu e un talent pe care mi l-am șlefuit în timp. Nu, am început să scriu de un an de zile, fiind influențată și de bunul meu prieten Andi Bănică, cu care am început să scriu. Împreună am început să scriem. Cred că succesul se datorează și oamenilor pe care îi întâlnești în viața ta. Și dacă ești un om bun, probabil atragi oameni buni.

Există o dispută între comercial și underground. Tu ce părere ai despre cele două categorii? Sunt două lumi diferite sau se întrepătrund?

Irina Rimes: Sunt două lumi diferite. Un artist, probabil, trebuie să aleagă o cale, cu toate că poate să le facă și pe amândouă. Uite, eu, de exemplu, vreau să scot o piesă în curând. Se numește ”Bandana”, dar e despre altceva. E cu Killa Fonic. Și e o piesă de online, nu e o piesă cu care o să vizez radio-urile, pentru că am zis un pic mai mult pe piesă decât ar putea permite radio-urile să difuzeze. Dar ideea e că artistul e artist. Și dacă e un artist bun și intră în standardele radio, intră pe radio. Dacă e un artist bun, dar nu intră în standardele radio, înseamnă că rămâne underground. Dar nu e o calitate pe care artistul trebuie să o aibă sau ceva. Nu. Sunt lumi abordabile în aceeași măsură.

Crezi că e posibil ca o piesă care a fost gândită pentru underground să ajungă în zona comercială, în mod surprinzător? Mă gândesc că atunci când compui o piesă, te gândești cărui public te adresezi. Dar se întâmplă uneori să se deschidă mai multe zone de public. Mie îmi vine în minte, de exemplu, ”Take Me To Church”, de la Hozier. Inițial, piesa mi s-a părut pentru underground, dar a ajuns la mult mai multe persoane.

Irina Rimes: Bine, e și la limita aia (dintre underground și comercial). Eu când mă gândesc la underground, mă gândesc la hip-hop..Indie nu mi se pare foarte underground, deci e cumva la limita dintre cele două, e combinație între cele două. E un stil de muzică mai aparte. Dar da, ai dreptate.

În general, dacă muzica e bună, poate să fie făcută și pentru underground și să ajungă mult mai sus de atât. Cu toate că și underground-ul este sus. Dacă trap-ul nu e pe radio, nu înseamnă că el nu există și nu este în căștile tuturor.

Compui frecvent în limba română. Ce crezi că îi trebuie unei piese în limba română ca să depășească hotarele țării, să ajungă în topurile din afară?

Irina Rimes: Un hook bun. Da, un hook bun. Nu știu, dacă îmi vine în minte acum o piesă în limba română care a depășit hotarele e aia de la O-Zone. (fredonează) "Mă înec în ochii tăi, la la la la lei". Uite, chestia asta, ”la la la la lei” și ”ei” a trecut. Cred că e hook-ul ăla, care poate să-l fredoneze oricine, că e neamț, că e polonez, că e american.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Chiar dacă stâlcește cuvintele, refrenul a rămas în cap. Apropo de asta, ai vreun refren care ți-a rămas acum în cap și îl asculți pe repeat?

Irina Rimes: Nu m-ai prins bine acum, pentru că ieri am avut o sesiune de scris și am scris două piese. Și în general, când scriu, după o sesiune, îmi cântă în cap ce am compus. Și nu pot să le fredonez, că nu le știu bine versurile.

Ai lansat piese și în Republica Moldova și în România. Ai sesizat diferențe sau asemănări între cele două piețe sau între reacțiile pe care le-ai primit din partea publicului?

Irina Rimes: Am lansat piesele în România. Acolo (în Republica Moldova) au ajuns automat. Înainte să ajung în România, aveam activitate artistică în țara mea, în Moldova, și cumva au intrat automat și acolo, pe radio. Ulterior am fost și la niște emisiuni. Numai că, atunci când am lansat ”Visele”, de exemplu, au percutat un pic mai greu moldovenii de peste Prut. E și normal, probabil, să se întâmple chestia asta.

În schimb, când am lansat trilogia, am făcut lansări la televiziuni. La modul: eram pe două telefoane și dădeam interviuri în timp ce ei puneau în premieră videoclipurile pe TV. Au primit frumos moldovenii. Primesc mesaje de la moldoveni, românii de peste Prut, la fel cum primesc și de la românii de aici. Mă bucur că și acasă muzica mea e primită la fel de cald ca și aici.

Ce proiecte sau colaborări pregătești pentru perioada următoare?

Irina Rimes: Pot să vă spun marele meu secret, care nu mai e secret: o să lansez album în primăvară, cu single. Mai lansez niște featuring-uri, între timp. Mai lansez niște piese cu alți artiști. De exemplu, zilele trecute am lansat ”Dor de tine” cu Antonia. Și mă bucur foarte mult că piesa merge foarte bine și e o piesă foarte veselă, la care am lucrat cu drag. E, cred, cea mai veselă piesă pe care am scris-o vreodată.

Lucrez la albumul Innei...și am mai scris încă o piesă foarte drăguță pentru un artist din România, o piesă foarte personală, pe care eu am scris-o despre mine. Nu vă spun cine, pentru că poate îi dau peste cap planurile de lansare, dar e o piesă care o să vă placă foarte, foarte mult, și asta vă promit. Pun mâna în foc, dacă vreți. Sunt absolut sigură, pentru că e o piesă scrisă din adâncul sufletului, e o piesă cu emoții adevărate, emoții trăite, și nu are cum să nu ajungă la sufletul vostru.

Le poți transmite un mesaj fanilor, care să îi țină în suspans până la lansarea următorului single?

Irina Rimes: Nu e niciun suspans. Eu am făcut o petrecere la mine în sufragerie într-o zi și am chemat mai mulți prieteni și vloggeri și bloggeri ,care au postat pe net piesele pe care o să le lansez, de pe album. Teoretic, fanii mei știu ce piese o să lansez. E una din piesele alea pe care vi le doriți voi foarte mult. Una dintre alea: ”Bolnavi amândoi și ce s-a întâmplat cu noi”...Nu vă spun care e acum, dar nu e suspans, pentru că fanii mei deja știu versurile la acele piese. Au și apărut pe net. Sunt un pic greșite, copii, dar nu-i nimic, lansez eu și le corectăm.

Îmi doresc să aibă același impact cum a avut când a apărut varianta cu chitară și cântată prost de la mine din sufragerie...eram mega răcită. Nu prost, e cântată așa...mai puțin bine. Cu volum mai redus. Sper să vă placă la fel de mult.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

Q & A:

1. ”Love Story” sau ”P.S. I Love You”?

Nu-mi amintesc nici unul, nici altul. Să spunem amândouă, că sigur mi-au plăcut amândouă.

2. Rihanna sau Adele?

Adele.

3. Chanel sau Dior?

Chanel.

4. Leonardo DiCaprio sau Antonio Banderas?

Leonardo DiCaprio.

5. Paris sau Tahiti?

N-am fost în Tahiti. Cred că Tahiti.

6. Cină romantică sau ieșire în club?

Depinde de mood. Dacă ai cu cine, cină romantică, normal. Dacă n-ai cu cine, club cu fetele.

7. Bărbat cu barbă sau fără barbă?

Fără.

8. ”Game of Thrones” sau ”Orange Is The New Black?”

N-am privit nici unul, nici altul, dar vreau să mă uit la ”Game of Thrones”, că mi-a zis toată lumea: ”Uită-te, că n-o să regreți”. Deci ”Game of Thrones”.

Irina Rimes la InfoMusic

Irina Rimes la InfoMusic

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Irina Rimes a povestit cum l-a cunoscut pe David, actualul iubit - VIDEO

Irina Rimes i-a povestit lui Măruță ce a făcut în ultimele luni, de când a început pandemia, discuția bifând și subiecte mai intime, precum relația sa actuală, cu David, dar și căsnicia cu Andi Bănică, de care artista a divorțat în urmă cu câțiva ani. În cadrul podcastului au fost atinse și teme mai ample, precum importanța implicării părinților în creșterea unui copil și definiția fericirii și a succesului.

Publicat

pe

Irina Rimes în podcastul lui Măruță
Irina Rimes în podcastul lui Măruță │ FOTO: Captură YouTube

Irina Rimes și-a petrecut o mare parte din timpul liber pe care l-a avut în pandemie învățând limba franceză. A făcut cursuri cu un profesor și a ajuns ca în șase luni să stăpânească vocabularul suficient de bine pentru a se descurca la nivel conversațional.

Artista a anunțat că pregătește câteva proiecte ce au legătură cu această nouă aplecare a sa către franceză, în perioada pandemiei fiind plecată o lună și jumătate în Franța tocmai pentru a lucra la următoarele lansări. În cadrul acestei călătorii în scop de serviciu l-a cunoscut pe David, actulalul iubit, un artist francez la fel de visător ca și ea.

"În drumul meu din România spre Franța l-am întâlnit pe David. Nu, glumesc, într-o sesiune (de înregistrări) l-am întâlnit. Și prima oară când l-am văzut am zis: <<Vai, ce-i cu copilul ăsta!>>. Nu e chiar așa copil. Are 28 de ani. Dar părea un copil, așa, pierdut în spațiu. Și cum sunt și eu, așa, pierdută în spațiu, amândoi pierduți în spațiu, ne-am regăsit într-un spațiu foarte mare. (...) Trăiesc clipa. E bine, ne simțim bine", a detaliat Irina, adăugând că nu-și face momentan planuri pe termen lung, chiar dacă i-a cunoscut deja pe "viitorii socri", respectiv pe părinții lui David.

Irina Rimes a povestit cum l-a cunoscut pe fostul soț, Andi Bănică

Artista a povestit și cum a ajuns în București și cum a complotat Cristi Tabără ca ea să înceapă o relație cu Andi Bănică, fostul ei soț. Cei doi se cunoscuseră în cadrul emisiunii "Fabrica de Staruri", însă, deși amândoi aveau sentimente unul pentru celălalt, nu s-a întâmplat nimic în cadrul show-ului. După ce artista a ajuns la București, chemată de Cristi să semneze un contract cu o casă de discuri, relația dintre cei doi a început să prindă contur, artista mărturisind că ea a fost cea care l-a cerut pe Andi în căsătorie. Irina avea atunci doar 22 de ani.

"Nu, eu l-am cerut (în căsătorie). De fapt, el mă cerea în fiecare zi. Eu: <<Nu, nu, nu, nu, nu>>. Și într-o zi ne-am dus pe Transfăgărășan. Ne-am dus acolo, sus, la Bâlea Lac. Stăteam așa și ne uitam, în partea aia vedeam Sibiul, frumos, sau, mă rog, ce era acolo, partea aia cu Sibiul. Și-i zic: <<Păi ce, măi, Andi, ne căsătorim, ori nu ne căsătorim?>> Și zice: <<Da.>>. <<Bun, păi hai>>. Și peste o săptămână am fost la starea civilă și am făcut înscrierea. A fost frumos", a povestit Irina.

În ce privește despărțirea lor, Irina a declarat că realitatea nu are nicio legătură cu ceea ce s-a scris în tabloide. Cei doi au încheiat relația în termeni buni, fiind prieteni și astăzi.

"Nu e nimic adevărat din ce s-a scris. Nimic, nimic. Zero", a spus Irina, dezmințind povestea cu o presupusă contabilă cu care Andi ar fi înșelat-o.

În cadrul podcastului, Irina a vorbit și despre copii, educație, fericire, carieră, succes și statut social. "Fericirea este fix ce vrei tu să fie", a fost de părere Irina, artista concluzionând că definiția fericirii se schimbă pe parcursul vieții.

VIDEO: Irina Rimes la podcastul lui Măruță

Irina Rimes a lansat de curând piesa "N-avem timp". Scrisă în pandemie, melodia vorbește despre percepția noastră asupra timpului, sonor single-ul marcând o întoarcere a artistei la perioada de început a carierei sale.

Citește în continuare

Muzică nouă

Irina Rimes lansează piesa "N-avem timp" - TEASER

Irina Rimes pregătește lansarea unui nou single, intitulat "N-avem timp". Un teaser al videoclipului a fost recent publicat pe YouTube.

Publicat

pe

Irina Rimes - N-avem timp
Irina Rimes - N-avem timp │ FOTO: Captură YouTube

Pe 13 mai, Irina Rimes va lansa o nouă piesă, după mai bine de jumătate de an de la ultimul ei single, "Your Love", înregistrat în colaborare cu Cris Cab. Noua melodie a artistei are versurile în limba română și se numește "N-avem timp". Din teaser-ul de curând publicat pe YouTube intuim o revenire la sound-ul cu care Irina s-a făcut cunoscută pe piața muzicală din România.

Artista nu a devăluit încă dacă această piesă anunță și lansarea unui album, un material pe care fanii îl așteaptă de ceva timp, considerând că în noiembrie anul trecut Irina anunța în cadrul emisiunii "La Măruță" că un LP nou va apărea în prima parte a lui 2021. În spatele acestei amânări ar putea fi atât pandemia, cât și echipa sa de management, care a decis că materialul nu se va putea bucura de o bună expunere în contextul unei industrii live înghețate. Noile reglementări, ce vor veni odată cu relaxarea restricțiilor, vor permite, cel mai probabil, organizarea de concerte, așa încât promovarea unui viitor album al Irinei va fi posibilă. Ne putem aștepta, deci, la un anunț cât de curând.

VIDEO TEASER: Irina Rimes - "N-avem timp"

În 2020, Irina Rimes a lansat albumul "Pastila", în piesele căruia cochetează cu muzica trap, a înregistrat o colaborare cu Cris Cab și a avut un duet viral alături de Tudor Chirilă, pe scena de la Voce României - Reuniunea.

La începutul acestui an, artista le-a împărtășit fanilor ce a învățat ea în 2020, un an în care am fost nevoiți cu toții să ne adaptăm la un nou stil de viață.

De curând, Irina Rimes s-a vaccinat, împărtășind acest lucru fanilor care o urmăresc în online. Artista a publicat pe Instagram o poză cu ea de la un centru de vaccinare, asigurându-și urmăritorii că nu a făcut publică această informație pentru că plătit-o cineva, ci pentru că își dorește o revenire la normalitate.

Citește în continuare

Lifestyle

Irina Rimes s-a vaccinat: "Nu m-a pus nimeni, nu m-a plătit nimeni să vorbesc despre asta"

Irina Rimes le-a împărtășit fanilor care o urmăresc în online că s-a vaccinat. Artista a publicat pe Instagram o poză cu ea de la un centru de vaccinare, asigurându-și urmăritorii că nu a împărtășit această informație pentru că plătit-o cineva, ci pentru că își dorește o revenire la normalitate.

Publicat

pe

Irina Rimes la InfoMusic (26 martie 2019)
Irina Rimes la InfoMusic (26 martie 2019) │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Irina Rimes urmează sfatul dat de președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, și devine un exemplu de urmat pentru cei din comunitatea sa de fani. Artista a împărtășit public faptul că s-a vaccinat, exact așa cum recomandase Valeriu Gheorghiță într-o recentă conferință de presă, în care sublinia importanța puterii exemplului în reușita campaniei de vaccinare.

Irina Rimes: "M-am vaccinat pentru că vreau să revenim la normal cât mai curând posibil"

"M-am vaccinat. Nu m-a pus nimeni, nu m-a plătit nimeni să vorbesc despre asta și nu reprezint interesele nimănui. Reprezint interesele mele personale, pur egoiste. M-am vaccinat pentru că NU MAI POT FĂRĂ CONCERTE, m-am vaccinat pentru că vreau să mă întorc pe scena. M-am vaccinat pentru că vreau să revenim la normal cât mai curând posibil. Mi-e dor de NORMAL", a scris Irina pe Instagram.

Mesajul a venit însoțit și de o poză cu artista în timp ce primește vaccinul anti-COVID, fotografie pe care o puteți vedea mai jos.

Irina Rimes la un centru de vaccinare anti-COVID

Trupa Cargo a devenit și ea un exemplu de urmat, implicându-se de curând în maratonul de vaccinare de la Timișoara.

În Statele Unite, Mariah Carey se numără printre artiștii care au împărtășit de curând publicului că s-au vaccinat, Arnold Schwarzenegger încercând și el să facă o diferență în comunitatea celor care îl apreciază. Acesta a împărtășit vestea că a primit prima doză de vaccin într-un mod inedit, publicând un clip și un mesaj ce conținea o replică faimoasă din seria filmelor "Terminator".

Îndrăgitul actor și fost guvernator al Californiei s-a vaccinat pe stadionul Dodger, împărtășind experiența sa cu urmăritorii lui de pe Twitter. Pentru ca momentul să fie cu adevărat memorabil, Arnold a inclus în mesajul său o faimoasă replică din "Terminator": "Come with me if you want to live!".

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending